Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Jaslice Linigra u Svetoj Nedelji - Samobor

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Jaslice Linigra u Svetoj Nedelji - Samobor

Naš će sin na jesen godinu dana i već smo ga upisali u jaslice Linigra u Sv. Nedelji pa me zanima ima li tko od vas kakvih iskustava, savjeta. Cijena mu je 600,00 kn, uče strane jezike od 3 godine ali osim toga ne vidim ništa drugo da je special - s obzirom na cijenu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno JASLICE

IMAM DVOJE DJECE. DJEVOJČICU SMO DALI U JASLICE S GODINU DANA IAKO SU ME BAKE GOTOVO ZADAVILE ZBOG TOGA, ČISTO ZATO ŠTO JE NAŠA ZAJEDNIČKA PROCJENA BILA DA JE ČUVANJE DJETETA POSAO KOJI SE NE MOŽE OBAVLJATI UZ NEŠTO DRUGO. OSIM TOGA FULL VJERUJEM DA JE OSOBLJE I STRUČNOST VAŽNA, A BAKAMA OSTAJE RUPA KOLIKO VOLIŠ AKO IH ŽELE ISPUNITI. U JASLICAMA IMAJU SVOJ PROGRAM, SVOJE DRUŠTVO. U POČTKU SU PROBLEM BOLESTI, ALI NAMA I NISU BILE NEŠTO PRE ČESTE BAR ZA SADA..., A NADAM SE DA ĆE TAKO I OSTATI

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Super si odlučila - no znači li to da ide u jaslice u Svetu Nedelju - u Linigra, zanima me kako je tamo? Mi i nemamo neku drugu opciju ali ipak me zanimaju iskustva drugih roditelja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne, neide u te jaslice, mi smo iz Slavonije. No, pisala sam ti općenito o iskustvima , mislim da ona dobro dođu... U svakom slučaju sretno!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

DiLala, sori ne znam za vrtić koji si pitala ali vidim da si iz Samobora (kao i ja) pa me zanima da li ti išta znaš o waldorfskom vrtiću Suncokret? Stalno razmišljam da ih nazovem i nikako da se odlučim (mi imamo malo specifičnu situaciju), pa sam danas otišla barem da pogledam kako izgleda izvana, ali nisam mogla pronaći. Dio ceste je makadam, neka firma sa strojevima i nije mi baš djelovalo da bi tu negdje mogao biti vrtić. Da li to još uvijek postoji?
    Ako išta saznam za vrtić u Sv. Nedjelji, javm ti...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Belinda - nisam čula za taj vrtić, žao mi je!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budem se ja raspitala
    sretno!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jel to privatni vrtić? tamo preko puta nekog autosalona?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sori, da li misliš Suncokret ili onaj u Sv. Nedjelji?
    Suncokret bi trebao biti u E.Kvaternika, mislim da tamo nema auto salona, i privatni je.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Linigra je privatni vrtić - blizu je autosalona

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam prije nekih mjesec dana bila tamo i mogu ti reći da mi se uopće nije svidjelo! Prva stvar uopće nemaju poštenu ogradu, tam je neka navučena žica?? A ona vrata kaj gledaju na cestu su stalno otvorena! Ono malo prostora vani mi izgleda prežalosno.. Ma neznam to je samo moj dojam. A kaj s ovim našim lokalnim vrtićima npr.tam kod Hoto vila?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    Linigra je privatni vrtić - blizu je autosalona
    e onda pričamo o istom
    nedavno sam upoznala tetu koja je tamo radila i baš nije oduševljena tim vrtićem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Hy

Moje obje kćeri idu u vrtić Linigra, jedna ima 1,5 i ide u jaslice od 11mjeseci starosti, a druga je od nepunih dvije u jaslicama i sad u vrtiću (ima 5godina). Moram reći d asu one prezadovoljne i obožavaju ići u vrtić. Moram reći da primjećujem da i druga djeca uživaju dolazizi i da nema nekih problema. Hrana je onako prosječna, kao i drugdje. Tete su super i jako puno rade s njima. Moja malecka je sada na kraju godine donijela cijelu mapu crteža koje je ona slikala zajedno sa tetom. Jako puno rade s njima i pjevaju i pleše i igraju se i maze. Čak toliko da znam biti ljubomorna. Marija je velika (pet godina) i zna već toliko pjesmica na engleskom da i ja znam biti zadivljena. Naravno da sve ovisi o tetama koje vode grupu i nisu svi ljudi jednaki, ali moje cure imaju super tete pa je valjda onda sve lakše. Najidealnije bi bilo da su samnom i da ja pazim na njih, ali toliko ima fali njihovo društvo. E i da svi se žale na njihovo dvorište - ali ja ipak mislim da je ljepše da nakon kiše djeca ipak mogu van i da se loptaju i trče po betonu, nego da budu do koljena u blatu ko svinje i n+onda idu tako spavati. Oni tamo imaju i pješčanik i pet ljuljački i dvije klackalice. Grupe idu u različito vrijeme van tako da je u prosjeku 30klinaca vani u isto vrijeme.
    Da i kad je krenula moja Lucija prošle godine u jaslce bilo ih je samo devet u grupi na dvije tete i to je bilo savršeno!!!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa evo i ja sam sada već par puta tamo bila i imam neki pozitivan osjećaj, tete su mi super a i ravnateljica mi je skroz dobar dojam ostavila, svima je problem u početku ali sigurna sam da će moj maleni ići ubrzo sa osmjehom na licu i da će mu super biti - mislim da je i za sam socijalnii, psihički i emotivni razvoj djeteta bolje da od početka idu u jaslice - njihovo društvo. A i u vezi dvorišta što kažeš da je bolje nego livada - slažem se, ima livade doma koliko hoće pa nek uživa. Hrana mi jedino nije nešto naj naj ali tako je svugdje.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Belinda prvotno napisa
    DiLala, sori ne znam za vrtić koji si pitala ali vidim da si iz Samobora (kao i ja) pa me zanima da li ti išta znaš o waldorfskom vrtiću Suncokret? Stalno razmišljam da ih nazovem i nikako da se odlučim (mi imamo malo specifičnu situaciju), pa sam danas otišla barem da pogledam kako izgleda izvana, ali nisam mogla pronaći. Dio ceste je makadam, neka firma sa strojevima i nije mi baš djelovalo da bi tu negdje mogao biti vrtić. Da li to još uvijek postoji?
    Ako išta saznam za vrtić u Sv. Nedjelji, javm ti...
    Nisi našla jer je fakat malo izdvojen ali je u prirodi (mi živimo na brdu iznad) i lijepo je. Odlična hrana, super tete, moja prijateljica ima klinca u tom vrtiću. Jedino što je "malo skuplji" (1500 kn).

Ako ideš ponovno, najbolje ti je skrenuti prije ograde sa skijama lijevo i do kraja, pa lijevo- vrtić će ti biti u kući boje breskve s lijeve strane.
    Firma sa strojevima je na drugom dijelu (zapravo nije firma sa strojevima nego neki tip parkira bager i kamion tamo), po tome kužim da si fulala.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Moja je curica tri godine bila u Linigri. Premaleno dvorište/igralište jest problem. Ograda je često otvorena, no dio u kojem su djeca je unazad par godina ograđen i ne mogu izaći sami. Prije su mogli. Igralište je stvarno premaleno, a nije točno da svaka grupa ide van u drugo vrijeme, bar prije 2 g. nije bilo tako. Kad je lijepo vrijeme, svi su vani. Teta ima svakakvih, i dobrih i loših. Neke više vole svoj posao, neke manje. Prije su učili engleski, što je bilo uključeno u cijenu, morali smo samo kupiti knjige, i ritmiku, što se posebno plaćalo. Ritmiku je vodila draga teta Sanja iz plesnog studija Ballance. Ne znam dolazi li još uvijek. Ne znam kako je u jaslicama, no u starijim grupama ih je bilo dvadesetak. Sve u svemu, prosječni vrtić, rekla bih.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Da, zaboravila sam napisati kako se tete stalno mijenjaju. One najbolje brzo odu dalje.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tomica - koliko sam shvatila - tvoje dijete je sada u jasličkoj starijoj grupi, istina? Evo moj bebač već mjesec dana ide u mlađu jasličku grupu i zadovoljni smo. Tete obadvije su super - vole djecu, nježne su, maze ih (posebno ona plava ali i druga je sasvim OK), kad je lijepo vrijeme idu van, hrane ih lijepo i hrana je OK, no ima nešto što gledam svaki dan i KIPIM. Opalila bi ju tak rado lopatom posred lica!
    Upravo jednu tetu u starijoj jasličkoj grupi, cura je mlada, to je ona plava teta uvijek našminkana - ali je ZLO. Evo otkad tamo idem svaki put kad je vidim ona se na neko dijete dere i to ružno. A ako se ne dere na nikoga (ako su sva djeca mirna i zabavljaju se već nečim) onda ona sjedi nezainteresirano i faca joj je ono - mrzim ovaj posao, mrzim ovu djecu...... Nešto nevjerovatno. Ispočetka sam mislila - ok - možda naletim baš onda kad je neko dijete stvarno prevršilo mjeru ali ne bih rekla, evo i jedan deda koji vodi unuke reko mi je da mali plače uvijek kad je ona tamo. Razuvjeri me ili me razveseli pa reci da neće još dugo raditi. Već se spremam i ravnateljicu zvati i pitat jel će ta teta možda otkaz dobiti uskoro jer bi to dobro za djecu bilo. Ta tete nema nimalo srca za djecu. Preokrutna je. Pa ne bi svoj auto ostavila na popravak čovjeku koji mrzi aute i ne kuži s njima, pa kako ću dijete ostaviti s osobom koja ga ne voli i ne zna postupati s njim? Tu je i druga teta- ona smeđokosa i ona je predivna. Iz aviona se vidi da voli djecu. Kad su sva djeca spavala u njenoj starijoj jaslićkoj grupi onda je došla malima u mlađoj grupi i zezala se s njima, tražila puse i zagrljaje i svakome ime zna, ma predivna teta. Eto ja sam imala sreću pa sam sa bebačem imala mjesec dana adaptacije pa sam često tamo visila i skupila sve te dojmove. Uglavnom ćudim se ako se i drugi roditelji već ne bune ili to nisu skužili možda?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Greška - nije Tomica nego marrtha! Njena djeca idu u Linigru pa molim nju za komentar.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tiwi, malo kasno palim...Hvala ti na uputama, budem se jedan dan opet zaletila tamo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Hy

Moje mlađa kćer ide u stariju jasličku skupinu i to baš kod te tete koja se tebi očitno nije svidjela, možda si stvarno je uhvatila u lošem trenutku ne znam. no ona je stvarno super osoba, moja Luca je toliko obožava da čak traži od nje da je mazi prije spavanja. Ta teta je prošle godine spremila predivne mape svim klincima iz jaslica. sa svakim od njih pojedinačno crta i fakat se trudi. Mislim da su, svaka čast ostalim tetama, ali obje tete iz jaslica-tj iz Lucijine grupe - savršene. I znaš svi mi imamo loš dan!! Pa baš nije lijepo za nekoga reći da je zlo, a da ga pritom ne upoznaš malo bolje već samo što ga vidiš nenasmiješenog. A ja znam iz iskustva da ima djece koja plaču na sam spomen vrtića, i možda dijete ne plaće zbog tete već zato što neće ostati u vrtiću. Sa mojom Marijom (5godina) ide u grupu curica koja još uvijek ima flašicu i svako jutro plaće, a nitko od druge dijece ne plače, i to onda nije zbog tete koja je prima nego samog djeteta koje se ne može adaptirati - već treću godinu! Pa molim lijepo malo lakše sa osudama!!! Ja sam bas bila šokirana kad sam ovo pročitala, jel imam sva lijepa iskustva sa tom tetom!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Hy

Znaš, ne mogu uopće doći sebi!!! Baš me ovo šokiralo, u ponedjeljak smo imali roditeljski u jaslicama i svi roditelji su bili prisutni, nitko nije nezadovoljan tetama, čak nitko nije natuknuo ništa. Baš smo svi veseli što su nam obje tete ostale u grupi i stvarno smo se trudili i molili ravnateljicu da nam ih ostavi jel su predivne prema djeci i tako se dobro upotpunjuju!!! Mislim zbog ovoga bi žena mogla stvarno nastradati, a to ide samo na štetu naše djece, pa daj malko lakše!!!! Ja sam i dalje potresena tvojim zaključcima!!!!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajoj ajoj. Ja ne znam što bi rekla. Evo ovo je moje iskustvo - i nije na temelju što sam je 2-3 puta vidjela. Išla sam na adaptaciju sa svojim malim skoro mjesec dana tako da sam je vrlo često vidjela. Ama baš NIKAD je nisam vidjela da lijepo razgovara sa djecom. Prekjučer je i mm bio šokiran. Derala se na malog, nešto u stilu:"tvoji su roditelji u redu ali ti ne valjaš, sramotiš ih...." . Meni je već samo to dovoljno. Mi roditelji znamo pogrješiti i biti nekad i grubi no mi roditelji nemamo školu osim onog obrasca kako su nas odgajali, ali odgajatelji idu u škole a ovakav govor djetetu od 2, 3 godine može prouzrokovati samo manjak pouzdanja i povjerenja u ljude. A mogla bih nabrojati njene ispade. Ne znam, ma da si bar ti u pravu, al ak ona djetetu kaže da ne valja - već je to po meni za opomenu. Da mu kaže : " Ti si dobar i divan dečko ali to i to što si napravio ti ne priliči i ispravi to, bla bla" a ne TI NE VALJAŠ I SRAMOTIŠ RODITELJE. Ma reci ti što hočeš ali ona moje dijete neće čuvati. Ove godine sam tu i promatram je a druge godine, odlazimo mi ako ne ona. Čudi me zaista da je djeca ko što ti kažeš - vole. I čudi me da nisi ti primjetila nikakve ispade. Ja bih sad jedino mogla zaključiti da je braniš ko zna zašto, a ti možda zaključiti za mene da je blatim ko zna zašto? No ja joj ni ime ne znam, no na prvi pogled mi nije sjela i rijetko me prevari taj prvi dojam. Zaista je često viđam i uvijek je neljubazna prema djeci, dok ova druga - čista suprotnost - ko da ih je sve sama rodila - toliko ljubavi ima.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nevjerojatno je to sto se čita,na ovim postovima!Draga DILALA govoriš o osobi koju ne poznaš,očito da si ti isfrustrirana sa nekim drugim stvarima koje nemaju veze sa radom tete koja je i mom djetetu!Žalosno je koji riječnik ti koristiš i na koji se nivo ti spuštaš!Roditelji su toj osobi povjerili djecu prije godinu dana,svaki dan smo tamo,dovodimo djecu,dolazimo po njih,razgovaramo sa istom tom tetom,razmjenjujemo mišljenja,savjete,nadopunjujemo se u svemu,ZAJEDNIČKI sudjelujemo u odgoju djece,sve štima i funkcionira,tvoj očaj i frustracija počiva negdje puno dublje i seže u samo tebi poznate sfere,života!Uostalom ona nije teta tvom dijetetu,daješ si velika prava i ideš prenisko,bez razloga,radovi mog dijeteta i neke promjene na bole u ponašanju mog dijeteta mi daju pravo da javno kažem da je ta teta sasvim normalna,osoba koja svoj posao obavlja pošteno,na dobrobit na s roditelja i naših klinaca!Te tvoje optužbe pune JALA možeš objesiti mačku o rep,jer roditelji znaju kome ostavljaju svoje dijete i borili su se da ostanu s tom tetom,jer imaju za reći i iznjeti samo pozitivne stvari,a i gospođa ravnateljica zna kakva je ta osoba koliko roditelji drže do nje i koliko djeca vole svoju tetu!!!!TI nastavi sa svojim istupima prelaženjima svih granica ali od toga ti neće biti ništa,zbog tebe koja si tamo mj dana ta teta sigurno neće otići,a najmanje zbog tebe i tvojih presrašnih stavova.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tvoje izjave tipa "rzvaliti nekoga sa lopatom po sred glave",iz tebe isijava ZLOČEŠTOČA Dilaila,nakon pročitanog može se samo zaključiti da ćeš isto tako napraviti i tetama koje sada imaju tvoje dijete ako ti u određenom trenutku,ne budu išle niz dlaku,razapinjati ćeš ih i pljuvati po njima,tražiti da dobiju otkaz.Svi smo mi roditelji slabi na djecu,a da je sve to tako kako si ti iznjela djeca bi to osjetila sve bi to došlo do nas roditelja i takve stvari bi se rješavale odavno sa dotičnom osobom,al ne na ovakav način,na nivou divljaštva,prijetnje smrću toj osobi takvim izjavama!!To je na granici sa bolesnim umom!Svi smo mi prošli adaptaciju svoje djece u toj skupini,družili se sa tetom ,pratili njen rad i ovo nema nikakvog smisla.A ako si već kako kažeš tamo svaki dan onda si mogla i doć do te osobe reći joj,sve to šta ovdje pišeš,a ne nekoga crniti,pljuvati kopati čovjeku jamu,gurati ga u nju ne poznajući ju,bez ikakvog RAZLOGA!Zato se skuliraj,brini o sebi,tetama koje vode tvoje dijete i život će ti biti puno ljepši pa nećeš imati vremena za ovakve stvari!!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

O Bože, ak neko sudi samo tako onda si to ti draga moja. Ja je ponavljam promatram duže vrijeme. 40 dana - ujutro sam tamo skoro pol sata a kad dođem po malog oko 14 - opet sam tamo pola sata. Dobro znam što govorim. Isfrustrirana nisam - samo sam bjesna kad vidim da stručna osoba ima odgojne metode iz doba srednjeg vijeka. I zaista ne govorim bezveze. Stupila sam u kontakt sa ravnateljicom i sve joj rekla što smo ja a i moj suprug - vidjeli i čuli i šokirani ostalo oboje. Pritom sam spomenula baš to - možda ja u ovih 40 dana baš uvijek naletim kad joj je loš dan i rekoh joj da ima roditelja koji su zaista zadovoljni njome i da je vjerovatno problem u tome što ona ne zna sa djecom koja nisu mila, draga, poslušna - njih doslovce ubija u pojam. Na to sve ravnateljica je rekla da joj je drago što sam se odlučila to reći - jer je i ona već stekla takve dojmove i nije bila sigurna - bojala se da se ne vara jer očito odgajateljica dobro skriva tu svoju stranu. A zaista je krajnje nekulturno da ti donosiš takav sud o meni jer ja zaista nisam isfrustrirana,samo dobro gledam i imam dobar instinkt. A ja - čak da i pomislim da je takovo nekakovo mišljenje - samo mišljenje jedne isfrustrirane osobe - svejedno bih otvorila oči i načulila uši - zbog dobrobiti djece. Da je to mom sinu tako rekla - imala bih posla na policiji, a kad sam to čula da govori nepoznatom dečku srce mi se kidalo. Ali da - ja sam samo isfrustrirana baba. Nisam, nego znaš što je - odrasla sam upravo pod takvim terorom - "ti ne valjaš ništa i ništa od tebe nikad" i iz tog razloga nanjušim takve osobe i itekako razumijem kako je takvoj djeci. Bolje da ne znaš. Takva je bila moja draga mama. I znaš što - ona je isto dobro krila tu svoju negativnu stranu.
    Sudite me ako hočete i koliko hoćete ja znam da sam bila u pravu, a i razgovor sa ravnateljicom mi je to potvrdio. Mirna sam jer sam svoju dužnost napravila i možda spasila koje dječje srce ožiljaka. Jer ružne riječi jako bole ako nisi znala. A ti samo sudi. To je očito jedino što znaš.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Muha pa ti si zaista smiješna. Nikome ja nisam prijetila smrću niti tražila otkaz - niti sada na forumu a niti ravnateljici. A to što ti pišeš o teti meni je koma - i kažeš da tvoje dijete ima pomaka na bolje - pa možda je i druga teta zaslužna za to - koju sam itekako pohvalila jer se vidi da zna sa djecom i voli ih. Ne znam da li sam spomenula- ali došla sam do zaključka - a i ravnateljica - da ta dotična odgajateljica ima problema u radu sa problematičnom djecom - onom koja nisu sasvim poslušna. Ma rekla sam to- e a ako je tvoje dijete drago, mirno, poslušno - onda vjerovatno nisi ni mogla niš primijetiti. Moj mali je živ i isprobava granice, sumnjam da će biti poslušnik i zar bih ga trebala dati u ruke nekome tko ga ne može usmjeravati već se dere na njega TI NE VALJAŠ. Pa samo to je za mene dovoljno. A vidjela sam masu toga od te tete. Ne sudi ti bezveze, ako tvoje dijete nema s njom takvih "susreta" - što misliš kako na tvoje dijete utječe kad vidi kako se ona dere na drugo dijete. Dere se i to destruktivno i omalažavajuće. Pa ženo ne govorim bezveze. Ali takve odgojne metode ne mogu i ne smiju biti primjenjivane NIGDJE.
    Ja sam sa tetama od mog malog prezadovoljna - zaista. Vidim da znaju biti i autoritet - ali konstruktivno a ne DESTRUKTIVNO. I iz aviona se vidi ljubav u njihovim očima za te male popišance. Možda da sad ti jednu od njih napadneš - i ja bi rekla - šta je ovoj???? Ali bi i razmislila. Ne sudi odma jer i ja nisam odmah tu tetu osudila. A ravnateljici sam prenjela što sam vidjela i čula i pritom čak rekla da ima roditelja koji su jako zadovoljni. Eto. Možda imam dobar nos za takve ljude - jer to su ljudi koji trebaju pomoć. Govorim iz iskustva. No neću sad više o mojoj mami.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, molim vas da se suzdržite od vrijeđanja! Ovdje iznosimo svoja iskustva, trudimo se rasprave držati na određenom nivou, a uvrede i ružne riječi ne toleriramo!

Dilala je iznjela svoje mišljenje, OK ono "ZLO" je možda pretjerano ali žena je napisala svoj doživljaj dotične tete.
    Nitko nema pravo zbog toga ju vrijeđati i prozivati, na kraju krajeva ako je odgajateljica u redu nema razloga da joj neosnovane optužbe naškode.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno !

DILALA tvoje frustracije sežu iz djetijnstva,eto imaš KOMPLEKS SVOJE DRAGE MAME pa nisi ni ti mogla ispasti dobra.Takve osobe kao ti će uvijek imati ovakve ispade,a vjeruj mi da nisi samo ti kontaktirala ravnateljicu ida gospođa ne dijeli mišljenje sa tobom,to ti je sigurno!a to da ti klevečeš nekoga koga NE poznaš da iznosiš laži na temelju svojeg gorkog djetinjstva to je tvoj problem!bavi se sa sobom,kažem ti brini se o svom dijetetu i njegovim tetama,a tu osobu ostavi na miru,jer ljudi koji su s njom ponavljam ti PUNO duže nego ti znaju ko je,kako radi,koji se rezultati vide,postižu,koje su granice u odgoju pomaknute na boje.ta je teta s njima od početka a ova je došla naknadno,tako da su djeca baš sa tom tetom prošla adaptaciju,upoznali smo se snjom a naša djeca su pokazatelj pozitivnog odgoja i zravog razvoja našeg djece!moje mišljenje o toj teti djele svi roditelji čija su djeca tamo od samog početka,teta je stabilna,izgrađena osoba koja ima autoritet i zna što radi,što,traži,a REZULTATI SU NAMA RODITELJIMA PREDOČENI SVE CRNO NA BIJELO!!JER NETKO KO NE VOLI DJECU,NE BI DAVAO STO POSTO SEBE U TO,NE BI PRIHVAČAO SAVJETE,RAZMJNJIVAO ISKUSTVA!!Tamo je 17 stero djece odgovornost je ogromna a do zla ne treba puno,da ta teta nema kontrolu na tim mališanima svaki dan bi netko tamo bio krvav,izudarn,tad bi to značilo da ne radi svoj posao da se ne brine o našim mališanima!!Lijepo bi te molila da sad prestaneš sa klevetama,prijetnjama,miješanjima i prozivanjima drugih ljudi jer vjeruj mi trošiš vrijeme uzalud,TRAŽIT DA SE TOJ TETI DA OTKAZ TI JE NEMOGUČA MISIJA,ZATO STAR SKULIRAJ SE USREDOTOČI SE NA NEKE DRUGE STVARI!ŠTA SE MENE TIČE MOŽEŠ SE PRESELITI U VRTIĆ!A uz to nije ti kasno upiši fax pa postani i ti TETA,kad si puna znanja i "korisnih" savjeta!!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

muha, na temelju čega donosiš zaključke o Dilala? znate se?
    ili si psihogog ili psihijatar pa postavljaš dijagnoze?

Još jednom ponavljam: prestanite se prepucavati, ako nastavite u ovom tonu početi ću sa brisanjem postova!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A Dilala da li si ti ravnateljici rekla da bi tu tetu RAZVALILA SA LOPATOM PO SREDINI GLAVE!?I da li te u tome podržala i složila se s tobom?Gadna je stvar imati kompleks majke iz djetinjstva!Moj je mali jako živo dijete i znam kako se radi s njim to sam zaboravila napomenuti,znam za svaki potez te tete,svakodnevno kontaktiram s njom i poržavam ju u svemu!Uz to dvoje djece iz grupe u kojoj je tvoj mali su vraćene baš toj teti na inzistiranje roditelja,da sve ne štima i da nije kako treba mi roditelji koji razgovaramo o radu te tete razmijenjujemo iskusta odavno bi bili pred vratima ravnateljice i tražili bi rješenja ali bi i ta teta bila s nama ne bi se to radilo na ovakav način,podlo i kukavički!!!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Muha, sada bi bilo dosta !

Ovo je topic o vrtiću, ako se želiš obračunati sa Dilala molim te da to obaviš putem pp-a. Hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vidim frida da te smeta iznošenje mišljnja,roditelja koji su zadovoljni i sretni jer im djeca sa osmjehom dolaze u vrtić!?kaj je normalno da se osobu kleveće i prijeti joj se razvaljivanjem lopate ni manje ni više po sredini glave!?to znači imati zlo u sebi i biti zločesta osoba sa kompleksima iz djetinjstva,kaj si mamu nije razvalila po sredini glave!?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj muha prvotno napisa
    vidim frida da te smeta iznošenje mišljnja,roditelja koji su zadovoljni i sretni jer im djeca sa osmjehom dolaze u vrtić!?kaj je normalno da se osobu kleveće i prijeti joj se razvaljivanjem lopate ni manje ni više po sredini glave!?to znači imati zlo u sebi i biti zločesta osoba sa kompleksima iz djetinjstva,kaj si mamu nije razvalila po sredini glave!?
    Svoje mišljenje se može iznijeti i bez vrijeđanja. Dio sa lopatom je pretjeran ali nije razlog tolikog povlačenja kroz postove, u par zadnjih postova baviš se isključivo Dilala-om, a ne vrtićem, odnosno svojim (ne)zadovoljstvom tetama.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dotična je počela sa klevetama i sa ružnim riječima na temelju samo njoj poznatih razloga!!potencirala je i razvikala se o osobi koju uopće ne pozna,nema apsolutno nikakav kontakt s njom!!uostalom ta teta ne radi sama tamo,pa se lako može saznati sve o noj!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

puno ljudi bi bilo zahvalno da makneš ovakav post frida jer je ovo ispod svake granice i norma kulturnog ponašanja!a dotična svoje nezadovoljstvo i frustracije neka ispoljava negdje drugdje a ponavlja nikada nije kasno neka upiše fax pa neka postane novi FREUD!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Da smirim malo tenzije ...

Baš šteta da je došlo do ovakvog ružnog (puj, puj) prepucavanja kojim se nagrdila ova zanimljiva tema o kojoj bi bilo dobro čuti i još nečije mišljenje.

Što se tiče vrtića Linigra općenito, malo koji roditelj (a znam ih zaista puno) je njime zadovoljan. Svaka čast tetama koje uz svoje nadljudske napore pokušavaju nadoknaditi sve ono što inače tamo fali. Vrtić se inače plaća 600,00 kn što je prihvatljivo, a Grad subvencionira ostatak. No, u odnosu na klasični "državni" vrtić, standard u Linigri je koma - od prostora, higijene, pribora i potrepština pa do hrane, koja je priča za sebe, i usudila bih se reći - vrlo loša. No eto, drugog vrtića u blizini nema, i za ovaj je strašna gužva i dijete se praktički još nerođeno treba upisati u red čekanja da ga dobije. ZAŠTO grad Sveta Nedelja - koja je po mnogim dobrim stvarima među prvima u Hrvatskoj i drži do sebe kao moderne i napredne zajednice - pristaje na katastrofalan standard svog glavnog dječjeg vrtića - ne bih znala.

Apropos teta iz starije vrtićke, slažem se da je starija teta pravo blago. O mlađoj ne bih sudila preoštro, no istina je da je stroga ...

A što se tiče roditeljskog sastanka o kojem je gore rečeno da su na njemu bili SVI roditelji: na sastanku je bilo ukupno 5 (pet) roditelja, što je puno, puno manje od "svi".

Bilo bi lijepo čuti još roditeljskih stavova o Linigri, možda (postoji) i koji pozitivan?

Pozdrav svima ....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Dosta bi bilo

Stvarno bi bilo dosta tko ima prigovora na tete i odgojne metode neka se javi ravnateljici vrtića, tko ima prigovora na sam vrtić neka se opet ponavljam ravnateljici ili općini!! Ovo je prevršilo svaku mjeru! I mislim da ovaj forum nije žuta štampa te je ovo stvarno previše! Te tete u vrtiću žive od te jadne plaće i od svog poštenog rada. Jel bi bilo previše tražiti da ih prestanete blatiti ovako javno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bok curke, žao mi je da je malo skrenuto sa teme , al dobro, bilo pa prošlo.... ( i neće se ponoviti )

Vezano za Linigra vrtić, -nemam neko pozitivno mišljenje i složila bi se sa svime što je Storky napisala....I samo bi nadodala, da su prijatelji nakon 2-3 mjeseca svog klinca ispisali iz spomenutog vrtića....

Postoji vrtić u sklopu Hotto vila ( i dva područna) pa ako netko nije zadovoljan sa Linigra vrtićem ..... :/

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pahuljičica prvotno napisa
    Postoji vrtić u sklopu Hotto vila ( i dva područna) pa ako netko nije zadovoljan sa Linigra vrtićem ..... :/

Točno. Linigra nije glavni vrtić u Sv. Nedelji, ali u Slavuju (to je "glavni" koji je Pahuljičica spomenula) nema mjesta.
    Ove godine je 70-ero djece ostalo neupisano (među njima i mojih dvoje).

Jedina stvar koju ne mogu razumjeti je razlog zatvaranja "centrale" u Strmcu nakon otvaranja ovog u Hoto vilama. :?

Naselili su Hoto vile (povećali broj stanovnika za nekoliko stotina), a kapacitete su ostavili na starom.

No, da ne oftopičarim previše, bila sam i u Linigri u posjeti (i na tome je ostalo ). Moj dojam je, neki će reći, stvoren "na prvu loptu" i zato vrlo površan, ali je moj i imam ga pravo napisati.

Prvo da naglasim da od privatnog vrtića očekujem više nego od gradskog (kao i npr. u slučaju liječnika).
    Taj vrtić ne odgovara mojim standardima sigurnosti koje sam si utuvila u glavu da dječji vrtić mora imati. Dvorište je malo, oskudno uređeno i ograđeno (samo žicom).
    Vidjela sam dvije grupe (jasličare i vrtićku). Teta u jasličkoj grupi je bila sama (ne znam da li je i inače tako u jasličkim grupama u ostalim vrtićima). Oko nje je bilo cca 20-oro djece od kojih je polovica plakala. Meni se to nije dopalo. Ne krivim tetu, ali nije mi jasno da ona sama mora hendlati toliko klinaca. Jedino što stigne napraviti je da im da klopu i da im mijenja pelene (ne vidim mogućnosti za bilo kakvim edukativnim radom).

Vrtićari su pjevali s tetom u dvorani i to mi je bilo super .

Nisu mi se dopale ni riječi tete koja je na moje pitanje u vezi razgovora o upisima i potrebnoj dokumentaciji rekla da o tome mogu razgovarati samo s ravnateljicom, ali da ona prije 12 h ne dolazi na posao. :/

Do dijela o kojem Storky piše nismo ni došli jer sam na osnovu prvog dojma odlučila da ih ne želim tamo upisati.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam mira a da ne pojasnim neke stvari. Prvo se ispričavam svima na grubim riječima. Zaista nije lijepo od mene i primite moju ispriku. Možda će me majke razumjeti - ne znam kako druge ali ja jako djelujem impulzivno i kad su djeca u pitanju nemam razuma, djelujem srcem - isključivo me emocije vode i da - nije to uvijek najbolje. Opet s druge strane da me se toliko povlači zbog te "lopate posred lica" - isto je smiješno, od mene jest ružno što sam to rekla ali svako s malo razmišljanja zna da lajem (pas koji laje ne grize), mislim ono da - evo sad ću ja iz svoje torbe izvadit lopatu i opalit nekog! Nisam to tako prenijela ravnateljici, da jesam - ili bi se žena nasmijala ili bi razumjela da djelujem emotivno i pokušala me smiriti. Sumnjam da bi me na temelju toga linčovala. Ali dobro. Ima nas svakakvih.
    Neko je spomenuo da blatim sve i cijeli vrtić. NE i NE. Ja sam sa Linigrom jako zadovoljna i sa svim tetama. Najvjerojatnije i ta mlada teta nije toliko loša koliko sam nadrobila - ali djelovala sam po afektu i ono što sam ja (i mm) vidjela i čula - istina je i ne može biti dobro nikako i nikada.
    S time ne kažem da nema dobrih strana, ja sam ove loše vidjela i iznijela. I drago mi je da jesam - samo sam putem ovog foruma malo pretjerala lopatama i ko zna čime.
    Vjerujem da će se to na neki način (meni svejedno koji) ispraviti, ljudski je griješiti i opraštati i svakom dati šansu da popravi štetu ako je ima.

Rekla bih još s vezi hrane - ja ne znam što je loše u jelovniku. Pa imaju svaki dan juhe, varivo i ostalo. Voća, jogurta - ne znam, po meni bi moglo bolje jedino da im se hrana donosi s eko uzgoja - to nažalost moja djeca nemaju ni doma a ne znam da bi i koji drugi vrtići imali u RH.
    Nije vrtić savršen ni prostorom ni igračkama ali nije ni loš po meni. I eto tete su super, drage, nježne.....
    Još jednom isprika na ružnim riječima - ali i dalje stojim iza onog što sam vidjela i čula od dotične mlade odgajateljice i nije mi to u redu. Daj Bože da to promijeni i nauči bolje ophoditi s takvim klincima koji su svojeglaviji, možda nekim roditeljima i odgovara da tako postupa, ne znam, meni to nikada neće odgovarati i smatram da to loše utječe na djecu.
    Za kraj - žao mi je za grube riječi i drago što sam kako tako iznijela problem. Pozdrav svima, vjerujmo da će sve završiti na dobro, nama, djeci, tetama spomenutim i mladoj teti također.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sve sada zvuči kao da nikada ništa nije bilo,nakon isprike,ružne riječi su izrečene pune mržnje,za osobu koju nisi ni upoznala,šteta je velika to je sigurno,kako će se ispraviti..s vremenom kažu da vrijeme liječi sve.najlakše je ubiti čovjeka pa ga onda oživljavati...Ta teta vjerujem da za sve ovo zna,na trenutak se treba staviti i u njenu kožu,pokušati barem predvidjeti kako je njoj,nakon svega,kako joj je raditi,biti i ostati zdrave pameti i razuma nakon sveg iznešenog o noj!Vrijeme će ipak pokazati svoje,ja vjerujem u to!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma dobro, istina je to - istina je i ovo - sve ovo sam tako iznijela "samo" na forumu, ravnateljica je čula smireniju verziju ali kažem - ono ružno stoji a za to ja zaista nisam kriva i za to se ja ne mogu ispričati.
    Svakom je bed kad pogriješi i čuje istinu (blažu ili ne) i treba ići dalje. Nije lako - priznam ali ja tu krivnje nemam.
    Po meni ta teta ak je dovoljno mudra i pametna - sve ovo može shvatiti kao pouku i biti zahvalna ajmo reći meni ( s tim da ne očekujem da mi išta kaže ) što sam je makar i na grubi način uputila na njen problem. Ja isto grješim i bed mi je veliki kad me se uputi ali kad bolje sagledam - zahvalna sam tim ljudima koji su me suočili sa istinom i izašla sam iz toga pametnija i nisam mrzila te osobe koje su mi u biti - pomogle. Ja tu tetu nisam i ne mrzim, mrzim samo taj postupak (postupke). Ak ona to čita ili ne - ja joj zaista želim sreću i da primi od mene oprost i da ga ona isto tako da, nek to promijeni i na kraju će možda upravo ta teta znati najbolje sa djecom s kojom je teško na kraj, nek izgradi pravi autoritet - ne na strahu već na povjerenju i poštivanju.
    Da priznam - i meni je to teško sa svojom djecom ali ja sam roditelj bez diplome i kad me mm opomene da promijenim to i to - sretna sam jer tako bolje učim. Ne osuđujem tetu ali takve postupke da i to je ok. Možda pušem previše i na hladno jer sam kao što sam rekla - odrasla po takvom obrascu koji mi je nanio ogromnu štetu na duši. Dan danas ja sam to majci oprostila ali ona je i dalje sa takvim omalažavajućim stavom tako da je i ne viđam. I to je tužno.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uredu je nekome dati kritiku,uputiti ga na pravi put,reći što nije u redu ali na ovakav način,agresivnošću,razvaljivanjem nekoga po sredini glave,poistovječivanjem sa tvojom mamom kojoj je kako si i sama rekla treba stručna pomoć je ispod svih moralnih vrijednosti.Kreni od sebe kako bi tebi bilo da netko tebe i tvoju obitelj na ovakav način razvlači već nekoliko dana na ovom forumu!A najgore bi ti bilo kada bi netko to pisao za tvoje dijete!Vjeruj mi toj osobi je u ovim trenutcima grozno,jer je prije svega čovjek,a ne stvar,koja nema osjećaja!Ocrnila si ju na jako ružan način.Al ima nas još koji smo pri zdravoj pametni i znamo tu osobu,puno duže,upoznati smo s njenim radom i noj kao osobom tako da te u ovakvim izljevim svega ne mogu podržati niti ti odobravati iznošenja mišljenja na forumu.Kažem,opet vrijeme treba zaliječiti sve što je ta osoba proživljavala,a isto tako će vrijeme pokazati da ta ružna slika iznešena o njoj ima ipak puno ljepšu stranu.Nastavi ju pratiti pa ćeš i sama doći do nekih drugih zaključaka!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam do zaključka došla na temelju onog što sam vidjela i čula i to svako pametan treba osuditi, moj postupak jest bio s ružnim riječima ali ti to razvlačiš i ponavljaš ne bi li na taj način umanjila krivnju odgajateljice - čita li ona sve to još će pomisliti kako je ona jadna skroz nevina i nastaviti tako sa svojim metodama rada.
    Ja sam se ispričala ali ti i dalje mene razvlačiš do beskraja a nju uzvisuješ u visine. Malčice mi je to čudno.
    Ako ovo sve nije urodilo plodom - a to je da se ta teta popravi - onda jadna i ona i djeca. A ona su ipak najvažnija.
    Ja da tako opet nešto vidim i čujem - ne znam kako bih reagirala, teško da bih bila razumna.
    Uzvisuješ je u visine kao da to što sam puno puno puno puta čula i vidjela od nje nije sitina. A i sama je ravnateljica rekla da sumnja u nju i da se boji da primjenjuje teror.
    Zaista je žalosno ako ćete mene osuđivati a nju i dalje braniti.
    Mogu samo reći das bih ja radije da mi je dijete u siromašnom vrtiću ali okruženo razumnim i mudrim tetama a ne daj Bože da teta koja vrši silu i teror da čuva moje dijete.
    Možete dalje pisati što želite, ja temu više neću pratiti ali oči i dalje imam otvorene, iz ovog svega još uvijek odgajateljica može izaći osvijetljena obraza i promijenjenog stava prema odgoju - ali ako se ona i dalje opravdava, mene mrzi što sam istinu iznijela - onda je to tužno.
    A vaše opravdavanje nje i blaćenje mene neće umanjiti njenu krivnju, u dubini duše i ona zna da je krivo postupala.
    A da mene netko razvlači s osudama - ako je istina trudila bih se ispraviti, a ako je laž - ne bih ni čitala ni imala posla s tom osobom i svakako se ne bih nervirala.
    Ugodan vikend.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

PRIČA ĆE SE OKO OVOGA SVEGA ZAVRŠITI!!MOŽDA BI SE SA SVIM OVIM TREBALE SUOČITI TI,TETA I RAVNATELJICA ALI LICEM U LICE!SVE IDE U NEDOGLED!AKO JE RAVNATELJICA TAKO MISLILA O TOJ OSOBI,ONDA SE NJE MOGLA RIJEŠITI ODAVNO NE BI TEBE TREBALA ĆEKATI!OPET TI KAŽEM U DJECA BI NA TO SVE REAGIRALA,A NAKON TOGA RODITELJI KOJI BI KUCALI NA VRATA RAVNATELJICE I TRŽILI RIJEŠENJA ILI PREMJEŠTAJE!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nama je teta Anita bila najdraža. Ne znam radi li još uvijek u Linigri. Mislim da je ona bila najstarija među tetama. I bila je ondje sve tri godine, koliko i mi. Druge su se tete prilično često mijenjale. Sjećam se jedne koja mi je također djelovala prilično nezainteresirano (nije plavuša ), no takvih teta vjerojatno ima u svakom vrtiću. I među njima ima onih koje ne vole svoj posao ili jednostavno nisu za rad s djecom.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno nije u redu...

Dilala, nije ok vrijeđati!
    Ako imate nešto konkretno, odite kod ravnateljice ili se direktno obratite odgajateljici.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ne znate

Dilala, vi ne znate apsolutno ništa o toj odgajateljici.
    Nemate ništa,osim vašeg dojma!
    Kako vas nije sram svaki dan prolaziti pokraj nje, a prijetili ste joj lopatom!?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno pouzdano znam

Jedina i prava istina o vrtiću Linigra je ta da jedino što je dobro u njemu su odgajateljice!
    Sve ostalo je katastrofa! No, netko (gradski ured, ministarsvo) im je dao dozvolu za rad!
    Riba smrdi od glave. Dakle, od ravnateljice...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •