Results 1 to 20 of 20

Thread: Dobar pedodont...iuli kako se to zanimanje vec zove u Splitu

Default Dobar pedodont...iuli kako se to zanimanje vec zove u Splitu

Drage moje.
    Kako moj mali andeo nema jos godinu dana, a ima vec 10 zubica mislim da je krajnje vrijeme da se malo posavjetujem sa nekom strucnom osobom oko higijene i njege (inace peremo zubice od 6 mj., ali to je vise zvakanje cetkice), a i u zadnje vrijeme sam primjetila nekakve naslage na njima pa bi ga htjela odvesti nekom simpaticnom dječijem zubaru kako bi mu prvo iskustvo bilo i lijepo iskustvo.

Zar nitko ne zna dobrog zubara za djecu u Splitu?

Osoblje foruma leonisa's Avatar

selim ovo na zdravlje djece. nadam se da ces tamo naci odgovor, jer sumnjam da je itko vodio djecu zubaru sa godinu dana, i manje.
    koliko znam ni oni to ne preporucaju.

Maruška's Avatar

Ja Lovru slijedeći tjedan vodim svom zubaru.
    Žao mi je, ali nisam čula za dječjeg zubara u Splitu.

vanjci's Avatar

imas pp.

ma ne treba biti djecji,,,ja kad sam bila mala....joj strava mi je bila ici kod djecje zubaric koja je bila uzasna i svaki put sam plakala i vristala...pa sa nekih 5 godina sam isla 1.put kod jednog drugog sta nije bio djecji nikad vise a nisam rekla...sjajan je bio..imao je pristup i sve.....jos uvijek ga pamtim kao najdivnijeg zubara...
    danas vodima maloga kod zubara..nije imao ni 1 godinu 1.put....ali to je vise zabavni odlazak da se malo poigraju na stolici dizajuci ga i spustajuci....da se jednog dana ne bi bojao.....

Pa je ga ne bih vodila ako nema problema. Stomatolozi sami preporucaju prvi dolazak kao neko upoznavanje tek sa dvije godine, naravno ako je do tada sve u redu ( radila 8 god. u stomatologiji)
    A higijena - cetkanje bez paste dok ne savlada pljuvanje iste iz ustiju. Eventualno, jednom u 2 tjedna iscetkati zubice sa elmex pastom, ona se jako malo, skoro uopce ne pjeni a djeluje na mineralizaciju cakline.
    Inace savjetovati se mozes i bez da ga vodis stomatologu, ne znam, mislim da su vece sanse da se isprepada i stvori traumu nego da to shvati kao nesto "bezopasno".
    Opet , to je moje misljenje...... A u Splitu je bio jedan dobar pedodont za kojeg znam ali je sada u Zagrebu, za druge ne znam.

Hvala vam na odgovorima. Moj malac nema jos nikakvih problema, ali kako sad vec ima 10 zubica a jos uvijek intenzivno doji po noci bojim se da ne bi uskoro imao pa bi mu htjela nekako priblizizi taj odlazak zubaru kao nesto normalno kako se kasnije ne bi bojao.
    Inace jednom tjedno zvacemo cetkicu sa malo elmex paste i povremeno uspijemo i pljunuti, a inace peremo samo sa vodom.

Osoblje foruma Mimah's Avatar

Zna li netko privatnog pedodonta u Rijeci? Zvala sam KBC, naručili su me za 10.mjesec, a do tada bi mala trebala piti antibiotik jer su joj inficirani korijeni pa to baš i ne bih. Tražim po netu, ali ne nalazim...

nahla's Avatar

u st meni super zubarica Nikica Pirović, privatnica al radi i priko hzzo. 475 303.
    i moj je imao te naslage, to je u stvari kamenac, nema pomoći, triba dosta četkat i redovito vodit u zubara, pa bi ona to malo očistila i to je to. al bitno je ne dopustit da se to pogorša

Osoblje foruma Mimah's Avatar

Ma nema moja kamenac, njoj zubići propadaju, ali sad su joj se i korjeni inficirali i to treba riješiti, zato tražim pedodonta. Split mi je malo daleko.

nahla's Avatar

uf ja tek sad vidila one postove da su stari

nerina's Avatar

Evo i mene zanima dječji zubar u Splitu ako netko ima dobra iskustva, jer sa našom zubaricom nismo nikako zadovoljni.Moze broj i na pp.

brane's Avatar

Quote Originally Posted by nerina View Post
    Evo i mene zanima dječji zubar u Splitu ako netko ima dobra iskustva, jer sa našom zubaricom nismo nikako zadovoljni.Moze broj i na pp.
    moja susjeda vodi svoju curicu pedodontu u "Staro rodilište" i prezadovoljna je

probaj zvrcnut staro rodilište pa pitati info za broj pedodonta, prija mi je na Braču i trenutno nema signala pa je ne mogu dobiti za detaljne informacije

Ona je probala 3 zubara i sa svakim je završavalo uz vrisku i skriku...u pedodonta otvara usta bez problema, ulazi s osmjehoom izlazi s osmjehom a s problemima zubića se bore od 3.g. (sad joj je 6)

nerina's Avatar

Brane hvala puno na info, nisam uopće znala gdje da tražim pedodonta.Mi se isto borimo sa zubićima vec negdje godinu dana,jednostavno se kvare bez obzira na higijenu i moju veliku brigu.Dosada sam ga vodila u moje stomatologinje ali mi je ona danas rekla da mu ne može ništa kvalitetno napraviti jer ne želi surađivati.Po mom mišljenju se ona trebala malo više potruditi umjesto da viče na mene i na njega!
    Uff baš sam ljuta!

prima's Avatar

nerina poslala sam pp, ali evo i javno, žena zaslužuje preporuku http://www.stomatoluidja.hr/

mi super zadovoljni sa dr. Hrvojem Varnicom,021 530 207,
    nije pedodont ali ima puno malih pacijenata i super pristup

happygirl's Avatar

I ja sam zadovoljna sa sestrom mu (a radi mu i otac)...no ne znam kako funkcioniraju kada je riječ o djeci, no mali će mi uskoro trebat zubara pa ću probat kod njih... Jedini im je minus što rade isključivo privatno, bez HZZO-a

da li netko preporučuje dobrog (strpljivog...) pedodonta u PULI?

ima li netko iskustva s dr. Sanjom Meštrović (Zg)?