Stranica 17 od 23 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1146

Tema: samodavanje injekcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala vam cure,još sam u šoku. Ovo je sad bio decapeptyl koji je pripremljen i njega ću si ujutro probat dat si sama, a popodne idem sa menopurima kod svoje doktorice i nadam se da ću imati više sreće bar da mi pokaže kako se to sve smiksa. Jedno je kada gledaš na youtubu,a drugo kad sam radiš,pa bi bar prvi put htjela da mi netko pokaže. A dalje ću sama pa kako god da bilo. Nego dajte mi recite ona kad mi je davala sad decapeptyl je kako je ispuštala sadržaj tako je izvlačila iglu polako van jer rekla je da ne smije sve bit na jednom mjestu????

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure,još sam u šoku. Ovo je sad bio decapeptyl koji je pripremljen i njega ću si ujutro probat dat si sama, a popodne idem sa menopurima kod svoje doktorice i nadam se da ću imati više sreće bar da mi pokaže kako se to sve smiksa. Jedno je kada gledaš na youtubu,a drugo kad sam radiš,pa bi bar prvi put htjela da mi netko pokaže. A dalje ću sama pa kako god da bilo. Nego dajte mi recite ona kad mi je davala sad decapeptyl je kako je ispuštala sadržaj tako je izvlačila iglu polako van jer rekla je da ne smije sve bit na jednom mjestu????
    Bome su te dobro isprovocirali. Pokaži da si jača od njih, ne daj se.
    Dosad nisam doživjela da mi neće prodati igle (no obično sam kupovala zajedno igle i lijek).
    Evo kao što cure kažu, ima stvarno dobrih filmića, ovo je jedan od njih vezano za miksanje : http://www.youtube.com/watch?v=HfaYR...eature=related Na kraju je čak i objašnjeno kako izmiksati više lijekova u jednom otapalu (kako sam ti pisala u poruci). Mislim da uz ovaj filmić ne možeš fulati.
    Ovo izvlačenje igle.. mislim da ne igra veliku ulogu.. ja sam samo po uputi sestre lagano "umasirala" vaticom natopljenom u alkoholu mjesto gdje sam se pikala. Tako se isto valjda rasporedi lijek ispod kože.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja nisam dobila igle sa menopurom.Traži iglu tanku kao inzulinsku za pikanje (ne špricu) , dimezije tanje su ti 0,4 mmx 13 mm i jednu malo deblju za mješanje llijeka (dimezije 0,8 x 40 mm )inekciju od 5 kubika, meni je to bila dovoljna da smjesam 5 praška i dva otapala menopura.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

menopur može i subkutano i intramuskularno pa se možeš piknuti di ti je jednostavnije ili u but ili u trbuh.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    menopur može i subkutano i intramuskularno pa se možeš piknuti di ti je jednostavnije ili u but ili u trbuh.
    snupi menopuri moraju ići subkutno, intramuskularno ide samo štoperica.

Arianm žao mi je što si ovakvo nešto morala doživjeti. Ja stvarno nikad nisam nailazila na probleme, a kupovala sam igle i šrice pa raznoraznim ljekarnama što u Zagrebu što u Dubrovniku i ntiko me nikad nije pitao za što mi trebaju, a kamoli da mi ih nisu htjeli prodati.
    I da, u Vinogradskoj ne daju igle i šprice, misli da to samo rade na VV. Ali si trebala inzistirati kod sestara da ti barem objasne postupak, ne vjerujem da ti ne bi rekle. Ja sam ih sve ispitala kad sam odlučila sama dati štopericu, i stavrno su mi sve detaljno objasnile i pokazale.
    Posljednje uređivanje od anddu : 16.11.2012. at 08:08

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ajme, ARIANM, to je stvarno strašno! Ja sam sinoć otišla na hitnu sa nalazom i bez problema su mi dali štopericu. I ovo da ti nisu htjeli prodati igle, pa imaš nalaz od dr za što ti treba, nećeš se fiksati njima. Nadam se da si samo naletjela na krive i grozne osobe. Pokušaj se sama pikati, puno je lakše jer ne ovisiš o nikome. Ja sam gonale i decapeptyl pikala sama,bez problema, a inače skoro padam u nesvijest kada mi vade krv. Sretno dalje i da ti se takvo što nikada ne ponovi.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

žao mi je zbog gluposti koje prolaziš inače i da si narkić nemaju te pravo pitati zašto ti trebaju šprice i igle.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je zbog gluposti koje prolaziš inače i da si narkić nemaju te pravo pitati zašto ti trebaju šprice i igle.
    ne bi baš rekla da nemaju pravo pitati za šta trebaju igle, mora biti barem neka pisana preporuka doktora, čak u nekim slučajevima i doznaka. isto kao što ti obični voltaren ne mogu prodati bez recepta (odnosno ako ga prodaju mogu imati problema).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, al isto tako i pacijenti imaju svoja prava-mogu se barem zalit voditelju na farmaceuta za neprilicno ponasanje, da se vise ne ponovi!
    zao mi je sto se u manjim gradovima dogadjaju takve stvari, a samo zbog nepozdmavanja ivf tematike
    arianm, zao mi je sto si tako prosla, al najbolje je ipak ne ovisit o nikom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ARIANM žao mi je da si to doživjela
    ali nije mi jasno da te je tvoja dr. koja je radila, poslala kod druge dr.
    iako bi bilo najbolje da si otišla kod svog primarnog ginekologa

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mene je moja primarna ginekologica odbila za pikanje, s nekim glupim obrazlozenjem da je imala slucaj gospodje koja se pozivala na nuspojave jer ju je ona krivo piknula. Rekla je da ne zeli riskirat i da odem tamo gdje sam dobila lijekove.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anddu, nisi u pravu za menopure, a snupi je, meni je Res piknuo menopure u guzu zato da mi pokaze kako cu si sama piknuti stopericu

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam htjela širiti dezinformacije, ja sam stvarno bila uvjerena da idu samo subkutno, a čini mi se da sam tako čitala u uputama. Bitno da me ima tko ispraviti, sorry

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam za vas, a koliko se sjećam kod mene je sve išlo subkutano: Gonal, Menopur, Decapeptyl, Ovitrelle, Cetrotide.
    Samo sam Proluton primala intermuskularno.
    Uostalom, svatko od nas valjda čita upute o lijeku ili sluša liječnika

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ARIANM, jesi se na kraju snasla? je li bilo sve ok?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Subkutano i intramuskularno piše ti na otapalu od menopura i da držite ga negdje na tamnom mjestu , a štoperice u frižideru. I stvarno mi nije jasno zašto vam farmaceuti toliko kompliciraju živote vezano za igle i šprice?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo drage moje danas sam bila malo bolje sreće. Ujutro decapeptyl piknula sama,nije bilo uopče strašno jedini problem je bio što su mi ruke tako drhtale da sam jedva špricu držala,al kad sam upiknula sve je prošlo super. Popodne sam išla svojoj doktorici,pokušaj drugi jer sam danas imala prvi menopur. Problem je što je moja doktorica na go i mjenja ju neka ko zna koja,pitala sam danas pa su mi rekli kako koju imaju na raspolaganju. Ova danas preljubazna,sve mi objasnila,pokazala...čudim se što je tako ljubazna pa je pitam odakle je inače,kaže ona meni da je rodom iz Dubrovnika,a živi u Zg,sad je tu došla na zamjenu. Odmah mi je sve bilo jasno. Lijepo smo pročavrljale jer je meni suprug iz Dubrovnika pa smo jako često tamo i žena mi rekla da samo dođem ako mi bilo što treba,nudila mi i br. mob. ako što pođe po zlu kad si doma dajem da je samo zovnem. E to ja zovem doktoricom!!!! SVAKA JOJ ČAST! Tako da sutra popodne si pikam menopur sama i nadam se da će biti ok. Hvala curama koje su mi sve lijepo opisale,svaki savjet je dobrodošao!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ARIANM,drago mi je da na kraju sve dobro
    moje iskustvo;isto su me otkantali iz ljekarne.prvo sam pitala znanicu koja tamo radi dal bi mi htela pokazat kak se menopur mješa i piknut mi bar prvu,al nije htjela,rekla je da to nije nikad radila i da radije nebi.pitala sam ju da mi pokaže zato jer ju poznam i reko možda se razumije više nego ja..
    igle mi nisu htjele prodati ni ona ni njena kolegica jer oni igle prodaju po brojevima.mislila sam da valjda znaju kakva igla je za kaj ali,noup.
    na kraju mi je primjerke igli donio poznanik koji radi u hbo-u,i s tima sam otišla u ljekarnu,nisu imali baš takve,dali su mi slične,valjda istih veličina samo drugi proizvođač.
    da,u petrovoj ne daju igle,bar ne za menopur.neznam kak dolaze gonali.samo ovitrelle je u "kompletu".
    i nakon splašeno zmučkane prve pikice,dalje sam tatamata,kome treba nek se javi,pikam po kučama
    i da..blaženi you tube.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Davanje menopura uspješno prošlo. Teže mi je bilo upiknut se jer je deblja i dulja igla i malo mi je muka bilo kad sam završila,al mm je bio pokraj mene pa mi dao vode i nekako je sve ok prošlo.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bravo ARIANM!!! hrabro dalje

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    bravo ARIANM!!! hrabro dalje
    x

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

i ja sam upravo piknula decapeptyl kao da sam čitala svoj post..i meni su se ruke užasno tresle, sve se bojim da će mi igla pući koliko se tresem ali prvi put je najgori
    imam jedno pitanje, jasve te injekcije držim u frizu? ili bi ih trebala držati na sobnoj temperaturi?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja decapeptyl držim u frižideru,a menopur na sobnoj temp. na tamnom.

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja decapeptyl držim u frižideru,a menopur na sobnoj temp. na tamnom.
    hvala draga...sretno

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mostarka86 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala draga...sretno
    Kako ide dalje? Prestala drhtati ruka?

Molim vas recite mi jel se vi pikate uvijek u isto mjesto ili kako? Ja sam pikala do sad u desnu stranu trbuha, ne u isto ali jedno kraj drugog,kako mi najbolje paše i sad me već to mejsto boli,ne znam dal od toga ili možda od predebele igle za menopur jer nisu imali 0,4 nego mi dali 0,6 jel moguće da je od toga ili samo treba promjenit mjesto? Sad sam ujutro piknula drugu stranu al mi je nekako nezgodnije tako.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ARIANM ja sam uvijek pikala u desnu stranu, s cca 2 cm pomaka, nisam imala problema, ali iglice za gonale, cetrotide i decapeptyl su zbilja tanke i male.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    ARIANM ja sam uvijek pikala u desnu stranu, s cca 2 cm pomaka, nisam imala problema, ali iglice za gonale, cetrotide i decapeptyl su zbilja tanke i male.
    Da, ova za decapeptyl mi je zbilja kratka i tanka al ova za menopur je debela 0,6 i duga jer mi je onaj živčanjak u ljekarni to samo bacio i rekao da druge nema. Ne znam sad dal me boli radi toga jer je igla duga i debela ili??? Uglavnom danas me pikala moja sestra u guzu i nije bolilo ništ,a sutra će me mm isto u guzu. A sutra idem otvarat bolovanje pa ću pitati sestru za tanje igle.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Arianm, evo filmića koji pokazuje gdje sve možeš bosti.
    http://www.youtube.com/watch?v=hhl8qC8wf3M&NR=1

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

malo je bolje...hvala ti puno
    ja dajem jedan dan lijevo, jedan desno, radijus po 2-3 cm...sad za sada ne boli...ali ipak mi je tek 4. od 51 injekciju

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pitanje...kada mučkam menopur,imam zraka kada idem otopinu ubrizgavati u prah...kako da se riješim tog zraka?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

tako da okreneš špricu naopačke (otvor prema gore), lagano je streseš da zrak i mjehurići dođu na vrh i onda lagano pritišćeš sa potiskalom da zrak izađe.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sanda to sam vise manje i ja napisala na potpomognutoj na vv. ono sto sam ja jos osim kvrcanjapo sprici napravila je da uvucem jos malo zraka kako bi ona otopina koja je eventualno ostala u igli kapnula u spricu, a onda bih istisnula zrak. jer mi se desilo da imam zraka u sprici, a cim sam stisnula, krenulo curit pa mi je plo na pamet da ima otopine u saoj igli.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro žene!
    Molim nekog da me utješi, upravo sam si dala gonal u trbuh i nakon izvlačenja igle pojavila se točkica krvi. Valjda sam negdje pogodila žilicu. Jel to veliki propust?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Muma, sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Muma - meni je to na početku bilo uobičajeno, kapljica krvi kod uboda. Pa mala plavica dan nakon. Sve prođe.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne brini draga,nije to ništ.svega zna biti,i kvržica,i plavica,i malo krvi,nemre uvijek biti 'savršeno' pikanje.bitno da gonalček uđe tamo di treba

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure, gdje držite puregon? Meni sestra rekla da je najbolje u špajizu (ali ga nemam), čak daje bolje na balkonu nego u frižideru, ali na balkonu je sad hladnije nego u frižideru, a bojim se držati u sobama koje se griju. Šta da radim?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure, moja mama medicinarka mi drži bukvicu jer nisam povukla špricu kontra (aspirirala prvo) da vidim da li sam pogodila žilicu, tj da li će biti krvi u šprici prije nego počnem ispuštat...pa me jedino ona uznemiruje. Ali drago mi je čuti od vas da je to normalno!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Muma, da te utješim, ja jedino kod Brevactida aspiriram. A ovo potkožno na trbuhu nisam nikad.

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mene je isto tako prepala jedna medicinska sestra i rekla mi da moram prvo aspirirati, ali u citu, sada i u medicosu su mi rekli da pošto dajemo pod 45 stepeni, sa malom iglom i da nije moguće da pogodimo krvne sudove, jer je to tako plitko...pa šta ja znam, ja ne aspiriram, tako mi je lakše

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citam temu nakon dugo vremena pa vidim da neke od vas imau problema sa kupnjom igala. Ja sam sprice i igle kupovala u maloj apoteci na uglu, nasuprot Sv Duha i nikad nije bilo problema. Pokazala sam magistri nalaz iz postupka i ona bi znala prema tome kakve igle mi mora dati. I mogla sam uzeti koliko hocu. Nikad nije bilo problema.

Inace, u trbuh sam se pikala sama - nikad nisam aspirirala, iako mi jednom prilikom (isla sam jedan vikend na folikulometriju pa iskoristila priliku da me gore piknu), sestra na hitnoj rekla da se mora!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne znam zašto sestre ne govore za aspiraciju, jedina pretpostavka mi je skupoća lijekova i činjenica da je teško baš pogodit žilu u trbuhu. Ali da se u pravilu aspirira, aspirira se. Ja i dalje ne aspiriram nego samo piknem jer ne znam što bih da vidim krv u šprici? Mogu bacit lijek i što onda - drugi nemam, a vrijeme pikanja je ipak ograničeno. Danas su me piknule sestre poslije fm, i bome je bilo krvi na vati kad sam se vratila (ne baš kapljica).

LOTTOS avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bokic curke, danas bi si trebala dati sama stopericu (brevactide) i sad je frka panika, koliko dugo moze stajat izmuckano ,jer mi dolazi frendica veterinarka zbog peseka pa da mi ona smucka a ja i MM da piknemo, znam da ide u guzu ovo mi je 4 put al nisam nikad sama

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne znam koliko može stajati, ali znam da ju je lakše smućkati nego si je intramuskularno dati.

LOTTOS avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Piknuli se, nisam nis ni osjetila, valjda bu ok, kaj ak nismo dobro, koje su nuspojave

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i ja sam od jučer pikalica, prvi menopur mi je dala sestra kod op.prakse i rekla je da to oni nebi smjeli raditi al pošto me zna i pošto je prošla mpo, piknula me.
    danas sam sama, malo aspirirala (to znam sama, nisu mi sestre uopće rekle) i stisnula lijek. uspjela sam se i ogrebati iglicom a nemaš je šta vidjeti
    jedino se malo smušeno osjećam nakon toga. i da, uopće niš ne osjetim, mrvicu me zapeklo kad je lijek bio pri kraju

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pozdrav svima.

Od petka sam se pridružila ekipi pikalica. Moj mali problemčić je bila ampula sa otapalom za Menopur. Kod dvije sam uspjela smrviti gornji dio (jednu dok mi je sestra na VV pokazivala kako sve pripremit, te jednu jučer doma i nakon toga sam bila u bedu).

Proučila sam sve filimiće prije jučerašnjeg pikanja ali nije išlo, onda sam nabasala na youtoube-u na reklamu za proizvod SnapIT i sinula mi ideja. Sjetila sam se da imam još jedan aplikator koji sam dobila uz Acidosalu vaginalini probiotik i BINGO. Aplikator super sjeda na gornji dio ampule, štiti prste i ampula se otvara ko od šale.

Eto možda ovo nekima bude korisno.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure, kod Gonala, da li puštam onaj čepić dok je još igla unutra ili tek kad izvadimm iglu van?
    Ak sam dobro shvatila, sve narihtam, dozu i ostalo.. piknem kao decapeptyl, stisnem čepić i držim između 5 i 10 sekundi i izvadim iglicu van... E sad još samo to s čepićem i valjda sam spremna za danas popodne.... uffff

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav cure. Početnik sam u MPO vodama i krenuli smo sa stimulacijom za prvi IVF. Danas sam išla na Sv. Duh da mi daju prvi Decapeptyl, al vidim da to izgleda jednostavno pa bi si ja sama davala. E sad, ona mi je dala u ruku, a ne znam kolko mi je spretno sama si davat u ruku. Ne mogu istovremeno prije uboda stisnut kožu il to nema veze. Ili ja mogu nastavit davat si u trbuh? Al i to bi da mji netko pokaže... Ovo u ruku sam vidjela kako ide. Ili mogu u ruku bez tog stiskanja kože...

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mima32 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure. Početnik sam u MPO vodama i krenuli smo sa stimulacijom za prvi IVF. Danas sam išla na Sv. Duh da mi daju prvi Decapeptyl, al vidim da to izgleda jednostavno pa bi si ja sama davala. E sad, ona mi je dala u ruku, a ne znam kolko mi je spretno sama si davat u ruku. Ne mogu istovremeno prije uboda stisnut kožu il to nema veze. Ili ja mogu nastavit davat si u trbuh? Al i to bi da mji netko pokaže... Ovo u ruku sam vidjela kako ide. Ili mogu u ruku bez tog stiskanja kože...
    možeš si davati Decapeptyl u trbuh.
    Posljednje uređivanje od kitty : 26.03.2013. at 11:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •