Nazalost nije kod svih isto (bilo bi super kada bi bilo).Poslid prvotno napisa
Npr. meni je nestao nakon trudnoce, ali se nakon 5 mjeseci vratio i sada imam dijagnozu dijabetes tip 2.
Trenutno na tabletama, ali sve upucuje na to da cu na inzulinu zavrsiti (u srijedu idem na kontrolu).
Ovo sto doktori govore "manje slatkog i bit ce sve ok" je potpuno krivo.
Trebali bi malo vise informirati trudnice sa intolerancijom na glukozu.
Samo jedan primjer (koji je u mom slucaju dokazan vise puta) je da dvopek vise digne razinu secera u krvi nego cokolada.
Imala sam zelucanih problema i pojela sam 2 dvopeka i salicu nezasladjenog caja, rezultat - secer 20,1 :shock:
Kod dijabetesa (bio on gestacijski ili tipizirani) bitnije je paziti na unos soli i ugljikohidrata nego na secer.
Sam secer brzo digne razine secera u krvi, ali se i brzo razgradi (kao sto mozete i po ovoj pretrazi vidjeti, on se za 2 sata mora potpuno povuci iz krvi), ali ugljikohidrati satima odrzavaju visoke razine glukoze u krvi.
Paziti na prehranu i u nicem pretjerivati, nije dobro rjesenje ni potpuno izbaciti slatko ako su vrijednosti granicne jer nema nikakve koristi ako izbacite secer a najedete se kruha, tjestenine i nekakvog safta, pa poslije gricnete malo stapica i pokoji cipsic uz eventualno salicu finog caja![]()