Ma jel to istina? Da se mogu prijaviti za vrtić samo rođeni do 31.08. za tekuću godinu? A šta oni koji su se rodili 1.9., moraju čekati sljedeću godinu :shock: Ljudi moji, pa jeli to normalno?
Ma jel to istina? Da se mogu prijaviti za vrtić samo rođeni do 31.08. za tekuću godinu? A šta oni koji su se rodili 1.9., moraju čekati sljedeću godinu :shock: Ljudi moji, pa jeli to normalno?
Pa iz našeg vrtića, niti jedno dijete rođeno iza 31.08. nije primljeno, i to već mame znaju, ja sam tek neki dan to čula i šokirala se, pa reko idem na forum da malo vidim o čemu je tu riječ?
po svoj logici to ne bi smjeli raditi, ali me za taj vrtic nista ne cudi :/
takvi su im propisi al primaju tokom ciejle godine...
nas su otkantali za jaslice krajem prošle godine i da ne možemo do 1.5. uopće predat papire...al mi smo predali (na Gradu nam rekli da moraju primiti i razmotriti) i sad smo 2. na listi čekanja....
frka oko toga je bila i prošle godine.
najprije su rekli da se ne mogu niti papiri predati pa su ih ipak primili, onda su rekli da će se o tim zahtjevima za upis razmišljati tek kad predškolci odu iz vrtića da se vidi koliko će biti mjesta. na kraju su sve primili odmah, samo smo morali pred polazak u vrtić na još jedan razgovor kod psihologice.
u stvari mislim da je to vrijedilo samo za one koji neće napuniti godinu dana do 31.08. tekuće godine, a vidim da je tvoja 2005. godište pa nisam sigurna da se to i na vas odnosi.
ništa novo, tako je bilo i prošle godine. mi smo svejedno predali papire za margitu (tada je imala samo 2 mjeseca) i bili smo upali na B listu čekanja.
tjedan dana prije njenog prvog rođendana nazvali su me iz vrtića i pitali hoćemo li ju doći upisati i da ju mjesto čeka.![]()
bok curke!anima prvotno napisa
opet ja s istim komentarom...al čujte ovo:
i mi mame koje smo rodile u proljeće imamo jezivu frku kaj s bebama do jeseni!!! ipak je to 5-6 mj. koje se moramo snaći kako znamo i umijemo i još uvijek nam nitko ništa nemre garantirati dali ćemo uopće dobiti jaslice-pritom mislim na gradske jer su ipak 5 puta jeftinije.
eto...ima li još takvih koje nemaju blizu bake pa nek mi kažu kako su se one snašle. lijep pozdrav!
vi ste u jabuci ako se dobro sjećam?anima prvotno napisa
i moj ivan ide tamo a kako se vidi u potpisu lucija je rođena u listopadu i ja
namjeravam predati papire
ne znam jel se što mijenjalo posljednjih godina ali moja je frendica prije 3 godine bez problema upisala malog koji je bio rođen 12.10.
a i unašu grupu su tokom cijele godine kapala djeca kasnije rođena
Da to je novost od prosle godine, a da li ce se upasti nakon 1.9. ovisi kolika je lista čekanja.
Maleni od frendice je rođen u 10 mjesecu, bio je na listi čekanja, ali nije uspio upasti u 10 mjesecu u DV Jarun.
ovo pravilo staro je samo godinu dana, nije ga bilo prije 3 godineali moja je frendica prije 3 godine bez problema upisala malog
papak, unatoč tome, ponavljam se, mi smo predali papire prošlo proljeće kad je margita imala samo 2 mjeseca, upali smo na listu čekanja (jer službeno ne možete upasti na listu) i evo sad su zvali da može doći ako želimo (u srijedu navršava godinu dana). mi smo u međuvremenu odustali od jaslica, ali eto, da nam je trebalo, mogla bi preksutra krenuti u jaslice.
a da, uvijek zaboravljam da mi živimo u "staračkom" kvartu pa se lakše upadne u vrtićelarmama prvotno napisa
A moj se jako pomladio 8) , prije 5 godina kad sam L. upisivala u jaslice nitko nije ostao neupisan (ako je imao oba roditelja zaposlena, i imao boravak u kvartu). I k tome u grupu su bila upisana djeca koja su tek tokom godine navrsavala godinu dana. Tako da ih je u 9 mjesecu kad je moja krenula na privikavanje nije bilo ni desetak.
S ovim načinom sada grupe startaju s puno vise djece.
U gornjem postu gdje sam pisala o frendici, zaboravila sam napisati da je papire mogla predati u 5 mjesecu.
ima li netko informacije u kojim jaslicama ima još mjesta, za proljetnu bebu?
Jel predan zahtjev prošle godine za tu bebu ili tek sad?
Ja sam se interesirala prošli mjesec i zvala sam 10-ak jaslica, po redui nije bilo nigdje mjesta. Ali nije ti svugdje ista gužva, npr. na Jarunu su mi rekli da je 40. na listi čekanja, a negdje u Vukovarskoj 2. po redu.
Tek sada, beba je godinu dana i mama i tata su u panici.
Najbolje zvati redom, a?
nek proba u onom kod Botaničkog vrta
tamo je ova moja prijateljica nasla mjesto u 10. mjesecu, no na kraju se ipak nije odlucila zbog raznoraznih razloga