Moje dijete ide kod navedene odgajateljice već drugu godinu i prezadovoljna sam s njom i njezinim radom i načinom rada!!!
Puna je nesebične ljubavi i nježnosti za svako dijete!
Moje dijete ide kod navedene odgajateljice već drugu godinu i prezadovoljna sam s njom i njezinim radom i načinom rada!!!
Puna je nesebične ljubavi i nježnosti za svako dijete!
Ne kužim zašto Administrator dozvoljava vrijeđanje i prijetnje lopatama?!?
Zar RODE imaju poseban odjel u kojem su roditelji stvarno u akciji?! Što RODE promiču?!?
Ajme teja, pa žena se ispričala za tu lopatu. Ja stvarno ne kužim, kako ste se svi uhvatili te lopate, pa i ja nekada kažem da bi najrađe nekoga cipelom lupila, iako to nikada nisam učinila, niti ikada budem. Ljudi u ljutnji svašta kažu. No stvarno, žena se ispričala! I konačno iznjela je svoje mišljenje, kao i ja svoje, mislim da bi tu lopatu trebalo ostaviti na miru. Ajmo radije popričati o stvarnim problemima vrtića i što učiniti sa njima. Mi kao roditelji nismo zadovoljni, a drugi vrtići nam trenutno nisu dostupni, i što sada?
Pozdrav svima !
kome god nije pravo nesto vezano uz vrtic ili njegovo osoblje uvijek se slobodan zaliti osnivacu (opicini, gradu) koji je po hijerarhiji iznad ravnatelja/ice ili ako je vrtic 100% privatan - vlasniku
postoji i udruga odgajatelja pa ste se slobodni obratiti i njima za pomoc
ili mozete konatktirati nekog u ministarstvu, npr.
Ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje
Jasenka Đenović, dipl. pedagog
Administrativna tajnica: Milka Sertić
telefon: +385 1 4569 072, faks: +385 1 4594 315
a kome nije jasno sto Udruga RODA promice neka procita Viziju, misiju, vrijednosti i principe djelovanja Udruge RODA
Mukica hvala!
Znači, onda ja sada mogu napisati da bi Dilalu mogao progutati mrak i nikome ništa?!
Dilala se ispričala, a koliko sam ja skužila nije mahala lopatom na tetu već je u afektu napisala kako bi reagirala (ne znači da bi isto učinila).teja prvotno napisa
Što se tiče RODE odgovorila je Mukica.
Još jednom molim da se topic vrati na početak, a to je iznošenje iskustava o vrtiću iz naslova. Hvala.
Nadam se da Rode ne potiču nasilje, u ovom slučaju verbalno...
Već godinama u tom vrtiću nitko nije napravio ništa, zato jer ljudi nemaju kamo sa djecom, a u općini ih očito netko štiti.
Ja nisam zadovoljna opremljenošću, higijenom, hranom i drugim materijalnim uvjetima, no izuzetno sam zadovoljna s tetom, odnosno odgojiteljicom svoga djeteta.
I to, upravo onom koju je Dilale tako lijepo popljuvala i prijetila joj, a Administrator joj je to dozvolio.
Živjela teta s plavom kosom!!!
Uh, drage mame, čitajući ove postove svakakve zaključke bi čovjek mogao izvesti iz njih, ali ja bih se zadržala na konkretnom.
Dakle, Dilala je ustvari davno postavila pitanje o onome što neka od nas zna o vrtići Linigra jer je htjela prije nego upiše dijete u vrtić čuti mišljenja mama koja o njemu nešto znaju. Tada, nažalost, nitko nije reagirao a ona je na kraju iznjela vlastito iskustvo, događaje koje je vidjela na svoje oči, i potaknuta njima, emotivna kao svaka mama, napisala je i svoje mišljenje o tome.
Muha, čitajući tvoje postove rekla bih da si u bliskom srodstvu, ako ne i sama teta odgajateljica o kojoj se govori! Mislim da si sve previše osobno doživjela i uhvatila se samo nekih žešćih rječi iz Dilalinog posta, a nisi shvatila bit: ona ne bi htjela da drugi roditelji ne znaju di upisuju djecu i da ponove njenu grešku. Jer iznoseći svoje stavove ovdje na forumu ona ne može promjeniti tetu, pa ona to zna, ali može drugim mamama staviti bubu u uho da pripaze.
Da ja sada idem tamo upisati dijete obratila bih pažnju na stvari koje je ona iznjela, uzela bih to u obzir.
Zato i jesmo ovdje, da iznosimo svoja iskustva i pomažemo jedna drugoj.
Teja, za tu plavu tetu se još govori da neku djecu preferira, povlađuje im, a prema ostalima je stroža i traži puno discipline. Vjerojatno je tvoje dijete u njenoj milosti. Eto, neka druga djeca nisu te sreće pa su im i mame tužne.
Mir![]()
ako si nezadovoljna pa poduzmi nesto
ili mislis da bi JA trebala poduzet nesto da tebi/vama bude bolje?
ili mozda RODA?
ili neko treci s ovog foruma?
ja zivim u Bestovju i znam da trebate otici gore na brijeg, pokucati na vrata nadleznih i reci sto vas muci i pokusati na taj nacin rijesiti problem
prepucavanjem po ovom ili nekom drugom forumu ni jedan se problem nece rijesiti
a kaj se tice ovoga:
centrala u strmcu nije zatvorena nego je premjestena u onu novu zgradu,Točno. Linigra nije glavni vrtić u Sv. Nedelji, ali u Slavuju (to je "glavni" koji je Pahuljičica spomenula) nema mjesta.
Ove godine je 70-ero djece ostalo neupisano (među njima i mojih dvoje).
Jedina stvar koju ne mogu razumjeti je razlog zatvaranja "centrale" u Strmcu nakon otvaranja ovog u Hoto vilama. Confused
Naselili su Hoto vile (povećali broj stanovnika za nekoliko stotina), a kapacitete su ostavili na starom.
a u dio starog vrtica prosirila se podrucna skola
skola u svetoj nedelji nema boravak pa moje dijete mora ici u skolu u podsused, ato je Grad zagreb dok smo mi Zupanija zagrebacka i ove godine su nam rekli da za nas od sljedece vise nema besplatnog prijevoza i kozna jos cega sve ne
pa nisam ja kriva sto mi dijete mora u podsused u skolu
nego grad i nadlezno ministarstvo
koji nisu osigurali kapacitete za dnevni boravak za djecu s naseg podrucja
neki dan sam pricala s jednim nezadovoljnim tatom koji je govorio gotovo identicne stvari i jedino sto mozemo svi skupa napraviti, svi koji tamo zivimo i trebamo te ustanove, je da pismeno i osobno vrsimo pritisak na gradsko poglavarstvo da ovakve pobleme stavi na listu prioriteta
moramo djelovati u zajednici pa ce se neki problemi mozda i rijesiti malo brze
neka svatko nezadovolja napise jedno pismo gradskom poglavarstvu
neka zove na telefon... nek vrsi pritisak... jer ja dosita nisam sigurna da su ljudi koji vode grad svjesni tih problema
udio stanovnistav se povecao gotovo 50% u zadnjih 10 godina, a napravljen je jedan jedini vrtic, a skola ni jedna
ak cemo samo, svako kod sebe doma sjedit i gundjat kak je sve to koma - nis se nece dogodit
al trebamo prestati racunati na to da ce uvijek netko drugi rijesiti nase probleme
nekada se trebamo osobno angazirati i ukljuciti
moram, ne mogu a da ne komentiram, mada nemam pojima o kojem vrtiću pričate?!
Muha i Teja- jedno te ista osoba, logirana sa dva različita maila.Jesam u pravu??? Obje imate samo 10tak postova i to sve na ovu temu.
Napala si jednu ženu koja je samo iznjela svoje mišljenje, nazvala ju pogrdnim imenima, izvrijeđala. Tema je vrtić-mišljenje o njemu, a ne vrijeđanje i preucavanje i iživljavanje na Forumašici.
Muha, Pošto si bila u jednini, nitko na tvojoj strani, sama si stvorila još jednu osobu Teju. Zato te molim, prestani sa glupostima, ako nemaš kaj pametnoga za reći na temu vrtića, nemoj ni pisati. Jel može? Mislim da ovo nije nikome zanimljivo. :/..a ako sad nekome treba biti neugodno, mislim da si to ti!![]()
Jadna djeca kojima ćeš ti biti teta, odnosno odgajatelj, jer će u toj grupi biti samo onako kako ti kažeš!
Moje dijete nije povlašteno kod "plave tete".
Ne razumijem zašto dozvoljavate da Dilala ružno govori o toj teti, a kada ja o njoj govorim pozitivno i prenosim svoja iskustva, stalno mi to predbacujete?!
I prije nisam imala neko previše pozitivno mišljenje o ovoj udruzi, a sada sam sigurna da kod njih nesto ne stima.
teja
ponudila sam ti elemente za nastavak konstruktivne rasprave, ali ti je ocito ne zelis
sto ti zapravo zelis?
Naziv ovog podforuma je Jaslice, vrtići, osobe za čuvanje, a postoji i podforum o Udruzi, ako želiš raspavljati o RODI možeš nastaviti tamo. Hvala.teja prvotno napisa
Ja se ne želim raspravljati. Nema smisla trošiti energiju na to.
Samo sam htjela pohvaliti dotičnu "plavu tetu" i izraziti nezadovoljstvo zato jer Sdmin dopušta verbalno nasilje, odnosno prijetnje.
OT:
Jučer sam vidjela da "plava teta" više nije plava nego smeđa. Dobro joj stoji!
potpisujem I ja cu biti tata i ako smijem primjetiti teja-muha ima ozbiljne probleme sama sa sobom.
Nemam ja problema, vec Dilala. Slobodno pročitajte njezine postove u drugim temama.
Vidim, u Rodama jedino prolazi vrijeđanje na forumu. Žalosno, a prema van se prezentiraju kao da su nešto pozitivno.
Teja, ja te lijepo molim da, ako imaš problema sa Udrugom i time kako se ona predstavlja to napišeš na podforumu O Udruzi, a ukoliko te zanima što je RODA i čime se ona to prezentira na portalu ima hrpa informacija o aktivnostima.teja prvotno napisa
Ili samo želiš vrijeđati? Jer DiLala se ispričala preko nekoliko puta, a ti samo nastavljaš po svome... i vrijeđaš...
Upomoć cure jel ima koja informaciju o vrtiću potočić u rakovom potoku
koje su cijene i kako to ide... treba mi hitno jer idem tamo na razgovor za dite pa da znam što da očekujem.... help
jel to privatni vrtić? :?
da da privatni, a molim boga još u jaski da me ne odkantaju jer mi je stvarno hitno![]()
![]()
evo novih informacija, vrtić u jaski bi me koštao 1800kn za dvoje djece i to državni i još trebam donosit neke ručnike kekse čaše... i još svakakve sitnice tako da mi to odpada
ostaje mi još opcija privatnog vrtića koji će biti jeftiniji ali nije mi baš usput no nema veze.... sad hitno tražim posao jer nemogu plačat vrtić a ne radit... :/ mislim da bi muž eksplodirao...a i baš mi treba neka promjena
Frida, ja nisam nikoga uvrijedila, za razliku od ostalih sudinika...
Stvarno smatram da nije u redu vrijeđanje odgajatelja niti bilo koga drugoga.
Vrtić u rakov potoku košta 750 za jedno dijete za drugo 680, tako nešto! Idu djeca od moje prijeteljice!! Vrtić je super i nov, ima lijep parkić za djecu i puno igračaka. Imaju engleski, ritmiku i sport - koje se naravno dodatno plaćaju!!
Evo mene opet - ne da mi se otvarati novi topic - a pošto ovo što želim podijeliti sa svima koji čitaju spada u jaslice Linigra - tu ću samo nastaviti.
To nema veze sa onim događajem što sam prethodno opisala - niti ga ne želim komentirati, ispričala se jesam za moguće uvrede no za ono što sam vidjela i čula ne mogu se ispričavati. Također je moguće da ja slijedim toga što sam loše vidjela u dotičnoj teti - vidim sve u vezi nje loše a dakako da ne mora biti.
No nije važno - greške su moguće, popravci su mogući a ja želim vjerovati u dobro i dobar završetak svega za sve.
E sad što želim podijeliti - jutros je naš maleni trčao svojoj teti Snježani u zagrljaj! Do sad bi uvijek vrištao i plakao prilikom odvajanja (naravno da bi se smirio za manje od 5 minuta no nama je to uvijek teško) a sada se smijao i trčao. I teta se iznenadila i baš mi je drago. Uglavnom i po njega kad idem vidim da je veseli i sve štima.
Nadam se da će svi tako ubrzo - biti veseli i bezbrižni kako i mora biti.
Pozdrav svima! :D
Ima li još netko novija iskustva s Linigrom? Hvala
Moj mali ide u vrtić Linigru. Cijena mu je 800 kn. Ima ih 13 u grupi i 2 tete. Mogu samo reći da nikada nije došao musav, prljav, pune pelene, zajedene guze, balavog nosa i sl. a to su bili moji najveći strahovi...znam da zvuči grozno ali ja sam milila da tete samo mijenjaju pelene u 16 h prije nego ćemo doći po njih. No nije fer prema tetama misliti tako, jer ima onih koje se stvarno trude i koje su divne. Pošto je moje dijete u jaslicama više se vodi osjećajem tko je dobar, a tko ne. On još uvijek ne zna sakriti ako nešto ne želi ili ako mu se ne sviđa, ali kada ga vidim kako ide sam iz tatinog zagrljaja tetama da ga utješe jer mi idemo to mi puno govori. Uredno nam kažu što je radio taj dan, kako je papao i to sam, kako se igra, da voli da je netko pored njega dok zaspe (ovo me se posebno dojmilo jer znači da tete vide). Problem je jedino mali prostor vani, ali to je na žalost tako. Hrana je puno bolja nego što čitam da je bila prije. Evo ako mogu još kako pomoći tu sam....
Još par informacija - svaki dan se nosi 5 kom pelena, pa kad se nakupi teta kaže ne treba par dana, prvih dana u mj. nosimo dva papirnata ubrusa, paket vlažnih i paket suhih maramica. Svaki drugi petak pošalju posteljinu da zamjenu, krema ide po potrebi, tete kažu kada je pri kraju. Na sastanku su nam rekli da se ne ljutimo na veliku količinu maramica i ubrusa jer tete sve za njima čiste sa tim, a oni dosta prosipaju jer su ih tete uče da polako jedu sami i to mi je ok. Svaki drugi treći dan odnesemo par komada opranih slinčeka i to je to. Rezervna robica je uvijek u vrtiću, ako ju tete upotrijebe, kažu nam pa sutra odmah donesemo novu.
Nama je ovo prvo dijete pa nam je sve bilo novo i šok, ali jako smo ugodno iznenađeni. Malecki se super snašao i teže sam ja to podnijela nego on. Tete kažu da se vidi kako se sa njim puno radilo i da sluša - koliko tako mali naravno može slušati. On je tete šarmirao slanjem pusa i miganjem i kada im je pokazao kako mama hoda kada ju bole leđa... po tome ga znaju i tete iz drugih skupina... ah... mamino dijete...
Hvala na odg. Jučer smo saznali da smo dobili mjesto kod časnih tako da ne tražim dalje.