Bravo BOZZ! Meni je uvijek drago kad se netko odluci na samodavanje injekcija, jer stvarno mislim da ustrucavanje od toga nije vrijedno svakodnevne gnjavaze odlaska u ambulantu.
Bravo BOZZ! Meni je uvijek drago kad se netko odluci na samodavanje injekcija, jer stvarno mislim da ustrucavanje od toga nije vrijedno svakodnevne gnjavaze odlaska u ambulantu.
Bravo Bozz, drago mi je da si uspjela, i da si pronasla sprice, nisam bila online citav dan, tek sad vidim, samo naprijed draga,sretno
![]()
Hvala curke,bez vas ništa.Evo i danas je prošlo superiška jedino gruntam gdje nabaviti igle veliku i malu jer teta u mojoj apoteci je nema pa cu pitat u ambulanti jer 4 dan idem na jedan gonal i jedan menopur pa mi neće ostat igle iz gonala.
BOZZ, za kad ti treba? Ako bude frka, šaljem poštom.
preksutra,ma valjda imaju u ambulanti,hvala ti ljube.
joj.....cure...meni je davanje stoperice bio tako jednostavno ali ovo pikanje menopurima i gonalima je tako komplicirano
meni je pikanje dipherelinom i puragonom bilo dječja igra naspram štoperice - to me peklo za poludit... ja sam ubola a dragi je istisnuo jer bi se ja valjda srušila da sam morala sama
inače ovo mi je išlo ok, malo bi mi poslije bilo mukica ali dragi bi me odfurao u krevet i za 15 min kao da ništa nije bilo
nisam mislila da ću to uopće moći, već sam bila angažirala frendicu koja je sestra, ali pošto sam se pikala u pol sedam ujutro, nekak nisam imala izbora :D
Curke pomoc molim, u Cetvrtak mi mm treba dati drugu (prvu mi je dala sestra u Cito odmah poslije transfera) inekciju BREVACTID u guzu...e sad, ova inekcija je drugacija od gonala ili menopura, igla je dosta veca i deblja(mislim da je kao one igle sto s njima mijesamo gonal ili menopur). sestra mi je dala spricu (obicna sprica) i iglu (bas je ima,duga je,i deblja
) i cini mi se da je rekla da se igla potpuno ugura u guzu...dali imate iskustva s Brevactidom ? kako ste ga davale, ili neko vam davao ?
Posljednje uređivanje od diana : 27.04.2010. at 00:13
MM mi je danas dao inekciju u guzubez problema, manje boli nego kad mi sestrica daje...
E sada, ja si dajem Menopur amp. i koristim iglu od Gonala onu malu tanku koju niti ne osjetiš. Koristila sam špricu Soft-ject Luer 3 ml i imala sam jako veliki otpor pri davanju jako sa teško istiskivala sadržaj. Bojala sam se da ne pođe nešto po zlu, ali uspjela sam si dati međutim imala sam osjećaj da je još ostalo tekućine u igli ili spoju igle sa špricom, jer kada bih aspirirala pojavilo bi se malecko otopine ušprici.Poslije sam ima eksperimen puštanja vode iz šprice kroz tu malu Gonal iglicu i ide teže, pa sad ne znam da treba možda manju špricu upotrijebit od 2 ml? Ima li netko slično iskustvo?
Pozdrav anaea40, nisam sigurna da dobro razumijem tvoje pitanje...ja sam koristila za Menopur sprice Norm-ject Luer 2ml(3ml), obicne sprice,kupis u apoteci. A isto kao i ti dajem si malom iglom iz gonala, sve mijesam s debljom iglom nikad tankom..sve islo bez problema..
Hvala Tigrical, mislim da si pogodila ,jer sam prošli put isto davala Menopur s Gonal iglicama i koristila šprice od 2 ml i nije bilo problema.
Ja se sama bockam već godinama i sve sam usavršila, samo pitaj šta ti nije jasno. Ja i iglice sama kupujem jer koristim samo Menopure, pa nemam od Gonala.
Evo da se pohvalim ja sam sama jutros u 6 sebi dala svoje prve inekcije u životu. Doktor mi je pokazao otprilike kako a na youtubu sam pogledala par dobrih filmića o samo davanju inekcija i mješanju Menopura. I stvarno nije ništa strašno. Bilo me je jedino strah da nešto ne završi na podu... Kratko me je zapeklo i to je to.
Zanimam me jedino dali moram napraviti neku pauzu između davanja Dipherelina i Menopura. Ja sam si dala prvo inekciju Dipherelina pa sam pričekala minut-dva pa potom Menopur...
Dali je to ok??????
corinaII sasvim je OK da si das jednu injekciju za drugom.
Je l se tko pika Clexanima? Ostaju li vam podljevi nakon gotovo svakog uboda?
Curke ja sam superiška savladala samodavanje injekcija. Ispočetka mi je davala moja dr.a kasnije sam ju tražila da mi pokaže i savladala sam od prve. Nemam ni masnice ni kvržice, kao prava sestra. Pikala sam gonal f, cetrotide i decapeptyl.
svaka čast vama koje si same dajete inekcije...brrr ja sam probala nekoliko puta i isto toliko puta pala u nesvijest. dobro da se mm ispraksirao pa je postao prava med.sestra i tata mata u tome. ja okrenem glavu da niti ne vidim tu iglu i onda ok. znam bezveze i smiješno jer je stvarno iglica mala da manja i tanja ne može biti, al šta da radim. ima neka neki savjet osim da si moram sredit stvari u glavi?
Ja se več drugi dan pikam sama.Jučer me ništa nije peckalo i bolilo, a danas me i Menopur i Dipherelin i peckao i čak mi se mjesto na kojem sam piknula napuhao ali je kasnije taj mjehur nestao. Dali je to ok. I koliko sam shvatila inekcije se daju pod kutem od 45..........
ja si dajem pod 45
loks, dok ti ima tko dati injekciju, furaj tako, zasto ne
ni ja ne mogu vidjet iglu, kad vadim krv, okrenem glavu toliko da bi si vrat mogla iscasit
ali, evo, sad kad mi nema tko dati injekciju, uredno si ih dajem sama vec tjednima, okolnosti cuda cine
Pod kutom od 45 do 90 stupnjeva se može ubost, rekla mi je tako sestra, ja sam se super ispraksirala sa pikanjem i uopće mi nije problem ali onaj prvi dio kad treba izvlačiti van sa špricom to mi ide malo teže jer u svakoj bočici mi je malo ostalo, a imam ih 5 tako da sam se jučer preznojila dok sam sve uspjela obaviti trebalo mi je valjda pola sata. Moj muž to sve izvuče bez problema a meni ne ide pa ne ide.
I iglu slobodno zabodite do kraja u špek, boli samo dok se probije koža poslije se niš više ne osjeti
e ovako.....ja sam dobila menopure dobila sam i igle i sprice od 2ml.....jel to ok?
igle su jedne deblje za mix. i tanje za bosti....sta ste rekli da te sprice od 2ml nisu dobre??
bosti cu se u trbuh, tako mi je najlakse....pod kutem od 45?
moze li na isto mjesto pikanje sa menopurem i decapeptyl?
a vrijeme isto svaki dan?
a razmak između menopur i decapeptyl mora li biti ili ne?
a mene zanima zać me peču menopuri, toliko da moram led stavit pokle svake?
loks , a da ih izvadis pola sata prije pikanja iz frizidera mozda onda nece.....tako su meni rekli.......
tigrical hvala na odgovoru![]()
evo još jedne samopikalice! pikam se već 6 dana. nije strašno, prvo sa decapeptylom, onda krećem sa menopuro. do danas nije bio problem, ali danas me je bolilo za poludit, možda zato što se nije dovoljno ugrijala. tko će zanti. nego , imate li vi kakve nuspojave decapeptyila ili ste imale. meni je jako stomak napuhnut, dosta tvrd, istina da trebam kroz dan dva dobiti m, ali me i jajnici dosta bole što nije uobičajeno. zna li možda koja da li je to normalno?
I ja danas krecem sa pikanjem decapeptylom, frendica ce pokazati MM-u kako da me pika, iako mogu ja i sama, ali eto da i on aktivno sudjeluje...
ne sjecam se nekih nuspojava decapeptyla. samo ga trebate izvaditi iz frizidera pola sata ranije da ne pece i polako ga davati. sretno!
p.s. i mijenjajte strane na stomaku, danas jednu, sutra drugu. kad sam se bola decapeptylom i gonalom onda sam jednu lijevo, drugu desno pa sutradan obratno.
Pinky, ja sam se držala tvojih uputa, i onda dođem Rešu na folikulometriju, on izvadi špricu, smućka sve u roku sekunde, spiči u roku pola sekunde, i šta ja najbolje-ništa ne boli, niti pita da li je u baš točno vrijeme niti koja je strana, i sve štima...sretno svim pikalicama.
lol da mare, kad vidim kako njezno i polako mm muti i daje, a kako sestre na klinici to odrade....
a draze mi je ipak polako
Spremam se postat samopikalicai imam jedno, možda glupo, pitanje (za sad, nisam još krenula)
Kako odlažete iskorištene šprice i igle?
Šta, samo u smeće ili....?
Ne bi baš voljela da ih se dokopa neki nadobudni narkić![]()
U smeće, nemam pojma postoji li kod nas uopće neko "odlagalište" za to.![]()
Ja ih isto bacam u smeće. Pitala sam u svojoj ljekarni u kvartu šta da s tim radim, a ona je rekla da slobodno bacim ili da donesem njima, ali da i oni to bace u smeće.
Tak da očito nema kod nas nekog organiziranog skupljanja takvog otpada, što mi je čudno
Posljednje uređivanje od Bab : 12.07.2010. at 09:04
i ja sam se mislila sto cu s njima, znala sam ih dobro zamotati - zapakirati da se ne vide i u smece,
kod nas u ljekarni postoji kutija za medicinski otpad ... ja skupljam doma pa odnesem povremeno
ispočetka sam isto bacala u smeće ali nekako mi to nije u redu kad već imam gdje odložiti
Morali bi voditi evidenciju o otpadu po bolnicama. Po zakonu. Čudi me da bacaju šprice u obično smeće.
Drage moje... evo ljeto nam je skoro pa prikraju a i moj ,,odmor,, od svega i evo sad krajemo mjeseca krečem ponovo u akciju...... odlučila sam se za Sv.Duh......
Nadam se da če svima nama ova jesen biti najradosnija i najveselija....
Dobila sam sve potrebne ljekove sa Sv.Duha jedino što me zanima koje igle kupiti za mučkanje Menopura( one debele) ..... tankih tj onih za pikanje mi je ostalo od 5mj. od Reša tako da njih imam....
Corina, recimo ja sam pitala tete u ljekarni da mi daju igle za mućkanje odnosno pripremanje injekcije i igle za bockanje, ne brini one će razumjeti,![]()
Nisam dobila nikakve šprice jedino ljekove, nisam znala da i njih daju..Ništa budem pitala tete u apoteci![]()
meni su dali sve, i sprice i igle , deblje i tanje....a tko zna mozda nisu imali