Pokazuje rezultate 1 do 50 od 606

Tema: ogtt?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo vađenje glukoze mi je bilo u sklopu OGTT-a i samo ta prva od tri vrijednosti nije bila dobra. Dobro, ja sam bila nabila od početka do kraja trudnoće nekih 19 kila ako se ne varam. To me kvalificiralo za provjeru u svakom slučaju.

A koje su prave indikacije za OGTT?
    prvo vadenje krvi , je prvo vadenje krvi.
    ono koje imas u obicnom laboratoriju u prvom tromjesecju ( kks, biokemija, urin).
    I na tom prvom vadenju krvi ne bih gledala nove preporuke , nego stare, za " normalne" odnosno netrudne ljude.
    Sto se kila tice u nekom trenutku trudnoce , pred kraj , prestanem gledati i mjeriti kile.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    prvo vadenje krvi , je prvo vadenje krvi.
    ono koje imas u obicnom laboratoriju u prvom tromjesecju ( kks, biokemija, urin).
    I na tom prvom vadenju krvi ne bih gledala nove preporuke , nego stare, za " normalne" odnosno netrudne ljude.
    Sto se kila tice u nekom trenutku trudnoce , pred kraj , prestanem gledati i mjeriti kile.
    I ovo je jako vazno: na prvom vadjenju krvi, na samom pocetku trudnoce, ne bi se trebale gledati ref. vrijednosti za trudnice.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    I ovo je jako vazno: na prvom vadjenju krvi, na samom pocetku trudnoce, ne bi se trebale gledati ref. vrijednosti za trudnice.
    Zbog cega? Jer na nalazu pise da su ref.vrijednosti guk-a nataste od 4.4 do 6.4. I onda su za trudnice snizene na 5.1 ili 5.0 ne znam sad tocno koje od ovo dvoje.
    ne znam, nije normalno da odjednom vlada epidemija gd.to bi trebalo govoriti da nesto ne stima.samo sto se opet ide na igranje s osjecajima i zasrasivanjem, beba ce biti prevelika, imat cete previse plodne vode, beba moze umrijeti...pa naravno da ces jesti kamenje od straha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •