Citiraj micamaca30 prvotno napisa Vidi poruku
Da da dobila sam jelovnik koji se sastoji od 6 obroka.3 meduobroka i 3 glavna uglavnom se jelovnik svodi na integralni kruh zobene pahuljice jabuke,govedu, juhu, puretinu ,pire krumpir,spinat,ribu ,jogurt...iskreno meni meso uopce ne pase sada u trudnoci vise sam na salatama paradajzu lubenici,mahunama, juhi...
Bitno mi je da beba napreduje a ovo sto su pomakli granicu za secer nataste kod trudnica mi je glupo jer po tome ispada da svaka druga trudnica ima GD..
Ono sto mene zanima je a nitko mi nije dao konkretan odgovor da li se zena udeblja kad krene sa pikicama sa hormonima ja sam sveukupno primila 28 menopura i 3 cetrotida i od tada sam krenula se debljati
Od navedenih namirnica samo krumpir ne jedem jer mi izaziva grčeve, sve ostalo što pojedem mi je više-manje tu negdje. I da mi kaže drži dijetu, ne moram ništa mijenjati.
Oko posljedica terapije IVF-a ćeš jako teško dobiti konkretan odgovor. Maksimum što sam uspjela izvući je da se rizik od karcinoma zbog estrogena 'nulira' davanjem progesteronske terapije nakon stimulacije. I to je plafon. Ako pitaš kakva je veza između stimulacije i neke konkretne dijagnoze odgovor je najčešće da takvih informacija nema. Iz razgovora s onima što su prošle stimulacije sam saznala da su se neke zdebljale ali uspjele smršaviti, neke su zadržavale vodu, nekima je metabolizam stradao pa ih sad i voda deblja, nekima nije bilo ništa i te su ubjedljivo u najmanjem postotku.

Da se vratim na temu...
Ono što sam našla za nisku granicu je objašnjenje da trudnice s razinom glukoze natašte od 5,1 mmol/L znaju razviti do kraja trudnoće iste simptome kao i one s većim šećerom pa ovo spada u prevenciju. Ne bi li bilo logičnije praćenje pa tek onda ako razviju simptome dati dijagnozu GD?