brzo kako ono ide. probušim na obje strane ili na jednoj? mućkam? ispuhujem? rupe ostanu? s čim napravim rupe?
brzo brzo...ne znam, a treba mi.![]()
brzo kako ono ide. probušim na obje strane ili na jednoj? mućkam? ispuhujem? rupe ostanu? s čim napravim rupe?
brzo brzo...ne znam, a treba mi.![]()
probušim iglom za šivanje rupice s obje strane - tehnika je malo neobična - lupkam lagano s batom za meso po igli. i onda pušem ko sivonja. ništa ne mućkam
a rupe? mi ih sakrivamo raznim trakicama koje provlačimo kroz jaja.
nadam se da sam pomogla![]()
NE!
uzmete najveću špricu u ljekarni ili pumpicu za nos (isto može pomoć)
probij vrh jajeta iglom u rupicu stavi špricu i povuci...ode sav sadržaj vani....ja radila prije tri večeri...bez problema uspjeh zagarantiran...
u vrtiću smo radili špricom a doma sam običnom nukovom pumpicom za nos...poslije je prokuhaš i ko da ništa nije bilo....
Ja sam prošli tjedan ispuhivala za vrtić.
Prvo sam promućkala jeje da se žumanjak izmješa (da ne ostane u komadu jer ide teško van).
Onda sam na obje strane izbola rupe tuckanjem s pribadačom.
I onda sam puhala ko budala. Poslije me bolilo lice i glava![]()
Ovo sa špricom mi nije uopće palo na pamet, a čini se kao dobra ideja![]()
A kak ispuhano jaje učvstiš na štapić (onaj za ražnjiće)?
Najbolja stvar za učvrščivanje svega i svačega ti je pištolj sa silikonskim ljepilom. Ja s tim sve živo radim, pa i to.
Učvrstiti možeš tako da provučes kroz rupicu komad čačkalice ili šibice (recimo 1.5 cm) na koju si ( u sredini) zavezala konac. To gurneš u rupicu i onda se to okrene kad povučeš konac.
Da li se sa špricom mora bušiti na oba kraja (zbog vakuuma) ili na jednom?
Jaje ne smije biti jako hladno tj. iz frižidera jer onda jako teško ide bilo kojom tehnikom.
Moj tata je maher za ispuhivanje jaja. On je ispuhao desetak Luki za vrtić i jaja su mu ostala cijela, mislim posebno žumanjak i bijelanjak.
Ja sam probala i od 3 upropastila jedno, jedno je imalo poveću rupui jedno je bilo ok
Ima neku tanku iglu kojom to bocka, prije toga malo lupka sa vrhom noža, puhne u rupicu i jaje skoči van. Poslije opere s toplom vodom i posuši
meni su lani oci iscurile iz duplji prije nego zumanjce iz ljuske.
a sve zato jer sam mislila da ta rupica za vrticka jaja treba biti MALA. kad sam vidjela druga jaja u vrticu skuzila sam da se druge zene ne opterecuju time kolika je rupa.
pa ove godine nisam ni ja. ako je 5 milimetara, pa nek je 5 milimetara.
Ja se već prve godine nisam previše zamarala promjerom rupice.ivarica prvotno napisa
NAkon što mi je na prva dva lice skoro eksplodiralo, počela sam nakon bušenja lagano proširivati rupice, i išlo mi je sve lakše.
Ona zadnja jaja su izgledala skoro pa k'o cijev![]()
Provjereno, 8)
Jaje neka odstoji sat do dva na sobnoj temperaturi, zatim izmuckati da lakše ide van i odna uzeti slamcicu i lagano puhnuti i ode bez ispadanja oci iz duplji (znam taj osjecaj).
Slamcica me spasila muke, kaj se tice rupice, lagano tuckam sa iglicom pa kolka bila da bila!!
Sretno
A kako slamka uđe unutra ako rupa nije malo veća :?
ja sam ovaj put puhala na slamku, stvarno je lakse, iako nije bas da mi je izlazilo samo
ne udje unutra, nego je naslonis na rupu.
SAMO SE NA JEDNOJ STRANI PRAVI RUPICA uh velika slova ne zamjerite![]()
a za zatvorit rupicu može pomoći glinamol, fimo masa, plastelin....
staviš štapić i oko njega oblijepiš plastelin/glinamol....ili sa gore navedenim pištoljem...najbolje ....
Brane, kako samo na jednoj strani :?
Kako pušeš van?
Ili ti uvlačiš (brrr...)?
I da li to govoriš za slamku ili bez?
Brunda, to je za onu metodu sa injekcijom/pupmpicom za nos.
A da nekako instaliram (kršitelj koda)ovu pumpicu![]()
Tri put stisneš i jaje je vani...
... a kora unutra...
vjeruj....sav sadržaj iziđe vani bez ikavih problema sa pumpicom ili spricom...evo ja maloprije Tinu za vrtić spremila 5 komada...
probiješ iglom na jednoj strani , uvučeš vrh pumpice ili šprice u rupicu i izvučeš sadržaj vani...![]()
ja sam ove godine prvi put ispuhivala jaja....
hebem ti tukca skoro se porodila na prazno....
al sam svaladala tehniku i napravila 10/10!!
nijedno nije puklo!!!!
ja sam kao profić ugurala šerafciger i napravila rupice promjera 2 mm na obje strane. malo puhnula i sve otišlo van (još uvjek mi je muka - mrzim svježa jaja). tete in vrtić love me!![]()
Ja bum večeras probala kombinaciju šrafciger + šprica 8)