Stranica 16 od 23 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1146

Tema: samodavanje injekcija

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Joj tog optimizma me i strah! Drzim vam fige za ovaj put! Isto smo godiste! Uh trljati....mene grozno boli ta injekcija dobro ajde vise dramim! Uh jos i trljati tamo di je bila igla...isprobat cu ! Mozda bude bolje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam jaako polako ispuštala sadržaj, pa je manje boljelo. I manje boli kad protrljaš poslije, ode lijek u tijelo i sve je ok

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bas ti hvala na svim savjetima!! Puuuno srece, vidimo se na odbrojavanju.... a poslje u trudnicama

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

J&D - Ovitrelle ubrizgan bez istiskivanja zraka. Zracni mjehur se povuce na suprotni kraj od igle kad se sprica okrene iako mi se cini da sam pred kraj ubrizgala i malo zraka. Ali, sve je u redu

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Super! Znaci sve proslo uredu! Ajde drzim fige za dalje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jd, vadiš li dec iz frižidera pola sata prije pikanja? da naiđe na sobnu temp, manje onda peče

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Aaaa, a ja direkt iz frizidera! E veceras ide van prije! Hvala puno

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Cure kak ste vi hrabrice svaka čast ja se bojim i pomislit na inekciju Ja vadila krv prošli tjedan i pala u nesvjest...strah i gotovo zato vama svaka čast a ja neznam kaj bum sa sobom....

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma valiana... Mi zene smo ti lavice sve prezivimo da dodemo do cilja... Nek ti muz daje ili mama ili svekrva.... Ne moras sama! Ja ni ne gledam! Sve ces ti to izdrzati!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Drage cure, trebala bi si za dva dana sama piknuti cetrotide..užasno me strah jer nisam nikada..do sada sam sve išla u bolnicu, a ovaj put mi gonale daje muž jer se radi o injection penu pa je super...
    da li cetrotide trebam isto prvo sve ispustiti u bočicu sa lijekom i onda sve uvući u injekciju? gdje si je trebam dati? pod 90?

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

clover, cetrotide zaista nije kompliciran za smijesati i piknuti, iako sam i ja prije otvaranja kutije bila na iglama.
    Stavis prvo vecu iglu i uvuces tekucinu iz ampule (ako vec nije u sprici, ne sjecam se). Na bocici s praskom skines zastitni cep, dezinficiras alkoholom, upiknes i ispustis tekucinu u bocicu i uvuces kad se otopi. Dobro si napisala i sama. Stavis kracu iglu za pikanje.
    Ja sam si dala jedan sama, u trbuh, a drugog mi je iduci dan dala sestra u ruku. Davala sam si kao i menopur, pod 45 (ili, kako mi je sestra pokazala, piknem se skoro pod 90 i onda zaokrenem pod 45) ...ja imam jako malo masnog tkiva i nekako si ne mogu dati pod 90, iako je igla kratka.
    Samo hrabro, nije nista strasno.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evelyn, puno hvala na odgovoru...danas moram dati i tu injekciju..uh..zaista ih mrzim...mogu li gonal dati u ruku a cetrotide u trbuh? iam li razlike?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

možeš oboje u trbuh, samo promjeni stranu lakše nego u ruku

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

E sad ne znam... Meni je dr rekao iskljucivo gonal u trbuh.,, a i ne znam jesi se pikala vec... Mene ruka puno jace boli posto decapeptyl pikam u ruku! Ako mozes uzmi trbuh i sretno

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i decapeptyl se može u trbuh.

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    i decapeptyl se može u trbuh.
    znam senkice... Cak u uputstvu i pise u trbuh,.. Medutim moj doktor inzistira da decapeptyl bude u ruku

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ovo mi je 2x i prvi put sam gonale dobivala u ruku, a sada si ih sama dajem u ruku tj.muž jer ja to nikako ne mogu..kao što rekoh..mrrrzim igle...onda danas sve u trbuh....uh....

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Lakse je u trbuh vidjet ces puno manje boli... Bar mene... Javi kako si prosla! E da i meni ruka poplavi a trbuh ne

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

gotovo..moram priznat da je ok, ali me sada svrbi i crveno mi je dosta..jel to ok?

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

je to je ok a posto si vec lrimala gonale to je znak da nisi alergicna! je i mene zna svrbiti gonal! medutim meni ostane mala crvena tockica

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj J&D prvotno napisa Vidi poruku
    je to je ok a posto si vec lrimala gonale to je znak da nisi alergicna! je i mene zna svrbiti gonal! medutim meni ostane mala crvena tockica
    ma ne znam ni sama..baš je crveno i svrbi..imam osjećaj da sam dala pod krivim kutem i da je sve otišlo pod kožu..kao da imam malo oteknuto..

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ako je oteknuto onda je krivi kut... trebas izmasirati tj. istrljati to mjesto da se razide otopina! mene Vrci naucila.... a sad ja djelim savjete

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

bilo me je strah..kak me svrbilo nisam htjela niti dirati...a bilo je 45..hm..sutra ću okomitije probati...nadam se da će pomoć..hvala puno

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Curke ako neka ima problema sa umetanjem utrogestana kao sto sam i ja imala nek javi.... Ja nasla super rjesenje!!!

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ovaj puta si pikam Brevactide. 22h se blizi, a ja sada vidim da mi je sestra dala dvije iste dugacke, debele igle - za mijesanje i pikanje. Ne znam da li se zabunila ili je ta duga igla zaista za Brevactide (ide u misic)??? Duplo duza od igle za potkozne injekcije!!??
    Imam jednu kratku iglu doma pa ne znam da li da zamijenim?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A je nažalost, to ti je ta...ima jedno 4cm odoka. Ne bi je trebala mijenjati jer s onom kratkom možda ne bi uspjela dobaciti do mišića.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Drage moje molim vas pomoć,prvi put ću se pikati i došla u ljekarnu kupiti šprice i igle i od 4 ljekarne nitko mi nije znao reči šta mi treba,kakva igla. Koliko ja znam za menopur trebaju dvije jedna za mješanje a druga za davanje ili? Pleas može mi netko objasniti da znam reči u ljekarni?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

igle dobiješ u kutiji sa Menopurom, ne trebaš to posebno kupovati.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje molim vas pomoć,prvi put ću se pikati i došla u ljekarnu kupiti šprice i igle i od 4 ljekarne nitko mi nije znao reči šta mi treba,kakva igla. Koliko ja znam za menopur trebaju dvije jedna za mješanje a druga za davanje ili? Pleas može mi netko objasniti da znam reči u ljekarni?
    Nevjerojatno je da u 4 ljekarne nitko ništa ne zna.
    Uglavnom imaš tableticu u jednoj ampulici i tekućinu u drugoj. Na plastičnu špricu trebaš staviti veliku iglu (za mućkanje). Kad tekućinu uštrcaš u bočicu s tabletom i ona se otopi trebaš natrag uvući tu tekućinu u špricu pomoću te iste igle.
    Potom promijeni iglu u onu s kojom se pikaš (tanka, mala).
    Znači trebaš 2 igle: jednu s kojom mućkaš i jednu manju s kojom se pikaš.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobila sam dvije kutije menopura jednu sam otvorila i unutra je prašak i vodica i to je to nema ničeg drugog????

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma ne da nisu znali nego su me gledali ko da kugu imam...tako sam i ja njima rekla da trebam dvije igle jednu za mješanje a drugu za pikanje al onda me pitala koje debljine mora biti pa ja nisam znala,pa me slala doma da joj donesem menopur da ona to vidi pa kad sam donesla svejedno nije znala!!!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hm, onda možda i nije u kutiji. znam da sam ja sve bila dobila od sestara na VV-u, ali očito su igle i šprice bile posebno a ne u samoj kutiji. krivo sam ti onda napisala. sa Gonalima se sve dobije u kutiji, sa Menopurima očito ne. čudi me da ti nisu na Vg dali svu aparaturu.

probaj reći u ljekarni da ti treba smeđa (takozvana inzulinska) igla (s tom ćeš se pikati) i plava (s tom miješaš). a šprica ti je dovoljna ona najmanja.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma ne da nisu znali nego su me gledali ko da kugu imam...tako sam i ja njima rekla da trebam dvije igle jednu za mješanje a drugu za pikanje al onda me pitala koje debljine mora biti pa ja nisam znala,pa me slala doma da joj donesem menopur da ona to vidi pa kad sam donesla svejedno nije znala!!!
    Za mućkanje:
    zelena 0,8 x 38 mm ili roza 1,2 x 40 mm

Za pikanje:
    smeđa 0,45 x 23 mm ili još bolje siva (ne piše mi veličina ali je manja od smeđe)

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ili trazi intramuskularnu iglu i subkutanu iglu.

intramuskularna je siroka velika za mijesanje, subkutana za pikanje

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala vam punu,stvarno ne znam što bi bez ovog foruma. I menopur i decapeptyl idu u trbuh?

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala vam punu,stvarno ne znam što bi bez ovog foruma. I menopur i decapeptyl idu u trbuh?
    Da. (Mislim da može i u ruku i u nogu, ali meni je bilo najlakše u špekec na trbuhu)
    Ako trebaš još kakav info samo pitaj.
    Posljednje uređivanje od Moe : 15.11.2012. at 10:11

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala ti Moe,danas ili sutra bi trebala početi i strah me pikanja ko samog vraga Nadam se da ću uspjeti.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure su sve napisale, sretno pikanje! Uspjeti ćeš ti to, pa velika si

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Igla ide koso?? Meni rekli okomito 90 stupnjeva??

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam uvijek bola pod kutom od 45

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja se bodem pod 90. jedino ti je bitno dobro naborati kozu sa prstima u podrucju gdje ces se bocnuti, jer sto je vise naboras, manje ces osjetiti sami ubod.

sretno u svakom slucaju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni bolje 45, sviđa mi se ovo s boranjem, vidi se ko nema špeka, jer inače se niš ne bora, samo se štipa

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

haha, mare, da nema speka!!! ovaj moj se uzgaja vec preko 40 godina i toliko se nastanio da se vise ne da tako lako iskorijeniti!!! sljubili smo se

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(al moraš naborati, slabašan ti je onda)

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ajme šta sam doživjela danas,još ne mogu sebi doći. Došla ja na hitnu da mi netko da prvi inekciju jer mi rekla sestra u Vg da prvu ne dajem nikako sama nego neka mi netko pokaže. Sa hitne me otposlali da oni to tamo ne rade da idem svojoj doktorici da ako ona ne radi tamo ima netko dežuran. Ok,odem ja tamo čekam po ure na red i kad konačno uspijem sestru uhvatiti odbrusi mi da oni imaju puno posla i da mi ne može to sad dati nek idem pitati na druga vrata. Odem tamo kod druge sestre tj. druge doktorice čekat opet po ure i objasnim sestri sve i ona zove doktoricu jer se ne usudi sama dati. Doktorica poludi da šta ja radim tu da ona nije moja doktorica i nek idem svojoj. Ja joj kažem da su me od tamo poslali k njoj i molim je da mi da tu inekciju. Tada sam morala slušati da ona nema vremena za to uz 100 pacjenata dnevno blablaaa...ipak mi je da i ja krenem u ljekarnu s popisom kakvakoja igla treba biti da sih kupim jer mi je pun kufer imislim si pa upiknut ću se sama taman da mi to bilo zadnje u životu. A tamo šoka,tip iza pulta se dere na mene da ja nisam normalna i kako ću si ja to sama davat da mi on neće dati igle jer je to opasno i nek idem u bolnicu gdje su mi to dali. Velim mu ja da je to u Zg i da trebam primat inekcije 2 puta dnevno pa da putujem dva puta dnevno po 2 sata do Zg? I on mi hladno odgovori da trebali bi!!! Užas! Nakon što sam se od jada rasplakala bacio mi je igle i šprice na pult i viknuo sljedeći! Pa jel to normalno? Ne razumijem.....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme šta sam doživjela danas,još ne mogu sebi doći. Došla ja na hitnu da mi netko da prvi inekciju jer mi rekla sestra u Vg da prvu ne dajem nikako sama nego neka mi netko pokaže. Sa hitne me otposlali da oni to tamo ne rade da idem svojoj doktorici da ako ona ne radi tamo ima netko dežuran. Ok,odem ja tamo čekam po ure na red i kad konačno uspijem sestru uhvatiti odbrusi mi da oni imaju puno posla i da mi ne može to sad dati nek idem pitati na druga vrata. Odem tamo kod druge sestre tj. druge doktorice čekat opet po ure i objasnim sestri sve i ona zove doktoricu jer se ne usudi sama dati. Doktorica poludi da šta ja radim tu da ona nije moja doktorica i nek idem svojoj. Ja joj kažem da su me od tamo poslali k njoj i molim je da mi da tu inekciju. Tada sam morala slušati da ona nema vremena za to uz 100 pacjenata dnevno blablaaa...ipak mi je da i ja krenem u ljekarnu s popisom kakvakoja igla treba biti da sih kupim jer mi je pun kufer imislim si pa upiknut ću se sama taman da mi to bilo zadnje u životu. A tamo šoka,tip iza pulta se dere na mene da ja nisam normalna i kako ću si ja to sama davat da mi on neće dati igle jer je to opasno i nek idem u bolnicu gdje su mi to dali. Velim mu ja da je to u Zg i da trebam primat inekcije 2 puta dnevno pa da putujem dva puta dnevno po 2 sata do Zg? I on mi hladno odgovori da trebali bi!!! Užas! Nakon što sam se od jada rasplakala bacio mi je igle i šprice na pult i viknuo sljedeći! Pa jel to normalno? Ne razumijem.....
    Ovo je presramotno i prestrašno...toliko jadno da ne znam da li bih uopće komentirala, ali ne mogu se načudit tome jadu od zdravstva! Mogu ti samo poželjeti od srca da te ovakav trnovit put napokon dovede do bebe!!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strašno!!! Slušaj, otvori na youtubu samodavanje injekcija i ne možeš fulati nikako!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I isprazni inbox
    Posljednje uređivanje od Snekica : 15.11.2012. at 18:21

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni je zapravo u cijeloj priči najstrašnija Vinogradska - gdje niti su ti igle i šprice dali, niti pokazali kako se pika a očekuju da to radiš sama. mislim ne znam tko bi trebao biti taj "netko" tko će ti pokazati kako se pika?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam imala sreće da sam imala 2 frendice koje su med. sestre pa sam pratila šta rade, ali poslije mi je dojadilo svakodnevno ih tlačiti pa sam rekla da ću si to sama davati. I tzako i jesam, jedino sam prvi dan išla kod ove jedne da me prati, da nešto ne fulam jer su bili gonali u pitanju. Od tad, sama si dajem sve šta treba. Ako ti šta treba, javi se na pp, pratim te!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •