-
Venecijaneri - čišćenje
Muči me čišćenje prašine sa venecijanera. Čula sam da postoji nekakva "štipaljka" kojom se oni čiste (suho/mokro). Zanima me, zna li netko gdje se to može kupiti? Thnx na odgovorima!
-
Ne znam za tu stipaljku, ali navuci rukavicu na ruku (ja sam vunenu) i brisi red po red. Prakticno je.
-
-
najpraktičnije ih je skinuti i oprati u kadi ili na dvorištu, spužvica, neko sredstvo, pa dobro isprati. mislim da je najbolje preko ljeta da se dobro osuše.
inače preko godine ih čistim magičnom krpom. imam ogromne prozore i stvarno treba dosta vremena za čišćenje, molim se bogu za novu stolariju i vanjske rolete
-
I ja ih upravo za vikend prala u kadi a vidjela to na na onoj emisiji na RTL-u Odred za čistoću.
U kadu uvalila krpe na dno da ne izgrebem i gornji dio sa mehanizmom ne uroniš u vodu da ne zahrđa. Poslije ih ostavila 2 dana okomito u bideu da se osuše i baš su lijepe.
Inače sam ih brisala vlažnom krpom na način da ih zatvorim da se ne vidi van i jednom rukom pritisnem uza staklo i udri miško.
Ovo sa kadom je zakon.
-
-
držiš ih jednom rukom naslonjene na zid tuš kade i pereš najjačim mlazom, zatim malo protrljaš spužvicom+likvi, ispereš i objesiš na radijator.
-
ja planiram staviti venecijanere ali me obeshrabruje čišćenje :/
Veliki problem ili ne ?
-
Ovisi. Ja sam ih sad prvi puta baš skinula i prala u kadi i mislim da to nije tako komplicirano ali recimo ne bih to prečesto radila. Osim toga ja imam samo 2 prozora sa venecijanerima a da imam velike staklene stijene i sve u njima mislim da ih ne bi stavila nikada. Rađe zavjese.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma