baš jedno bedasto pitanje, ali help: kupili u bio bio basmati smeđu rižu i nemam pojma koliko je kuhati za bebaća.
pročitala naravno ovdje na forumu kako je basmati super, pa i ja kupilai sad se bacila u isprobavanje kuhanja prije no što Šimun dođe na red ... i nikako da se skuha kako mislim da bi trebalo - ful kašasto da on može gutati. kuhala cca 35 min i ništa, tvrdo...
je li ima basmati i bijela, da nije u tome problem (čini mi se da sam negdje pročitala da nije za malu djecu smeđa-integralna riža) ili moram još duže kuhati?

i sad se bacila u isprobavanje kuhanja prije no što Šimun dođe na red ... i nikako da se skuha kako mislim da bi trebalo - ful kašasto da on može gutati. kuhala cca 35 min i ništa, tvrdo...
). Zrno se izduži duplo od prvobitne dužine, a voda od kuhanja ostaje - voda. Nema sluzi. Čak nije ni nešto posebno zamućena (naravno, ako si je prije kuhanja oprala, što se preporučuje). Za kuhanje nalij mnogo više vode nego što bi stavila za istu količinu obične riže. Dobro skuhana, bez obzira što je "u komadu" basmati riža se može sasvim lijepo zdrobiti viljuškom u mrvičastu kašu. Nije potrebno miksati.