Stranica 14 od 23 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1146

Tema: samodavanje injekcija

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rekli su mi da mješam sa dvije otopine ali ide sve u jednu špricu.

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

hvala cure

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej cure, pikam se evo 4. dan i muku mučim s onim staklenim ampulicama gdje je otapalo. Samo jednom sam uspjela prelomiti vrh ampule kako treba i to kod doktora kada mi je pokazivao kako. Sve ostale dane mi je ampula pukla niže nego bi trebala (nije se raspala, iskoristila sam sve ok), oštro, a danas sam uspjela majstorski i raskrvariti prst.

Sad me hvata totalna trema pred pikanjem sutra i preksutra, imam još točno 2 ampulice i strah me da mi ne pukne koja skroz i što ću onda, kako umutiti lijek? Ima li negdje za kupiti samo tih ampulica s otapalom da imam za svaki slučaj? Ne kužim zašto mi tako glupavo pucaju, radim sve kako treba, prst tamo kod one oznake - točke, a eto ipak mi pukne tako nezgodno. Ima li netko savjet (ili možda koju ampulicu s otapalom viška)?

I što je zapravo to otapalo, jel to obična fiziološka ili?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ValaMala, ja ti nisam sigurna što je otapalo... ali ako je kao i za Gonal F pročišćena voda (što god to značilo- tak piše u uputstvima) onda ti ja imam nekoliko šprica jer kako sam prah miješala 3u1 sačuvala sam šprice. Tako da znaš ako će ti možda pomoći.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Hej cure, pikam se evo 4. dan i muku mučim s onim staklenim ampulicama gdje je otapalo. Samo jednom sam uspjela prelomiti vrh ampule kako treba i to kod doktora kada mi je pokazivao kako. Sve ostale dane mi je ampula pukla niže nego bi trebala (nije se raspala, iskoristila sam sve ok), oštro, a danas sam uspjela majstorski i raskrvariti prst.

Sad me hvata totalna trema pred pikanjem sutra i preksutra, imam još točno 2 ampulice i strah me da mi ne pukne koja skroz i što ću onda, kako umutiti lijek? Ima li negdje za kupiti samo tih ampulica s otapalom da imam za svaki slučaj? Ne kužim zašto mi tako glupavo pucaju, radim sve kako treba, prst tamo kod one oznake - točke, a eto ipak mi pukne tako nezgodno. Ima li netko savjet (ili možda koju ampulicu s otapalom viška)?

I što je zapravo to otapalo, jel to obična fiziološka ili?
    draga, eto, i ja sam žrtva napada glupe ampulice, krvi bilo ko u ratu, ali mali savjet- uzmeš maramicu, i fino primi taj pipak gore, i malo ga pritisni prema sebi, pa na kontra, nekad lakše pukne prema tebi, bar je meni tak... doduše nije mi jasno kak sam ja uspjela prvu smrskati... e da, a ja sam imala 6 tih ampula, ali u napadu tugo-bjesa sva sam bacila...ali viška ti ima ziher svaka cura u postupku, jer sve mješamo 3 u 1, da nam bude lakše...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tikki, hvala ti, vidjet ću hoće li se javiti koja curka s viška ampulicama kako je rekla inana, ali ako ne, jurcam nekud po ove tvoje ako bude potrebno. Hvala Bogu da si u Zagrebu.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vala Mala, imam i ja nešto tih "vodica"...ostalo mi od menopura.
    Jedino nisam ziher kolko jer sam sad na poslu, ali mislim da ih je bar jedno 5-6, ako ne i više...
    ako trebaš, javi se da dogovorimo primopredaju ili već neki drugi način

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bab, puno ti hvala, ja sam ti na Srednjacima, tako da smo blizu. Puno bi mi značile te vodice, jer imam samo onoliko koliko imam i tih lijekova, pa ne želim umirati od straha zadnji dan hoće li mi se baš tada skroz raspasti posljednja. Šaljem ti broj moba na pp, pa ćemo se dogovoriti. Ljubim...

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bit će mi drago pomoći

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni sestra pokazala ovako: ima ona točkica s jedne strane, na nju stavite palac i povlačite od sebe i prema gore (nadam se da sam dobro objasnila) - pucaju vrhovi super, bez problema. Dok mi to nije pokazala i kod mene je bilo smrvljenih amupula i svega
    Sretno

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ValaMala i meni je ostalo tih ampula od Menopura pa javi ako ćeš trebati.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala curke, dala mi je Bab (hvala draga ). Ja i dalje trgam te ampule ko nekoordinirano majmunče. Danas sam bila posebno "kreativna", haha. Po prvi put sam uspjela jednu ampulu doslovce zdrobiti među prstima. Drugu sam slomila krivo, ali uspjela iskoristiti. A ne kužim, inače nemam 2 lijeve, doista, spretna sam s malim prčkavim stvarima, ne kužim što izvodim s tim!

S koje strane te točke stavim prst, na nju ili s druge strane? Jel ta ampula treba puknuti onako više pri vrhu? Meni bez obzira kako držim pukne na samom grlu - onom užem dijelu.

Idem sutra na prvi pregled i pitat ću opet dr. da mi pokaže. Mislim kod njega mi je pukla tako lijepo školski, da sam mislila da ću tako svaki dan, a ono...

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ValaMala, probaj onak kak sam ti rekla, uzmi ručnik ili neku krpu i primi za cijeli taj uski dio i samo gurni od sebe...ja nisam nikad gledala te njihove točke...i meni je uvijek puknula skroz ravno i to pri samom dnu tog uskog dijela, tako da ti ostane ustvari samo donji dio ampulice... a jesam objasnila
    I da, sretno sutra, nadam se da će te broj folikula lijepo iznenaditi

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super si ti meni to objasnila, ali ne ide, haha, a možda je stvar i u tome što se pikam u praskozorje kad napola spavam valjda. Znam, eto, svako jutro u nekih pola 6 sam ti na vratima da mi prelomiš ampulicu, dogovoreno?
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 12.05.2011. at 12:20

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a jel može oko pol 7 ???
    Da ne budemo skupa krmeljave...
    A baš mi je žal da se tak mučiš s tim,ali utjeha ti je kaj još kratko traje, još 3-4 dana i to je to. Do iduće bebice, naravno

joj, ubile nas budu moderatorice zbog offtopičarenja...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma lako ti je, uzmi papirnatu maramicu, zamotaj palac, pritisni na crvenu točku na ampuli (pritisni palcem od sebe prema ampuli)

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure molim vas savjet i mišljenje. danas mi je dragi dao 4-tu injekciju decapeptyla, u dugom protokolu sam ovo je moj prvi stimulirani ivf.
    s obzirom na to da me on pika samo po usmenim uputama sestara iz bolnice, malo smo u strahu da li je sve ok i da li se može pogrješiti u davanju injekcija. daje mi u bedro, fino me zaboli kod uboda igle i onda u jednom trenutku jako zapeče, pa sve to prestane.
    redovito mi se svaki dan pojavi kao neko tvrdo zadebljanje ispod kože, čvorić /ovo me najviše brine/, veličine kao da me komarac upiknuo, ne boli, ali tako stoji par sati i nestane. jako sam mršava, stvarno nemam ni grama sala, tako da me on uštipne za kožu koliko stigne i onda upikne pod stupnjem od 45. ja si na mjestu davanja lijeka i prije i nakon uboda neko vrijeme držim led. dajte me prosvijetlite ako negdje bitno griješimo .
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 10.09.2011. at 20:03

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je prvu frendica koja je inače medicinska sestra dala u ruku i peklo ko sam vrag, a kasnije mi je davala u trbuh oko pupka i davala mi ju je polako i nisam ni osijetila!
    istina imam špeka pa možda zato manje i boli u trbuh!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Bebica_2 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je prvu frendica koja je inače medicinska sestra dala u ruku i peklo ko sam vrag, a kasnije mi je davala u trbuh oko pupka i davala mi ju je polako i nisam ni osijetila!
    istina imam špeka pa možda zato manje i boli u trbuh!
    ja nema špeka nigdje i čini mi se da je to trenutno mali problem. mene ti najviše brine da li možemo nešto bitno pogriješiti???!!! i zašto mi svaki put ostane ta oteklina dosta široka ispod kože? ne boli ništa, niti kad diram, niti kad stisnem ali je baš otečeno i tako ostane par sati. danas mi je posebno široko, kao da su me 4 komarca ubola, nemam pojma kako da to opišem. nije mi ništa podliveno, mjesto uboda se niti ne vidi.
    ne znam da li smijem stavljati prije i nakon injekcije led, negdje sam vidjela da preporučaju pa mi se činilo da će mi to olakšati.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

e to ti stvarno ne znam, možda ti pre brzo ispusti lijek nek proba ful polako, ona je meni znala malo stisnut inekciju pa stat pa opet tako da lijek stigne uć...ne znam stvarno il probaj zvat na humanu pa ih pitaj!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e to ti stvarno ne znam, možda ti pre brzo ispusti lijek nek proba ful polako, ona je meni znala malo stisnut inekciju pa stat pa opet tako da lijek stigne uć...ne znam stvarno il probaj zvat na humanu pa ih pitaj!
    nazvat ću sutra kbc, ne znam da li će mi se netko javiti sutra je nedjelja.... ufa, vječno neki problemi, nisam mislila da će nas obično davanje injekcija ovako mučiti. nadam se da će se još netko javiti sa svojim iskustvom.
    hvala bebica u svakom slučaju.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

thinkpink decapeptyl se daje najčešće u trbuh ili u ruku.Moram priznati da nisam čula da si je itko od cura davao u bedro. Mene je najmanje bolilo u trbuh, a ni ja ti baš nisam debela.Dec moraš izvaditi pola sata ranije iz frižidera prije nego ćeš ga ubrizgati i ja sam si ga uvijek davala jako polako jer peče.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    thinkpink decapeptyl se daje najčešće u trbuh ili u ruku.Moram priznati da nisam čula da si je itko od cura davao u bedro. Mene je najmanje bolilo u trbuh, a ni ja ti baš nisam debela.Dec moraš izvaditi pola sata ranije iz frižidera prije nego ćeš ga ubrizgati i ja sam si ga uvijek davala jako polako jer peče.
    u kbc-u su nam sestre točno pokazale gdje se daju, tako da, vjerujem da je mjesto ok, a rekle su da možemo i kombinirati, dakle jedan dan trbuh, pa noge, ruke, samo da jedan dan pikamo u jednu stranu, drugi dan u drugu. ma nemam pojma, baš me nekako deprimiralo danas to, nisam više sigurna da li je sve skupa ok.
    opet, mi nije jasno da bi tako olako davali da se žene same pikaju da se može baš toliko kardinalno pogriješiti. u svakom slučaju vjerujem da mi lijek djeluje, jer blago osjećam dosta nuspojava.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    ja nema špeka nigdje i čini mi se da je to trenutno mali problem. mene ti najviše brine da li možemo nešto bitno pogriješiti???!!! i zašto mi svaki put ostane ta oteklina dosta široka ispod kože? ne boli ništa, niti kad diram, niti kad stisnem ali je baš otečeno i tako ostane par sati. danas mi je posebno široko, kao da su me 4 komarca ubola, nemam pojma kako da to opišem. nije mi ništa podliveno, mjesto uboda se niti ne vidi.
    ne znam da li smijem stavljati prije i nakon injekcije led, negdje sam vidjela da preporučaju pa mi se činilo da će mi to olakšati.
    Ne možeš pogriješit. Ta oteklina ispod kože je zato što TM vjerojatno ubode preplitko i tekućina ostaje ispod same kože, to nije greška, ali...zato ti izgleda kao ubod 4 komarca dok se tekućine ne apsorbira u tijelo. Stalno te pokušavam nagovorit da probate u trbuh, vjeruj mi da je manje bolno i puuuno lakše.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možeš pogriješit. Ta oteklina ispod kože je zato što TM vjerojatno ubode preplitko i tekućina ostaje ispod same kože, to nije greška, ali...zato ti izgleda kao ubod 4 komarca dok se tekućine ne apsorbira u tijelo. Stalno te pokušavam nagovorit da probate u trbuh, vjeruj mi da je manje bolno i puuuno lakše.
    javim ti kad se on konačno ohrabri za trbuh , šta da ti kažem, vidim da je i njemu jako teško i da se boji da nešto ne fula....
    rekao mi je da me danas vozi na hitnu, a meni se čini da je bolje da se nas dvoje zajedno trudimo i borimo doma, makar oko ovih stvari koje još možemo zajedno raditi.
    vjerujem da nismo prvi ni zadnji koji se ovako osjećaju.....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baš sam i ja to pomislila da ti je preplitko upiknuo, igla mora ići do kraja a nek tek malo ispod površine i kad probije onu kožicu poslje nećeš osjetiti ako ti je zabode do kraja.

Lastin rep avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Definitivno je lakše u trbuh! Probala ja u bedro tj nogu i nije mi bilo ugodno. Igla nakon šta probije kožu na trbuhu sklizne do kraja i to je to...Na početku kada sam saznala da ću si sama morat davat inekcije nije mi bilo svejedno, čak sam i pomislila da nema šanse da si ja to sama davam. Al eto, situacije čovjeka na svašta primoraju.
    Što se tiče preplitkog davanja inekcije, tako sam si ja prvi put u trbuh dala preplitko (igla nije bila pod kutem od 45) i tada mi je kvržica stajala nekoliko sati. Onako kako je thinkpink rekla kao da ju je komarac upiknuo. Već drugi put sam pazila pod kojim kutem si dajem i jedino što je poslije inekcije ostalo je mala crvena točkica i svrbež u trajanju od 5 min!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pozdrav!Što se tiče samodavanja injekcija i ja sam mislila da ću se teško na to odvažiti ali već treći dan,nakon što mi je stručna osoba pokazala kako,sama sam sebi davala Menopur,kasnije Cetrotide i štopericu u trbuh.Ništa strašno,naravno,ruke se tresle ali bila sam ponosna.Nikakvi tragovi u vidu modrica sl. samo crvene točkice.Sretno!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

thinkpink i ja ću zagovarat davanje u trbuh, ja sam si sama davala i nisam ni osjetila
    Ono što ti ostane ko ubod komarca, da možda je malo preplitko, ali i to se da rješit tako da nakon uboda s onom vaticom malo promasiraš mjesto uboda da se tekućina "razlije"

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, konačno je pao ubod u trbuh i to je stvarno prava milina naspram onom masakriranju u nogu !
    nema otekline, nema bolova, samo mi je ostao mali crveni plikić oko mjesta uboda, ali nije otečeno nego samo iziritirano, rekla bih od uboda. bilo bi vjerojatno i puno bolje da nisam usred pikanja umrla od smijeha....svašta....nemam pojma šta mi bi!??!!!
    hvala vam svima neizmjerno!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    cure, konačno je pao ubod u trbuh i to je stvarno prava milina naspram onom masakriranju u nogu !
    nema otekline, nema bolova, samo mi je ostao mali crveni plikić oko mjesta uboda, ali nije otečeno nego samo iziritirano, rekla bih od uboda. bilo bi vjerojatno i puno bolje da nisam usred pikanja umrla od smijeha....svašta....nemam pojma šta mi bi!??!!!
    hvala vam svima neizmjerno!
    Mašala! Sad ću s guštom napisat: jesam ti rekla!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mašala! Sad ću s guštom napisat: jesam ti rekla!
    napiši slobodno kad si apsolutno u pravu, nadam se da će moje iskustvo pomoći i drugim curama!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jeeee!!!
    Trbuh je zakon!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jeeee!!!
    Trbuh je zakon!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure, ja sam danas prvi put sama piknula Gonal u trbuh, prošlo je odlično, baš sam ponosna prvo smo mislili da će me mm pikati ali je njega nešto kao bilo strah pa sam ja preuzela sve u svoje ruke

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bravo kitty!!! Jelda da nije strašno?
    Ja sam se otpočetka u svim postupcima sama pikala - prevalila sam taj prvi put i kasnije je bilo lako! I puno je jednostavnije tako - odrediš si vrijeme koje ti odgovara, o nikome ne ovisiš...

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pa da, nije uopće strašno, i baš sam sretna što ne moram razmišljati o tome tko će me pikati

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam se prvi dan sva tresla, uopće ne znam kako sam se uspjela ubosti... Sad sam već pravi profesionalac!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Jedno pitanjce...na protokolu koji mi je dr dao piše da si dajem injekcije između 16 i 18h, najbolje oko 17h. Zbog posla ću si moći davat injekcije tek oko 18h. Hoće li to biti u redu ili je baš od velike važnosti da to bude oko 17h?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne mora biti točno u 17 h, odstupanje oko sat vremena je normalno, neki kažu i više, al tako u 18 h ti je sasvim ok...

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure jel se clexan može davati kasnije navečer ili mora ići kad i stimulacija?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da se moze davati neovisno od vremena stimulacije.Bitno je samo da ne saras puno sa vremenom davanja,nego da dajes odredjeni lijek u tacno vrijeme za njega(moguca su mala odstupanja od max sat vremena-sto se Heparina tice),ja sam se vremena stimulacije drzala ''ko pijan plota'' a za Heparin znam pola sata zakasniti

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jučer je bilo moje prvo pikanje... i sve je bilo ok. dok nije trebalo povući u iglu mješavinu, stvorio mi se pritisak i uporno mi se iz šprice vračalo u bočicu... ima li tko kakav savjet kako da mi se to ne dešava? jer onda su mi se stvorili mjehurići i mislim da mi je s tim mjehurićima ostalo koja kapljica pa me strah posljedica

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je bilo moje prvo pikanje... i sve je bilo ok. dok nije trebalo povući u iglu mješavinu, stvorio mi se pritisak i uporno mi se iz šprice vračalo u bočicu... ima li tko kakav savjet kako da mi se to ne dešava? jer onda su mi se stvorili mjehurići i mislim da mi je s tim mjehurićima ostalo koja kapljica pa me strah posljedica
    pitaš za menopur ili?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ti povučem lijek iz bočice, cijeli, bez obzira na mjehuriće, kad vadim van iz bočice iglu držim čvrsto gornju stranu šprice da mi ne pobjegne tekućina van kad izvadim iglu iz bočice. nije bitno što imaš puno zraka u šprici, sad kad si izvadila iglu možeš slobodno iglu okrenuti prema gore i polako tekućinu gurati prema izlazu kao kada si daješ injekciju. ako imaš mjehuriće, polako sa prstima lupkaj po šprici i oni će ti se razbijati/nestajati. kad ti tekućina dođe do kraja trebali bi nestati i mjehurići, ako nisu nestali opet unesi malo zraka u špricu pa ponovi radnju.
    prvi put mi je trebalo 45 minuta da ovo napravim i ulovila me strašna panika da neću stići, a sada mi treba 3-4 minute tako da stvarno nije problem.
    nadam se da si uspjela poloviti, ako ne neka još neka cura objasni!
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 29.09.2011. at 10:04

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure, nema veze ako vam ostane malo mjehurića, neće se ništa dogoditi jer injekcija ide pod kožu a ne u venu.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da radi se o menopurima
    nije mi problem se bosti i istjerat mjehuriće iz šprice nego kad sam otopinu stavila u menopur nisam nikako mješavinu mogla izvuć jer mi se stvorio pritisak i vukao mi je tekućinu iz šprice pri tome su mi se stvorili mjehurići u bočici i nisam ih više mogla povuć u špricu
    ulovila me panika al možda danas kad već neke stvari znam bude lakše

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da radi se o menopurima
    nije mi problem se bosti i istjerat mjehuriće iz šprice nego kad sam otopinu stavila u menopur nisam nikako mješavinu mogla izvuć jer mi se stvorio pritisak i vukao mi je tekućinu iz šprice pri tome su mi se stvorili mjehurići u bočici i nisam ih više mogla povuć u špricu
    danas je definitivno novi dan , bit će bolje vidjet ćeš. pokušaj što manje tresti bočicu dok stavljaš vodu u lijek, prvi dan sam ja to sve držala u ruci, a drugi sam stavila na ravnu podlogu i nisam ništa micala da se ne zapjeni i pustila sam tako minutu-dvije pa tek onda polako vukla otopljeni lijek.
    opet će ti ostati nekoliko mjehura ali slobodno sve to navuci u špricu i drži čvrsto gornji dio šprice da ti ne pruža otpor, bez obzira koliko imaš zraka/praznine u šprici slobodno izvuci iglu iz bočice i onda ti više nema pritiska, pa možeš slobodno "raditi" sa lijekom.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da radi se o menopurima
    Kad otopinu stavljaš u menopur istisni iz šprice zrak, on ti stvara taj pritisak.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad otopinu stavljaš u menopur istisni iz šprice zrak, on ti stvara taj pritisak.
    si skužila da JA dajem savjete....sigurno si se nasmijala, priznaj !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •