Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Od kada do kada su vam djeca u vrtiću?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Od kada do kada su vam djeca u vrtiću?

Na jesen otkazujemo tetu čuvalicu i namjeravamo krenuti u vrtić. Lutka bih vodili u 9 h ujutro i kupili ga u 13 h, iza ručka. Takvo nam je radno vrijeme da se možemo tako organizirati. Jedini je problem što su rijetki periodi u sezoni, ali ipak će ih biti, da nećemo moći doći po dijete u tom terminu, nego kasnije. Dakle, morala bih angažirati nekog tko bi mi uskakao da ga pokupi iz vrtića (baka servisi 0 bodova).
    Ima li tko sličnu situaciju?
    Koliko dugo vam djeca budu u vrtiću?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko ti je staro dijete, da li ima popodnevno spavanje?
    Anja ide u jaslice i dolazimo po nju iza spavanja, oko 14.30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja bude u prosjeku osam i pol sati, nekad i 9. I ima samo MMa i mene za dovođenje i odvođenje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do 17h a nekad i do 17:30

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jel postoji razlika u cijeni ? meni se čini ne, ako bi kojim slučajem dijete ponekad i ostalo nekoliko sati duže. možda vam je jeftinije uplaćivati cijeli iznos vrtića nego dodatno angažirati tetu čuvalicu.

moja dolazi u 9h, a dolazim po nju nakon spavanja il ako je lijepo vrijeme i znam da se igraju vani onda malo i kasnije dođem, a znam ponekad doći već u 13h.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja dolazi oko 7, kupimo je oko 16:30, 16:45.
    U početku joj je bilo teško, i sad ima i boljih i težih dana.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja ide oko 9, a dolazimo po nju oko 15 jer se tek onda budi pa ne bi imalo smisla ranije. Obično su poslije spavanja u parku ako je lijepo vrijeme pa moram čekati još barem po pola sata da se ona poigra do kraja jer ne želi ranije kući.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

od 9 do 15 sati

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema razlika u cijeni, ako si jedan sat mjesečno u državnom vrtiću, plaćaš istu cijenu kao da si tamo svaki dan 10 sati

kad ide u vrtić, zara je tamo od 9.30 do 15.30/ 16.00, dakle oko 6 sati

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

8-15:30...
    na početku smo ga dovodili oko 9, ali su tete napravile cijelu pobunu obzirom im je ne znam kaj teško ak moj mali dođe u 9...
    sad ga vodimo u 8. mada zapravo i nema potrebe da dođe u 8, al ajd...

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

od 8 do 14.30 kada se probudi i pojede užinu

ja ujutro vozim, a baka i seka idu po M.

možda ti je najbolje da i inače ostaje u vrtiću na spavanju, jer ako poslije bude nekad morao duže ostati neće mu biti preveliki šok

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od 07.30 do 16.30/17.00 ovisno da li po njega dolazi MM ili ja.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

8.45 - 16.10.
    U pravilu ih treba dovesti do 9, jer tada počinju s planiranim zajedničkim aktivnostima. Ako nekad dođem po njega oko 15, taman upadnem na užinu, dio ih još i spava, tako da onda čekam da pojede.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Od kada do kada su vam djeca u vrtiću?

Citiraj melrose prvotno napisa
    Na jesen otkazujemo tetu čuvalicu i namjeravamo krenuti u vrtić. Lutka bih vodili u 9 h ujutro i kupili ga u 13 h, iza ručka.
    kod Nike u 13h jos debelo spavaju!!
    vodimo ju oko 8h, a dolazimo po nju oko 16h (ako bake, teta ili tata ne uskoce ranije-oko 14i30)!!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

8,30 -16,30
    a kad ja idem po njega, i kad ću počet radit bit će do 15.
    Mene je isprva kad sam rodila i kad mi je bilo nezgodno po zimi i kiši ići s malenom po njega mučilo što umjesto šest ostaje tamo osam sati..
    Al sve ispalo ok...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Od 8,30-9 do 14,30, od čega spava od 12,00-14,00.
    I sva sam sretna kad zbrojim da je to otprilike 4 " budna " sata.
    Iako nemamo problema i ujutro sva sretna otrči u grupu, kako se približava kraj tjedna, vidim da ipak nema puno volje. Ah, kad ništa u životu nije savršeno !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dođe ujutro između 7.30 i 8.00 (vozi ga MM), a ja ga popodne kupim oko 16.30.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Razmišljamo da upišem H u vrtić i baš ne znam kako da to izvedem. Naime, ja radim od 9-17. To bi značilo da je moram dovesti u 830 i da bi trebala biti tamo najmanje do 1730. Iz vaših postova vidim da većina djece boravi tamo puno kraće. Kako to organizirate, zar ne radite po 8h+put?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

većina djece u našoj grupi dolazi oko 8, pola 9. isto tako, ima ih i koji ostaju do 17.30.
    vrlo često bake i dede pokupe klince, zato su tamo kraće.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zara sad dok sam ja na porodiljnom ide oko 9 u vrtić a dođemo po nju u pola 4 a kada ja počnem raditi onda će dolaziti u 7.45 i odlaziti u 16.15.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Moja bude u prosjeku osam i pol sati, nekad i 9. I ima samo MMa i mene za dovođenje i odvođenje.
    isto je i kod nas.

dovodim je oko 8.25 jer u 8.30 počinje doručak i volim da je tamo na doručku (iako je obavezno nahranim kući prije polaska u vrtić-makar znam koliko je i šta pojela), a kupim je oko 16.30.
    ako ja nisam gotova s poslom ide po nju mm. ali samo tokom zime jer čim otopli on je na motoru pa je onda skupim ja i dovedem na posao dok završim.

stvarno je užasno nezgodno kad ti nitko nema za uskočit i pomoć kad su takvi nekakvi stani-pani dani.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj G. je u obdaništu od 7:15 do 16:15.

To mi ostavlja knap vremena da ujutro stignem na posao u 8:00,
    a popodne u 16:00 dižem sidro i istrčavam iz firme.

Imam tu sreću što mi je šef uviđavan pa me ne zadržava ni minut nakon 16h i na tome sam mu beskrajno zahvalna. Inače ne znam kako bih.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Razmišljamo da upišem H u vrtić i baš ne znam kako da to izvedem. Naime, ja radim od 9-17. To bi značilo da je moram dovesti u 830 i da bi trebala biti tamo najmanje do 1730. Iz vaših postova vidim da većina djece boravi tamo puno kraće. Kako to organizirate, zar ne radite po 8h+put?
    Pa imaju ili bake/dide.
    Moja kćer bude stvarno dugo, nama su roditelji daleko i MM i ja je vodimo i kupimo iz vrtića. Praktički prva dođe i zadnja ode (u svojoj grupi).
    Ja radim 8 sati i treba mi oko 45 minuta do posla.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja radim od 7-3, mm od 9-... pa on vozi a ja kupim. Imaju samo nas. Imamo prijatelje koji oboje rade od 9-5 pa put i imaju čuvalicu.

i

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

viška je ovo i...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad ja radim bude otprilike tako da ako smo oboje u vrtiću, dopeljamo ga već do pol 7 u vrtić, a ja onda dođem po njega oko pol 3, 3. A ako ja radim popodne, ja ga ostavim do pol 10, 10, a MM ga kupi oko 16h kad je on gotov s poslom. Znam dugo je to, ali drugog izbora nemamo. Nema tko osim nas ići po njega. A na jesen će tako biti i s Ivom. .
    Kad bih barem još mogla ostati doma

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skoro 9 sati

od 7,45 do 16,15, a nekad i do 16,45

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dođe u 9 i ostaje do 13 sati.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od 8.30 do 15.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od oko 8 h (ovisno kako se spremi jer se budi oko pola 8) do 15.30. Išla bih i ranije po njega, ali tek u to vrijeme se probudi i onda spoooooro jede pa tek tada bude gotov. Neki put i kasnije, ovisno ako se želi ostati još malo poigrati s frendovima (čekam ga u garderobi).

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od 7.00 do 15.00/15.30

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Praktički prva dođe i zadnja ode (u svojoj grupi).
    Ja radim 8 sati i treba mi oko 45 minuta do posla.
    Ovako je i kod nas.
    S time da ja nemam fiksno radno vrijeme i zapravo sam na poslu kraće od 8 sati :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo nas ima još...siročići mali!
    ja jednostavno neznam ali koga god pitam svi uglavnom rade od 9-17h po tom novom evropskom rasporedu...a kad razgovaraš u jaslicama svi ti se čude kako tako dugo dijete treba ostati kao da ja to želim?
    mene nervira još jedna stvar a to je da mi roditelji kikiića koji su rođeni u proljeće nemamo nikakve šanse za upisom do 9.mj. i onda se snađi druže! a to znači najskuplju verziju čuvanja( ipak nemaju svi blizu bakice, a sve bakice i nisu u stanju čuvati-budimo realni)...i kad sam to prokomentirala u tajništvu jednog gradskog vrtića-tajnica mi je lijepo odgovorila da mi je to poduka da drugu djecu rađam na jesen!!! eto!
    mi tako 1.4. krećemo u privatni vrtić...ostajat ćemo od 8,15-17,30 i ako Bog da preživjeti!
    PS. na paštetama...jer kad zbrojim izdatak za stam.kredit, životno osiguranje, vrtić, režije i dr...za ništa drugo nebumo ni imali!!!
    PPS. al bitno je da se mi družimooooo!!! :D

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka je u vrtiću od 6 i po do 3 i pol ...baš me zanima nešto mi plačamo 10 -satni program u privatnom vrtiću ali on je fiksan od 6 od 16 nemožeš ga dovest u 8 i doći u 18 makar vrtić radi do 21 sat.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja bojana dovedem oko 9 i pokupim oko 3, iako se u zadnje vrijeme ljuti kad dođem tako "rano", jer se želi ostati još igrati sa frendovima na igralištu, pa ga svaki put doslovno moram lovit i nagovarat da idemo doma

imam sreću što mi posao dozvoljava da ga ne moram rano dovodit i (pre)kasno odvodit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od 8 do 12 i to je previše

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

od 8 do 15 h.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

od 7.45-16.15. tako ce i mladja kad na jesen krene u vrtic.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Od 8-8.30 do 15.45

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od 8-8,15 do 16,45-17,00.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. dovedem do 9, a MM je kupi u 15.45 (skoro uvijek ostane predzadnja :/ ).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Baka je teta u vrtiću (moja mama) tako da idu i vraćaju se s njom, dakle ili su od 7 do 13 ili od 10 do pol 17.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jooj. deaedi. to se i ja uvijek pitam, obzirom kad moji dođu po L. oko 15, on je već zadnji ili predzadnji...
    a kad odselimo u svoj stan i ne bude baka servisa kojji će ga ujutro vodit i ranije pokupit, moje će siroto dijete bit tamo od 7:30-17h.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dovedem ih u 8 kad je večina dice već tamo.
    Dolazim po njih u 15,30-15,45.
    Ostaju zadnji. Predzadnje dite je otišlo u 15 sati.
    Više mi je bed zbog starijeg jer sam ga toliko puta našla di sam sidi na stolici i gleda u pod u praznom vrtiću
    Mlađeg je puno lakše animirati i još, naravno, ne kuži pojam vrimena.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi planiramo na jesen u vrtic...i vec vidim da ce moje dijete ostajati zadnje ili barem medju zadnjima . Mozemo ju pokupiti samo MM ili ja, a to je oko 17h (a dolazila bi najkasnije u 7:30)...to mi je koma,ali...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo prvi u vrtiću. U 6.00 (ponekad još moramo tete čekati
    i ostaju do 16.15-16,30 , jer do posla imam preko 1 sat ako nije gužva
    na cesti. Kad MM vodi onda su oko 7 u vrtiću.
    Najgore je to oko dežurstava ujutro jer kao ako dijete dovodiš oko 6 moraš reći dan ranije, a posao od MM je takav da nikad ne znam da li će se vratiti ili ostati na terenu. Fala bogu da imam normalnog šefa pa mi ništ ne veli ak zakasnim na posao.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od 8 - 16 h.
    ujutro bih je mogla dovesti i kasnije ali mislim da je vazno da tamo doruckuje i pripremi se za najvazniji dio dana u vrticu koji pocinje oko 9 h.
    popodne, ako se igraju vani u pijesku nekad su cak i naljuti sto sam dosla prva po nju (djeca uglavnom ostaju duze)...a nekad me pak moli da dodjem po nju i prije 16 h.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    Najgore je to oko dežurstava ujutro jer kao ako dijete dovodiš oko 6 moraš reći dan ranije
    P u koji to vrtić idete? Kaj nije u svim državnim vrtićima dežurstvo od 5.30 i tete su tam bez obzira jel došao itko ili nitko?
    U našem je!
    Moja dolazi u 6.45 kad tata radi ujutro i onda ju pokupi oko 15.20, a kad je popodne onda oko 7.30 i ja ju pokupim oko 17. I svaki dan je na dežurstvu jutarnjem ili popodnevnom, ovisi.
    Tak pričate o tim vrtičima "hvala Bogu samo par sati je tam... i to je previše... i sl. kao da su u zatvoru."
    Njima je tam super, svašta nauče, druže se sa svojim vršnjacima i u čemu je problem?

melrose
    ako ga budeš dovodila u 9 mora biti sit, jer je doručak do devet i više nema šta jesti, a podići ga možeš ili prije ili poslije spavanja ali ne u 13 kad svi spavaju, jel ih se onda uznemirava i budi.
    A zašto ga ne bi kupila par puta kasnije ako ne možeš doći, pa i sama kažeš da su to rijetki periodi? Cijena je ionako ista bio on jedan sat, dan ili tjedan mjesečno u vrtiću.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

melrose, mislim da je najvaznije da postujes nekakav vrticki ritam, a to ces najbolje saznati iz razgovora s tetama iz konkretne vrticke grupe.
    bez obzira sto mozda imas takvu mogucnost, mislim da nije dobro dijete dovesti prekasno - npr. kad su djeca vec uronila u jutarnje aktivnosti - dijete ce se tako teze uklopiti, a i tete nece biti odusevljene sto im se prekida rutina.
    popdnevno odvodjenje djeteta takodjer treba obaviti u neko povoljno vrijeme, npr. odmah nakon rucka, a ne kad djeca opet krenu u neku aktivnost.
    no kao sto rekoh, tete ce ti najbolje znati savjetovati koje je to tocno vrijeme.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    melrose, mislim da je najvaznije da postujes nekakav vrticki ritam, a to ces najbolje saznati iz razgovora s tetama iz konkretne vrticke grupe.
    bez obzira sto mozda imas takvu mogucnost, mislim da nije dobro dijete dovesti prekasno - npr. kad su djeca vec uronila u jutarnje aktivnosti - dijete ce se tako teze uklopiti, a i tete nece biti odusevljene sto im se prekida rutina.
    popdnevno odvodjenje djeteta takodjer treba obaviti u neko povoljno vrijeme, npr. odmah nakon rucka, a ne kad djeca opet krenu u neku aktivnost.
    no kao sto rekoh, tete ce ti najbolje znati savjetovati koje je to tocno vrijeme.
    potpisujem

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •