Results 1 to 10 of 10

Thread: koliko dugo ste ostali na jednom podoju dnevno?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Default koliko dugo ste ostali na jednom podoju dnevno?

ovo se (valjda) odnosi na sve koji su postepeno prestajali...

znaci - koliko ste (odokativno) ostali na jednom podoju dnevno... ovo 'dnevno' nije toliko bitno... jer citam da se sad moze ocekivati i pauziranje po par dana bitno mi je koliko mogu ocekivati da bi mogao zeljeti dojiti kad je vec doslo do necega sto njusim kao kraj...

izbacio je i podnevno i vecernje cikenje...
    jos samo zna traziti ono ranojutarnje, sat-dva prije budjenja... i to je isto po 10tak sekundi na svakoj ciki i okrene se jos odspavati...

meni bi bilo bas ok da si jos (godinicu-dvije ) pocugne dnevnu dozu antitijela ter ostalog sto ce se tek otkriti da majcino mlijeko ima ...
    a opet ne zelim ga poceti nuditi dojiti jer nije da mi ne pase sto relativno spontano prestajemo...

pa, eto, mogu li se nadati jos godinicu-dvije ili pak je sad to pitanje mjeseci?

kak je kod vas bilo ili jos uvijek jest?

kod nas je tako vec dugo, ili se barem meni tako cini, rekla bih od jeseni, odnosno ako zanemarimo vrijeme godisnjeg odmora (kad smo stalno skupa, pa shodno tome i doji cesce), cak i prije toga.

u stvari nam se desava da preko tjedna doji samo navecer prije spavanja, a onda vikendom malo pojaca te podoje, pa doji i za dnevno uspavljivanje i za popodnevno mazenje.

meni je tako ok, jedno vrijeme mi se cinilo da doji jako kratko, znala je i preskociti taj vecernji podoj i nekako sam je kod svakog podoja promatrala u stilu "mozda je ovo kraj...!". al prosla je i ta faza, sad se pedantno drzi tog vecernjeg rituala i ne vidim kraj.

ms. ivy's Avatar

ipak je pitanje mjeseci a ne godinica

trajalo je nekih 4-5 mjeseci od 1 podoja dnevno, preko jednog vrlo kratkog podoja dnevno, do jednog svakih par dana... pa samo cuclanje i maženje... povremene puse... i tako.

i ja žalim za blagodatima majčinog mlijeka, ali nemoš imat i ovce (veliko nedojeće dijete) i novce - osim ako nemaš zamrzivač sa zalihama ili novog sisavca. 8)

Linda's Avatar

Quote Originally Posted by sandraf
    u stvari nam se desava da preko tjedna doji samo navecer prije spavanja, a onda vikendom malo pojaca te podoje, pa doji i za dnevno uspavljivanje i za popodnevno mazenje
    Točno ovako je i kod nas. Ima već neko vrijeme da uopće ne traži cicu kad dođem s posla, nego samo srk- dva prije spavanja i još jednom pred jutro. Vikend malo popravi prosjek, pa opet ispočetka. I ja se pitam dokle će tako. Moram priznati da me hvata neka panična tjeskoba od skorog prestanka... znate ono, u smislu, nikad više (najvjerojatnije).

lucky day, znam da ti nisam pomogla, jer sam u istoj situaciji, ali definitivno mislim da je stvar totalno individualna i da nema nekog konkretnog odgovora, osim "wait and see".

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

zara je jako dugo bila na jednom podoju dnevno, skoro godinu dana, ali to zbog mene. da se nju pitalo, bilo bi ih puno više :/ i još bi dandanas dojila da ja nisam prekinula, u to sam sigurna :/

pinocchio's Avatar

kod nas je taj period trajao nekoliko mjeseci.

Mi nikad nismo imali 1 podoj dnevno...nego pred spavanje uvečer i po danu i ujutro nakon buđenja-znači 3x. Onda sam ja rodila, on manje tražio....prehladio se, ja ga malo odlagala za drugi dan, drugi put i tako nekako da ne ispirem dojku nakon njega prehlađenog...i Sad traži cca 1x mjesečno. Šta će bit dalje :?

šnapi's Avatar

jedno 4 mjeseca. nase dojenje je gotovo (danas tjedan dana), spontano prestalo na njegovu inicijativu, za mene nagli šok i moram priznati da sam malo tuzna.

hvala vam na odgovorima...

vidim da moze biti svakako... i da moze trajati i dugo...

mi smo par dana bili opet na dva...
    pa jucer oper jedan, danas samo jtarnji kratki...

druga trudnoca mi nije na vidiku pa na podoj jednom mjesecno tesko da ce doci...

NatasaM...'s Avatar

1 put dnevno skoro 10 mjeseci. S tim da je povremeno sisala i po cijeli dan, pogotovo kad bismo se selili ili dugo putovali (tijekom tih 10 mjeseci smo imali 4 preseljenja, ipak je to stres).
    Onda je pocela preskakati dane, pa tjedne, ...