Stranica 4 od 23 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 1146

Tema: samodavanje injekcija

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

rebeca trebas sa velikom iglicom usisat sadrzaj a onda prominit malu inzulinsku za bocnit se

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

regina78, ja sam pretpostavila da je tako, ali sam onda kupila pogrešne šprice jer kod ovih što sam ja kupila ne može se mijenjati šprica. Sve je u kompletu . Na njima piše da su inzulinske, ali se igla ne može skinuti, na igli je narančasti čep :?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

neznam, al ja kad sam kupovala, odvojeno sam kupila spricu i iglice, komplet velikih i tih malih inzulinskih

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kolike se šprice kupila?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sprice su standardne, oko 10cm, one skroz "staromodne", obicne

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto, ja nakon 10 dana 0,5 Suprefacta, narednih 6 dana idem na 0,2 ml Suprefacta i po 4 gonala dnevno u tih 6 dana. Dajte mi samo potvrdite da je najbolje 4 gonala otopiti u dve otopine i sve u jednu spricu i tak se piknuti?! To mi je nekako najlogicnije i najjednostavnije

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja znam da na uputama pise do 3 u jednu otopinu sta znaci da si u pravu, al neznam jel sve stane u jednu spricu :? valjda stane

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zviznula sam ja po dve u jednu otopinu i sve 5

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bila sam na prvom uz. Dr. kaže još je debela sluznica i da trebam doći idući petak na pregled da vidimo kad krećemo sa menopurima. Ali meni jutros stigla menga, što znači u petak će biti 6.dan menge. Jeli mi kasno da tada tek dođem, i kad ste vi počele primati menopur, koji d.c. :?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

od 2 ili 3 dc! nazovi ga i reci mu da si dobila M!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nikako ne mogu dobiti dr. nedostupan je kad god nazovem. Sutra mi je 3 dc. Jeli itko počeo sa menopurima 7 ili 8 dc.? Meni se to čini dosta kasno. Tako sam primala gonale sa klomifenom. Ali prvo bi išao klomifen od 3-8 dc. zatim gonal. :?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ti stvarno neznam odg na to pitanje, trebala si na odbrojavanje pitat :/

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

regina, zvala sam i pitala dr. rekao je da je sve ok, neka dođem u petak neće biti kasno.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad se počinju lijepiti flasteri Estraderm, to nikako da skužim?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Uh, ni ja nemam pojma o tim flasterima.
    Pise li ti nesto u protokolu, ili na "uputama" u kutiji flastera?

Inace, vec sam jednom spomenula ali jos bih ovdje jednom ponovila, znate li mozda treba li kome onih gotovih (napunjenih samo s otopinom) 1ml šprica i rozih i crvenih igli? Ja toga imam oko 10-15 "kompleta", sve netaknuto,neotvoreno, iz kutija Gonala (trosila samo ampule) i rado bih poklonila ako neka od vas kupuje taj pribor.
    Samo se javite ako nekom treba!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Kad se počinju lijepiti flasteri Estraderm, to nikako da skužim?
    Ja sam ih ljepila od punkcije, svaka 4 dana novi, jedno pakiranje.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može li mala pomoć, molim vas. Sad sam si dala injekciju ovitrelle, onako kako mi je rekla sestra, da injekciju samo dobro ukosim i da se piknem. Tako sam i napravila. Rekla mi je da će malo peći, a i prije bi me peklo, samo što sam prije primala u rame. Ali sad me nije ništa peklo, apsolutno ništa. I sam me je frka jesam li je dobro dala sebi, jesam li mogla nešto pogriješila, jeli šprica mogla otići u krivim smjeru? :? :? :?
    Molim vas komentar vaš, više sam umorna od svega, nakon toliko menopura, najbolje da sam sad falila sa ovitrellom :?
    Više me pekao decapeptyl i menopur

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rebeca, draga, mislim da nisi ništa falila. Ja sam si davala Ovitrelle s.c. u stomak i nikad me nije peklo. Opusti se, bit će OK!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Superman , tako sam se uplašila, čak sam pomislila da se nije pokvarila, jer mi je bilo kao da vodu uštrcavam :? . Kažem ti prije sam je primala u rame, joj to je jeko bolilo, baš peklo. Ali ovo sada je neusporedivo, samo sam osjetila ubod drugo niša :?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto razloga više za samodavanje injekcija! Ja sam si do sada davala Ovitrelle i Menopur. U stomak, s.c. Ništa me nije peklo.
    Ali, tvoje pikanje je završeno ....sad lijepo na punkciju, pa dobar tulum u labu, pa dvije crtice na testu, pa jedna lijepa troznamenkasta beta....jel dogovoreno?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OK, hvala ti

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Rebeca, da te i ja umirim .... ja sam do sada primala sc gonale, merionale, menopure, ovitrelle i fragmin i im choragon i NIJEDNA od navedenih inekcija mene nije ni zapekla ... pa čak ni fragmin na koji se cure žale da ih jako peče, a ja ga niti ne osjetim, kao da vodu uštrcavam...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

rikikiki , malo sam se primirila, zahvaljujujući vama. Mislim da nisam imala šta fulati, nakon toliko injekcija koje sam sama sebi dala, i opet mi je sestra dala upute, tako da zbilja mislim da nisam imala gdje pogiješiti. Zbilja je lijepo kad imaš s nekim podijeliti ovakve stvari

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

rebeca, nema šanse da si nešto krivo napravila.A to što te ne peče, pa to je zato jer- nakon toliko injekcija si postala pravi majstor, prije svega u pikanju, ali imuna na bilo kakve minijaturne neugodne osjećaje peckanja...
    Uglavnom, to je to! Sad navijamo za uspješnu punkciju!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

annabell , da samo još da to prođe

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo još malo da se smiriš, u rame te bolilo zato jer u ramenu ima više mišićnog tkiva pa te peklo radi toga pogotovo ako si dala I.M a kad se daje u stomak onda manje boli jer se daje u "salo" pa manje boli!!!!Zato nisi ni osjetila

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene ništa nije peklo mi menopur,ovitrelle,choragon,sve davala sama,imam 55 kg pa si možete misliti koliko imam špekeca ( niti u rame,kad me prvi puta piknula sestra da mi pokaže)
    ovitrelle ,stvarno imaš osjećaj kao da uštrcavaš vodicu

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lambi - blago tebi. mene sve peče ko ludo . i ovitrelle i gonal. sve se bojim kako ću na jesen proći sa menopurima i suprefactom :/ .

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tajna peckanja, bar kod mene je u uzasno sporom ubrizgavanju inekcije, tada nista ne pece

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

regina - znam za tu tajnu sporog ubrizgavanja i donekle pomaže. eh sad, da se još odvažim za pikanje u trbuh :/ . do sada sam prakticirala u rame i bedro.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja uvijek u trbuh i cool mi, skroz ponosljivo

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mene je sve dobro ispalo, dobro sam dala ovitrelle. I sestra mi je rekla da me nije peklo iz razloga što sam dala u salo. Punkcija je uspješno prošla, kao što sam napisala na odbrojavanju.
    Cure

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sad sam na you tubeu pogledala filmiće samodavanja injekcija i, da oprostite, usrala sam se od straha! :shock: :shock:
    Kaj se ta igla fakat mora zabit do kraja?
    Užasno me je strah, a još ni neznam koju terapiju ću dobit - u srijedu dobivam protokol. Plačem od izbezumljenosti
    Jer postoji nešt samo u obliku tableta? Oprostite, već ste mi pisale da nije strašno, al sad kad sam to vidla...
    Mislim da ja to ne mogu.
    Prejadna sam. Bila sam jako optimistična, al sad me valjda opalilo po glavi

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ženo to je mal tanka iglica od 1,5 cm, to niti vidiš niti osjetiš. Ja ti nebi lagala, vjeruj mi jako se bojim bola, i tako sam se osjećala. Kad je došao dan za data injekciju, ja sam to napravila stvarno da nisam osjetila. Kad dobiješ terapiju javi pa ćemo u detalje sve razložiti

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tonili mogu te razumit, jer sam prije 15 dana bila u istoj situaciji kao i ti. Nisam mogla spavati stalno sam mislila kako cu ja to, pa ja to necu moc, a onda sam se malo bolje promislila i sam sebe pitala:
    zasto ti mislis da si nesto bolja ili posebnija nego neke druge cure s foruma, zasto bi ti bila toga postedzene????????......i na kraju sam sama sebi zapovijedila da cu to odraditi junacki i mogu ti reci da se nisam pono razmisljala bocnila sam je, ubrizgala i mojoj sreci nije bilo kraja. Ako sve mi to mozemo, mozes onda i ti, moras tako razmisljat i vidjet ces da je to stvarno NISTA!!! U petak sam bila u klinic i vadili su mi krv, umirala sam od straha, da mi je na kraju glavni doktor vadio krv koju sam paniku napravila, samo tako da znas da ti ovo nepise neka hrabrica, vec kukavica. Ja vijerujem u tebe i znam da ces uspijet!!!!

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure ja moram samo dodat, da mi je sve to nepoznato o tom peckanju.
    Na forumu ste pisale da gonal pecka, ali ja ga stvarni ne osijetim( koristim gonal u penu).
    Na pocetku mi je to sa ubrizgavanjem dugo trajalo, a sadu ga ubrizgam brzo i isto me ne pecka.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo imam jedno pitanjce. Pocela sam sa decapeptilom i sada sam vec 4 dan na gonalu, 9 mi je dan ciklusa, ali imam jos uvijek malo krvarenje. Jeste li imale ist tako iskustvo, moze li to biti od bockanja??? :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jesam ja.Dr. je rekao da je to normalno i da će pomalo nestati

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rebeca i mislila sam da bi to trebalo bit "ok" radi pustih hormona.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoju betu

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam isto imala duže krvarenje kada sam uzimala decapeptil, čak sam na 1. folikulometriju (7. dc) išla dok sam još krvarila i pitala dr. da li je to normalno a on je rekao da je. zato se ne brini sve je ok i samo da ti još poželim puuuno sreće.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ameli hvala trebat ce mi

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno samodavanje injekcija

I ja sam malo duže krvarila nakon uzimanja dec. ciklus mi je bio 9 dana i dr. je rekao da je to ok, da se ne brinem.
    Sretno draga.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

amly hvala ti na riječima potpore. Jučer mi je fakat bio loš dan -gledanje procesa pikanja me još dodatno uznemirilo. Naravno da i ja ne mislim da sam nešto bolja ili posebnija od svih vas, na kraju krajeva da vas svih skupa nema neznam kak bi se ponjela sa svime što me čeka!
    Kao što kažu: Svaki početak je težak
    Svima na početku, sredini i kraju...

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tonili ja sam jedva cekala da pocnem se bockati samo da to prode. sada se bojim punkcije, pa se opet tjesim nakon punkcije nema vise bockanja.......uh uvijek neki strahovi.......ali kada dode bebac sve se zaboravi

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je malčice bolila punkcija, jer je tražio 2 folik., pa sam malo osjetila. Ali to je sve tako kratko svega 2-3 min. Tako da to nije nikakva bol, vjerujte prekratko da bi bila neka bol, i što je najbitnije trenutna je, tako da se da izdržati

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja imam jos jedno pitanje. trenutno sam na dec. i gonalu, a danas mi je 11 dc. malo oko jajnika osijecam pritisak i leda me malo bole jel´i to normalno??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne brini sve to spada pod normalno

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sigurno već i vrapci na drveću znaju, al za slučaj da koja od vas nije čula....jučer sam postala samopikalica!!!!! Da, da, da, sama samcijata sam se opalila suprefactom! :D :D :D
    Bogu hvala na špekiću - niš me nije boljelo!
    Drage curke hvala vam na savjetima i podršci - da nije bilo vas, ne bih ni znala da to mogu sama, a kamoli skupila hrabrost da fakat ideju sprovedem u djelo!
    E sad imam pitanje za vas koje ste koristile supresiju u ampulama od 5,5, pa si svakodnevno vadile količinu koja vam je bila propisana:
    Ja koristim suprefact i svaki dan si moram izvadit 0,5 - sad me zanima postoji li mogućnost da ostatak lijeka ishlapi iz ampulice? Mislim, iako je rupica koju napraviš iglom jaaako mala, ampula stoji tak "probušena" i otvorena 11 dana. :? Jeste je nekak zatvarale, ljepile gore čep il kaj? Prvi mi je put, pa me svašta brine...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel mi netko može reci za Choragon...imam ampulu sa otopinom i 1 sa "tableticom"! Obje su ampule kojima se mora otkinuti vrh....znači prvo navučem sa špricom tekućinu, pa otkinem vrh sa ampule sa tabletom i istisnem tekućinu u nju???? I sve opet van??? I jeste si same davale Choragon jer mora ići u guzu sa onom igletinom ...??

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zelimo bebu - Choragon ide u guzu pa ne znam kako ćeš izveti samopikanje :/ . a da odeš u dom zdravlja ili hitnu?

Stranica 4 od 23 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •