Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 191 od 191

Tema: Proljetnice 2007 (2. dio)

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Serpetina, potpis ti je super! Odmah sam ga upisala u memoriju!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ava, super ste se organizirali :D

mi smo budni od 6 ujutro, margita je nešto njurgala u snu i onda se probudila i pola sata glasno i neutješno plakala (ovo joj je drugi put u životu, inače ju se uvijek može smiriti), kao da ju nešto boli, nije htjela ni cicu :shock: pa sam mislila da joj je viroza prešla u upalu uha. ali sad spava. nema temperaturu.
    držite fige da se probudi dobre volje, inače ćemo vjerojatno doktoru

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~ da se Marge probudi vesela i nasmejana.
    A kako prepoznajete upalu uha? Mene nikad u životu nije bolelo uho i nemam pojma kako to izgleda. Kad je nešto mnogo cendrava bez razloga ili kad joj dugo curi nos ja ispipam oko uha - mislim ako je boli plakaće.
    Ja još uvek nemam u planu posao, ali razmišljam se da prijavim Nađu u jaslice za septembar, da imamo mesto ako slučajno finansijska situacija postane nepodnošljiva (u mojoj struci oko Nove Godine ima najviše posla pa možda...)
    Inače sam toliko očajna pri pomisli na vrtiće i jaslice, baka servis nemamo. Nađa će se još i provući, ali kad jednom dođe druga beba teško da ćemo moći da priuštimo da ne radim.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lutonjice, javi sta je sa Marge. Meni se mali zna nekada lupati po uhu i kenjkati, jel bi to moglo biti od upale uha i kako prehlada uopce prijeđe u upalu uha?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro je marge, izgleda da je samo bila užasno umorna. nakon spavanjca je normalna (mislim, curi nos u potocima, ali sve ostalo ok).
    upala uha, između ostalog, se može desiti ako se gnoj iz nosa iscijedi u uši pa se to zakomplicira.
    upala ušiju jako boli pa bebe jaaaako plaču, diraju se po ušima, neće dojiti jer ih boli, imaju temperaturu (kažu da ako nema temprature, nije upala uha )...
    a o upali uha znam samo iz teorije, cure ju nikad nisu imale (kuc kuc sva sreća), ali stalno se ta boleština vuče po forumu pa sam svašta naučila.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imali lagane upale uha
    i svaki put ih riješili čuvarkućom
    doktorica bi uvijek prepisala od GSK neki lijek no kako mislim da će mom djetetu unutarnji organi trebati u životu joj nisam davala i prošlo je.
    Od kad joj ne čistim uši nemamo ni jednu upalu. Izgleda kao zadnja musavica, ali je zdrava.

Probudila se u ponoć i kakala, jedva zaspala te se na mahove budila od pet do 10 - plakala je i sama bi se uspavala cvileći. Cica ne pomaže. Tako stisne cicu da bude bijelo oko bradavice.
    buba mala, najradije bi joj dala lupocet ili tako neko rješenje protiv bolova ali mi ju žao trovati.
    Imam nekakve homeopatske kuglice od kamilice... štajaznam što da radim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od kad joj ne čistim uši nemamo ni jednu upalu
    pa da, zato što ta "zmazanoća" ima svoju svrhu - da zaštiti unutarnje uho
    zato ja mojima uopće ne čistim uši

a kaj je tii? rastu zubi il je bolesna?

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Samo da vas pozdravimo! Tu smo čitamo, ali sam lijena pisati.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma onaj do plahtice muči nas već neko vrijeme.

Lud lud lud.

Glasno ne štapićima za uši! Homo na potpuni bojkot

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

serpentina (a i druge mame), samo jedno upozorenje, vezano za tu čuvarkuću koju spominješ (a i bilo šta drugo šta se kapa u ušesa).
    NIKAD, baš NIKAD ne kapati bilo šta u uši bez prethodnog pregleda kod doktora, koji će ustanoviti da li je bubna opna cijela (pregled otoskopom). Ako je čitava, kapajte šta vas volja. Ako nije, rizikujete sluh svog bebaća na to uho.

Protiv bolova uvijek nešto dati čim se primjeti da boli (vrijedi i za velike i za male) Kasnije, kad bol postane neizdrživa ne pomažu ni veće doze od preporučenih.

Inače mi slinimo u žuto-zelenim slapovima, kišemo i imamo malu temperaturu. Niš posebno I da, ne mlatimo mamu više :D

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koji je danas dan :/
    Nakon budjenja i akcije smo išli na biro da sredim papire žalosti kakvo knjigovodstvo jedva su mi sve papire dali.
    Ona nije spavala od jutros, tu skače po meni i oko mene.
    Sad je pojela pun tanjur cikle sa krumpirom i zač. biljem, idem je okupat pa da ide spavati, makar da izdrži do 6.

Vještičice - uvijek odemo na pregled. Doktorica je ponekad ne potpuno zainteresirana (da budem nježna) i samo nam pukne lijek i nikada nije rekla ništa protiv čuvarkuće (a pomoglo je)
    Ne govorim svima da kapaju djetetu čiribu ćiriba, iznosim činjenice - što nama pomaže.
    Drago mi je da više nisi boks vreća

Ima temp 37, normalna je 35.6

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo isto čuli da je čuvarkuća "čudotvorac". Sva sreća, nije nam do sada trebao (pljuc, pljuc).
    Ipak, vještičice, hvala na upozorenju za opnu. Vrijedi znati!

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Ima temp 37, normalna je 35.6
    Od kud ti da je normalna temp. 35.6 :? . Ja se do 37.5 u guzi ne uzrujavam.
    A 37... ma zdravo dijete!

Mi smo danas bili na komisiji za produljenje porodiljnog...
    E, kad su mi do sada spominjali komisiju, ja zamišljala barem 4,5 doktora, sjede poredani u bijelim kutama, sa naočalima i notesima, kad ono jedna pedijatrica i socijalna radnica (koja je ispunjavala administraciju sa mm).
    Pedica ga preslušala, pogledala grlo, pogledala kako sjeda, i to je to :? .
    Kaže- vježbajte malo i javite se svojoj soc.radnici za 15 dana.
    Valjda ćemo dobiti produljenje. Bogme nisam mogla ništa pročitati između redaka. A, vidjeti ćemo.
    Paulo se naravno derao "k'o sivonja", ali to napravi čim vidi bijelu kutu. Valjda je i djetetu dosta više tih doktora.

E da, pričali smo i sa psihologom, ali uglavnom ja, P. se igrao sa MM.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Od kud ti da je normalna temp. 35.6 :? . Ja se do 37.5 u guzi ne uzrujavam.
    A 37... ma zdravo dijete!
    Od kud mi? Od cijele moje obitelji i djeteta
    takva nam je normalna temperatura - snižena- kako kaže dok
    Kad ja imam 37, uglavnom nisam najbolje.
    Ne mjerim joj u guzi nego ispod ruke. Ma kaki uzrujavanje, ali kulminiraju "znakovi" da zub izbija pa računam kad bi moglo

Valjda će produžit porodiljni. Ako ima toliko fake bolesnika koji boluju na teret države, iskreno se nadam da će u opravdanom slučaju učiniti isto.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, čula sam za ljude koji imaju normalno sniženu temp. ili pak povišenu. Mojoj sestrični je normalna 37.
    Nadam se da je vama ipak zbog zubića. I da brzo prođe! ~~~~~~

A što se produljenja tiče... u jednu ruku bi voljela da ga ne dobijem jer bi to značilo da mi je dijete zdravo i bilo bi by-by doktori, a s druge strane, produljenje mi garantira malo dulji boravak s njim doma što me opet na svoj način veseli.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    ... a s druge strane, produljenje mi garantira malo dulji boravak s njim doma što me opet na svoj način veseli
    Na ovo sam mislila, da ne bude zabune 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Javljam se kao persona kojoj je normalna temperatura 35.5 pod pazuhom. Kad imam 37 i nešto sitno tresem se i buncam
    Danas je neki dan šmrkavih noseva, Nađa se probudila slinava, kašljuca, malo je nervozna. Sad je sa tatom u šetnji a ja ću da jedem i da se okupam na miru. A onda opet natezanje cica do jutra.
    ~~~~~~~~~ za Tiu da nikne više taj zub pa da ste na miru.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi spadamo u gmazove...kad mu je temp na 37 ponaša se ko da ima 40..takav je i MM...ja se ne sjećam..nisam imala temp neznam otkad...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa tako sto puta
    oprala sam pouch (onak koji je izašao iz mode) i - sve mi je pofarbao u rozo, uključujući sam sebe, naravno.
    Koji idioti od dizajnera - da sam ga prala i ručno bi popustilo i zblesile se boje, ali to nigdje ne stoji u uputama o održavanju.
    Na pixiekidovim uputama makar piše da pušta sling boju ko blesav i da se mora pazit

sad sam stavila sve skupa prat s nekim color run removerom i nadam se da će roba to preživjeti jerbo je to ipak hm u neku ruku izbjeljivač. Dvije bijele majice su spašene, sad čekam da mašina bude gotova

aaaaa kako sam ljuta!!!!

No, lanolizirala sam neki jadni soaker HM ljubičasti za koji sam mislila da je jad i bijeda a kad ono :D

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam svoje dvije mašine (jednu roza drugu plavo/sivu) spasila namakanjem u Vanish-u i ponovnim pranjem.
    Ali sam postupak ponovila odmah isti dan.
    Nadam se da ćeš uspijeti spasiti svoje!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo imali upalu uha sa nekih 7 mj i to bez temperature. kako sam otkrila - jedno jutro na plahti gdje mu je glavica sve žuto, a ušna školjka sva krmeljava. išli pedijatru tamo mu mjerili temp i niš od nje, on malo cendrav, cicao normalno i pošalje nas hitno u bolnicu kad tamo upala uha i tjedan dana smo morali ići na ispiranje uha i dobili antibiotik. redovno sam mu prije čistila nos s fiziološkom, al kod njega je buknulo valjda u sekundi.
    pedijatar je rekao da je najgora takva upala uha kad nema temperature.
    naglasio mi je da ni slučajno mu ne kapati toplim uljem ili čuvarkućom jer je trenutno smirenje, a dokazano da šteti sluhu.
    pa Serpentina ne želim te plašiti, ali bolje više nemoj. i meni su kao maloj kapali čuvarkuću i baš zbog toga sam si ju nabavila doma, ali nema šamse da svojima kapam.
    još je dr nam rekao da je jako mala i tanka košćica između uha i mozga pa je zato takva upala i jako opasna za bebe.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala Mial.

Roba je spašena :D
    samo je jedna MMova majica uništena, ali nema veze, leti u smeće (ima znak od nikea- modificirani spermić i piše just did it, to smo dobili kad smo ostali u drugom stanju)

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gdje nam je Kailash?
    Tko zna, Lut?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

napisala sam mail dizajnericama poucha i rekoše mi da će mi poslati novi :D :D
    pa ćemo vidjeti što će se izroditi iz toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

helou!
    mi smo cijeli dan bile u bregani i uživale, cure su i dalje šmrkave ali su ok.
    za prvi maj smo izgleda na krku

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađu je nešto uhvatilo.... 38 temperatura, kašlje i nos je prepun, nikako ga ne možemo očistiti, jedva diše i teško sisa. Zaspala je, mrvica, a toliko je večeras plakala da je i meni došlo sa njom da plačem. Ne dozvoljava da joj očistimo nos, vrišti kad hoću da joj nakapam fiziološku...
    Okupale smo se zajedno i sad spava na mom jastuku

Inače sam već duže htela da vas pitam nešto: da li nekad pucate? Ono da ste nervozne iz nekog razloga, dete je baš tad kenjkavo, muž po pravilu nije tu.... I koliko to traje i kako se borite sa tim?
    Ja sam inače prilično razmažena i živčana persona. Navikla da uvek dobijem ono što hoću baš istog trenutka. Vežbam se da sebe stvim u drugi plan, ali nekad me tako izbaci iz takta neka sitnica (nevezano za dete) i sad učim da kontrolišem svoj bes (a teeeeeeeeeeeško mi je). Uz to mi se sa mengom vratio i užasni PMS kad grizem i sikćem na sve strane. Kad sam takva dete "uvalim" MMu a kad me prođe onda se jedem što sam dete gurnula od sebe. I mada znam da svi imamo loše dane ja se uvek posle osećam kao nemajka. I stalno se pitam kako ću kad jednog dana budem imala dvoje (troje...).
    A možda bolje da stučem čokoladu i legnem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I koliko to traje i kako se borite sa tim?
    kad mi se sve zacrni, samo se pokupim van iz kuće. odem do dućana i kupim ogromnu čokoladu. ili veliki čokoladni kolač. i jedem ga šetajući. za pola sata sam kao nova 8)

inače, ja još nisam dobila mengu, to je fantastično :D ne znam kako ću kad se pms vrati

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za neki dan imamo kontrolu kod homeopate zbog Nađinog dermatitisa, zakazala sam i sebi pregled i tražiću nešto za PMS (inače će proizvođači čokolada profitirati na meni). Zadnji put me držalo 5 dana, MM jadan kad god dobije deračinu bez razloga gleda kalendar gde pišem menge

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vissnja o da da znam kako vam je
    moja grička ( curetak iz potpisa ) ušla u neku čudnu fazu pa svako malo pucam ko kokica, ali moja najdraža čoksica i kod mene riješava probleme.
    ja se ne osjećam kao nemajka kad ih maknem od sebe jer mislim da je ipak bolje da me što manje i vide i osjete takvu - mislim na malog preko cike. brže se ispušem kad sam bez njih, ovako kad su samnom samo mi se nakuplja i onda si nađem još milion razloga da nekog okrivim za nešto.

:D :D :D ni meni još nije došla
    ako bude kao i prvi put bit će suuuuuper ( dok sam dojila nije je bilo )

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja nemam mengu 8)
    Svi oko mene zabrijali da sam trudna no jedino preko Duha S. jerbo nema interakcije
    Ja puknem svako toliko i kako u većini slučajeva nju nemam kome ostaviti dođem na net a njoj.. upalim babyTV ili nešto na pet minuta da me pusti
    Grozno, ali bolje to nego da je u afektu lupim.

Lut

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pucanje otkad je Miha tu udahnem duoko 3 puta i smirim se...inače bi sve stresla na MM-a nekad i bezveze...al ja rijetko pucam

farbanje moj pixiekid isling uopće ne pušta boju ...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj pixiekid livada pušta kao lud ali nije problem jer to i piše na uputama.
    Na uputama od poucha ne stoji ništa, jer ne bi trebao bojati - i te dizajnerice su u čudu kako se to dogodilo.
    Anyway, naručila sam sa ovog sheeta ovaj koji je s jedne stranice zelen a s druge na leptiriće i cvjetiće

Rekle su da su ga danas poslale... što ti je kapitalizam.

Preživjele smo noć u pelenoj krpenoj i vunenom HM coveru! :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo bolesniiii Već danima slini ko fontana i Nijagarini vodopadi zajedno, balice polako postajale sve zelenije i zelenije... juče temp do 38,5°C uveče tortura sa fiziološkom, čepić i kupanjac - jerbo je temp. dogurala do 38,8°... Spavala nekako, ni ja ne znam kako probudila se u neka luda doba, valjda se umorila od tih slinjaka, i teškog disanja... MM je nosao, pa ja ponovo zaspala.
    Jutros temperatura 39,4° :shock: čepić, sika, voda, još sike, skinem je samo u bodi, pa još vode i još sike... pa odem na posao Svaki čas šaljem SMS, zovem, pitam, MM ostao s njom ... Zove nakon par sati - temperatura spala na 38° :brišemznojsačela: Dolazim kući slomljena od posla i briga, kad temp. spala na normalu, sama :D Prepipam joj po ustima - konačno četvrta četvorka!

Ovaj se scenario dešava već treći put... Svaki put tri zuba niču odjednom, slini, nervozna, niknu i sve OK. Zadnji se dosjeti da bi mogao da požuri i stigne društvo, pa napravi dar-mar :mad: Toliko požuri da iznikne, da joj opadne imunitet i fasuje virozu. Samo ne znam šta će nam se desiti kad počnu nicati očnjaci...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Samo ne znam šta će nam se desiti kad počnu nicati očnjaci...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam budu kao meni s curkom , nismo ih ni osjetile. jedan dan je zinula, a oni vani :shock: :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

**mial** hvala draga, nadam se i ja da će proći dobro (tri sasvim sigurno, al' četvrti :/ kako nam je dosad bilo - poteško )
    eno je sad pajki, nadam se da se neće buditi

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vještičice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mirnu noć

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo isto svaki zub proplakali. Sva sreća, bez temperature.
    A što nas samo čeka sa očnjacima?...

Vještićice, ~~~~~~~~ da brzo probije i prođe!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zub izronio iz desni, Mica i dalje slini, al nema više temperatureeee
    Prespavali smo svi u komadu do 6:15 jutros. Ja zadovoljna
    Ali zato kašlje :shock: kao da kašlje neko odrasli. Zakašlje se pa se prepadne, sunce moje malo
    Nadam se da su ostali boljeg zdralja i raspoloženja.
    Ja se još nadam da ću moći i za mašinu zasjesti popodne (MM ima slobodan vikend :D )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

vještičica i mi smo bolesni Nađa kašlje i nos joj curi u potocima, ali je preko dana vesela i puna energije. Noću teško diše, ne dozvoljava da joj očistimo noć, kad legnemo da spavamo ne može da sisa, pa plače, pa čistimo nos a ona vrišti
    A ja sam potpuno slomljena, grlo me strašno boli, preznojavam se, kašljem i uz to me je napala moja prolećna alergija i imam takve napade kašlja da mislim da ću se ugušiti nekad. Na žalost lekovi koje sam pila ne idu uz dojenje, ali mislim da ću ipak morati nešto da uzmem jer noći su mi horor a za dan nemam snage. Sreća pa je vikend i moji su malo preuzeli Nađu, ja uglavnom odmaram.
    Dajte cure ideju kako da dete ne vrišti dok čistimo nos. Moramo da ga čistimo jer čak i kad spava na uzvišenom teško diše a ne može da sisa uopšte. Probali smo da svim lutkama i životinjama isto špricamo fiziološku, pa MMu pa meni.... ali ona tako neutešno plače da i ja onda plačem sa njom. Jel ima neko bebi inhalator i kako to deluje?
    Idem da ne mračim topic više...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vissnja Kod nas to ide uz vrisku, MM je drži umotanu u peškir, ja ušpricavam. Ona vrišti i zagrcava se ne može drugačije, na žalost. Samo se potrudim da što kraće traje, jer mora da se obavi.
    Danas je spavala ko nikad do sad - tri puta u toku dana :shock: Valjda joj treba da se oporavi...
    Promukla je, i, evo počela da se osipa po tijelu :/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima koji boluju
    promukla, slinava i zubata pusa od nas

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav veselom drustvu, evo i nas!
    ciscenje nosa uz vrisku ali sto se mora mora se i stvarno se trudim da sve skupa jako kratko traje ... a zahvat nam je ovakav: sjednem na krevet i rasirim noge, nju legnem izmedu nogu sa glavom prema meni, ruke ubacim ispod mojih koljena i imam obje slobodne ruke za kapanje. Inace cure jako je bitno kapati nos tako da glavu nagnete na stranu nosnice u koju kapate, recimo pod 45 stupnjeva i zadrzite nekoliko sekundi tako, inace kapi lete u zeludac i nikakve koristi.
    Nemamo inhalator, ali mislim da bi isto bilo uz vrisku ... naparim je u kupaoni dok je kupam.

Mi smo isto cijeli tjedan smrcavi, bilo je jedan dan pozutilo i poceo kasalj pa smo bili do pedice, ali nista ni uha ni grlo, dala nam neki sirup za tri puta na dan, a meni se to ucinilo previse pa sam joj davala samo prije spavanja ... smirilo se ali i dalje iz nosa curi prozirna voda, i da pedica je spomenula da to moze biti i mozda neka alergija na pelud, ali ja se nekak tjesim da je to ipak zavrsna faza izlazenja sve cetiri dvojke odjednom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav svima i puse bolesnicima!

evo počela da se osipa po tijelu
    pa da nije onda trodnevna viroza u igri??

čišćenje nosa - kod nas nema vriske.
    iz jednog jedinog razloga - ne čistim im nos. što iscuri, iscuri. više od toga ne diram.

kod nas su još uvijek obje šmrkave, zari prozirno, margiti žuto, ali nemaju temperature, ne kašlju,.... uglavnom, nismo išli doktoru.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •