žene moje, meni je onaj antunović mrak![]()
igraonica je savršena, mir i tišina, ima restorana, možeš doručkovat, ručat i večerat, možeš popit kavu, a i wc je lijep i čist. ja bih tamo na cjelodnevni boravak![]()
žene moje, meni je onaj antunović mrak![]()
igraonica je savršena, mir i tišina, ima restorana, možeš doručkovat, ručat i večerat, možeš popit kavu, a i wc je lijep i čist. ja bih tamo na cjelodnevni boravak![]()
Mirta :D za zubek
Meni se cini da smo mi izlazak ovih dvojki posteno odradile, vec 3 tjedna se nacicava cijelu noc, grize sve i sva ... a od jucer popodne nam curi nos ali u potocima, sama voda, onak kao suze, idem za njoj po kuci i brisem. Mislim da necemo danas na plivanje ali se iskreno nadam da to nije pocetak neke prehlade.
Lutja nemam nista protiv obzirom da mi je igraonica u susjedstvu.
Bokić!
kavice nam pod nosom i to 2 x, a mi morali u grad![]()
![]()
jučer taman prolazimo pokraj Antunovića i snimim ja maramu, brzinski pogled u desno, a kad ono Lut i Margita. Margita se pretvorila sva u oke i gleda oko sebe, vidi se da je gorila od uzbuđenjabaš ste mi bile preslatke !
kod nas i druga dvojkica izašla, jedna neprospavana noć, više cendravih dana i šmrkav nosić, ali sve u svemu dobro je.
hoda samo uz krevet ili stolić, ali puže ko munja, prepreke nepostoje.
čini mi se da se prebacuje lagano na jedno spavanje
Mi imamo sedam zubića a osmi probija. I svakog je preplakao.
A što me grizeeee! Sva sam u podlijevima i modricama, jedva čekam da prođe ova faza![]()
![]()
eh, a bila je i zara i falilo joj starijeg društva**mial** prvotno napisa
igraonica je fenomenalna...![]()
Vruna :yay: za zubek
:shock: ma da pa nju uopće nisam vidjela. a baš sam se mislila gdje je jer se sjećam da si jednom napisala da Zara petkom neide u vrtić.Lutonjica prvotno napisa
Ava M,i kod nas isto brojno stanje,ali je klinka manje agresivna.Jedino po noci kad se pristeka na siku zna da me zaboli ako u snu ne vodi racuna....ili sanja kruske
![]()
Christy,draga,sad svi znamo sta si radilaZelim ti ugodnu trudnocu....i nemoj mnogo da se cimas na poslu,cim ti se ukaze prilika pali na bolovanje.
Vjesticice,kad mislite da obidjete ujaka?Mislim,stvarno....![]()
Pa da i mi pijemo kafu![]()
Bravo za sve hrabre,snazne nozice :D Mi se vec dva dana topimo gledajuci je kako 4 koraka postaju 6,6 postaju 9,a onda shvatimo kako ce nam ono slatko puzanje uzasno nedostajati i grabimo svaku priliku da je snimimo u toj odlazecoj fazi njenog motornog razvoja.
Vissnja,danima ste mi u mislima i jedva cekam da se vidimo.'Ajd' samnom na jogu,napunices baterije.....Mogle bi sutra da navratite do nas,a?
Sada bi bio red da se spremim za spavanje,jer je 4 ujutru,a ja do sad spremala pite i rolatice za sutra(danas),jer je popodne-ZURKAAAAAAAAA!
Kazemo joj veceras,dok smo je spremali za spavanje,da sutra opet imamo goste i da ce biti puuuno dece,i da ce joj oni pevati "Divan dan",a ona se uhvati za oba uha i smeje se....mi na pod....pa neka mi neko posle kaze kako oni nista ne znaju jer su mali!
Eh, rado bismo mi, bez ikakve sumnje, okupirali na nekoliko dana ujkin momački stančić... ALI (što uvijek ima "ali" :mad: ) ja sam potrošila više od pola ovogodišnjeg odmora, jer nisam htjela da djetetu s posla dolazim na rođendan... a Bgd je daleeekooo :šmrc: i ne može se sa malim djetetom skoknuti na vikend :šmrc, šmrc: a da znaš da bi voljela da se upoznamo i podružimo :DMarikaPika prvotno napisa
Između ostalog zato mi je žao što rijetko ko iz BL obilazi Rodu, da se bar imam s kim sresti u šetnji, a da me ne gleda u čudu kako nosam dijete u krpi![]()
pusa svima![]()
otišla sa serpentinom daleko ispred mene**mial** prvotno napisa
![]()
**mial** nisi registrirala lepršavu Zaru i još jednu curicu koja nosi bebu u slingu![]()
Moram slike staviti iz igraonice, bilo nam je super i žao mi je što nisam upoznala sve zg proljetnice![]()
ma jok promakle ste mi, al ja sam bila u autu, a Lut taman na semaforu.Serpentina prvotno napisa
ma i meni je žao i to znaš kako, 2 dana za redom i to pod nosom.
ajde stavi slikice da bar malo oke parim![]()
nemoj da ti bude žao, nama se antunović svidio, pa se možemo još koji puta dogovoriti![]()
Ajde ajde utrapit ću se ja seki pa ćemo opet grupni igranac nabacit![]()
ne gnjavi il ću
Tiu poslat njezinoj mami![]()
uživam pet minuta u linoladi pa ću u radnu akciju
zaspala je pored mene a ja filozofirala na telefon![]()
bez ikakvih intervencija
sad sam zadovoljna 8)
dođite za prvi maj da se uroštiljamo!!
ne gnjavi il ću
Tiu poslat njezinoj mami![]()
![]()
![]()
Ne znam što joj je
iz čista mira (gruba riječ) i počne me tuć
ili se derati kao da je pala na glavu
opet smo se nosili cijelu šetnju s tim da me mlatnula par puta
nije vidjela da se netko tuče ispred nje
niti ja nju lupnem
enigma totalna, muči me je li faza ili je jednostavno njurg dijete.
I ja sam dobila doobre batine prošle nedjeljeSerpentina prvotno napisa
Nakon što je nekoliko sati provela kod bake, bez mene. Mi je ostavili da odemo u veliku kupovinu, obavili i došli po nju - ona spava. A baka ko kobac (znajuči da ionako ne spava) istjera nas napolje i veli dovešće je ona kad se probudi. A to se oteeeglooo
Kad je došla, prvo se okačila o sisu, pa onda počela da me mlati gdje stigne :shock: Onako, po seljački, punim dlanom iz sve snage. Ne znam dal' da
il' da
Ili da jednostavno :slijegramenima: i 8) Ako povisim ton i kažem šta to radiš!? ili nemoj! ona brizne u plač... Ostala sam u totalnom rebusu :?
A nije da ne boli... naprotiv. Ne bi čovjek rekao da uopšte može da zaboli. I sam udarac, a posebno (čini mi se još i više) to da me moja djevojčica kažnjava za izbivanje (radim nema me po cijeli dan). Plus moja grižnja savjesti, onako ko poklon bon
Drago mi je da bar nisam jedina mama koja od jednogodišnjakinje pokusa batine![]()
Nisi draga,nisi.
Da se malo razveselite: Tia i Margita u Avenue Mallu
Kako su slatkeeee![]()
Hvala, razveselila si me![]()
MIha mene tuče kad se naljuti.....npr danas,,,hoće mi stavit sunčane naočale na oči i par puta mu ja pomognem i pustim ga samog...naravno ne uspije od prve i onda me počne lupat po glavi i rukama i naočalama...![]()
Tia i Margitagenijalne su.
Mi imamo osam zuba, niče deveti i grize jakoooooooo. Ne grize sisu ali zato ruke, noge, nos, obraze MMu i meni - strašno. I to vrlo ozbiljno, imam i par ožiljaka. Uvek samo kažem ne i maknem joj glavu ali nekad uhvati ko mali pit bul i ne pušta.
Ima i neke manje šize kad ne dobije ono što želi istog trenutka.
Sa dohranom smo još uvek na vi, dve-tri kašičice tri puta na dan i sisanje do iznemoglosti (moje).
MarikaPika daj neke slike da vidimo lepoticu. A mogle bismo i da se vidimo. Nađi stvarno fali društvo dece, sva se izbezumi od radosti kad vidi decu. Okružena je odraslima po ceo dan i baš primećujem velike pomake u savladavanju hodanja i pričanja posle druženja sa decom (retko na žalost, jedina je u familiji i među našim prijateljima).
Neće više da se nosi u marami i baš samJa uvek nosim maramu u kolicima kao back up varijantu, ali već par puta je i MMu i meni skičala u marami i smirila se kad smo je izvadili. A kad je nosimo na rukama toliko se vrti i okreće da me je ponekad strah da je ne ispustim. Crvoguz mali.
Vještičice znači ima šanse da nekad navratite u naš štrokavi grad? Javite se obavezno :D
Mi smo odlučili da rođendan slavimo za prvi maj u vikendici sa roštiljanjem i pripadajućom zabavom. Nadam se da će nas vreme poslužiti.
Idem sad i ja u krpe, ali moram prvo da prođem pored frižidera.
kopi pejstam:
Evo dio slika. Djevojke, sjetite se da ih je preko 400 Ups pa trebam napraviti odabir. Ovo su prva tri dana mislim. Nema igraonice. Sutra ću,ili kasnije navečer.
http://public.fotki.com/Serpentina/zagreb-uskrs-2008/
vissnja da, postoji šansasamo nemam pojma kad :/
Ako budemo išli, javim se obavezno![]()
slike :D
udaranje - nemojte se vrijeđati, to je potpuno normalno i javlja se kod većine djece. primite ih za ruke, jasno, ozbiljno i potpuno smireno recite "Ne, to me boli. Mi se ne tučemo, mi se mazimo, to se radi ovako" i onda njihovom rukom pogladite sebe po licu/ kosi/....
trebat će puno ponavljanja, možda i mjesecimaali to je uistinu najprikladnija i najefikasnija reakcija.
zaboravih naglasiti, nikako nemojte ignorirati/ ne reagirati. čak i bolje da se naljutite, nego da ignorirate. ignoriranje je uvijek najgora opcija.
ma ne durim se ja na nju
nego mi je žao jer padne u vatru nakon što me izbekeće i ne mogu je smiriti ni zagrljajem ni nunanjem ni cicom - dok ne puhne vjetrić i vrati se na staro.
Počela sam joj pred par dana objašnjavati da se mi ne tučemo, da se ne grebemo i ne grizemo: ono što ja ne radim njoj neće ni ona meni, uzajamno poštivanje i tako to.
Nego to se ne događa u mojoj bližoj okolini koja je :/ blago rečeno otužna (ili se događa pa završava: ".... pokazat ću ti")
a jesam baba, zaboravila sam dovršiti post.
Nego, to se ne događa pa ne znam kako da odreagiram
Ono što smo mi pričale pa sam rekla da ignoriram napade to je bio izgleda blagi oblik, njezina agresija usmjerena prema situaciji koja se manifestirala samo grimasom. ovo nema šanse da ću ignorirati, prije bi se rasplakala.![]()
Ma daleko od toga da ignorišemLutonjica prvotno napisa
![]()
Kad me mlatne, kažem joj "ne-neee, nemoj tući siku", "draaaga sika, lijepa sika, maziš siku" pa je uzmem za ruku i pokažem kako.
Zasad je jedini efekat ovaj - sisa, pusti siku, zamahne ručicom, zaustavi je u zraku i kaže "ne-neee" pa je polako spusti tamo gdje i inače naciljala.
Čini mi se kao napredak, a vama?
Samo da vas sve pozdravim!
Vidim da ste svi ok i da se lijepo družite.
Meni je "koma" na poslu () i jedva čekam svaki dan da stignem doma i ugledam lica mojih voljenih. Njihovi osmijesi mi lakše liječe glavobolju koju "zaradim" od 8-16h.
Anton je u fazi "skakanja" (imitira sestricu), prevrtanja po krevetu. Stalno nešto "priča" a mi lovimo u toj priči neku nama razumljivu riječ. Ali za sada još ništa...Moj kolega kaže "a valjda dosad nije imao primjedbi".
Neki dan se zatvorio u špajz (ne da nikom da uđe) a ja ga gledam kroz prozorčić čime li se bavi. Kad dečko - vadi krumpire iz jedne kante i stavlja ih u drugu.A imao je fajn posla
![]()
Svim proljetnicama šaljem![]()
Svim mamamai uživajte u lijepim danima!
![]()
Serpentina slikice su mrak
lijepo ste vi to po centrima zglancali podove![]()
![]()
nego da vas pitam . . . ( Lut možda ipak najviše tebi ovo pitanjce )
vidjela sam da cure sjede na nogicama tj kao da kleče. e sad tu na forumu sam pročitala da to baš i nije dobro, ali vezano je za bebu koja još ne hoda. da li treba paziti dok ne prohodaju da tako ne sjede ili nije bed.
Kiar čestose tako zna ostati kad puže. ja ga odmah ispravljam, čak sam isprepadala MM i rekla da ga odmah ispravi kad ga vidi da je tako ostao.
serpentina i vještičica, to "objašnjavanje" može stavrno potrajati mjesecima, samo budite strpljive![]()
mial, u pravu si, takvo sjedenje je jako loše, uvijek i za sve (i za odrasle), i ja je ne ispravljam dovoljno često![]()
inače, margita mi je od jučer šmrkava, a noćas je i kurila i pol noći nije spavala nego smo gledale baby tv![]()
Alo cure!!1
evo ja slučajno nabasala na vas!
vidim da ste svi već veliki a i napredni!
Poseban pozdrav VIŠNJI nju nisam dugo skužila!
kod nas standardno,pusa za sad!
Bok curke
evo ja pocela raditi, od danas sluzbeno prvi dan i nazalost nije prvoaprilska sala, ali sta se mora nije tesko, tako bar kazu. Javljat cu se koliko stignem.![]()
znači nastavljamo s ispravljanjem.Lutonjica prvotno napisa
ja sam mislila možda je to samo dok ne prohodaju zbog stopala . . .
hvala Lut![]()
mina![]()
nadam se da će marge ozdraviti do subote :/
pink, bok![]()
Bok curke
evo ja pocela raditi, od danas sluzbeno prvi dan i nazalost nije prvoaprilska sala, ali sta se mora nije tesko, tako bar kazu. Javljat cu se koliko stignem.![]()
ma uopće nisu stopala problem, nego kukovi,a najgori je problem to što se u takvom sjedu kralježnica pogrbi i iskrivi**mial** prvotno napisa
aha to je to. hvala još jednom na info Lut![]()
![]()
mina30 šaljem tida izdržiš, prvi dani su najteži
E da - vi stvarno dajete deci da pužu po tržnom centru? A mene ovde gledaju ko frikušu što mi dete puže u parku po travi.
Serpentina gledala sam slike noćas - klinci su preslatki. A naša drugarica Leila napada momke![]()
Kad smo već kod puzanja ja stalno kao kobac idem za Nađom jer ona bukvalno SVE stavlja u usta. Pre neki dan je pojela malo kartona - moja mama je pokušala da joj izvadi iz usta ali nije dala, stisla zube, a kad je pojela okrenula se baki i zinula - pokazuje kako je sve pojela!!!
Pink Zrinka je![]()
ne, samo za slikanjeE da - vi stvarno dajete deci da pužu po tržnom centru?![]()
pa naravno da pužu i po dućanima, i po parku, čak i po cesti. barem moja. ok, ona sad više hoda, nego puže, ali kad je puzala, onda je išla svuda.
pojela je do sad užasno puno papira i kartona, to me uopće ne dira, od toga joj ne može biti ništa. a ovaj vikend je jela je travu i cvijeće, lizala kamenje. čak se i blata neki dan najela (ja prvo mislila da je crna od čokolade i podivljala, a onda skužila da je samo zemlja u igri i smirila se)
Moja se jučer najela pijeska![]()
i da, slikala sam![]()
bok proljetnići!
evo i nas nakon dugo vremena...dok ja skužim di ste![]()
da se apdejtamo; 11mj, 10,5kg, 81cm, hoda i vice "otaaaaa" - što bi značilo lopta, lampa, mačka i sve ostalo. užasno je smiješan, obožavam ga i uživam u svakom njegovom pokretu.
ja ne moram još na posel i uopće si ne mogu zamisliti kak je vama koje morate, ali iskreno suosjećam s vama![]()
i da se samo nadovežem na žderace svega i svačega - mi smo jučer pojeli tratinčicu![]()
...a mi maslačak!anki prvotno napisa
![]()
Prvo da vas pohvalim, prekrasne ste na sličicama cure!![]()
I stvarno nam je žao što nikako da vam se pridružimo, ali sad su krenula ljepša vremena pa će valjda biti prilike.
Mi smo inače konstantno u nekoj papirologiji. Totalno sam umorna!
Krajem 2007. smo mjenjali fizijatra jer nam Vinogradska nije odgovarala, pa smo kasno skužili da možemo tražiti produljenje porodiljnog.
E onda nam je pedica rekla da nam od dokumenata trebaju nalazi fizijatra i otpusno pismo a kad smo s tim došli kod socijalne radnice, kaže ona još: nalaz neuropedijatra, okulist, otorinolaringologa, rodni list, potvrde o prebivalištu...
I dok smo to sve skupili... Evo komisija za produljenje por. nam je tek sutra.
A kako mi je porodiljni istekao 24.03., morala sam otvarati bolovanje.
Tko mi je kriv kad nisam čitala Rodine pravne savjete![]()
Inače, Paulo je super! Hoda uz namještaj, diže se, brblja "sve u 16".
Malo su nam te naše nožice, zbog hipotonije, k'o u Charlie Chaplina, ali vježbamo i bit će to brzo ok.
PUSA SVIMA![]()
Eh, ovo prvi pravi radni dan prolazi, jos samo dva sata moram bit na poslu, ubija me ovo radno vrijeme od 9-17h. Nikad ga jos nisam ostavila tako dugo kod bake, ali bar je kod bake a ne u vrticu.
Joj cure koje radite, znam kako vam je. I držim vam fige da što lakše proživite taj emotivni preokret.
Ja ću isto uskoro na posao, bez obzira koliko produljenja porodiljnog dobila.
Na žalost, viša sila (čitaj-novac).
I grozila sam se same pomisli na to da ga moram dati u vrtić. Teta čuvalica je bila bolja opcija ali ni to nama nije bilo neko super riješenje. Naravno, opet zbog novaca. Jer treba podnijeti ovih 500 podstanarskih eura mjesečno...
Ali sreća u nesreći vezano za posao nam je ta, što se prebacujem kod muža u firmu pa smo došli do riješenja da radimo u smjenama. On jednu, ja drugu, tako da će uvijek jedan od nas biti sa Paulom. To me malo smirilo iako će nam vjerojatno obiteljski i bračni život malo trpjeti, ali kad promislim, i do sada se nismo puno više viđali.
A i uvijek ostaju vikendi za kvalitetno druženje.
Na žalost, tako se danas živi...
Fuj posao.
Grozno je s čuvanjem, nama nema tko nego jaslice. Zato ja kao studiram da opravdam ostajanje doma![]()
Nije neko rješenje ali da se stisnuti.
Žao mi je radi vaših mukaproći će, što da kažem.
Napokon je kuća u koliko toliko živućem stanju i skuhala sam kavu i čekam da se dijete probudi. Za sada krmi dva sata i pol.