Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: KINDER PINGUI

  1. #1
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno KINDER PINGUI

    Nisam našla o ovome ništa u pretražniku, a ako sam ga ipak duplirala, sorry. Jako je fino, pa zaslužuje mjesto na forumu

    KINDER PINGUI

    biskvit: 6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna
    6 žlica vode
    2 žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo
    krema:
    1/2 l vrhnja za šlag (hopla ili sl)
    1 vrećica želatine u prahu
    preljev:
    20 dag čokolade
    10 dag margarina

    Istucite snijeg od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i vodu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i ohlađeni prerežite na pola.
    Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Istucite vrhnje u šlag, po potrebi i želji zasladite i dodajte želatinu.
    Za preljev otopiti na laganoj vatri čokoladu i margarin.
    Slagati kolač:
    1. polovica biskvita
    2. pola šlaga
    3. pola čokoladnog preljeva
    4. druga polovica šlaga
    5. drugi dio biskvita
    6. ostatak čokoladnog preljeva

    super lagano i slasno. dobar tek...

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Tinkie, već sam ga ja bila stavila na forum, radilo ga je nekoliko cura, fakat je super kolač.

    Al ipak ti nije skroz duplikat, ja ga radim bez želatine, s klasičnom bijelom filom od mlijeka, brašna i margarina.

  3. #3
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj SUNCE prvotno napisa
    Tinkie, već sam ga ja bila stavila na forum
    Eto ga na!

    Al ako se netko odluči za probat ovaj recept, zaboravila sam napisat da se želatina, nakon što se skuha po uputi s vrećice, pomiješa sa 1 dl mlijeka, pa tek onda sjedini sa šlagom (naravno stučenim).
    Pozdrav!

  4. #4
    Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    275

    Početno

    A di je taj recept bez želatine?

  5. #5

  6. #6
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Ja ga radim ovako kako je TW napisala i to vrlo često i super mi je

  7. #7
    ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    386

    Početno

    meni je puno finiji taj sa mlijeko kremom,neg sa šlagom

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    a sto nisi ovaj topic podigla prije dva sata?!

    uprvao dovršila kinder ...
    tijesto gumeno
    šlag bezokusni (samo miješala s rastopljenom želatinom ....)

    hm hm
    vidjet ćemo kada se ohladi

  9. #9
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    Citiraj kikic prvotno napisa
    Ja ga radim ovako kako je TW napisala i to vrlo često i super mi je
    čuj ja ga radim sa želatinom, ali imam jedno pitanje. Da li stavljaš čoksu između dviju bijelih ploha i ako da kako postigneš da ti ne rastopi bijeli dio i pomješa se sa njime u jednu smjesu?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    meni se nije izmiješalo, malo se rastopio bijeli dio ali ne pretjerano
    gornji sloj sam pojačala i sakrila bijele pruge koje su nastale od rastopljenog šlaga

  11. #11
    M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,032

    Početno

    ja sam radila sa mlijekom i krema je bila super samo šta mi kolač uopće nema okus ko kinder pingvin
    i meni se čokolada razlila u kremu, ali nedovoljno sam je držala u frižideru jer sam bila nestrpljiva pa se nije dovoljno zgusnila!

  12. #12
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj elin prvotno napisa

    čuj ja ga radim sa želatinom, ali imam jedno pitanje. Da li stavljaš čoksu između dviju bijelih ploha i ako da kako postigneš da ti ne rastopi bijeli dio i pomješa se sa njime u jednu smjesu?
    čokolada ne smije biti prevruća. bolje da je mlakasta, e sad, trena biti baš oprezan i strpliv, ili uzeti malo veću količinu čokolade jer ako je hladnija (da ne rastopi fil) gušća je i teže se razlijeva. još teže je preko nje premazati ponovno bijeli fil, jer zbog želatine treba sve raditi brzo- nema čekanja.


    postoji šema da se radi dio po dio. dakle napravi se pola smjese bijele kreme sa želtinom, prelije se glazura čokoladna i pusti ohladiti.
    Zatim se napravi druga polovica kreme sa želatinom i premaže preko već ohlađene čokolade.

  13. #13
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Da, ja radim s Hoplom i to kad namažem prvu polovicu polijem čokoladom i stavim u zamrzivač oko 5-6 min da se čokolada stisne i onda bez problema namažem drugi dio Hople

  14. #14
    Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    275

    Početno

    Hvala TW! :D

  15. #15
    romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    877

    Početno

    Pitanjce , u šta ih slažete?
    Mislim ako se kolač prereže po pola, znaći moram ga slagati na nekakav pladanj?
    Ne razlijeva vam se krema?
    Ili ga se slaže u nekakvu plastićnu posudu dok se ne stisne?
    Help !

  16. #16
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj romi prvotno napisa
    Pitanjce , u šta ih slažete?
    Mislim ako se kolač prereže po pola, znaći moram ga slagati na nekakav pladanj?
    Ne razlijeva vam se krema?
    Ili ga se slaže u nekakvu plastićnu posudu dok se ne stisne?
    Help !
    ja slažem u tepsiju u kojoj se pekao biskvit

  17. #17
    romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    877

    Početno

    Ček pa nije mi jasno, ako se biskvit pekao u plehu, pa ga moraš prepoloviti, ono kaj mene mući je dal se krema razljeva, pošto je kolač onda veličine POLA pleha ili sam ja nekaj krivo shvatila.

  18. #18
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Romi, kolač se prereže po sredini u smislu da dobiješ dva sloja veličine pleha, dva kata ... pa ti se krema nema kamo razlijevati.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ja sam skužila da se biskvit prepolovi po debljini, ko na primjer za tortu, proreže

    al sad isto nisam više sigurna

  20. #20
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Imga, dobro si skužila. U idealnom slučaju kolač izgleda ovako:
    http://www.coolinarika.com/repositor...tent_large.jpg

  21. #21

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Imga, dobro si skužila. U idealnom slučaju kolač izgleda ovako:
    http://www.coolinarika.com/repositor...tent_large.jpg
    :shock:
    to bi kod mene stvarno morali biti neki idealni uvjeti da mi kolač izgleda ovako
    najidealnije: neka druga kuharica

  22. #22
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Imga, dobro si skužila. U idealnom slučaju kolač izgleda ovako:
    http://www.coolinarika.com/repositor...tent_large.jpg
    :shock:
    to bi kod mene stvarno morali biti neki idealni uvjeti da mi kolač izgleda ovako
    najidealnije: neka druga kuharica


    probat ću ovih dana kad ću imati malo više vremena, sviđa mi se recept

  23. #23
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    biskvit od 6 jaja se bez problema može prerezati na dva dijela i dobit ćete prikladne debljine.

    Ako vam je problem rezanje, ispecite 2x biskvit od 3 jaja i prepolovljenom količinom sastojaka, samo pazite, jer će vam smjesa u plehu biti tanja, pa smanjuite malo temp pečenjas i vjerojatno će se ispeći za kraće vremena

  24. #24
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Moj ovome nije ni sličan pa ako netko ima ideju kako barem približno izravnati kreme (i glazuru?!) ovako - nek' podijeli s nama!

  25. #25
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    A sad ono slavno pitanje, za koju veličinu pleha je ovaj recept najprikladniji?

  26. #26
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ako pečeš biskvit u 2 ture, i kremu radiš u 2 ture, mora ispast ovako

  27. #27
    romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    877

    Početno

    Iso miki koj kolač - ak ja ikad napravim ovakav odmah ga nosim na neko natjecanje, majke mi - fenomenalno :D !

    sad sam skužila.....

  28. #28
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Mozi i ovako u domacoj varijanti...
    http://i195.photobucket.com/albums/z...a/DSCF0368.jpg

  29. #29
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    dižem temu
    ubila bih za kinder pingui, kad kupimo ona 4 komada dijete je sretno ako se jednog dočepa
    ima li netko dobar, provjereni recept da bude baš kao kupovni
    naišla sam na recepte gdje se krema radi sa šlagom i krem sirom ili mliječnim namazom
    je li to neko probao?
    znači molim provjerene recepte, da ste mislili da jedete pingui iz dućana

  30. #30
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    To je komplicirano.

    Probaj napraviti domaći Munchmallow. Dugo ga nisam pekla (dojadilo nam) ali o ovome je riječ: http://www.recepti-svijeta.com/munchmallow/

    Moram probati u to tijesto staviti malo meda i to bi moglo biti solidno poboljšanje okusa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •