kupujemo novu veš mašinu pa se dvoumimo između boscha i gorenja. platili bi između 4000-5000 kn. za bosch sam dobila peporuku Maxx liniju, ali ništa ne znam o gorenju, pa molim iskustva vas koji imate njihove novije modele.
kupujemo novu veš mašinu pa se dvoumimo između boscha i gorenja. platili bi između 4000-5000 kn. za bosch sam dobila peporuku Maxx liniju, ali ništa ne znam o gorenju, pa molim iskustva vas koji imate njihove novije modele.
već sam više puta napisala koliko mrzim svoju gorenjku i jedva je se čekam riješiti. nema šanse da bih ikad više kupila gorenje (iako s frižiderom, npr, nikakvih problema).
i ja sam se jedva riješila gorenjke. uzela sam candy, gornje punjenje - i za sada sam zadovoljna.
bubanj je skroz širok, pa mogu sve ubaciti i izvaditi bez problema - a ima mi "brzi" program na 50 koji najčešće koristim.
ne skače mi po kupaoni kad centrifugira. a to je za mene divovska promjena![]()
i tvoja je skakala? i urlikala? je l' se blokirao bubanj čim bi zaključila da danas nije raspoložena oprati toliko veša? svako treće pranje mm glumi centrifugu a serviser tvrdi da je sve ok.sorciere prvotno napisa
nikad više!
Mi smo svoju Gorenje vešmašinu kupili prije 12 godina. Dala sam je baki i didi, eno je još pere, niti jedan popravak. I ne skače. Tiha je. Tak je i s frižiderom. Isto Gorenje.
Bosch, mi svojoj svakodnevno pjevamo hvalospjevI ima super programa! Model je 1260 WVT EU.
Bosch,naša je stara 11 g ,odradila dvoje djece i platnene pelene bez ijednog kvara ,pere savršeno
Ja sam isto mrzila Gorenje masinu. Bas sam neki dan kupila novu. Nisam presretna sto je puna elektronike, ali SVE je bolje od one stare. Moja je centrifugirala onako odoka, koliko je po njoj bilo dovoljno...
Bosch definitivno
nama je majstor rekao da je Gorenje ok samo ako je min 10godina stara
ove novije da ne izdrze ni garantni rok.
ja imam Bosh i sudjericu i blender i mikser.
i super sam zadovoljna
Zato moja još uvijek radi.Arkana10 prvotno napisa
![]()
imali smo gorenje prije 5 g. bila je tak-tak, znala je npr ne uzeti omekšivač, dosta je skakala i sl.
u zadnjih 5 godina imamo bosch perilicu/sušilicu i stvarno je bolja, uzeli smo najviše ju zbog sušilice.
da i to nam je rekao majstor za Gorenje proizvode, ne neka konkurentska firma zato mu i verujemMatilda prvotno napisa
ma izdrže garantni rok, u tome i jest nevolja - moja u 6,5 godina nije imala nijedan kvar koji se mogao popraviti, ali zato ima hrpa "nepopravljivoga": skakanje, blokiranje bubnja, pristojno pranje samo s dodatnim uzimanjem vode i 2/3 punom mašinom...![]()
da i to sa skakanjem je napomenuo i bubnjem
*
mi smo imali staru gorenje 15g. od svekrve i kada nam je menjao motor pre neko vrijeme, pitali smo ga za novu, to nam je rekao. zato smo se odlucili za Bosch
prije imala gorenje uh šta je skakala ...nikad više mužbi svaku noć samo komentirao ..ova će nam u krevet jedan dan doskakati![]()
sad imamo bosch i zadovoljna sam ali ipak nakon dvije godine i minimum dvi mašine dnevno nije više baš toliko tiha kao što je bila
Hm, hm...Gledali smo danas u Elipsu novu mašinu jer naša Gorenje polako otkazuje. I idemo pogledati Bosch (govorim o mašini koja se puni odozgo), a kad ono, iznutra identična kao ova koju sad imamo. Isti spremnik za deterdžent, isti bubanj, isti filter, a tko zna što je još isto. :/
Osim što je vanjski dizajn drugačiji, Bosch košta cca 1000 kuna više, i ima garanciju samo dvije godine.
evo mi se odlučili za Bosch Maxx for kids (4300 kn). kao neka linija sa nekim programima za dječje fleke, iako ja ne vidim razliku između moje masne fleke i njegove, ali neka... u biti smo htjeli jednu malo skuplju, ali bi morali čekati oko mjesec dana, jer je nema niti dobavljač. sutra mi dođe i jako se veselim :D ! gledali smo i gorenje, ali s obzirom na vaše komentare, bosch je pobijedio! svi kažu super je gorenje ali one starije mašine. od moje bake ima 25 god (neka bijelo-smeđa) i nikad ništa, ali stvarno! a u servisu su mi preporučili bilo koju iz linije Maxx, pa eto, ako neko kupuje...
hvala, svima![]()
vidim da si već odlučila, i mogu samo čestitati!
moji starci su imali gorenje mašinu, stariju od tih famoznih 10-15 godina, i osim što je bila alter ego Kishonovog Jonathana (najdraže mi je bilo kad bi svako malo doskakala do vrata i blokirala ih), ta je osim putešestvija po kupaoni svakih 17 dana!!! poplavljivala. u kući je najčišći bio pod u kupaoni, ostatak stana nikad nije vidio toliko vode.
konačno kad su se moji urazumili i kad se tata predao i odustao od uzaludnih popravaka, kupili su Bosch Maxx. prije nekih 5-6 godina i od tada se za mašinu niti ne zna. A pod je ujednačeno zmazan sa ostatkom kuće.![]()
super je! malo je glasna kad uzima vodu i nekako bubanj u pranju čudno zvuči, kao da ga treba podmazat. idem zvat servis, pa ćemo vidjet šta kažu. inače sve 5!
ma mašina je zakon!
meni je jedino u početku zvučala kao da se sprema poletit! (prvih mjesec dana je fakat bila nešto glasnija, doslovno ko polijetanje aviona). ali zato i pere ko avion. moja electrolux se može sakrit.
gledala sam perilicu susilicu od boscha u elipsu i razocarala sam se kad sam vidjela made in china. mislim jasno mi je da vecina proizvoda dolazi od tamo ali nisam mislila i za bosch. mislila sam da ce pisati da je proizvedena u poljskoj. e sad koliko to znaci nemam pojma...tek cu vidjet jer nisam uzela bosch,a gorenje mi se zamjerilo, pa sam uzela electrolux jer miele ipak pjeva 12000-15000 za perilicu-susilicu a to mi je previse..
draga moja, ja se spremam napisati svoju priču vezanu uz electrolux, ali nisam htjela dok mi nisu odobrili povrat novca za mašinu pod garancijom - nakon 6 mj popravljanja!!! kupila sam ju u merkuru i morala sam kod njih uzet novu mašinu, jer nisu htjeli dat novce. stigla mi u četvrtak. nadam se da ćeš imat više sreće sa njima..PetraRi prvotno napisa
Moja Bosch je made in Germany
mali kucni aparati su Made in Slovenia (rekli mi da je Boch kupio ngorenjsku tvornicu malih kuhnjskih aparata)
ja imam gorenje, stara je 2god skoro i nikako zadovoljna....
kad sam kupovala nisam gledala dobro inema 90 s pretpranjem, samo 60, ima velik br obrtaja 1400 pa mi je veš kako god da je zgužvan, jer ona ga cijedi i centrifugira pri svakom ispiranju i na 40 za sintetiku joj treba 2h da oprere, ma strašno.
Nije digitalna, i nemaš pojma di je recimo stala i koliko ima do kraja, čak se ni taj kolut ne okreće.
ko ju je smislio nije ni malo razmišljao
Ja imam i jednu i drugu. Obje su mi ok. Gorenje je stara oko 10 godina i super pere. Bosch dvije godine i digitalna je (ima puno veći broj programa pranja nego Gorenje), ali mi se čini kao da mi uzima premalo vode za pranje. Često mi izgleda kao da se roba pere na suhom.
koji model imas?willow_tree prvotno napisa
vec mi slabo, a jos ju nismo ni spojili...
moja je: INSPIRE EWW12470W
neznam vise sto reci za tu bijelu tehniku, jel to stvar srece ili...
a di si nasla tu made in germany, ove sto sam ja gledala sve made in china?Arkana10 prvotno napisa
gorenje je gorenje,al svabo je svabo ,dakle glasam za bosch![]()
usporedit bosch i gorenje je isto kao usporedit ferari i zastavu![]()
u MakedonijiPetraRi prvotno napisa
od ovlastenog dilera
proverili smo u Nemackoj dali oni uvoze od njih potvrdili nam napismeno.
IMALA :D sam onu sa gornjim otvaranjem, model EWT 1316. super je prala, ali je zezalo ispiranje. uvijek je ostajalo pjene na poklopcu kad bi ga otvorila. čak i nakon 5 punih programa ispiranja uvijek bi bilo pjene. bilo je tu svega, ali je bitno da je više nema. možda tvoja bude super, ja se iskreno nadamPetraRi prvotno napisa
![]()
ja ne mogu vjerovat koliko je ova koju imam (ARISTON ) dobra mašina, ariston je ono polu-karlamburgur marka i ja bi narafski za svoj stan najradje miele...a ovu smo uzeli za podstanarske stanove di živimo (perilica+sušilica) nije došla ni 2000 kn onda, jadna seli ko Rom, svako malo, pere ko manijak ( nema u mene 2 puta ista roba, obavezno pranja odma), suši ručnike i sl uglavnom i radi ko zmaj.
Nažalost nije kolko para-tolko muzike, jer se sad sve više na istu unutrašnjost proizvedenu u selu u središnjoj Kininavali oklop i natpis Miele pa ti daj 10000 kn.
Nepovjerljiva sam skroz prema markama više...
Da li je netko u skorije vrijeme kupio Bosh Maxx, gdje, po kojoj cijeni, koji proizvođač i kako je zadovoljan?![]()
Ja sam kupila Bosch Maxx veš mašinu i prezadovoljna sam. CCa 3000 kn na akciji u Elipsu.
Utpala, hvala!![]()
![]()
Baš joj se veselim!!! :D
jel mozda znas ima li i susilica Boschova na kakvoj akciji?Utpala prvotno napisa
pred terminom sam pa mi nije do nasetavanja po ducanima, a trebat ce nam susilica ziher
tnx unaprijed na bilo kojem info
ja imam gorenje ves masinu, stara je oko 6 godina i stvarno nemrem rec nis protiv nje.
imala je dva kvara, jednom nesto sitno i jednom je zapela kovanica od pet kuna u crijevu (al to nije kriva ves masina)
eto- ima i ok gorenjica
moji svi imaju candy, raznih godina proizvodnjei svi su jako zadovoljni.
Ooo, ima i te kako! Moju je mamu Gorenjica služila dobrih 36 godina sa svega 2-3 manja kvara! I onda jednom jednostavno samo izdahnula...Ines prvotno napisa
eto, ja izabrala mašinu, i onda skužila da ju po dubini ne mogu utrpati u prostor predviđen za nju...MM me sad nagovara da uzmemo onu od 4.5 kg pranja, ali ne znam, ipak nas je petero...![]()
moja boschova je za 6 kg. Mislila sam da pretjerujem ali se pokazalo da jedva utrpam sve u nju a troje nas je.
ja iman gorenje, dobila kad smo se zelnili prije 5 god... nikad joj nista nije bilo a stvarno se napere... neznan koji je model, neda mi se sad ici gledat ali nikad joj nije triba majstor, malo je bucna kad centrifugira ali nista strasno
navodno je ovdje najjeftinije nabaviti kućanske aparate.
Frendica je opremala cijelu kuću (svu aparaturu), obišla je CIJELI Zagreb, sve trgovačke centre i na kraju završila ovdje.
Na cijene daju neke dodatne stalne popuste (bez obzira na način plaćanja)
http://www.kralj.hr/
Velika Gorica
Zagrebačka 51 TEL: 01/6225-105
i mi smo znali kupovati u "kralju" i ok su, pogotovo prije cca 10 god. cijene su im bile prepolovljene tako da si se pitao kakvi su uređaji. mislim da to više nije tako a sa cijenama vjerojatno konkuriraju ostalima...
a što se tiče 7 kg, mislim da neću odustati osim što ću dati vremena da se "udomaći" ideja da treba dovesti vodu u dio gdje bi mogla perilica prebivati![]()
od Uskrsa imamo model Maxx for kids 7 kg i super je! htjeli smo jedan jači model, ali jedino su ovog imali odmah na raspolaganju. a trebali smo odmah! prijatelji imaju Bosch servis i oni su mi rekli bilo koju iz Maxx linije i ne može se pogriješit, jako dobra mašina. za pranje od 1-7 kg. ne treba čekat 7 kg veša.amica prvotno napisa
gorenje zadnje 4 godine i prezadovoljna sam...
istina, moji isto imaju gorenje, drugi model, i užasna im je...
candy su imali prije - 2x - i nikad više...
da biram ponovno, ja bih opet gorenje
Willow, jel ti još uvijek glasna kak si pisala?willow_tree prvotno napisa
Ja sam uzela prije 4mj. Bosch maxx, neznam koji model, bila je oko 4000kn, i to samo zato kaj imamo boschovu perilicu suđe koja fenomenalno pere i jako je tiha.
MM je htio samsungovu u istom rangu za 3000kn, al sam ja inzistirala na boschu jer mi je suđerica jako tiha pa će bit i vešerica.
Al nije!!!!
Zvuči doslovno ko da imam avion u stanu, nemoram ni reć da mi MM pije krv na slamku sad.
Sad umjesto da pere po jeftinijoj struji, palim ju kad nikome ne smeta i kad nas nema doma.
A dali smo toliko puno novaca za nju...![]()
i moj aje bila 4360 kn! nije glasna...ili sam se navikla! nije, nije...meni mašina stoji u jednoj prostorijici gdje je samo ona i police na zidu, a visoki strop (stara kuća), tako da se malo jače čuje. probaj nazvat servis pa pitat. e jel imaš ona 3x bip kad završi pranje? i tako po xy puta! mene to totalno živcira, a ne znam ga isključit!iki prvotno napisa
koju za suđe imaš? ja sam upravo u potrazi za svojom i isto bi bosch