-
Ma ne, ja imam dijabetes od djetinjstva, na inzulinu sam. To nema veze s gestacijskim dijabetesom.
U trudnoći nisam unosila više od 2000 kcal, ali u teoriji mogla sam više da sam htjela, jednostavno bi to pokrivala dodatnim inzulinom izvana, važno je postići da šećer u krvi ne bude nimalo povišen jer to škodi bebi. Kad nisi na inzulinu nego ovisiš o vlastitoj gušterači (a ona malo šteka, zbog rezistencije na inzulin koju tvoje tijelo ima - otud dijagnoza gestacijskog dijabetesa), onda je mudro ograničiti unos kalorija na onoliko koliko je nužno da se dijete dobro razvija. To koliko ti kalorija treba ovisi o BMI prije trudnoće, o tvojoj razini tjelesne aktivnosti, o tvojoj visini itd.
Višak kalorija i debljanje preko okvira očekivanog za trudnoću jako ubrzavaju i pogoršavaju situaciju s gestacijskim dijabetesom. Ali kao što sam već napisala, onaj primjer dijete od 1800 kcal je tek primjer, bilo bi dobro kad bi doktori koji tu dijetu preporučuju objasne malo detaljnije cijeli sistem sa skupinama namirnica i zamjenama itd.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma