Results 1 to 15 of 15

Thread: maturalac i dojenje

15

Default maturalac i dojenje

nakon 6 mjeseci porodiljnog(u 5 mj.) vraćam se na posao u školu. s obzirom da sam razrednik 7. razreda trebala bi sredinom 6 mj. voditi klince na maturalac. dojim i ne želim prekidati dojenje. znam da po zakonu imamo pravo na stanku za dojenje. kod nas je to nemoguće realizirati, al me zanima sljedeće: da li moram ići na maturalac? mogu li se pozvati na taj zakon? :?

nigdje ne piše da MORAŠ ići na maturalac ?????88 godine moja raska nas nije htjela voditi i nikom ništa... pa nije to privatna škola da te može ravnatelj tek tako najuriti

Niti igdje piše da je taj maturalac obavezan, dosta škola je to i ukinulo...

jesi li ti u sindikatu?

ako jesi piši njima da te detaljnije savjetuju

15

znam da je puno škola to ukinulo, al nas ravnatelj ništa ne pita. i inače stvara probleme osobama koje imaju djecu i koriste bolovanje, pa me sve strah kak će reagirati na ovo. jesam u sindikatu, al zastupnici u školi su koma. tak da znam da će sve biti na meni, pa pokušavam skupiti što više korisnih informacija.

gle ovak, moja pokojna baba je govorila

na krivo drvo se i koza popne pa ga popiša

ako se ti ne postaviš kako se spada ne bu bilo dobro

a najbolje ti info mogu dati ove tete www.mobbing.hr

Sretno

pogledaj malo detaljnije starije teme, na jednom nedavno topicu je iskopirana hrpa zakona vezana za povratak na posao i majčinstvo, a nadam se da će i Minnie skužiti tvoje pitanje pa se javiti.
    I dobrodošla !

e tu je nedavno netko skopirao izvatke iz zakona http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=58436, možda što pronađeš.
    maria, prije "postavljanje" nije zgorega pripremiti se i ispitati kako stoje stvari sa zakonskom podlogom. Barem ja skoro uvijek tako radim (a imam kolegicu koja je ugledajući se na mene, u jednom dućanu narogušila "jeste li vi pročitali Zakon o obveznim odnosima", kaže šefica nisam, e onda ga pročitajte, a sada vas lijepo molim da mi zamijenite te hlače ) ... inače je žena markantna, visoka, pa valjda ostavlja dojam da zna o čemu priča, i kad ne zna ( u prilog tezi o kozi i drvetu).
    Kad mi je pričala ja crkla od smijeha, kaže ona ja ono kao ti ... a ja, Nata draga, ja prvo i pročitam to na što se pozivam.

pa nisam joj rekla da ravnatelja lupi letvom

nego da kontaktira sindikat i udrugu za mobbing

Gogica 24's Avatar

TinnaZ odvalila sam . Inače moja šogi je također prosvjetni radnik i nije išla sa svojim razredom zbog malenog na izlet ili maturalac nisam sigurna.

i još nešto ,vjeruj mi da ipak znam neke stvari ,jer radim u školi već 10 godina

no hard fillings

15

hvala na savjetima.
    nakon uskrsa ću otići u školu i obavijestiti ga kad se vraćam i da ne idem na maturalac. pozvat ću se na zakon po kojem imam pravo na stanke za dojenje.
    javit ću vam kakva je bila reakcija.

mislim da je uvijek bolje imati više inf. kupili smo toplomjer za uho i skužili nakon 2 dana da ne radi kak treba. gosp. je rekla da ga šaljem na servis o svojem trošku. ha, ha...... kad sam joj objasnila da smo kupili neispravan proizvod, a ne proizvod koji se pokvario,te da ga je ona dužna ako je prošlo manje od 8 dana zamijeniti i kad smo se pozvali na udrugu potrošač, vratila ja lovu bez komentara.

e tako mtina radim i ja, prvo se informiram, pa kad se pozivam na nešto (obično) znam i točno na što. Držim fige !

anchi pp's Avatar

Kad se razrednica moje kćeri vratila s porodiljskog na posao (također nakon 6 mjeseci), razred je išao u školu u prirodi na tjedan dana.
    Pošto je razrednica još dojila i imala vrlo malu bebu umjesto nje je išla jedna druga učiteljica, a ova je preuzela njezin razred.

anchi pp's Avatar

Istina, to je bio 4. razred OŠ, pa je valjda i zamjenu lakše organizirati. :/

enela's Avatar

Beba ti je još stvarno premalecka da ju tak dugo ostaviš bez mame. Kod nas u školi su isto često prof koje poznaju razred mijenjale razrednice/razrednike kojima je bio problem otići na maturalac. Objasni sve lijepo ravnatelju, bez ikakvih pozivanja na zakon, pravo i slično i lijepo ga zamoli da ti nađe takvu zamjenu, objasni roditeljima i djeci razloge i sve 5. Ak ne prođe na taj način, e onda kreni drugačije...

enela's Avatar

Quote Originally Posted by anchi pp
    Istina, to je bio 4. razred OŠ, pa je valjda i zamjenu lakše organizirati. :/
    Po meni, teže je kad su manji jer su ta djeca više vezana za učiteljicu i kako im ona predaje najviše predmeta neka druga ih puno manje poznaje i razumije.