hvala jelena![]()
jučer nakon transfera sam dobila inj.choragona
danas moram primiti inj.decapeptyla
a 11.5. opet inj.choragona.
Zašto sve to,nemam pojma
Ja kroz protokol nisam uopče koristla decapeptyl,ovo mi je prvi :/
hvala jelena![]()
jučer nakon transfera sam dobila inj.choragona
danas moram primiti inj.decapeptyla
a 11.5. opet inj.choragona.
Zašto sve to,nemam pojma
Ja kroz protokol nisam uopče koristla decapeptyl,ovo mi je prvi :/
Da podignem ovu vise nego korisnu temu... :D
Imam jedno pitanjce... Kupila sam 2ml sprice za decapeptyl- jesu li one dovoljno velike? Mislim da jesu, ali ipak da provjerim. Ako pak nisu, da zamijenim dok nije kasno (veceras pada 1.).
hmmm
ja sam imala decapeptyl koji je vec bio 2-u-1 dakle i otopina i lijek u sprici i trebalo je se samo bocniti
Da, i ja sam dobila decapeptyl već u šprici, spreman za upotrebu. :/
I ja isto... Čini mi se da su te naše 1 ml. Jesi sigurna da nemaš dipherelin (možda je glupo pitanje, ali za svaki slučaj)? To je isto kao decapeptyl, ali je posebno otapalo, posebno lijek.
Ne, nije diphereline- decapeptyl u jednoj bocici (kao tabletica izgleda) i rastvor u ampulici...
Sigurno piše na bočici otapala koja je to količina (ili na kutiji negdje). Ovaj naš je 1 ml otapala i 0,1mg lijeka. Sigurno i ti imaš tako, samo razdvojeno. Ako je tako, onda ti je dovoljna šprica od 2 ml. Ne brini što ti je razdvojeno, lakše je za skladištiti, drži se na sobnoj temperaturi i onda manje pecka dok se pikaš. Ja sam lani imala dipherelin, on je bio tako isto odvojen. Nije problem.
mislim da su nase sprice (already made) bile 1ml, (bilo bi dobro da neka friska bockalica provjeri) ali ti i ne moras napuniti cijelu spricu od 2ml, samo onoliko koliko imas otapala. ipak bi ti bilo zgodnije da kupis 1 ml spricu, cisto manipulacije radi....
Ja sam provjerila u frižideru svoje decapeptyle. Čini se da je to individualan doživljaj, ja bih rađe nešto veću špricu da ne moram brinuti kad usisam nešto zraka, hoću li imati mjesta još za povući stap, tako da mi se 2 ml čine skroz OK.
Hvala curke, ne mogu sad provjeriti dok ne dodjem kuci, ali mislim da ce biti ok. A najsmjesnije je sto se ne bojim jos uvijek...
I ne trebaš se bojati! Ja sam do sada vidjela dvije vrste bočica s otapalima, jedna je s plastičnim poklopcem, gdje se veća igla gurne kroz gumenu opnu i usisa otapalo, a druge su one skroz staklene ampule s onom točkicom koju sam nedavno na ovom topicu spominjala. Obje su OK. Lijek je uvijek bio u istoj, onakvoj s plastičnim poklopcem i gumenom opnom. Sretno ~~~~~~~~~~
Ja sam si davala 1ml Menopura, ali sam kupovala šprice od 2ml 8nije bilo trenutno u ljekarni onih od 1ml), a i ove su bile fakat male, onda ne znam kako bih s tim malima od 1ml.
Bile su dobre ove od 2ml. Sasvim dovoljno prostora za manipulaciju (izvlacenje itd)... Sve proslo bezbolno. Jos ne mogu da vjerujem da je tako bezbolno. Nisam uzgojila ovaj spek bezveze. Konacno i on ima svoju svrhu.![]()
Sanja, super ti ide!![]()
moj je spek jos na odmoru, a jadan ni ne sluti sta ga ceka... mada, to bockanje fakat nije nikakva mudrost![]()
...da, MM je rekao kako je ponosan na mene,jer ja to tako junački bocnem...
Ma mi smo m r a k koke!!!!!!!!!!![]()
Hvala vam cure za savjete- ovaj topic mi je bio jako koristan. Inace ne znam kako bih se snasla.![]()
Ja sam se danas porezala dok sam lomila ampulu s otopinom za miješanje s MenopuromBilo mi je prvi put da to radim i prejako sam stisnula. Sve se zgnječilo u mojoj ruci. Na kraju sam se i rasplakala...
Ajoooj... :shock: I ja sam se toga pribojavala pa sam zato bila bas bas oprezna.
Pogotovo jer su mi se ruke tresle...
Ma, prošlo me je...bila sam nervozna i fino sam se bar isplakala...Flaster na ruci i idemo dalje!![]()
bitno je staviti palac na točkicu koja je s jedne strane, to okreneš prema sebi i s palcem guraš prema van, dakle ne stišćeš nego guraš i nema šanse da polomiš sve.......rijecanka77 prvotno napisa
a dobro je staviti flaster na palac (mislim i prije nego sto se porezes) cisto za svaki slucaj da se ne porezes
ZO i Pinky...hvala vam! Nakon 3 dana i potpuno izlomljenih ampula, konacno sam uspjela! Znam da nije mudrost, ali jednostavno mi nije islo od ruke...
Evo da se i ja pohvalim, maloprije se sama bocnula, bilo je bezbolno, ali potpuno bezbolno, u pitanju je supresija diphereline :D
Juce mi je dala prijateljica (nazalost zena sa iskustvom )prvu, i malkice me peckalo, a danas sama i nista![]()
Malo ohrabrenja za cure koje se boje kao sto sam se i ja bojala![]()
Možete li mi reći koje su debljine iglice s kojima si dajete Gonal/Menopur? ne za miksanje, nego one koje idu u mišić. U ljekarni sam kupila 0.6 s plavim plastičnim dijelom, rekli su mi da su te uobičajene a meni se čini da sam prije imala neke tanje i da su bile žute. Jesam li nešto pobrkala?
Gonali imaju u originalnom pakovanju igle 0,33x12mm. Nemam više onih iz apoteke što sam ih za menopure kupovala pa ne mogu provjeriti. Ja sam se dosta napikala, mislim da ti je 0,6 uredu, ako ti duljina nije puno veća od 12mm. Igle od Decapeptyla koji se jednako daje su definitivno bile deblje od ovih od Gonala, Gonalove su čini mi se najtanje. Usporedbe radi, one velike za miješanje su 1,2x40 mm.
Sretno!
kako miksate 4 gonala?2 po 2-znači dva bockanja jer samo tri idu u otopinu ili???
Hvala Jelena! 0.33 zvuči tanko. Ali snalazim se s ovim 0.6, iako mi se učinla igla jako debelom. Prekjučer sam zurila u nju u trenutku panike "kako ću ja ovo", iako se pikam već peti puta.
pčelica mislim da možeš u 2 otopine, s jednim bockanjem. Prvo uzmeš svu tekućinu, onda sav prah, jedan po jedan, sve u jednu špricu.
Nema potrebe pikati se dva puta radi 4 amp. npr.Gonala, sve što si otopila uvuci u jednu špricu.
Sretno
Klara, meni su rekli da u apoteci tražim idle za dijabetičare, jer to su te male i tanke, ali na hitnoj kad nisu iomali tih, dali su mi sa velikima, samo ne smiješ duboko ipiknuti. boc boc![]()
Kupila sam danas u ljekarni iglice 0.4x13, upravo isprobala jednu i puuuno mi se više sviđaju od onih 0.6 :D
Ja kad sam kupovala igle, uvijek sam napomenula da želim dječje.
Curke valjda ste o tome već pisale, no dajte ponovite molim vas: danas me bocnula sestra u mojoj ambulanti, smješala je 2 gonala u 1 otopini, a jucer na VV je očito bilo drugačije kad je injekcija duže trajala (više tekućine?). Je li to u redu? I da danas mi se užasno vrti, je ti to od gonala ili što nisam jela ništa osim kave. Jučer mi je bilo ok.
Nema veze koliko je tekućine, važno je koliko je Gonala. Možda je stil pikanja drugačiji. Meni i kad se sama pikam različito dugo traje. Osim toga piše u uputi da kad se sve istisne da se još neko vrijeme drži unutra, možda su na VV držali duže.
Ne bih znala od čega ti se vrti. Sumnjam da je to od Gonala.
jel ima neki filmić za gonale? ja tražila na youtubeu, ali svi imaju onaj pen, ja imam gonale vulgaris :? joj, valjda sam dobro to obavila :/
ja nisam vidjela filmić, ali sam imala nedavno gonale doma i pen i ove vulgaris. ne znam gdje bi mogla pogriješiti (prije možeš s penom zbrljati dozu ili početak). ma sigurno si ti to dobro. ne brini.
Imam nedoumice.Kad mi sestra daje injekciju onda me uzasno pece rura,a kad si ja sama dajem u trbuh nista ili vrlo malo me pece.boim se da ne radim nesto dobro.
Ne pece me ni decapeptyl niti menopur.mijesam 4 tablete sa 2 tekucine.
I jos nesto sto mi se dogodilo.Davala sam si injekciju u trbuh i kad sam izvlacila iglu potekla mi je krv.Ubola sam se u venu .Da li tko zna da li se moze sta lose dogoditi posto sam si tako dala injekciju?Sad jako pazim da se to vise ne dogodi.
Srki, to kaj te ne boli dok si sama daješ injekciju samo znači da imaš bolju ruku za davanje od sestre, a i vjerojatno ti je injekcija toplija, jer što je toplija to manje boli. A vjerojatno si i pažljivija sama prema sebi, nego što su to drugi. Što se tiče krvi, vjerojatno si malo preduboko upiknula, ali nije to ništa strašno. Sretno!srki prvotno napisa
![]()
srki,tinaka ti je već sve rekla,a ja bi dodala samo da bi u biti svaki put kad se pikneš trebala malo aspirirati(samo malo klipić povući prema vani,ali samo klipić,a ne i iglu),pa ako si piknula kakvu žilicu pojavi se krv na spoju igle i šprice.onda samo malo izvučeš iglu i promijeniš smijer i opet provjeriš prije davanja.a ovo kaj je tebi potekla krv je najvjerovatnije zato što si se porezala sa iglicom prilikom izvačenja igle,koja je jako oštra i ako nemaš isti kut izvlačenja obavezno se porežeš![]()
Danas smo se piknuli prvi put! Moj dragi je pravi hrabrisa![]()
Nekoliko smo puta pregledali filmice s uputama. Btw, curke puno hvala na linku (http://www.fertilitylifelines.com/re...ff75iuvial.jsp). Jako je koristan i sve je polako i dobro prikazano.
Ipak, bili smo malo smotani, nakon sto je moj dragi sve pripremio, ja sam legla na krevet misleci da je tako najlakse. Sama sam se uhvatila za spekic. U trenutku kad je moj dragi krenuo s pikicom, mene je uhvatilo nesto izmedju smijeha i straha pa mi je trbuh podrhtavao, a nakon sto je mm izvukao pikicu ispala mu je iz ruke i zapiknula mu se u nogu u stopalo
Uopce ne znam dal da se na ovoili da se brinem
![]()
Valjda smo sve dobro napravili, mislim da ce nam sutra biti lakse![]()
ja sam od nedavno na Fragminu, po preporuci dr. R., do 14. tt, a kasnije ćemo vidjeti
moram priznati da mi ovo pikanje nije nimalo kao gonal f ili ovitrelle, osim što boli i peče ostaju mi plave tufnice po nogama :shock:
da li negdje griješimo u pikanju, trebalo bi biti sve jednako - potkožno :?
ne, mislim da ne griješite - i meni je trbuh od fragmina poplavio, a do tada je bilo sve ok. istu sam tehniku pikanja primjenjivala...
da li m netko može objasnit kako da si sama dam injekciju progesterona. imam ampulu. trebam kupi inj. koju? hvala
ja nisam niti pokušavala, idem u Dom zdravlja, svaki 4. dan! nažalost nisam ti pomogla, ali moja preporuka je da prepustiš nekom stručnom da ti je dabambolina prvotno napisa
![]()
Uh.. ja bi se isto sama pikala, ostalo mi je komplicirano...
Imam Decapeptyl i Gonal (2 ampule na dan) kasnije...
Vidjela sam da je D. skroz spreman pa cu ga probati i trbuh sama pikati, mozda samo da mi prvi dan pokaze sestra...
Gonal cu pak vidjeti jer cu sama ili kod doc.
Ma to ti je prejednostavno.Ja sam si sama dala 2 gonala u autu u vožnji dok je muž vozio kući iz zg.
curke, sama sam si dala Decapeptyl i stvorila zracni jastucic na trbuhu.
Kako da ne radim to vise? (zasto mi se desilo to?)
Možda nije zračni jastučić, nego tekućina nakupljena na jednom mjestu? Meni se to znalo dogoditi, brzo bi se razišlo. U svakom slučaju, nema utjecaja na efikasnost lijeka.martina123 prvotno napisa
I meni je brzo otislo, a znaci to je tekucina na jednom mjestu.klara prvotno napisa
![]()
glavno je da je lijek nutra i da nema opasnosti! 8)
4 Gonala mozes smiksati u 2 otopine i bocnuti se jednom samo.pčelica2009 prvotno napisa
Ja si kupim sprice od 2 ml u apoteci a igle mozes koristiti one koje dobijes uz Gonal.