Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 606

Tema: ogtt?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hehe...mucila sam se i ja bome u početku kad sam počela tako jesti vjeruj...trebalo mi je sigurno mjesec i pol da organizam skuzi ovu vrstu prehrane...ali kažem ti...jedem ja ipak vise od tih 1800 kalorija, samo ipak grickam ono sto smijem...salate, mesa, mliječnog jedem u većim količinama od propisanog...kažem ti da mi se HbA1c snizio u tri mjeseca sa 5,2 na 4,9...
    Sok je za organizam kad naglo kreneš s ovom vrstom prehrane...slobodno kad te bas glad ulovi pojedi jogurt npr...neće ti to škoditi...ili pogrickaj saku oraha ili lješnjaka ili badema....i gore je netko napisao već..super je hrana niskog Glikemijskog indeksa... Tih 1800 kalorija je zbilja premalo...a ja se svega bojim pa se nekako držim to pod kontrolom...al vjeruj....već mi je dooooosta....

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hehe...mucila sam se i ja bome u početku kad sam počela tako jesti vjeruj...trebalo mi je sigurno mjesec i pol da organizam skuzi ovu vrstu prehrane...ali kažem ti...jedem ja ipak vise od tih 1800 kalorija, samo ipak grickam ono sto smijem...salate, mesa, mliječnog jedem u većim količinama od propisanog...kažem ti da mi se HbA1c snizio u tri mjeseca sa 5,2 na 4,9...
    Sok je za organizam kad naglo kreneš s ovom vrstom prehrane...slobodno kad te bas glad ulovi pojedi jogurt npr...neće ti to škoditi...ili pogrickaj saku oraha ili lješnjaka ili badema....i gore je netko napisao već..super je hrana niskog Glikemijskog indeksa... Tih 1800 kalorija je zbilja premalo...a ja se svega bojim pa se nekako držim to pod kontrolom...al vjeruj....već mi je dooooosta....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Svejedno ti svaka cast. Da li su ove referentne vrijednosti jednake u cijelom svijetu ili se razlikuju od zemlje do zemlje? Zanima me kako se tretiraju trudnice i secer vani.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

6,0nije normalno nataste ni za ostalu populaciju......

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nasla sam popis namirnica s glikemijskim indeksom. Na popisu ima namirnice koje se ne uracunavaju u dnevni energijski unos. One se mogu dodati u tri pojedinacna obroka od po 100 g bez uracunavanja u ukupnu energijsku vrijednost dnevnog obroka. Molim pomoc-da li to znaci da ih mogu jesti kao dodatak obrocima bez da se uracunaju ili između obroka? Npr. Rucak- kuhani krumpir s piletinom i uz to kiseli kupus kao namirnica koja se ne racuna ili krastavci ako ogladnim? Pokusavam sloziti raznolikije obroke posto je dijeta nikako napisana i objasnjena.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 22.04.2016. at 12:02

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mogu zamisliti da krastavci ikako pridonose šećeru. Sama su voda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu zamisliti da krastavci ikako pridonose šećeru. Sama su voda.
    U pravu si.

Svježi krastavci imaju visok udio vode. Kiseli su druga priča (visok postotak soli, kiseline i šećera).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nije mi jasno zasto moram vagati i krastavce ili zelenu salatu ako ne podizu secer? Ili paradajz? Zar to ne bi moglo neograniceno? Stvarno su se potrudili da nam olaksaju lupe dijetu i snađi se druze.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene čudi da nisu i vodu ograničili na tri čaše.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene čudi da nisu i vodu ograničili na tri čaše.

Ok. Povrce ne mislim vagati. Volim salate. Zato za rucak imam integralnu rizu s piletinom i mjesanu salatu. Jedem i placem.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure a sto jedete za dorucak??
    Jogurt i mlijeko sa zobenim ili nekakvim drugim zitaricama al i to svaki dan bi mi na nos izaslo.

Jel ima negdje nekakav popis sto jesti za dorucak, rucak i veceru, i izmedju jos ta dva medju obroka...nekakav jelovnik da se sve ovo olaksa.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 22.04.2016. at 13:34

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nema popisa jelovnika. Ja sam od dr.dobila papir s dijetom gdje je stavljen po jedan primjer. Ali du naveli skupine namirnica pa sam na netu skinula njihov popis da mogu kombinirati zajedno s tablicama glikemijskog indeksa namirnica. snalazim se nekako. Sto se tice dorucka meni najvise pase salica jogurta, snita crnog kruha i kuhana sunka. E sad tu po tablicama mozes kombinirati ovisno o tome koliko obrok sadrzi jedinica. Trebali bi otvoriti temu da si mozemo razmjeniti recepte jer ovo je koma. Valjda ne utrpaju tak dijabeticarima papir i nek se snalaze.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku

Ok. Povrce ne mislim vagati. Volim salate. Zato za rucak imam integralnu rizu s piletinom i mjesanu salatu. Jedem i placem.
    Pozovi mene na rucak....

Ja sam ekipi skuhala gulas + tjesteninu + zelenu salatu, a za mene ce biti grcka salata (paradajz + krastavac svjezi + 2-3 crne masline narezane na kolutice + mini mozzarella + malo soli i maslinovog ulja).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mjesam cimet u jogurt i mirisi mi na strudl s jabukama. Mjesam i placem.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Nema popisa jelovnika. Ja sam od dr.dobila papir s dijetom gdje je stavljen po jedan primjer. Ali du naveli skupine namirnica pa sam na netu skinula njihov popis da mogu kombinirati zajedno s tablicama glikemijskog indeksa namirnica. snalazim se nekako. Sto se tice dorucka meni najvise pase salica jogurta, snita crnog kruha i kuhana sunka. E sad tu po tablicama mozes kombinirati ovisno o tome koliko obrok sadrzi jedinica. Trebali bi otvoriti temu da si mozemo razmjeniti recepte jer ovo je koma. Valjda ne utrpaju tak dijabeticarima papir i nek se snalaze.
    Ok. To je vec nesto sto volim za dorucak.
    A daj mi molim te reci kuhana jaja ili jaja opcenito na sve nacine??
    Maslac po kruhu, sirni namaz, gauda, ementaler...jel to dopustivo??

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sirevi su ti dopustivi onako 2-3 male šnitice po obroku.
    Jaja, koliko se sjećam, valjda jedno kuhano jaje.
    Ovo ostalo nisu imali primjere, ali tako negdje jedna šnita kruha s namazom, kojim god valjda.

Sve je dopustivo više manje, ali količine su bože sačuvaj.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Zuta hvala ti!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni pise jedna snita kruha i moze 2 kuhana jaja plus jabuka ili kruska ili 10 sljiva. Namazi mogu ali tanko a sirevi namaz 30 g, topljeni jedan trokut 30 g, listici 2 listica 30g, jedino su posni i svjezi sir 60 g ali sve light.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 23.04.2016. at 09:50

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ajme majko moja pa glava da te zaboli

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I trbuh od gladi.dati ofrlj istu dijetu trudnici i nekome tko nije trudan s istim kalorijama nema logike.donjeli su nove vrijednosti bez da je itko proucavao kako dijeta utjece na zdravlje majke koja gladuje. Ovo je uzas. Imam pitanje-pise da se trebaju izbjegavati ugljikohidrati, a meni pise 200g krumpira ili rize ili tjesta za rucak.ako to izbacim kog vraga cu jesti?jel misle na obicnu rizu i tijesto?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bijela, smeđa, svejedno. I tijesto ovo kupovno.
    A čuj, možeš pokušati s ječmom, bulgurom (pšenica), heljda.
    Samo, nije isti gušt jedenja kao kad si natovariš četiri žlice bijele riže.

Hoćemo otvoriti onda temu za recepte? Meni još nije dijagnosticiran GD, ali prilično sam sigurna da će biti i u ovoj trudnoći. Čak štoviše, sad kada sam više pročitala mislim da je on mogao biti uzrok žutice kod bebe. A strašno je kad zadrže tjedan dana u rodilištu.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.04.2016. at 11:44

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa dobro sad..reći da se s 1800 kcal gladuje je ipak malo pretjerano
    Ja sam od početka trudnoće na 1700-1800 kcal i tako ću biti do kraja..ne jedem sve za čim mi sline cure (a cure mi naravno), ali daleko od toga da gladujem..bebač najnormalnije napreduje

Btw..imate na netu puno primjera jelovnika za te kalorije koji su puno maštovitiji (po mom mišljenju i zdraviji) od onog koji dobiju naše trudnice..
    Ja npr. uopće ne jedem kruh, tijesto, rižu, kolače, kekse, slatkiše ikakve vrste, sokove, masno..itd..
    Nego puno puno povrća, od voća jabuke, jagode (pola banane tu i tamo), meso, jogurte (ne voćni naravno), kefir i acidofil, malo integralne tjestenine, ječam i pir, od sokova samo limunadu ili čaj sa steviom...ma svašta jedem

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo primjeri mog doručka (mislim da je netko gore pitao):

1. Tri žlice zobenih mekinja (na pahuljica) skuham na malo mlijeka u kašicu..prelijem jogurtom (kefirom, acidofilom) i dodam malo lanenih sjemenki, naribanu jabuku/sjeckane jagode/pola banane
    2. Tri wasa krekera uz svježi kravlji sir (bez vrhnja), paradajz ili uz kuhano jaje i šunku od purećih prsa
    3. Palačinku od mekinja, jednog jajeta, malo svježeg sira i dodam stevije i cimeta jer volim slatkaste..onda si gore nasjeckam par jagoda..
    4. Smoothie od bademovog mlijeka i pola banane

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja se od jednog smoothia nemrem najest osobito ne mogu biti sita 3h do iduceg obroka. Zasto nije dijeta od vise cal ali da napisu koje namirnice i koliko? Jucer sam bila toliko gladna da mi se povracalo.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja sam pitala za dorucak jer opcenito vrlo malo kruha jedem inace tako da ga nebi izbacivala a pogotovo jos kad nebi nikako jela niti tjesteninu niti rizu mislim da bi izludila od gladi. Al to je moje misljenje i svatko nek sebi odredi onak kak misli da mu je najbolje.
    Ja se recimo isto nemogu zasitit od smoothia sto Ayen kaze i nemogu izdrzati onda tri sata do iduceg obroka.

Pa mozemo i ovdje neke recepte ostavljati ako se slazete da bude sve na jednom mjestu...mozda je tako jednostavnije da ne otvaramo temu zasebno.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ali ne može biti od više kalorija..jer ćeš se onda debljati..i tvojoj gušterači će biti još teže..a poanta je da se ne debljaš pretjerano ili čak i izgubiš na TT ako si ušla u trudnoću s viškom.. Ne znam kakva je kod tebe situacija.

Ja i na 1800 kcal dobivam na težini jer sam prije jela manje ili isto a puno više se kretala..ušla sam u trudnoću sa 168/57..
    Samo moje dobivanje sada nije pretjerano..nego onako baš školski..mislim da do kraja neću dobiti više od 12 kg.

Ti pojedi više za doručak ako si ujutro gladna, a za večeru manje..tih 1800 kalorija se može svakako rasporediti..od toga da pojedeš jedan big mac, pomfri i popiješ kolu što iznosi cca toliko kalorija ali je nutritivno smeće i biti ces gladna ili da pojedeš tri obroka i dva snacka koji su zdravi.
    Isto tak..ako si jako aktivna ili se baviš sportom, to oduzmeš od dijete..odnosno povećaš si kalorijski unos.
    Mislim da treće opcije nema.
    Osim ako si jedna od onih sretnica koje imaju super brzi metabolizam i jedu kao pirane, a ne debljaju se niti malo U tom slučaju bi porazgovarala s dr i jela bez da zbrajam kalorije, samo pazila na vrstu hrane.
    Ja nisam takva sretnica, naprotiv..u trudnoći mi se metabolizam jako usporio

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj je doručak tako "siromašan" i iz drugih razloga.
    Vi srećom nemate takve probleme

Naravno da se može jesti crni kruh za doručak, samo ja ne mogu a pisala sam kaj ja jedem

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ali koliko vidim postoje i dijete s vise cal a za dijabeticare su. 1800 je premalo za trudnicu. Iscrpljujemo si organizam s gladovanjem. Svaka cast onome tko moze zivjeti na toliko cal s bebom u trbuhu i biti sit. Ja ne mogu i ovo me iscrpljuje i fizicki i psihicki. Ne znam kako cu do kraja na sniti kruha, casi mlijeka i sniti salame. Nes ti dorucka.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

http://www.caloriescount.com/week1_1...ookieSupport=1

Evo npr. ova stranica..ima takvih još brdo..
    Samo sam ukucala 1800 calories menu..
    Oni primjeri prehrane i obroka koje daju našim trudnicama s gestacijskim je stvarno otužna.
    I netko je bio spomenuo da se ne može jesti masna riba bogata omegom.. Zakaj se ne bi mogla jesti? Ja ju jedem, redovito i svježeg lososa i tunu na grilu..prilog uz to neko povrće i salata..

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A ne znam Ayan..ako ti je stvarno tako teško, a ne debljaš se kad normalno jedeš i nisi inače debela razgovaraj s doktorom. Ne znam zašto ne bi mogla jesti više (samo pazi na glikemijski indeks hrane i količinu UH u obroku zbog svog secera).

Velim, ja i na 1800 kalorija dobivam na TT..sad sam u 26 tjednu a dobila sam 4-5 kila. Znači da mi definitivno nije premalo. To kaj se meni jede sve živo, to je drugi problem. Nisam niti ja presretna, i meni sline cure, al jbga..ja zbilja moram paziti.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kaj njih briga. Sve trpaju u isti kos. Koliko cesto se ide na profil u bolnicu ako vec sad imam gd? Citam jednom mjesecno.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala Lola za link.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ayan, iskopala sam nešto što će ti možda biti zanimljivo:
    http://forum.roda.hr/threads/39145-d...ski-dijabetes?
    Ovdje je tema s par linkova:
    http://forum.roda.hr/threads/31846-S...beticari-jedu?
    Ovdje sam otvorila, čisto da bude preglednije, da ne bi sada vrtili kroz tri stranice recepata, u potrazi za nekom dr informacijom:
    http://forum.roda.hr/threads/90057-G...i-samo-recepti

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Svaka ti cast zuta!!!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ali koliko vidim postoje i dijete s vise cal a za dijabeticare su. 1800 je premalo za trudnicu. Iscrpljujemo si organizam s gladovanjem. Svaka cast onome tko moze zivjeti na toliko cal s bebom u trbuhu i biti sit. Ja ne mogu i ovo me iscrpljuje i fizicki i psihicki. Ne znam kako cu do kraja na sniti kruha, casi mlijeka i sniti salame. Nes ti dorucka.
    Po meni bi ukupni broj kalorija trebao ovisiti o tome koliko si visok i koliko kila imas. Nije isto 1800 kalorija na 160/50 i na 180/70. Pretpostavljam da bi ukupni broj kalorija u slucaju gd trebao voditi tome da odrzis tezinu ili da je malo dobivas. Neko ce stvarno mrsavit sa 1800 kalorija dnevno. Evo ja ubacila svoje pred-trudnicke dimenzije u neki on-line kalkulator dnevnih potreba i ispalo mi da, ako zelim smrsavit pola kile tjedno, moram jest 2000 kalorija dnevno.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Jadranka jel moze link od tog kalkulatora??

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

http://www.calculator.net/calorie-calculator.html

Ovaj sam jutros gledala. Jucer neki drugi sto mi je isto rekao za odrzavanje tezine 2400 kalorija.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni bi ukupni broj kalorija trebao ovisiti o tome koliko si visok i koliko kila imas. Nije isto 1800 kalorija na 160/50 i na 180/70. Pretpostavljam da bi ukupni broj kalorija u slucaju gd trebao voditi tome da odrzis tezinu ili da je malo dobivas. Neko ce stvarno mrsavit sa 1800 kalorija dnevno. Evo ja ubacila svoje pred-trudnicke dimenzije u neki on-line kalkulator dnevnih potreba i ispalo mi da, ako zelim smrsavit pola kile tjedno, moram jest 2000 kalorija dnevno.
    Slazem se s tobom i hvala za link

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

S tim da u trudnoci svi kalkulatori nadodaju jos 300 kalorija dnevno. Doduse, to nije za gd.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

E daa imas pravo. To sam skroz zaboravila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam našla neki kalkulator za trudne pa mi kaže da mi za održanje iste mase treba oko 1700, za drugi i treći trimestar 2000, a za dojenje 2100. Caka je što nema za one koje i doje i trudne su, pa ću si ja ovako slobodno zaključiti da ipak trebam jesti malo više od 1800 kcal.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zutaminuta hvala za linkove.
    Sto se tice dijete zar ne postoji bas za gd dijeta od 1800 cal? Jer meni je ginekolog dao od 1700 dok su u bolnici rekli isto 1800. Imam osjecaj da su ginekolozi pogubljeni u svemu i da se sve trpa u isti kos. Kao sto veli Jadranka nije isto staviti na jednaku dijetu dvije trudnice razlicite visine i tezine. I pobogu kak da neko doji na 1800 cal?!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I pobogu kak da neko doji na 1800 cal?!
    Ako je žena trudna i doji starije dijete, onda treba dodatne kalorije i to će svaki ginekolog uzeti u obzir ako mu se kaže.

Ako misliš na dojenje nakon poroda, tada više nije nužna dijeta za gestacijski dijabetes - on u pravilu nestaje kada prestane gestacija, dakle po porodu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sto je s cajevima, nezaslađenima,npr.naranca i cimet?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto je s cajevima, nezaslađenima,npr.naranca i cimet?
    Sto bi bilo?
    Pa to je prokuhana voda sa okusom. Nema kalorija, nema niceg osim arome i vode.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj smaugica prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da nije normalno...
    Ja mislim da je za sve kriva ta losa hrana danas, nemaš vise gdje kupiti domaće povrće npr.koje nije napucano ko zna s kakvim aditivima,o mesu da ne govorim...pa svaka druga trudnica danas rodi bebu tešku 4 kg, a ona se udeblja cca 10-15 kg u trudnoći...nekad su žene dobivale redovno po 25-30 kg, bebice su bile cca 3-3,5 kg, ali su se one zdravo hranile, sva hrana domaća...a ovo sad je koma...ja se trudim oko dijete, ne važem ništa, bas izbjegavam te kritične namirnice, za sad je sve ok, beba taman kak treba, ali svaki put kad idem na uzv me strah da mi dr.ne kaže da je jako narasla...:
    Ah...jos dva mjeseca...
    ima i sad žena koje dobivaju do 30 kila, ali ima i onih koje skoro ne dobiju ni 5, a rode sve podjednako velike bebe.

Ellica kaj je to dm?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dijabetes melitus.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima i sad žena koje dobivaju do 30 kila, ali ima i onih koje skoro ne dobiju ni 5, a rode sve podjednako velike bebe.

Ellica kaj je to dm?

Nisu kile mjerilo ničeg.
    Ja sam u trudnoći dobila 34 kg, rodila dijete od 4250.
    Šećer savršen bio i ostao, a uporno su mi doktori htjeli pripisati gestacijski dijabetes.
    Zbog debljanja. To im je bio glavni argument.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu kile mjerilo ničeg.
    Ja sam u trudnoći dobila 34 kg, rodila dijete od 4250.
    Šećer savršen bio i ostao, a uporno su mi doktori htjeli pripisati gestacijski dijabetes.
    Zbog debljanja. To im je bio glavni argument.
    U potpunosti se slažem s ovim...ja imam 67 kg i trudnički dijabetes...pa mi je skroz bedasto da se kile smatraju najvećim krivcem dijabetesa u trudnoći...sad sam 30 tt i +1 kg, a u prvoj trudnoći kada nisam bila na ovoj dijeti sam dobila 12 kg...
    I jos nešto...svaki mjesec kontroliram šećer u Petrovoj na odjelu za dijabetes i fetalni rast, i drage moje mršavijih trudnica nisam nigdje vidjela ko tamo...kile fakat nisu mjerilo ničeg...moja kuma je isto u svakoj trudnoći slagala po 25 kg, a šećer stalno nizak, i bebice uvijek velike....
    Ja fakat mislim da su danas bebe veće jer je općenito hrana zatrovana sa svim i svačim...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što još osim cimeta i kave od cikorije snižava šećer?
    Krom. Regulira metabolizam šećera.

http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanj...asnoca-u-krvi/

Ne znam da li su suplementi preporučljivi za trudnice i dojilje i to treba provjeriti, ali vjerojatno bi mogla povećati unos namirnica bogatih kromom.

Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •