Tamo gdje ima finog špekeca i ne boli, moraš izbjeći krvne žile, u tomu je caka, prst manje-više, ne brini.
Bila na hitnoj u 9,teta je rekla da ne moramo čekati 9:15 kak piše..i dobila sam dve pike,po jednu u svaku guzu :-O
U kutiji su dva otapala i dva praška s iglama,ona mi je zmučkala i dala jedno a drugo mi vratila za drugi put
Reko,noup pikaj nanovo,sve mora da uđe.
Nisam joj falila.
Danas sam eto dobila 4 pike i vadili su mi krv.Jeei!
kak ona to mislis ne morate cekat? pa s razlogom ti pise 9:15.
Znam,zato sam i pitala da pričekamo.Valjda bu ok..
da, naglasi dr.a. da si stopericu primila u 21:00, da te ne bi prekasno stavio na stol.
Ima li tko modrice od pikanja u noge? Baš grdo izgleda i boli na dodir.
Hvala cure! Inače sam primjetila da nisu u svakom pakiranju jednake inekcije Fraksiparina, sad imam neke tvrde, ko da vilicu bodem u trbuh, nikako upiknut. A prije toga kutija milina, klizi ko po loju!
Ja sam brevactid davala nedavno nekoj curi i na ampuli pise da se daje samo i.m. Tj. Intramuskularno, i nemojte si same davati jer ima dosta zivaca koji prolaze kroz guzu, bolje da vam strucna osoba da.
A sto se tice fragmina, moze i u nadlakticu se davati, iako je jednostavnije u trbuh, ali da vam se trbuh malo oporavi.
Nas su na faksu ucili da se onaj zrak ne istiskuje iz sprice Bilo kojeg niskomolekularnog heparina, on je tu s razlogom da ne dodju.masnice, znaci uspricas lijek i na kraju zrak kako bi napravi "cep"... U nogu jako boli.. Stavi.si hladne obloge..
Pa tako i radim, uštrcam i zrak skupa s otopinom. Na trbuhu nije bilo problema, a ovo je koma. Budem probala s oblozima. Hvala, vatro.![]()
Što se tiče fragmina i ja si uvijek pikam u trbuh, s lijeve ili desne strane..naizmjenično. Nekad bude malo plavo nekad ne. Već sam se dosta ispraksala, od onog prvog puta kad sam si ga morala piknut. Zrak ne istiskujem. jednom jesam, mislim čak da je to bilo samo prvi put, i onda mi je kao na kraju, kad sam istiskala i htjela izvuc iglu, povuklo malo krvi. (tako da ima smisla da taj zrak stvara neki "vakuumski čep")
Ja od petka pocinjem s pikanjem decapeptyl pa menopur. Odlucila da se sama ovaj put...
Evo nasla i filmic za menopur s tocno istim pakiranjem kojeg se dobije u hr
http://youtu.be/p6CSRrIG6M0
U koje vrijeme ste davale injekcije? Meni bi pasalo navecer prije spavanja.
Sent from my iPad using Tapatalk
Meni je uvijek bilo rečeno između 17:00-18:00h. Sretno! I da, zaista nije niš strašno, vidjeti ćeš! Tko jednom proba...![]()
Posljednje uređivanje od Snekica : 18.02.2014. at 09:17
Uopće nije strašno samodavanje inekcija, kad sam na youtube-u vidjela kako sve žene prežive, odlučila sam da ću i ja preživjeti.
Bio mi je veći horor odlazit u dom zdravlja i objašnjavati nekome koje su to inekcije, zbog čeka ih primam itd itd
U pravu je Snekica, tko jednom proba...
Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 18.02.2014. at 09:37
Nda, stvori "čep" ali samo na mjestu iniciranja, ako si probila neku kapilaricu u gornjem sloju kože, opet će ti izići kapljica krvi, ali to nije bitno. Samo da ne potrefiš venu.
Je, trbuh je definitivno najbolje mjesto, ali se meni špekić još prije par tjedana skroz razvukao (nema ga), a dijete se miče od ispod tako da je stvarno scary.![]()
mene su u bolnici, dok sam ležala pred kraj, sestre bole u ruke i noge, bila sam modra svukud, a dok sam se sama pikala u trbuh ništa...pošto je bilo ljeto, ruke su se vidjele, a kad sam nakon poroda izgubila kile i vodu i sva plava, znali su mi reći u bolnici da izgledam ko da su me tukli, koma...bolje se pikati u trbuh dok ide
stvarno sam se mogla pikat u trbuh do pred mjesec dana prije poroda, al ako možeš u noge--bolje da si mirnija
Posljednje uređivanje od mare41 : 18.02.2014. at 10:14
evo i ja muku mucim sa pikanjem, stvarno sam si dala more inekcija bez problema sto decap. menopura, stoperica, cetrotida, svega ali ovaj fragmin je koma ....od punkcije se pikam u trbuh i sve je teze i teze, imam samo dvi modrice, ali koza mi je postala tako tvrda da ubost ne mogu vise, krenem bost krene bolit izvucem iglu i trazim drugo mjesto :/
imam sve tockice po trbuhu :/
tek sam 10 tt a vec mi dopiz**** , mislila sam preci na nogu ali kazete tu jos vise boli
znaci ostaje trbuh .....jel moze u trbuh do kraja trudnoce ?? malo mi to zvuci strasno
crvenkapice, i meni je tako bilo, znala sam se piknut 5, 6 puta pa izvuć jer bi bolilo, pa tek onda nekako bi prošlo, al preživila sam, nekako bi kasnije utrefila, ili više sa strane ili više prema pupku, baš mi je neko vrijeme bilo koma pa je prošlo
ufff, i meni taj fragmin nije posebno drag...kad bi mi cijeli trbuh poplavio, krenula sam na bedro i nakon prve injekcije vratila opet na trbuh...brrrrrrr
Ja sam si danas nakon dužeg vremena piknula gonal...Preporodila se od te iglice... Nije za usporedit s Fragminskom iglom koja je dosta deblja i nekako "tuplja". :D
Ja sam dobila alergiju na Fraksiparin i prešla na Clexane. Koja promjena igle! Clexane je ko ubod komarčića naspram onih grablji!
Samo molim Boga da dobro reagiram.
Jojo pa kad cu koristiti fragmin nego u trudnoci ? Ovaj ivf smo krenuli sa heparinom , imam dvi mutacije i eto ...htjela sam i dobila sad nek patim)
Da igla je tako glupavo tupa aaaa a sta sada idemo do kraja![]()
Ne znam gdje da pitam pa ću ovdje.
Ak idem privatno, mogu li tražiti svoju ginićku da mi napiše recept za Menopur. Treba mi 15 ampula, a 2300 kn je ipak puno.
Uskoro će moja prva pikica. Rekli su mi u klinici da prvi put dođem k njima, ali ne mogu jer ću se pikati tek u 20h (tak mi paše zbog posla). Strah me je da ću krenuti s injekcijom, ali neću imati hrabrosti dat si ljekić kak spada. Jel vama tak bilo?
Ako ides u postupak privatno, lijekove, nazalost, placas iz svog djepa.
Lijekove mozes davati sama, nije tesko, ako mislis da nece ici, mozes ici na hitnu.
Steta. Ja se ponadala da ce mi ginica samo prepisati receipt, iako, da je tako nitko ga nit ne bi kupovao.
Bit ce dragi kraj mene i bodriti me ak zapnem.
Sutra startam s decapeptilom sama i to planiram navecer oko 23 kad sam sigurna da mala spava. Nadam se da cu uspijeti
Sto sve za samodavanje menopura moram kupiti u ljekarni?
Sent from my iPad using Tapatalk
Kupiš šprice i igle.Trebaš igle za miješanje i za pikanje.E sad,meni pak u ljekarni nisu htjeli prodati jer nisam znala veličinu u mm..pa se raspitaj,za svaki slučaj.
I treba ti alkohol,imaš one alkoholne maramice,30-tak kn a hrpa ih je u kutiji.
Ma kazi zelene igle i inzulinske igle i to moraju znati dati, a sprice od 2 ml ce ti biti dosta.
ili šprice 2 ml i igle 18G i 22G
Drage moje,
ako imate i malo snage nemojte da vas ponižavaju, isprdavaju i drže vam predavanje o vjeronauku i etici na Hitnoj, već uzmite igle u svoje ruke i odradite to same. Ja sam prva dva puta (dok smo se još bavili aih-om) išla na Hitnu da mi daju ovitrell, nikada me nitko nije toliko ponizio, popljuvao i osramotio kao tada, tad mi je pukao film i sve ( ovitrell, gonal, decapeptyl, brevactide, cetrotide itd.) sam si sama pikala bez imalo muke, bez plavica i mjehurića, polako i smireno.
Ako ijednoj zatreba pomoć pišite, vjerujte ako sam mogla ja (trtarošica) onda mogu svi.
u mene slično iskustvo kao u Jim. prije nego sam se počela bockat pitala sam na hitnoj mogu li dolazit ( nalaze se tri ulice od mene), naravno da su me odpilili, kao to nije hitan slučaj i neka idem u kbc, ali zato mi je moja dr opće prakse izašla u susret i pokazala mi dva puta kako se to radi, treći put sam znala i sama. sad bi to mogla svima radit bez problema![]()
Kupila opremu za pikanje. Veceras prva pa sta bude
Eto upravo sam si dala prvu injekciju decapeptyla i mogu vam reci da je stvarno bezbolno i jednostavno.)
Ma najbolje se sam pikati
Ne trebaš ići svaki dan i nekog molit , ja nisam išla na hitnu ni zbog onih brevacida sto idu u guzu, iako je to malo teze za dati opet nisam htjela ići nekome objašnjavati sto i zašto si dajem.
Jim nisu ti valjda držali predavanje o MPO ? Svasta ...
Cure imam jedno pitanje. Trebala bi početi s injekcijama drugi dan ciklusa, e tu sad nastaje moja dvojba. Danas cijeli dan kada se obrišem na papiru ostaje smeđi iscjedak s malo krvi, znači tek sutra ću procuriti onako kako treba. Pa mene sada zanima da li mi je danas prvi dan ili nulti dan?Ja nikad s tim na kraj, a s obzirom da mi je ovo prvi IVF ne bi htjela nešto zeznuti. I rekla mi je sestra da bi se trebala u isto vrijeme pikati, pa me zanima da li je bitno da bude ujutro ili može i navečer ( pošto radim u smjenama, pasalo bi mi popodne).
![]()