annabell, teško da se možeš pripremiti na sve prije prakse...
Moje prvo samostalno miksanje Menopura bilo je čista katastrofa (iako mi se sve činilo vrlo jednostavno kad mi je u bolnici pokazala sestra...). Uspjela sam navući vakuum u špricu, pa mi je pola sadržaja šprice ni sama ne znam kako iscurilo, pa mi se onda u špricu navukao zrak, koji se nije dao istisnuti (u šprici 5 mll zraka, 5 mll otopine, a kad probam istiskivati zrak, kroz iglu kaplje...). Na kraju sam u jednom apokaliptičnom trenutku injektirala u sebe i zrak i otopinu, jer si više nisam mogla dozvoliti da gubim sadržaj iz šprice. I sad hodam po svijetu sa zračnim jastučićem u potkožnom tkivu stomaka
Nakon ove dogodovštine, kad sam se malo smirila i kad sam uz pomoć mm i dragih prijatelja (nitko nije medicinske struke) izanalizirala što je pošlo po zlu, odlučila sam vježbati....napunila običnu čašu s vodom, uzela špricu i iglu i onda uvlačila vodu u špricu, pa zrak, pa istiskivala zrak, pa namjerno stvorila vakuum u iskorištenim ampulama Menopura....i tako sam se igrala dok nisam shvatila u čemu je kvaka....
Sutradan je već bilo puno bolje, a 5. dan sam tako miksala Menopur, da mi je bilo žao što je stimulacija gotova, jer sam miksala ko prava....
Anyway, puno sreće ti želim sa miksanjem i samodavanjem injekcija!