Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 606

Tema: ogtt?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mrvica7 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam dijetu 1300 kalorija i mogu vam reci da je jako tesko..1300 kalorija za trudnicu mi se cini premalo..
    To je debelo premalo za trudnicu. Nazalost sa takvim ogranicenjem se ne moze unijeti dovoljan unos omega 3 masnih kiselina u npr. plavoj ribi. Sto je dokazano korisno za povoljan ishod trudnoce.
    ja bih potrazila drugo misljenje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesu li oni normalni?
    Meni su isto dali neku dijetu, sva sreća bilo je već pred termin, inače bih umrla od gladi.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

1200 je granica ispod koje NITKO ne bi trebao ici. jesi sigurna da nije 1800? boze sacuvaj.

osim povisebih razina secera, imas li jos neke "simptome"?
    iznenadan dobitak na tezini, veca beba, visak plodne vode?

Sent from my A0001 using Tapatalk

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

oprosti, sad sam vidjela da si napisala da je beba veca otpocetka trudnoce i da zadrzavas vodu.

ali i dalje sam osupnuta ovom brojkom 1300.

Sent from my A0001 using Tapatalk

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisam ne pogrijesila..1300 kalorija jer sam 33tt +25 kg i secer nataste u 31tt bio 5.2 a onaj zadnji 11 a 10 je cini mi se granica..ali ovo je nemoguce izdrzati..dalje, moja hormonalna terapija i kortikosteroid je trajao do ulaska u 4 mj trudnoce a progesteron do 32 tt a od progesterona se inace strasno debljam i zadrzavam vodu..svaki postupak je bio +3 kg od hormona..ja izdrzim ovo do ponedeljka i idem na 1500 ili 1800 kalorija jer ovo je nemoguce..a maleni se sada javi samo nakon jela a inace je aktivan od 10 ujutro do 20 h..

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jos da vam samo kazem da je to 1 kuhani obrok dnevno, 300 g voca dnevno sto vam odprilike dodje 3 male mandarine..a slatkog se nisam okusila od pocetka trudnoce mozda 3 puta i to samo palacinke..namjerno nisam htjela kolace bas zbog kila..samo vodu pijem od pocetka trudnoce..i kad im to kazem dobijem samo podsmijeh kao da da mozes si misliti..
    Posljednje uređivanje od mrvica7 : 23.10.2015. at 10:07

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Netko je spomenuo ribu..jucer sam jela ribu to vam je 60 g ribe dozvoljeno..ne mogu vam opisati tu kolicinu..dva zalogaja..najvise mi nedostaje voce..joj udavila sam vas sa ovim ali jednostavno nitko mi ne vjeruje da ovo nije prehrana za trudnicu..nedostaje jos malo voca i jos 1 kuhani obrok i da je vecera u 21h a ne u 19h..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mrvice, tko prati tvoj gestacijski dijabetes, gdje se liječiš?

Nisi na inzulinu i nisu ti dali metformin, koliko vidim..? Oprosti za ispitivanje, i mene čudi ovako malo kcal.

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U Rijeci sve radim i tamo se vodim jer Pula nema sanse da idem iz osobog jako loseg iskustva..to je vjerojatno zbog kilaze a dijete mi je od najranijih mjeseci vece a u 24 tt OGTT super je bio i sad u 31tt se pojavio s tim da mi je hba1c uredan takodjer..evo nataste 5.2 a granica je 5.1, 60 min 11 a granica je 10 i 120 min 9.8 a granica je 8.5..

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Secer je spusten na 4.1 prije obroka ali kilaza nije pala ni gram..njihovo pojasnjenje je bilo snizavanje secera i gubitak kilograma s tim da su mi rekli da bi danas sigurno trebala imati 2 do 3 kg manje jer obzirom na sve uvjereni da jedem sve i svasta..iskreno, vjerojatno su mi banane podizale secer i zlicica meda koju bi uzela ujutro sa sjemenkama i oko 17 u smoothiu..a ostala prehrana mi je tu negdje kao i ovdje samo malo ipak kolicinski vise je bilo..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj mrvica7 prvotno napisa Vidi poruku
    Secer je spusten na 4.1 prije obroka ali kilaza nije pala ni gram..njihovo pojasnjenje je bilo snizavanje secera i gubitak kilograma s tim da su mi rekli da bi danas sigurno trebala imati 2 do 3 kg manje jer obzirom na sve uvjereni da jedem sve i svasta..iskreno, vjerojatno su mi banane podizale secer i zlicica meda koju bi uzela ujutro sa sjemenkama i oko 17 u smoothiu..a ostala prehrana mi je tu negdje kao i ovdje samo malo ipak kolicinski vise je bilo..
    Ne znam šta da kažem na ovo sve. S kojom god trudnicom pričam (od 'starije garde') sve mi govore da su dobile u prosjeku 25-30kg. Ima par rekorderki od preko +40kg.
    Nit je tko dizao frku nit ih stavljao na dijetu a pogotovo ih nisu tjerali na gladovanje s unosom od 1300 kalorija dnevno s idejom mršavljenja u trudnoći.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mislim da sve to ovisi o samoj bolnici/doktoru. Kod nas nisu tak rigorozni...moja cimerka u bolnici imala šečer na tašte 5,3 i nisu ni trepnuli. A beba ogromna od starta,ona dobila dosta kila u početku...
    Mislim da na ove mjere kaj si napisala puno previše pretjeruju. Takvu strogu dijetu na šečer 5,2? Neznam zbilja...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni je GUK ujutro 5,2 nisam ni radila OGTT, jer moj gin. je mišljenja da su te vrijednosti prenapuhane za trudnice i ja se slažem s njim.
    Do sad sam dobila 1 kg a sad sam 23+2, jedem proteine, povrće jabuke i mandarine (sve u neograničenim količinama).
    Nikakve rigorozne dijete, a ni 1300 cal nikad nije ni spominjao. Na OGTT šalje trudnice sa GUK-om iznad 6, jer smatra da je ispod toga ok i da je to samo mučenje za trudnicu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo još jedne kojoj je dijagnosticiran gest.dijabetes...OGTT sa 6,5 tt...tašte 6,0, nakon 60 min 10; nakon 120 7,7 ...i nema kod mog ginića zjb. to je prekjučer odrađeno. u subotu mi rade GUK profil u bolnici i eto...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno šećer u trudnoći

zdravo svima! bila sam jutros na glukozi, jel mi može neko pomoć oko nalaza:

glukoza 6.2
    GUK 60': 9,0
    GUK 120': 7.20

HVALA VAM UNAPRIJED PUNO SVIMA!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj anajove prvotno napisa Vidi poruku
    zdravo svima! bila sam jutros na glukozi, jel mi može neko pomoć oko nalaza:

glukoza 6.2
    GUK 60': 9,0
    GUK 120': 7.20

HVALA VAM UNAPRIJED PUNO SVIMA!!
    dobit ćeš ADA dijetu, to je visok šećer za trudnoću

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure,ako može mala pomoć nekoga sa sličnim iskustvom.Radila sam nalaze povezane sa šećerom, dr kaže da vas ne maltretiram sa oggt uradite tromjesečni šećer.
    Pretražujem ali ne nalazim iste skraćenice.Dakle, nalaz je:
    glucose - 4,22 (ok je)
    A1 c WEB gen2 - 0,5 (nema ref vr. )
    HgA1C - 5,4 (4,8-5,9)
    ono što me malo brine je
    Hb WB Gen 2 - 15,4 a nema ref vrijednosti.
    Sutra idem dr pa ću vidjeti je li to ok ali ako neko zna dotad?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Za oko tri tjedna radim OGTT. Hoće li imati kakvog utjecaja na rezultate ako od danas počnem jesti onako normalnije, manje škroba i slatkog, a više ove zdrave stvari?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hej...kao iskusna trudnica s gestacijskim dijabetesom mogu ti reći da u tri tjedna bez greške u normalu dovedeš šećer...izbaci maksimalno sve slatkiše i šećere, i najbitnije sve od bijelog brašna (meni šećer podivlja ako pojedem jedno pecivo), bijelu tjesteninu, ubaci hrpu povrća, ne više od dvije voćke na dan, izbjegavaj prženo, pohano, pij minimalno 2 litre vode dnevno, i najnajnajbitnije jedi 5-6 puta dnevno manje obroke...
    Smiješ jest dosta mliječnog, umjesto sira s vrhnjem složiš sir s jogurtom...povrća možeš koliko hoćeš, meso na grillu npr.kombiniraj i uključi maštu prilikom spremanja jela....
    pozz

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda , ali u svakom slučaju ćeš bolje i zdravije jest,

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Moram napisati jos jednu sitnicu....
    Vidim da se na hrpi tema i drugih foruma spominje gestacijski dijabetes vezan striktno uz debljinu....moram napisati da to jednostavno nije istina...moj gestacijski dijabetes definitivno nije vezan uz kile, otkriven je na samom početku trudnoće, ogtt mi je bio grozan u 7 tt, od tada svaki mjesec idem u bolnicu i redovno radim GUK profile kroz 24 sata, i svi su mi profili ok, šećeru oko 4, a nakon klope oko 6 sto je idealno, pazim sto jedem, mada si priuštim da pojedem neki kolačić svakih nekoliko dana....nisam debela ni sad niti sam bila prije trudnoće..do sad sam dobila 1 kg, a već sam 29+1 tt...
    I drage moje nisam vidjela mršavijih trudnica nego kad dođem u Petrovu na odjel PT1 tj.odjel za dijabetes i fetalni rast...zato ne zavaravajte se da je dijabetes samo od kila, meni šećer samo skoci ako se iznerviram...moja naj frendica je imala preko 100 kg, rodila bebu od 4250 g, a njeni šećeru stalno niski, ogtt super...
    Ja btw imam u ovom momentu 67 kg...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Guk mi je 6.0. Nisam radila ogtt jer sam 8 tt. Moram na dijabeticku dijetu i kontrolu za 2 tjedna. Da li ovo znaci da vec imam gestacijski dijabetes i koja je normalna vrijednost guk-a kod trudnica, ginekolog kaze 5?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam sigurna, ali ja sam imala čini mi se prvu vrijednost 5.7 i već su me stavili pod gestacijski.
    A tri su vrijednosti. Trebala bi imati odmah napisane i okvirne vrijednosti.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Možda si nešto pojela prije kaj ti je podiglo šećer...i trebali su ti po meni napraviti ogtt, da se vide sve tri vrijednosti...
    Ali da definitivno ti je GUK na tašte previsok, za trudnice neki smio prelaziti 5,1! Ja kontroliram šećer u Petrovoj, tamo su jako strogi sto se tice gestacijskog...ugl...dr.je zadovoljna ako su mi GUK-ovi na taste ispod 5...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne znam koje su okvirne vrijednosti. Ovo je dakle obicna vrijednost guk-a vađeno natašte iz vene. Znam da kod ogtt prva vrijednost ne smije ici preko 5, ali ovo nije ogtt pa sam zbunjena. Nisam nista pojela od 19 h prethodnu vecer.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 19.04.2016. at 16:20

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Onda ti je definitivno šećer previsok, ja sam na trudničkoj dijeti od 7 tt, ali mene je dr.odmah slao na ogtt čim se vidjelo da mi je guk nataste previsok...ispostavilo se da je gestacijski jer su ni sve tri vrijednosti ispale previsoke....
    Samo se drži dijete i ne brini, sredit će se šećer, govorim ti iz iskustva...bit ćeš gladna u početku ali sve se izdrži za tu malu mrvu, kasnije će ti biti lakše dok se privikneš na ovu vrstu prehrane...
    Ja sam sad 29 tt i već mi je dosta..nisam ja vise gladna već se sjetim da bi pojela nešto što ne smijem...i to je neka hrana koju nisam sto godina ni jela...al to je ljudska psiha...prekršim dijetu povremeno al se trudim da to bude rijetko i npr.samo jedan kolačić a ne njih 5....
    Drži se, ne živciraj jer ti to također podiže šećer i biti će sve ok....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sad se tek pocinjem zivcirati. Mislila sam da cu izbjeci secer u ovoj trudnoci. Odmah se sjetim indukcije i nije mi ni do cega.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kakva indukcija?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Nemojte ni razmišljati o indukciji...ja se kontroliram u Petrovoj i koliko sam ja upućena na indukciju šalju samo ako je beba jako jako velika, a ako se gestacijski dobro kontrolira i bebica raste normalno kako treba onda ništa ne forsiraju...nadam se da ću to izbjeći jer je moja curka zasada točno velika kao sto treba i biti po tt, pa se nadam da neće sad odjednom postati king kong...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Indukcija zbog gd. U prvoj trudnoci sam jedinu povisenu vrijednost imala na taste 5.3 i indukciju zbog toga u 39 tt. Imam nocne more jer su mi izazivali porod 4 dana. Beba je bila 3300...ne mogu to jos jednom. U petrovu nejdem.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 19.04.2016. at 18:02

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ah, gledam indukcija, što je to. Ti misliš na inducirani. Joj, da, i mene tog strah. Imala sam samo prvu vrijednost povišenu. Negdje sam čitala da tjelesna aktivnost povisi šećer (mada meni dr kaže ne značajno), ali sam se telila do Vuk Vrhovca, tako da ću sad kod slj mjerenja, što je za tjedan dva pozvati taksi. Možda, naaadam se, da će vrijednosti biti ok. Ne želim da mi bebe čupaju prije nego je on sam spreman. Znam da nisam doktor, ali nekako sam prilično samopouzdana da moje tijelo samo najbolje zna raspored kada se treba poroditi.

Smaugica, mene je u Merkuru dr zakazala za točno određen dan, kada su me htjeli poroditi. Morala bi doć taj dan, da porod nije slučajno krenuo sam od sebe dva dana ranije. Nešto je objasnila da masne kiseline počnu rast nakon termina, ovo-ono, i da to kao šteti plodu.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.04.2016. at 18:54

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Znaci opet imam gd? Tko ce biti na dijeti jos 7 mj.? U prosloj trudnoci sam umirala od gladi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da tu dijetu netko treba korigirati, jer nemoguće je da je to sastavljano za trudnice. Sigurna sam da je riječ o nekoj zabuni.
    Razgovaraj s dr Ayan prije nego počneš s dijetom. Mislim da taj strogi režim može više štetiti nego dobra donijeti.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nema druge dijete. Ovakvu sam drzala i proslu trudnocu. Boli me zeludac od gladi. Nije normalno da mi je dosta 60g mesa po obroku ili 1800 cal da beba normalno raste. Ali daj ti to objasni doktorima. Ja ne mogu biti gladna iducih 7 mj.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ćao curke....
    Kad me dr.pitala kako podnosim dijetu, ja sam iskomentirala pa ok, sad sam se već pomalo navikla, a ne znam kak je bebi, pa mi je mrtva hladna rekla....Vašoj bebi ništa ne fali, ona si uzme sve sto joj treba iz Vašeg organizma, šta sa ženama u Africi koje jadne ne vide hranu po 9 mjeseci, a rađaju bebe od 3600 g...
    Tak daaaa....
    Al ugl.ja sigurno jedem vise od ovih 1800 kalorija, ali maksimalno se trudim jesti sto smijem, jedem jako puno mliječnog, povrća, meso svakakvo (cak i suhomesnato tu i tamo), cca dvije voćke u danu...a izbjegavam bijeli kruh, tjesteninu, prženo, pohano, kolače i čokolade, kekse, bilo kakva peciva...u jogurt prije spavanja stavim žličicu cejlonskog cimeta(on je super za snižavanje glukoze u krvi), pijem uglavnom vodu i to se trudim sto vise moguće, i evo sredio mi se šećer, a ipak ne gladujem....
    HbA1c mi se u 3 mjeseca ovakve prehrane snizio sa 5,2 na 4,9...pa priuštite si mrvicu vise hrane, tko bi vagao svaku namirnicu, ja nisam...ali to malo vise neka bude jogurtić, vise salate ili povrća, a mislim da i malo veći komad mesa ne šteti...
    I ako ne morate stalno ležati poput mene super je i šetnja jer i lagana rekreacija snižava šećer....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jako je bistra kada ide uspoređivati sa ženama u Africi. Što je sljedeće. Pustit ćemo djecu da hodaju gola i bosa jer tako i u Africi.

Nego, taj cimet. Mora baš biti cejlonski?

Mene ako i stave na dijetu ne mislim je se držati kao pijan plota. Da, izbacit ću sve nezdravo, ali da ću jesti jednu i pol rajčicu za doručak, i samo dvije breskve za ručak. Ma kako da ne bi.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.04.2016. at 13:38

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Taj cejlonski je kao neki zdravi cimet pa sam ja uzela taj...skup je ko vrag ali stavljam ga malu žličicu pa ga imam bas dugo...ma da ko bi vagao tu hranu stalno, fakat nema smisla...kažem Vam, najbitnije je od svega jesti sto manje kruha, peciva, tijesta, kolaca i slatkiša, i čak ne pretjerivati u voću, a juhice, medeno, povrće, mlijeko, jogurtići, žitarice, orasi, lješnjaci, voda, limunada, svakakve salatice, sir...pa malo masti na volju...narezuckati voće pa umiješati u jogurtom npr mljac fino...ili ja sam radila štrudlu s jabukama u korama od integralnog brašna...

Ma ovo za tebe u Africi mi je rekla cisto da mi objasni da ta dijeta ne skodi bebi...imamo mi svi dosta zaliha za Nase male buhtlice, a u biti za njih je najbitnije da mi zdravo papamo, a ne da drmamo po gomili kolaca, slatkiša, pizza i junka....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Šteti majci. Dr u Merkuru kada su joj došli studenti objasnila je da su majke u konc logorima rađale djecu normalne porođajne težine, ali da je za to sve njihov organizam platio jer su svi minerali, vitamini i ostalo bili izvučeni iz organizma majke.

S tim da, ako majka ima nedostatak vitamina, minerala, ne može ni to dijete imati u adekvatnoj količini. Npr., sada se zna da folna kiselina sprječava poremećaje u razvoju. Ako majka ne jede - otkuda će dobiti to i ostalo. Isto vrijedi za masne kiseline. Tako da mi je priča doktorice promašena. Da, dijete će imati preko 3 kg, ali nije masa sve što ti je bitno. Bitno je da je dijete zdravo kompletno.

Zato gledam da jedem sve i u pravoj količini, a te dijete neka si ostave za anoreksičare. Bilo bi korisnije da striktno zabrane bijelo brašno, šećer i hidrogenizirane masti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.04.2016. at 14:25

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne znam kak djetetu moze ici u prilog mama koja gladuje i zivcana je radi toga?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Meni je prva beba umrla u 39 tt zbog tromba u pupčanoj vrpci....danas dr.sumnjaju da sam možda imala gestacijski dijabetes i u prvoj trudnoći jer je bebica bila dosta velika, i da je taj nekontrolirani dijabetes uzrokovao tu moju trombozu...i zato da mi sad kažu da visim naglavačke cijelu trudnoću nebi mi bio problem, tako da mi je najmanji problem sto moram pripaziti na prehranu u trudnoći...i ne izgladnjujem se već ne jedem ništa od bijelog brašna, šećer i masno...točno kao sto je rekla zutaminuta...to i je bit ove dijete...
    A kad se čovjeku jednom sruši cijeli svijet onda se boji i vlastite sjene,i ja sam osobno jako ozbiljno shvatila taj moj šećer i trudim se maksimalno biti disciplinirana...
    No svatko o sebi odlučuje sam, ja nikog ne osuđujem niti uvjeravam da radi ovako ili onako...svatko je sam svoj gazda...
    U svakom slučaju svakoj od nas želim trudnoće sa najmanje problema i da na kraju donijeli u ruke zdravu bebicu....

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja nisam imala gestacijski,ali imam klinca s dm.
    Ta dijeta je koma za trudnice.....
    Smanjiti ugljikohidrate,pogotovo bijelo brasno.
    Ali ne morate vagati meso i neskrobno povrce....ne dizu secer.
    Ima i zdravih slastica bez puno uh.
    Problem je sto daju dijete,a edukacija 0bodova.
    S vocem ne pretjerivati.Ono ima puno uh.
    6,0nataste je puno previse ...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što još osim cimeta i kave od cikorije snižava šećer?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prica sa masovinim dijagnozama GD u trudnoci zbog drasticno smanjenih vrijednosti normala ( kod ostale populacije 6.0 je normala, trudnice su 5.0. Prije 20 godina granice su bile jos vise od 6.0, ali se to smanjilo. Kao sto su smanjili granice za masnoce i trigliceride.)
    problem jest u tome da svi dobivaju istu dijetu, sa istim jelovnikom i brojem kalorija. Kad si tako ogranicen u unosu tada ogranicavas i druge stvari. Korisne. Npr. masne kiseline iz masne ribe koje dokazano sprijecavaju probleme .
    Drzite se hrane sa niskim GI , to je najvaznije ( i zapravo bi trebala biti preporuka za SVE trudnice prije bilo kakve dijagnoze).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Što još osim cimeta i kave od cikorije snižava šećer?
    Pazi sa cimetom. On jako snizava tlak. ( u vecoj kolicini , od malo cimeta na grizu ne bude nista)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A ja se sjećam da je moja baka prije trideset godina pila cikoriju za snizavat tlak.

Imala sam i ja gd, samo sam izbacila bijelo brašno, šećer, slatko. Voćku jednu dnevno, tako mi oni rekli, moze i banana. Jesti svaka tri sata po malo. To mi je sve izreklamirala na vratima, dijetu mi nije dalo. Tek kad sam ju poslije negde vidjela ostala sam paf, kakve budalastine.
    na VV u sam bila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kolika je sansa da dijabetes ostane nakon sto sam imala u obje trudnoce gd? Nitko ga nikad nije imao u mojoj familiji. Dijeta je koma. Probudila sam se usred nocu gladna, zeludac me boli i povraca mi se jos vise.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sinoć sam čitala, ako sam dobro zapamtila, internet kaže, 5-10 % žena razvije dijabetes oko 10 g nakon poroda.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Krasno. Stvarno su ga pretjerali s tim vrijednostima. Pa skoro svaka druga trudnica ima gd. To nije normalno. Danas biti trudan i zdrav ocito nije normalno jer onda dr.i farmaceuti nemaju po cemu prckat. Bas sam ljuta.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Slažem se da nije normalno...
    Ja mislim da je za sve kriva ta losa hrana danas, nemaš vise gdje kupiti domaće povrće npr.koje nije napucano ko zna s kakvim aditivima,o mesu da ne govorim...pa svaka druga trudnica danas rodi bebu tešku 4 kg, a ona se udeblja cca 10-15 kg u trudnoći...nekad su žene dobivale redovno po 25-30 kg, bebice su bile cca 3-3,5 kg, ali su se one zdravo hranile, sva hrana domaća...a ovo sad je koma...ja se trudim oko dijete, ne važem ništa, bas izbjegavam te kritične namirnice, za sad je sve ok, beba taman kak treba, ali svaki put kad idem na uzv me strah da mi dr.ne kaže da je jako narasla...:
    Ah...jos dva mjeseca...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Svaka cast jer imas toliko snage osobito s dijetom. Ja ludim od gladi.

Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •