-
ma smućkati gonale je stvarno prelako. i gonali su puno finije inekcije od menopura, lakše se i mute.
top lista lako samodavajućih inekcija:
1. decapeptyl - divota, samo se ubodeš. treba stajati u frižideru, pa preporučam da ga izvadite pola sata prije uboda, jer inače zna peći. ako zapeće, usporite davanje.
2. ovitrelle 2u1 - dakle već pripremljena šprica, isto divota - koliko se sjećam - isto treba stati u frižideru.
3. gonal - ugodne inekcije, lako se mute, čuvajte neiskorištene šprice (ja sam se još 2 ivf-a na menopurima bola sa gonal špricama, samo bi istisnula gonal otopinu i ubacila mp otopinu, jer su inekcije jako ugodne za ubost se) jer ako vam promijene terapiju sa gonala na mp, dobro će vam doći. koliko se sjećam - isto treba stati u frižideru.
4. cetrotide - još jedna mućkalica, ali za razliku od mp, ugodna igla, dolazi u pakiranju. nakon uboda može vam se pojaviti reakcija u vidu crvenila i otoka, što je vrlo uobičajeno i ne trebate se zabrinjavati. ne češite, iako svrbi
5-6. menopur i ovitrelle koje nisu 2u1 - mp je katastrofa i za razbijanje bočice sa otopinom (pazite da se ne porežete), pa zbog nekvalitetnih plastičnih inekcija iz ljekarne koje skupljaju mjehuriće pri vrhu.... ovitrelle isto, ako se inekcija kupuje u ljekarni.
7. fragmin - inekcija ugodna izgleda, sve je već spremno, treba se samo ubosti, ali je daleko najneugodnija inekcija koju sam davala. za raziku od gore navedenih, u heparinskim inekcijama zrak se ne smije istiskati prije uboda, već na kraju "uštrca" tekućinu duboko u meso, tako da ćete imati puno manje podljeva, modrica i kvrgi (tipične reakcije za heparinske inkekcije pri nepravilnoj upotrebi, za razliku od hormonalnih). mjesto uboda se nakon uboda ne smije ničim tretirati da ne bi došlo do istih reakcija. peče ko sam vrag, ali se stisnu zubi i prođe nakon minut-tri
sve navedene inekcije se daju potkožno, u stomak. kod svakodnevnog bodanja poželjno je mijenjati strane uboda. stomak se uštipne i inekcija se uvede pod kutom od 45.
obavezno provjerite trebaju li inekcije stati u frižideru. na 1. aih sam morala baciti ovitrelle jer mi je stajao mjesec dana van frižidera.
ako putujete a inekcije moraju biti u frižideru, kupite mali frižidrić za izlete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma