Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: dva pitanja - pomoc?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno dva pitanja - pomoc?

treba mi pomoc i podrska, ovo sad vec traje dosta dugo, opet me bole bradavice (a nisam trudna), prvi put se javilo kad smo imali soor, izlijecili ga ali je bol i crvenilo ostalo, onda sam bradavice mazala lanolinom i smirilo se. sad me opet evo bole jako, najvise do sada i ne prolazi ni uz lanolin, a kako to izgleda: boli me ko da me netko porezao ziletom izmedju areole i bradavice, crveno je i pecka. nemamo soor ali kako sam imala prometnu nedavno nekad ga zbog boli u vratu i ledjima nisam mogla namjestit kako treba pa je vjv problem u polozaju iako se trudim namjestit ga i sad je vec bolje. no sad mi bol i crvenilo ne prolazi ni uz lanolin, sta cu napravit? maloprije me bas dosta bolilo dok je sisao.

druga stvar je da je zabac u zadnja dva mjeseca dobio samo 400g! iskljucivo ga dojim, na zahtjev naravno, prosli smo i jedan strajk u kojem je sve bilo u redu s njim, ponasanje, pelene... sve super samo sto nije htio po danu jest osim u polusnu. tj. normalno bi pojeo nakon 3-4 sata. ja ga od straha da ne dehidrira ili bude gladan svako malo nutkam i iako ne pojede svaki put puno kad mu ponudim nikako mi nije jasno kako je dobio samo 400g jer bi po noci nadoknadio ako ne bi po danu jeo puno. kad je prestao strajkat jeo je super normalno. dr. se zacudio da je tako malo dobio na kilazi. inace je jaaaaaaaaaaaako zivahan i ja se tjesim da je stos u tome, da tako potrosi energiju koju dobije. jesam li u krivu?

sto se kilaze tice rodjen je sa 4250g, pao na 3890g i ako racunam od te kilaze onda je sa 4ipo mjeseca udvostrucio porodjajnu tezinu jer je tada imao 7800g (sa 4 mjeseca je imao 7700g). sad sa 6 mjeseci ima 8100g. ako racunam od 4250g onda jos nije udvostrucio porodjajnu tezinu. svaki dan ima najmanje 2 pokakane pelene, i kad je strajkao svaki dan je imao pokakane pelene. i sad cekam skok u razvoju al ga ne primjecujem :/ ma inace ne panicarim i nasla bi uglavnom odgovore za sva pitanja al me sad malo uhvatila krizica... skuzajte na dugom postu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kolko ja znam, normalno je da im nakon 4. mjeseca drasticno padne prirast. i da velike bebe ne udvostruce tezinu do 6. mjeseca. tako da sto se kila tice mozes biti potpuno mirna, ali za bol u bradavicama ti ne znam nista pametno reci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Što se kilaže tiče mogu te sigurno utješiti (iako sebe ne mogu već 5 i po mjeseci) moja princeza je rođena s 3850 g 06.10.2007. a sada ima 6700g. Dakle otprilike oko 500 g mjesečno.Mislim da nije važno koliko napreduje, (vjeruj mi načitala sam se o tome), važno je da ne gubi!
    Bol koju opisuješ mi nalikuje na onu koju sam i ja imala na početku dojenja zbog nepravilnog položaja,da probaš položaj korigirati?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne treba gledati brojke ( ne mora dijete sa šest mjeseci udvostručiti težinu), treba gledati dijete,ako je veselo, živahno onda nema straha..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma on je super zivahan! valjda mu na to ode energija. stalno je u pokretu, nema mira, nogicama, rukicama, okrece se, puzi... bas je jako zivahan! (na mamu )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da se onda ne trebaš brinuti,iako znam da je to teško i sama ispalim na živce, jer moja više ne jede nego jede, nikada nije zaplakala tako da bih ja možda znala da je gladna,nego ju stalno moram nutkati...Djeca koja su dojena ne moraju imati svaki dan stolicu,moja nema i po par dana a onda se pokaka da se i odrasli ne bi posramio
    Važno je da tebi tvoje dijete izglada zdravo!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

zhabica sad si me baš natjerala na razmišljanje.
    Da ti prvo kažem što mislim o toj boli. Iako nikada nisam imala niti vidjela ragade pretpostavljam da je to tvoj problem. Moglo bi pomoći da si nakon cickanja namažeš bradavicu sa svojim mlijekom i ostaviš na zraku da se suši. To je navodno najbolji lijek.
    Što se tiče kilaže - mene muči obrnuto. Mislim nije da me muči al me baca na razmišljanje. L je rođen sa 4010 g, iz bolnice izašao s 3700 g, a sada (za 3 dana će 4 mj.) ima oko 8500 g. Možda malo manje ili više. Mući me dali će on cijelo vrijeme tako dobivati ili će malo usporiti. Što je stariji, to je teži i na moju žalost sve više traži da ga se nosi. Žalosno za reći ali ruke me bole i ne mogu ga baš previše nosati.
    Uglavnom, mislim da sada već nije bitno koliko dobivaju (obzirom da su isključivo dojeni), nego kao što je i princess puffy rekla, glavno da ne gubi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kahna jesi li razmišljala o slingu ili marami?ja se spremam kupiti nešto od toga jer me bole ruke,leđa,koljena...a dijete treba nositi!!!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesam. I na Rodinoj rasprodaji smo isprobali maramu, ali mu se nažalost nije svidjelo.
    Ne znam, morat ću ili riskirati i kupiti maramu i još probati (malo mi se čini to komplicirano vezati, ustvari staviti L unutra). A najvjerovatnije je da ću još pričekati pa uzeti mei tai kad će moći u njega.
    Hvala na savjetu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo i mene da se javim:
    n. rodjen sa 4000 gr, iz porodilista izasao sa 3700 gr, a sada (za dva dana imace 6. meseci) ima 8000 gr... bas sam pre neki dan pitala za savet na drugom pdf je li ok sto je za 7 nedelja dobio 650 gr... odgovor je bio isti: ako je bebac veseo i zivahan ne treba brinuti
    i n. slabo sisa preko dana, jednostavno nema covek kad od silnog zanimanja za svet oko sebe i aktivnosti... i on je isti ko tvoj bebac, ni sekund mira
    tako sam nekako u svojoj glavi prihvatila da ce prirast tezine verovatno u narednom periodu biti manji i da ne brinem...
    drzimo vam fige i saljemo puno poljubaca da sredite dojenje, jer smo se i mi mnogo namucili u pocetku

@kahna:
    znam da je malo OT, ali necu puno
    sto se tice marame, mi smo poceli da se nosamo sa 3. meseca i n. u pocetku nije bio odusevljen, a sada obozava! za to jednostavno treba vremena, pa bi najbolje bilo ako mozes za pocetak da pozajmis maramu od nekoga pa da malo isprobavate... komplikovano jeste, ali samo prvih par puta... kad udjes u stos, onda ces stavljati i vaditi bebca dok kazes keks

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Iako nikada nisam imala niti vidjela ragade pretpostavljam da je to tvoj problem. Moglo bi pomoći da si nakon cickanja namažeš bradavicu sa svojim mlijekom i ostaviš na zraku da se suši. To je navodno najbolji lijek.
    ma i to radim pa ne prolazi jos mi cesto po noci kad sise ostane otkopcan grudnjak i bradavice vani, ujutro se probudim sva rasopcana ali barem se suse na zraku pa i dalje boli i ne prolazi.
    ni ja ne znam kako izgledaju ragde, nekako zamisljam da su to ispucale bradavice po vrhu, a meni se ovo dogadja u dnu bradavice, izmedju areole i vrha.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sto se boli tice: imas li ranu ili te boli bez ikakvih vidljivih razloga?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Sto se boli tice: imas li ranu ili te boli bez ikakvih vidljivih razloga?
    imam ranu - ne tece mi krv, iako je u jednom trenutku i toga bilo, ali je crveno i iziritirano u cijelom krugu oko obe bradavice.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moze biti:
    - naselile se gljivice
    - naselila se kakva bakterija
    - neka alergijska reakcija ili takvo nesto

Gljivice mozes eliminirati nekim tretmanom (ako ne pomogne tijekom 1-2 dana, onda nije to).
    Za bakteriju ti je dovoljan lijecnik opce prakse.
    Mozda je dovoljan i za ovo trece, ili da odes u dermatologa.

Ili da napravis bris pa vidis sto je tocno?
    Mislim, trpis bolove, a mozda se sve moze rijesiti rel. brzo.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, hvala ti, ma do sada sam to uspjesno rjesavala, uglavnom bi bio soor ili samo posljedice soora pa bi proslo s lanolinom, pa me sad muci zasto mi ovaj put ne ide. :/ a nije soor jer smo prosli tjedan bili na pregledu (u petak) i sve je u redu sto se toga tice. otisla bi vec sama do svog dr. al sad sam bez auta pa odlazak zahtjeva citavu organizaciju, bilo mi je lakse ovde pitat, al ipak cu morat otic.

hvala jos jednom svima!

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ću se malo ubaciti. Ja imam problema s bradavicama zadnjih devet mjeseci, od prije prošlog ljeta je započelo. U početku je bio soor, pa izbijali zubići...Bradavice su mi crvene, suhe , ljuskave, jednom riječju gnjusne. Doduše maloj ne smetaju jer ona ciki bez problema. Ponekad mi se naprave i ranice koje bole ko sam vrag, nisam sigurna jel to od njenih zuba kad me ugrize ili same puknu. Meni jedino pomaže lanolin (i to ne uvijek) i kad joj dajem dojiti da joj ful duboko ubacim bradavicu u usta.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imas preosjetljivu kozu?
    alergiju na nesto?
    jesu li gljivice sigurno otisle?
    je li ti stanje bilo bolje na moru?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da javim da mi je moja dr. dala antibiotsku mast jer su se bradavice upalile. isli smo ponovo i ja i zabac kod dr. svatko kod svog i obje kod moje dr. nemamo soor, sad je ostala upala mojih bradavica, valjda cemo sad to napokon izlijecit.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zh, nemam savjet pametan jer sam u dojenju još amater.
    ali držim fige da bude sve ok. i bit će sigurno!!!

što se tiće bolnih bradavica, ja koristila purelan i bepanten, pomogli su mi.

puno pozdrava, tebi i malom žapcu od mene i ume!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    zh, nemam savjet pametan jer sam u dojenju još amater.
    ali držim fige da bude sve ok. i bit će sigurno!!!

što se tiće bolnih bradavica, ja koristila purelan i bepanten, pomogli su mi.

puno pozdrava, tebi i malom žapcu od mene i ume!
    hvala, i vama

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    imas preosjetljivu kozu?
    alergiju na nesto?
    jesu li gljivice sigurno otisle?
    je li ti stanje bilo bolje na moru?
    preosjetljiva koža - na licu mi je ok
    alergiju - imam alergijski (peludni) rinitis - potvrđen prick testom, liječen antihistaminicima, u zadnje vrijeme (dveije godine) podnošljiv, tj.bez terapije
    gljivice - nisam sigurna da su otišle
    more baš se i nisam kupala i sunčala previše (dva puta) tako da ne znam??
    Sad sam u jednoj dobroj fazi, sad su dobre...držim fige.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

~~~~~~~~~ da budes dobro

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja ana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da dobra faza ostane konacna!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •