Stranica 19 od 23 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1146

Tema: samodavanje injekcija

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,ima koja da si je sama dala Brevactid?
    Ide u guzu i rečeno mi je da odem na hitnu da mi daju.
    I sad ja to gledam,pa si mislim da si sama dam..
    Brevactid sam dala sebi subkutano u području pupka i nije bilo problema.

a davanje intramuskularno samoj sebi je malo zeznuto

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su rekli da je najbitnije da bude 4 prsta udaljeno od pupka...tako da ja kad si pikam, prislonim dlan (4 prsta) i onda ili s lijeve ili s desne strane. (naizmjenično)
    A jel lijevo-desno ili ispod pupka?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tamo gdje ima finog špekeca i ne boli, moraš izbjeći krvne žile, u tomu je caka, prst manje-više, ne brini.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure,ima koja da si je sama dala Brevactid?
    Ide u guzu i rečeno mi je da odem na hitnu da mi daju.
    I sad ja to gledam,pa si mislim da si sama dam..
    Ja si takvu veliku iglu nikad nebi usudila sama dat! Boli me od same pomisli! Kad se samo sjetim da obje izgledaju kao da su za miješanje lijeka, bar po dužini...Mislila sam da je greška!
    Ali ovo što cure kažu je važnije, da se ne prospe...ziher je ziher...hitna! Sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    A jel lijevo-desno ili ispod pupka?
    Ja sam se bola svud uokolo po trbuhu sa fragminom, izbjegavaj isto mjesto, znaju nastat i plavice i ne možeš cijelu trudnoću bost po istome

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bila na hitnoj u 9,teta je rekla da ne moramo čekati 9:15 kak piše..i dobila sam dve pike,po jednu u svaku guzu :-O
    U kutiji su dva otapala i dva praška s iglama,ona mi je zmučkala i dala jedno a drugo mi vratila za drugi put
    Reko,noup pikaj nanovo,sve mora da uđe.
    Nisam joj falila.
    Danas sam eto dobila 4 pike i vadili su mi krv.Jeei!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kak ona to mislis ne morate cekat? pa s razlogom ti pise 9:15.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Znam,zato sam i pitala da pričekamo.Valjda bu ok..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Reci to u bolnici

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, naglasi dr.a. da si stopericu primila u 21:00, da te ne bi prekasno stavio na stol.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ima li tko modrice od pikanja u noge? Baš grdo izgleda i boli na dodir.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala cure! Inače sam primjetila da nisu u svakom pakiranju jednake inekcije Fraksiparina, sad imam neke tvrde, ko da vilicu bodem u trbuh, nikako upiknut. A prije toga kutija milina, klizi ko po loju!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam brevactid davala nedavno nekoj curi i na ampuli pise da se daje samo i.m. Tj. Intramuskularno, i nemojte si same davati jer ima dosta zivaca koji prolaze kroz guzu, bolje da vam strucna osoba da.
    A sto se tice fragmina, moze i u nadlakticu se davati, iako je jednostavnije u trbuh, ali da vam se trbuh malo oporavi.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nas su na faksu ucili da se onaj zrak ne istiskuje iz sprice Bilo kojeg niskomolekularnog heparina, on je tu s razlogom da ne dodju.masnice, znaci uspricas lijek i na kraju zrak kako bi napravi "cep"... U nogu jako boli.. Stavi.si hladne obloge..

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa tako i radim, uštrcam i zrak skupa s otopinom. Na trbuhu nije bilo problema, a ovo je koma. Budem probala s oblozima. Hvala, vatro.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tako i radim, uštrcam i zrak skupa s otopinom. Na trbuhu nije bilo problema, a ovo je koma. Budem probala s oblozima. Hvala, vatro.
    Ja sam se do kraja trudnoće pikala u trbuh, probala jednom u nogu i užasno me bolilo a na trbuhu skoro ništa, došlo mi par plavica ali ništa posebno bolne nisu bile

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bila na hitnoj u 9,teta je rekla da ne moramo čekati 9:15 kak piše..
    Muka mi je od ovakvih izjava osoba koje prosipaju pamet, a pojma nemaju... strašno! Kao da je problem napravit kako je napisano! (jer u konačnici tako je i napisano s razlogom)

Btw žužy draga, naglasi to doktoru (da nebi bilo kasno) i sretno!!!! Držim

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    da, naglasi dr.a. da si stopericu primila u 21:00, da te ne bi prekasno stavio na stol.
    Budem rekla sestri sutra kad dođem.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Što se tiče fragmina i ja si uvijek pikam u trbuh, s lijeve ili desne strane..naizmjenično. Nekad bude malo plavo nekad ne. Već sam se dosta ispraksala, od onog prvog puta kad sam si ga morala piknut. Zrak ne istiskujem. jednom jesam, mislim čak da je to bilo samo prvi put, i onda mi je kao na kraju, kad sam istiskala i htjela izvuc iglu, povuklo malo krvi. (tako da ima smisla da taj zrak stvara neki "vakuumski čep")

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja od petka pocinjem s pikanjem decapeptyl pa menopur. Odlucila da se sama ovaj put...

Evo nasla i filmic za menopur s tocno istim pakiranjem kojeg se dobije u hr
    http://youtu.be/p6CSRrIG6M0

U koje vrijeme ste davale injekcije? Meni bi pasalo navecer prije spavanja.

Sent from my iPad using Tapatalk

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je uvijek bilo rečeno između 17:00-18:00h. Sretno! I da, zaista nije niš strašno, vidjeti ćeš! Tko jednom proba...
    Posljednje uređivanje od Snekica : 18.02.2014. at 09:17

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uopće nije strašno samodavanje inekcija, kad sam na youtube-u vidjela kako sve žene prežive, odlučila sam da ću i ja preživjeti.
    Bio mi je veći horor odlazit u dom zdravlja i objašnjavati nekome koje su to inekcije, zbog čeka ih primam itd itd

U pravu je Snekica, tko jednom proba...
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 18.02.2014. at 09:37

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče fragmina i ja si uvijek pikam u trbuh, s lijeve ili desne strane..naizmjenično. Nekad bude malo plavo nekad ne. Već sam se dosta ispraksala, od onog prvog puta kad sam si ga morala piknut. Zrak ne istiskujem. jednom jesam, mislim čak da je to bilo samo prvi put, i onda mi je kao na kraju, kad sam istiskala i htjela izvuc iglu, povuklo malo krvi. (tako da ima smisla da taj zrak stvara neki "vakuumski čep")
    Nda, stvori "čep" ali samo na mjestu iniciranja, ako si probila neku kapilaricu u gornjem sloju kože, opet će ti izići kapljica krvi, ali to nije bitno. Samo da ne potrefiš venu.
    Je, trbuh je definitivno najbolje mjesto, ali se meni špekić još prije par tjedana skroz razvukao (nema ga), a dijete se miče od ispod tako da je stvarno scary.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko modrice od pikanja u noge? Baš grdo izgleda i boli na dodir.
    mene su u bolnici, dok sam ležala pred kraj, sestre bole u ruke i noge, bila sam modra svukud, a dok sam se sama pikala u trbuh ništa...pošto je bilo ljeto, ruke su se vidjele, a kad sam nakon poroda izgubila kile i vodu i sva plava, znali su mi reći u bolnici da izgledam ko da su me tukli, koma...bolje se pikati u trbuh dok ide
    stvarno sam se mogla pikat u trbuh do pred mjesec dana prije poroda, al ako možeš u noge--bolje da si mirnija
    Posljednje uređivanje od mare41 : 18.02.2014. at 10:14

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće nije strašno samodavanje inekcija, kad sam na youtube-u vidjela kako sve žene prežive, odlučila sam da ću i ja preživjeti.
    Bio mi je veći horor odlazit u dom zdravlja i objašnjavati nekome koje su to inekcije, zbog čeka ih primam itd itd

U pravu je Snekica, tko jednom proba...
    Potpisujem u potpunosti...

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mare great minds think alike.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo i ja muku mucim sa pikanjem, stvarno sam si dala more inekcija bez problema sto decap. menopura, stoperica, cetrotida, svega ali ovaj fragmin je koma ....od punkcije se pikam u trbuh i sve je teze i teze, imam samo dvi modrice, ali koza mi je postala tako tvrda da ubost ne mogu vise, krenem bost krene bolit izvucem iglu i trazim drugo mjesto :/
    imam sve tockice po trbuhu :/
    tek sam 10 tt a vec mi dopiz**** , mislila sam preci na nogu ali kazete tu jos vise boli
    znaci ostaje trbuh .....jel moze u trbuh do kraja trudnoce ?? malo mi to zvuci strasno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    evo i ja muku mucim sa pikanjem, stvarno sam si dala more inekcija bez problema sto decap. menopura, stoperica, cetrotida, svega ali ovaj fragmin je koma ....od punkcije se pikam u trbuh i sve je teze i teze, imam samo dvi modrice, ali koza mi je postala tako tvrda da ubost ne mogu vise, krenem bost krene bolit izvucem iglu i trazim drugo mjesto :/
    imam sve tockice po trbuhu :/
    tek sam 10 tt a vec mi dopiz**** , mislila sam preci na nogu ali kazete tu jos vise boli
    znaci ostaje trbuh .....jel moze u trbuh do kraja trudnoce ?? malo mi to zvuci strasno
    nisam baš pratila postove ali zašto se pikaš u trudnoći??

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapice, i meni je tako bilo, znala sam se piknut 5, 6 puta pa izvuć jer bi bolilo, pa tek onda nekako bi prošlo, al preživila sam, nekako bi kasnije utrefila, ili više sa strane ili više prema pupku, baš mi je neko vrijeme bilo koma pa je prošlo

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

crvenkapice pogledaj moj post, naravno da može do kraja

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ufff, i meni taj fragmin nije posebno drag...kad bi mi cijeli trbuh poplavio, krenula sam na bedro i nakon prve injekcije vratila opet na trbuh...brrrrrrr

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam si danas nakon dužeg vremena piknula gonal...Preporodila se od te iglice... Nije za usporedit s Fragminskom iglom koja je dosta deblja i nekako "tuplja". :D

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam dobila alergiju na Fraksiparin i prešla na Clexane. Koja promjena igle! Clexane je ko ubod komarčića naspram onih grablji!
    Samo molim Boga da dobro reagiram.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jojo pa kad cu koristiti fragmin nego u trudnoci ? Ovaj ivf smo krenuli sa heparinom , imam dvi mutacije i eto ...htjela sam i dobila sad nek patim )

Da igla je tako glupavo tupa aaaa a sta sada idemo do kraja

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Jojo pa kad cu koristiti fragmin nego u trudnoci ? Ovaj ivf smo krenuli sa heparinom , imam dvi mutacije i eto ...htjela sam i dobila sad nek patim )

Da igla je tako glupavo tupa aaaa a sta sada idemo do kraja
    a ja nisam ništa koristila, ali proguglala sam pa sam vidila o čemu se radi - zato sam pitala.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne znam gdje da pitam pa ću ovdje.
    Ak idem privatno, mogu li tražiti svoju ginićku da mi napiše recept za Menopur. Treba mi 15 ampula, a 2300 kn je ipak puno.

Uskoro će moja prva pikica. Rekli su mi u klinici da prvi put dođem k njima, ali ne mogu jer ću se pikati tek u 20h (tak mi paše zbog posla). Strah me je da ću krenuti s injekcijom, ali neću imati hrabrosti dat si ljekić kak spada. Jel vama tak bilo?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako ides u postupak privatno, lijekove, nazalost, placas iz svog djepa.
    Lijekove mozes davati sama, nije tesko, ako mislis da nece ici, mozes ici na hitnu.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Steta. Ja se ponadala da ce mi ginica samo prepisati receipt, iako, da je tako nitko ga nit ne bi kupovao.
    Bit ce dragi kraj mene i bodriti me ak zapnem.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sutra startam s decapeptilom sama i to planiram navecer oko 23 kad sam sigurna da mala spava. Nadam se da cu uspijeti

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sto sve za samodavanje menopura moram kupiti u ljekarni?

Sent from my iPad using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kupiš šprice i igle.Trebaš igle za miješanje i za pikanje.E sad,meni pak u ljekarni nisu htjeli prodati jer nisam znala veličinu u mm..pa se raspitaj,za svaki slučaj.
    I treba ti alkohol,imaš one alkoholne maramice,30-tak kn a hrpa ih je u kutiji.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma kazi zelene igle i inzulinske igle i to moraju znati dati, a sprice od 2 ml ce ti biti dosta.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ili šprice 2 ml i igle 18G i 22G

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Thnx

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage moje,
    ako imate i malo snage nemojte da vas ponižavaju, isprdavaju i drže vam predavanje o vjeronauku i etici na Hitnoj, već uzmite igle u svoje ruke i odradite to same. Ja sam prva dva puta (dok smo se još bavili aih-om) išla na Hitnu da mi daju ovitrell, nikada me nitko nije toliko ponizio, popljuvao i osramotio kao tada, tad mi je pukao film i sve ( ovitrell, gonal, decapeptyl, brevactide, cetrotide itd.) sam si sama pikala bez imalo muke, bez plavica i mjehurića, polako i smireno.
    Ako ijednoj zatreba pomoć pišite, vjerujte ako sam mogla ja (trtarošica) onda mogu svi.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

u mene slično iskustvo kao u Jim. prije nego sam se počela bockat pitala sam na hitnoj mogu li dolazit ( nalaze se tri ulice od mene), naravno da su me odpilili, kao to nije hitan slučaj i neka idem u kbc, ali zato mi je moja dr opće prakse izašla u susret i pokazala mi dva puta kako se to radi, treći put sam znala i sama. sad bi to mogla svima radit bez problema

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kupila opremu za pikanje . Veceras prva pa sta bude

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Eto upravo sam si dala prvu injekciju decapeptyla i mogu vam reci da je stvarno bezbolno i jednostavno. )

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma najbolje se sam pikati
    Ne trebaš ići svaki dan i nekog molit , ja nisam išla na hitnu ni zbog onih brevacida sto idu u guzu, iako je to malo teze za dati opet nisam htjela ići nekome objašnjavati sto i zašto si dajem.

Jim nisu ti valjda držali predavanje o MPO ? Svasta ...

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Cure imam jedno pitanje. Trebala bi početi s injekcijama drugi dan ciklusa, e tu sad nastaje moja dvojba. Danas cijeli dan kada se obrišem na papiru ostaje smeđi iscjedak s malo krvi, znači tek sutra ću procuriti onako kako treba. Pa mene sada zanima da li mi je danas prvi dan ili nulti dan? Ja nikad s tim na kraj, a s obzirom da mi je ovo prvi IVF ne bi htjela nešto zeznuti. I rekla mi je sestra da bi se trebala u isto vrijeme pikati, pa me zanima da li je bitno da bude ujutro ili može i navečer ( pošto radim u smjenama, pasalo bi mi popodne).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •