Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: neurorizično dijete i jaslice

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno neurorizično dijete i jaslice

P je neurorizično dijete i kad smo predavali papire za upis u dokumentaciju sam zaboravila dodati mišljenje neuropedijatrice od zadnjeg pregleda
    Totalno sam se izgubila u tim papirima, ovo nam je prvi put da se negdje upisujemo i ja imam tremu kao da se upisujem na faks :/
    Sad moramo doći na razgovor sa kompletnom dokumentacijom, radi se o DV Jarun, Hrgovići bb. Uopće ne znam što mogu očekivati - kako izgleda takav razgovor i strašno me strah da nećemo upasti, po svemu što čitam na forumu to me uopće ne bi čudilo...
    Imate kakav savjet za mene?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa jeste upali ili ne?
    Rezultati su objavljeni u svim vrtićima.

Ne znam na koji razgovor misliš.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da nema apsolutno nikakve veze da li je neko dijete bilo vođeno kao neurorizično, nego kako je dijete tj. smatra li se da može u vrtić po redovnom programu ili treba po prilagođenom.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam da li smo upali - kad sam pitala rekli su mi da moram doći na razgovor jer oni moraju vidjeti dijete. iz toga sam zaključila da će odlučiti nakon razgovora. i zato mi niš nije jasno :/
    najvjerojatnije se radi o ovom što kaže mima.
    pavo je super, tako da s te strane nemam brige - dobro se snalazi sa vršnjacima, jedino je malen (ili kako je rekla neuropedijatrica - sićušan
    ) pa se nadam da to neće biti problem. čak mislim da bi do 9. mjeseca mogao i prohodati.
    strašno se brinem da li će nas na kraju primiti...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni su rekli da nakon što objave rezultate slijedi razgovor s komisijom. G nije neurorizično dijete, tako da mislim da je to za svu djecu. Ono što mene zbunjuje je da na vratima vrtića visi lista primljene djece, ali ne piše ništa o tom razgovoru.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ono što mene najviše zbunjuje da uopće nismo na listi sa primljenom djecom - sva neurorizična djeca su posebno :?
    joj meni je ovo fakat grozno, unapred mi je slabo kako će tek biti sa ostalim upisima - škola, faks...

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

khaa nas su zvali iz vrtića da vide L. prije nego što su izvjesili rezultate.

L. se vodi kao neurorizično dijete (distoni/CPK) i njima (psiholog, logoped i med. sestra) je bilo važno da vide kakvo je kod nas trenutno stanje, te su na osnovu toga odlučili u koju jasličku grupu će nas smjestiti + da me obavijeste da ju mogu primiti samo na 4 sata jer sam ja na dopustu za njegu.
    Mi smo dobili mjesto u jaslicama i sada kao i svi moramo doći na razgovor sa timom u vrtiću. Srela sam jučer mamu dječaka koji je isto dijete sa posebnim potrebama koji je u istom vrtiću na listi čekanja , ona ide vidjeti u ponedjeljak zašto nisu dobili mjesto u jaslicama i zašto njih nisu zvali na razgovor kao nas.

Držim fige da dobijete jaslice.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    meni su rekli da nakon što objave rezultate slijedi razgovor s komisijom. G nije neurorizično dijete, tako da mislim da je to za svu djecu. Ono što mene zbunjuje je da na vratima vrtića visi lista primljene djece, ali ne piše ništa o tom razgovoru.
    Vjerojatno imaš na vratima određen termin roditeljskog sastanka. Odi tamo i tamo ćeš izabrati termin za razgovor s pedagogom ili psihologom.
    Ma to ti nije ništa posebno. Moraš dovesti i dijete, pa ga malo ispitaju s čim se voli igrati...
    Traje 5-10 minuta.

Sretno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad vidim da si ti napisala "komisija"
    Koda nas je bio samo pedagog i nas dvije. Ali, vjerojatno govorimo o istome.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

možda je malo van teme ali me zanima zar djeca sa PP mogu biti samo na 4 sata zašto? i di to mogu pitat ako znate
    unaprijed fala

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    možda je malo van teme ali me zanima zar djeca sa PP mogu biti samo na 4 sata zašto? i di to mogu pitat ako znate
    unaprijed fala
    nessa, mogu oni biti i 8 sati, ali onda majka gubi pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad samo 4 sata :/

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok to mi je jasno ali evo npr šta ako oni meni ne produže por od 19.12.2008 ja moram radit i gdje onda sa djetetom a nema ga tko čuvat a ne možeš pribacivat grupe u jaslicama šta onda

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas prošle jeseni (rujan 2007) nisu primili jer sam ja bila na dopustu za njegu djeteta, zapravo su me zamolili da je ne šaljem na jesen jer im je veliki problem s brojem djece, pa smo se dogovorili da dođemo iza nove godine
    u međuvremenu je N. toliko napredovala da su je sad u ožujku (ja sam počela raditi pola radnog vremena) upisali u stariju jasličku (ona je tamo najmanja), u početku samo na 4 sata, a prije 2 tjedna je počela i spavati jer se ja vraćam na puno radno vrijeme
    meni je super što je sad među starijom djecom jer je jako vuku naprijed, a da smo se ipak upisali u 9. mjesecu, morala bi ići u mlađu jasličku (u to vrijeme je bila još jako nesamostalna)

ja sam prije predaje prijave za vrtić otišla s nalazima kod pedagogice i zdravstvene voditeljice s njom i objasnila da je ona neurorizično dijete, što to kod nje znači i da ona ne traži nikakvu posebnu brigu i tretman jer mo sve vježbanje koje je njoj još potrebno "odradimo" kod kuće

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    unaprijed fala
    nessa, mogu oni biti i 8 sati, ali onda majka gubi pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad samo 4 sata :/
    Ne gubi pravo ako boravi do 8 sati (ne mora biti 4) ili ako mama radi 4-satno radno vrijeme ali u smjenama (onda može biti i 8+).

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad mi tek ništa nije jasno dali je onda mogu stavit na 8h ili samo na 4 hm :/

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad mi tek ništa nije jasno dali je onda mogu stavit na 8h ili samo na 4 hm :/
    Meni su u jaslicama rekli da će mi L. za sada primiti na 4 sata (do rezultata vještačenja u prosincu) jer su dužni o tome izvijestiti CZSS. Kako kod nas svatko tumači zakone po svojoj volji malo je riskantan ovaj termin "do 8 sati" (mislim da ima neki topic na tu temu na pdf Djeca sa pp), pa ako baš nemoraš nemoj ostavljati dijete sa pp duže od 4 sata.

Meni odgovara da smo za početak na 4h pa ćemo onda lako produžavati.....bar ćemo imati duži period za privikavanje na jaslice .

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pošto ne znam kopirat tekstove mg1975 meni nije oglavu je stavit na 8sati samo me zanimalo dali se to onda može prominit ako ja krenem radit jer sam čula da ne može do iduće godine pa zato pitam a moje dijete nema vidljivih "oštećenja" a voli bit okružena dicom tako da ne mislim da će joj teško past vrtić baš suprotno pa zašto uskračivat djetetu ono šta joj odgovara naravno druga priča je ako ona sama ne prihvati baš najbolje ostajanje ali jako je prilagodljivo dijete možda i previše

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nessa evo lina na topic Vrtic sa pdf Djeca sa pp

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=61148

tu možeš vidjeti kakva je procedura sa ugovorima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja mala je neurorizična, ja sam na produljenom do kolovoza, dobili smo jaslice, a i danas papire sistematskog od pedijatra, koliko znam nas još čeka neki sastanak svih roditelja čija su djeca primljena u vrtić, tj. jaslice i tada će valjda usljediti upis.

U slučaju da dobijem na komisiji daljnjeproduljenje ispisati ću princezicu iz jaslica da ne bi nekome oduzimali mjesto, ustvari ovisi o tome koliko ću dobiti produljenje i ako uopće dobijem, ako to bude sam o par mjedeci naravno da je neću ispisati.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

UPIS DJECE U REDOVITI PROGRAM VRTIĆA I U PROGRAM PREDŠKOLE
    Upisi djece u vrtić i u program predškole traju od 01.05. – 18.05. svake godine

ŠTO JE POTREBNO ZA UPIS?

- u tajništvu podignuti ZAHTJEV za upis djeteta u vrtić
    - rodni list za dijete ili izvod iz matične knjige rođenih
    - potvrda o mjestu prebivališta za dijete
    - preslik osobne iskaznice roditelja
    - priložiti potvrdu o zaposlenju obaju roditelja i drugim čimbenicima bitnim za ostvarivanje prednosti pri
    upisu / rješenje o invalidnosti, rješenje Centra za socijalnu skrb o pravu na pomoć, rješenje o pravu
    na dječji doplatak i dr. /
    - priložiti zdravstvenu dokumentaciju ako je dijete posjeduje

Do 01. 06. komisija za primanje djece u vrtić objavljuje rezultate upisa na oglasnoj ploči.

Roditelji čija su djeca primljena u vrtić, trebaju obaviti sljedeće:

- prisustvovati roditeljskom sastanku,
    - obaviti razgovor s nekim od stručnih suradnika uz prethodnu predbilježbu,
    - obaviti pregled djeteta kod mjerodavnog pedijatra te liječničku svjedodžbu predati glavnoj
    medicinskoj sestri (ponijeti zdravstvenu knjižicu i iskaznicu o cijepljenju),
    - potpisati ugovor u računovodstvu vrtića.

Pedagoška radna godina počinje 01.09. za svu novoprimljenu djecu.
    vako je u našem vrtiću,što se tiče procedure, predpostavljam da je tako svagdje ili...??????

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam se u međuvremenu javila, pa da napišem što je bilo.
    mi smo upali u vrtić, razgovor se vodio zato da defektolog i psiholog vide dijete i da se razriješe eventualne dileme oko toga u koju grupu bi P trebao biti upisan.
    moje dileme riješene.
    ali svejedno se pitam kako će biti upisivati ga u srednju školu i na faks, kad mi je ovo već bilo kao da ispočetka idem na prijemni

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo upali u vrtić :D
    samo nam je 11.6 još razgovor na koliko sati će je primit jer sam ja tražila 10-satni pa smmo sad u punom jeku ostavljanja pelena

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    a ono što mene najviše zbunjuje da uopće nismo na listi sa primljenom djecom - sva neurorizična djeca su posebno :?
    joj meni je ovo fakat grozno, unapred mi je slabo kako će tek biti sa ostalim upisima - škola, faks...
    pa ja stvarno ne kuzim o cemu se radi?
    moja m. je isto neurorizicno dijete, prosle godine primljena u dv jarun i nismo bile na nikakvoj "posebnoj listi" niti smo imale ikakav poseban tretman.
    jedino sto osoblje vrtica mora imati detaljnu dokumentaciju o djetetu (a to je za vase i djetetovo dobro).
    khaa, mislim da pretjerujes, nemoj se toliko zabrinjavati, uopce necete biti "etiketirani" kako ocekujes niti u vrticu, a kamoli u kasnijem zivotu.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni nije bilo niti u peti da bi uopće mogli biti etiketirani - ne znam otkud si to zaključila. takve stvari me ne zabrinjavaju. meni samo nije bilo jasno da li smo upali ili ne jer NISMO bili na listi, a bili smo pozvani na razgovor. kako i zašto više mi nije bitno jer sad znam da smo upali, obavili smo i razgovor i roditeljski i sad moramo samo potpisati ugovor. toliko.
    a što se tiče ovog za školu i faks, vjerojatno mi je ostala trauma od tri dana sjedenja pred srednjom i čekanja da se crta pomakne

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok, khaa, ocito da sam te krivo shvatila, premda mi jos uvijek nije jasno cega se tocno bojis pri upisu u srednju skolu ili na faks

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne znam, ja sam isto tako shvatila.
    ni ja ne kužim pitanje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nama neurorizičnost nije bila niti prepreka niti prednost kod upisa. Karlo je krenuo u jaslice s nekih 2,2 god, nakon što smo već prestali s vježbicama. Najveći problem vezano za neurorizično dijete u vrtiću ima veze s činjenicom što su neurorizična djeca vrlo često i djeca s određenim stupnjem poremećaja pažnje i manjka koncentracije, a jaslice su okruženje s puno poticaja (puno igračaka, mali prostor, pun djece). Teško će se jedna teta moći posvetiti takvom djetetu u smislu da ga usmjerava, pazi da ne leta okolo, da jednu aktivnost koji počne i završi... sve ono što radimo kad smo jedan-na-jedan. S druge strane, u našem slučaju, disciplina i pravila koja vrijede za grupu mogu imati jako dobar učinak, Karlo im se uglavnom dobro prilagođava. Sve u svemu, iz mog početnog nepovjerenja prema jaslicama, prilično sam zadovoljna situacijom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •