puno hvala, danas idemo u novi pokušaj![]()
drage, hvala na savjetima sve je primjenjeno i uspješno izvršeno![]()
Dobila sam 25 gonal injekcija, cetrotide 1, ovitrelle 1 komad
I piše mi da od 2-4 dana uzimam po 4 gonala
od 5-6 3 gonala
to je 22 injekcije
Što s ostalima i kada na red dolaze ove što imam po 1 komad?
Na UZV će to doktor rec šta i kako dalje
cure imam pitanje: da li si same dajete intramuskularne injekcije?
nemam problema sa gonalima, menopurima, cetrotide sve što ide subkutano dajem si sama, ali recimo brevactide ide u mišić i to mi uvijek daje mm. no! najvjerojatnije će mi ovaj puta štoperica pasti taman kad je mm u noćnoj pa nisam ziher da li da se upuštam sama ili da odem na hitnu
može li neki drugi mišić osim khm pozadine?![]()
Mare može i u nadlakticu. Ja se osobno nisam nikad usudila sam piknuti intramuskularno, uvijek sam išla na hitnu za to, mm me ne može ni gledati dok se pikam a kamoli me upiknuti. Ako nisi sigurna odi radije na hitnu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav curke.Mene zanima koja injekcija ide pod kutem od 90st. bevactid ili decapeptyl?dr. mi je rekao obje u rame a ja sad ne znam koju si kako dat??!!pomoć plizzz....
Cure pomoć, hitno. Razmišljam da sebi prvi put večeras dam brevactide, no ne znam s kojom iglom se pika - jeli to s onom velikom kojom izvlačimo menopure i gonale?! I je li netko sebi davao štopericu i gdje? Ne znam, nekako mi se po ovoj zimi ne da tramakati tramvajima do hitne pa bih pokušala, ali nisam sigurna
sory kasno sam vidjela post,ja sam si štoperice davala u stomak ali dok nisam imala transfer,nakon toga mi je dr.rekao da si ih dam u rame.Kombinacija decapeptyl i brecactid s tim da brevactid ide u mišić a decaptetil pod kožu.Što se tiče igle ide plave boje za brevactid,barem mislim tako.....
Uh i ja danas sebi dala prvu inekciju decapeptyl, u trecem postupku sam se tek ohrabrila, ostao mi je neki plik na stomaku, mozda sam preplitko dala, sutra ce vec biti bolje nadam se, prezivjeh i to.
Nakon što izvučeš iglu, izmasiraj mjesto uboda vaticom. Brže će proći! Sretno!
Iz svake injekcije istisni zrak! Meni je to tako med. sestra (frendica) rekla i ja to dalje uvijek tako radim. Možda i nije nužno ali...
obavezno istisni zrak , jer iako ove inekcije idu potkozno nikad se nezna mozes opet slucajno ubosti krvni sud pa napraviti problem sa zrakom.
evo ja sam se odvažila probati sama si davati inekcije po prvi puta. nema mm koji je za to zadužen a ja nema vremena za šetanje po busevima i čekanje reda svaki dan za to u humanoj pa da si olakšam...probat ću. svi si dajete u trbuh a ja mršava, kod mene nema špekai jednom mi je sestra dala i imala sam plavicu dugo i bolilo me a najlagodnije se osjećam u rame, to mi je jedino "prirodno" mjesto za to, tako da ću si pokušati u rame, malo naopako ali ionako sam kukavica i kad mi drugi daju. šta mislite o ramenu?je li koja od vas to probala sama?
Hvala cure, to istiskivanje zraka bas i nisam shvatala u potpunosti, vasi savjeti su dosta pomogli jer nisam mogla ni u najludjim snovima usniti da cu se jednoga dana bosti sama, malo kvrcnem po decapeptilu koji trenutno dajem, izadje jedna kapljica kroz iglu, i bocnem se, valjda je to u redu.
Sretno vam u postupcima!
ide li i cetrotide u trbuh? a ovitrelle? sutra ili preksutra bi mi na red trebao doći cetrotide, a nekako nisam sigurna...
e sad jedno pitanjce tehnicke prirode. moram si dakle dati injekcije oko 18:00 (to sam tako namjestila da sam sigurno doma jer nekad zaglavim na poslu a ne da mi se tamo traziti mjesto, muckati, bockati....) a let mi je u 17:40. ne znam uopce kako bi u wc-u aerodroma smuckala menopur. lako za decapeptyl on i onako dodje ready to go pa njega mogu brzinski i u wc-u. jeli ok ako menopur smuckam doma i ostavim u sprici dok recimo ne sletim u zg i onda se tamo samo bocnem? ili da pricekam da dodjem do stana u zg ali necu stici prije 8 sigurno to mi je ipak kasno. ili da sada razvlacim i svaki dan dajem po pola sata kasnije tako da me u petak dodje u 8? anyone?
mislim da bi ti bila najbolja ova zadnja opcija, da se pomičeš po pola sata kasnije svaki dan.
kitty hvala ti puno na ovako brzom odgovoru. to ima smisla jel' tako? pa nije valjda tih pola sata toliko kljlucno? onda cu opet od subote smanjivat dok ne dodjem do 18nije to stoperica pa da sad bas mora biti u uru tocno.
naravno.
ja sam u ovom postupku prvi Menopur dobila oko 13 sati i onda se pomicala po sat vremena prema jutru da bi ih dalje standardno dobivala oko 8.
legal alien, ja nisam znala smućkati menopur, a htjela sam sama sebi ovaj put davati injekcije. sestra u splitu, u citu, u 8 ujutro mi ga je smučkala, a ja sam ga sebi dala u 13.30...kaže ona da nije bed ako stoji koji sat...meni je stajalo 5-6 sati spreman, i bio je ok...
super cure hvala vam puno. igraju znaci obe opcije ali izglednija mi je ova da se ipak bocnem na miru u stanu a ne dok mi netko lupa na vrata sporkog wc-a.
dobro je jedna moja prija komentirala ovaj nas pdf, rekla je da neces na drugim pdf-ovima na rodi dobiti tako brz odgovor kao na potpomognutoj niti toliko potpore, utjehe, solidarnosti...
Jao pa ima i ovaj topic...
ja se doma upoznajem s decapeptylima, idući tjedan krećem. Ali našla sam hrpu raznih informacija... Meni je dr rekao da dajem u nadlakticu, i koliko sam skužila, pod 45 stupnjeva kutom. A na netu dosta uputa ima za pikanje pod 90stupnjeva. kako ste vi davale? I jel ona igla ide cijela pod kožu?
ja sam isto vidjela na menopuru da piše pod 90, a meni dr.P rekao pod 45. ja sam davala pod 45, al u stomak...
ja dajem i decapepyl i menopur u stomak (donja polovica ispod pupka) pod 45 iako i na uputama za menopur pise pod 90. pa kombiniram malo jednu malo drugu stranu. inace mozes u nadlakticu (ali to je meni skoro nemoguce izvest sama, a i imam tanke ruke, dosla bi do kosti sa iglom) ali i u bedru. nekako mi je stomak najjednostavnije. na VVu su me bockali u nadlakticu a nakon toga sam pocela sama u stomak.
jedino decapeptyl malo pecka ali mi je drag jer nema onog muckanja.
e da, ide cijela pod kozu jer su to one kratke iglice. izgleda strasno na pocetku ali poslije se naviknes. mi smo ljudi jako prilagodljiva bica.
Hvala na odgovoru
da,i meni neprakticno izgleda da si sama dajem u ruku...jel kad vadite iglu vec drzite tamo vaticu (tipa ko sto rade sestre na vadenju krvi) ili prvo izvadite iglu pa stavite vatu?
Ja uvijek prvo izvadim iglu i onda samo laaaagano prebrišem vaticom. Znači nikako pritiskati mjesto uboda kao kod vađenja krvi.
Drage moje ja sam potpuno nova i na forumu i u postupcima, naime prekjuce smo krenuli, samo da vam se zahvalim jer sam vas puno citala i zbog toga se odlucila sama piknuti!
Uspjela nakon jedno 2 sata dezunfekcije i gledanja u ruku! Prilazila da se piknem medutim toliko sam se tresla da nebi uspjela ni cipelu zavezatiuglavnom nakon dva sata muke, muz me piknuo a ja se odmah rasplakala! On se prepao, ali ja nisam plakala od boli nego od olaksanja sto sam konacno dobila pikicu! Uf kad se sjetim da je tek pocetak! Uglavnom ili umisljam ili stvarno, ali mene ruka boli! I vrelo mi to mjesto gdje me piknuo! Ali dobro bar muz stalno trci zamnom i sluzi me...jer mu grozno sto se moram pikati
![]()
a zasto u ruku? puno je jednostavnije u trbuh
Drage "pikalice", veceras si dajem Ovitrelle. Citam da si dajete u trbuh, a tako pise i u uputama... samo da provjerim jer me je sestra zbunila... - znaci kao i Menopur (samo bez miksanja)? Hvala!! Prije sam dobivala Brevactide...
Točno kako piše u uputama, ako ne i jednostavnije (otvoriš, špricneš zrak, bocneš i gotovooo)
meni je sestra u citu rekla da nije potrebno ni spricnuti zrak, da ne bi iscurilo greškom malo više tekućine. tako da ja nisam ni štrcnula, već samo otvorila i bocnula se. količina zraka u injekciji nije tako velika da ti može nauditi...
Zasto u ruku, lučinger mi je rekao u ruku...vidjela sam u uputama da pise u trbuh.... Ali reko mozda ima neki razlog zasto je to rekao pa eto onda u ruku! I meni se cini jednostavnije u trbuh a i manje bolno! A u utorak idem kod njega pa cu vidjeti sta kaze! Do tad u ruku! Jel neko imao nekih indikacija od tih injekcija od vas? Cisto da vidim jel zbog M ili umisljam!
Meni je lucinger rekao obavezno istisnuti zrak....i to je naglasio
Hvala vam na odgovorima - pogledala sam i filmice na YouTube i sad sam tek zbunjena. I ja sam mislila istisnut zrak (kao kod Menopura), ali na filmicima izricito kazu da se na Ovitrelleu NE istiskuje zrak. U uputama se nista ne spominje ...hm, kaze :"Odmah injicirajte otopinu" ... pa si to tumacim da zaista zrak ne treba istisnuti ... 22h mi se blizi...![]()
J&D, nisam skužila, o kojim se injekcijama radi?
Luči kaže da decapeptyl ide u ruku, gonali u trbuh
Ne znam koliko tog zraka ima unutra, u sustini nije intravenozno, tako da ti nebi smjelo
Nista biti, mozda jedino moze mjesto malo poplaviti..,, 22 sata su pa javi za sta si se odlucila!
Radi se o decapeptylu! Jesi i ti kod njega? I tebi je tako rekao?
Da, i ja sam Decapeptyl davala u nadlakticu. Nekad u lijevu, nekad u desnu. Samo sam si jednom napravila masnicu
Nije mi se bio problem ubosti, nego kad sam se ubola istisnuti unutraAli vidiš da sam se poslije ohrabrila čak i lijevom pikati (dešnjak sam)
A ne brini za masnice, meni je sad sam Luči napravio jednu predivnu tamno plavu s crvenom točkom na sredini, na nadlaktici, od boostera. A imala sam i ogromnu na trbuhu od gonala, isto njegov radBio je u šoku kad je vidio
Dobro je znaci nismo jedini!ne vidim u potpisu a vidim da prvi put nisi uspjela, dali ides ponovno? Kad si bila prvi puta kakve sanse vam je luči davao? Pošto se meni cini malo preoptimistican
Mali offtopic,ali evo - da, idem sad. Ali ne želim još javno o svemu...malo mi teško bilo prvi puta
Bile su 2 savršene blastice, sve je bilo super, mi smo mladi, ali nije bilo trudnoće. Tako da sam sad oprezna
Inače, ja sam uvijek nakon decapeptyla dosta trljala mjesto uboda s vatom, jer mi se jednom stvorila "kvržica", valjda dio lijeka, pa sam to htjela spriječiti