Ali ne može biti od više kalorija..jer ćeš se onda debljati..i tvojoj gušterači će biti još teže..a poanta je da se ne debljaš pretjerano ili čak i izgubiš na TT ako si ušla u trudnoću s viškom.. Ne znam kakva je kod tebe situacija.

Ja i na 1800 kcal dobivam na težini jer sam prije jela manje ili isto a puno više se kretala..ušla sam u trudnoću sa 168/57..
Samo moje dobivanje sada nije pretjerano..nego onako baš školski..mislim da do kraja neću dobiti više od 12 kg.

Ti pojedi više za doručak ako si ujutro gladna, a za večeru manje..tih 1800 kalorija se može svakako rasporediti..od toga da pojedeš jedan big mac, pomfri i popiješ kolu što iznosi cca toliko kalorija ali je nutritivno smeće i biti ces gladna ili da pojedeš tri obroka i dva snacka koji su zdravi.
Isto tak..ako si jako aktivna ili se baviš sportom, to oduzmeš od dijete..odnosno povećaš si kalorijski unos.
Mislim da treće opcije nema.
Osim ako si jedna od onih sretnica koje imaju super brzi metabolizam i jedu kao pirane, a ne debljaju se niti malo U tom slučaju bi porazgovarala s dr i jela bez da zbrajam kalorije, samo pazila na vrstu hrane.
Ja nisam takva sretnica, naprotiv..u trudnoći mi se metabolizam jako usporio