Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 173 od 173

Tema: ZPB 2005/6 (23. dio)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Btw, kako vi napredujete sa skidanjem pelena?
    unazadio nas vrtić - tete nisu za suradnju. znam i razumijem da s toliko djece u grupi ne mogu brinuti da li će i kad F ići piškiti/kakati, ali su bar mogle pokušati...

ujutro obavezno piša i kaka na tutu prije vrtića, vikendom skoro stalno, poslijepodne baš i ne. dođe do mene i kaže mi nekako rezignirano Fjan piši u pejenu, maja beba piši u pejenu... ali radimo na tome... pomalo...
    najgore je što kad ga uhvati, ne da staviti pelenu i plače da hoće samo gaćice (to je obično navečer pred spavanje)

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Vezano uz ovu gore opisanu situaciju odlaska doma iz parkića... plače (tuli) Ivor meni na ramenu, i sad ga baka koja hoda pored nas počne onak oponašati karikirano... a Ivor digne glavu i ful ozbiljnim i ljutitim glasom veli:"Šuti baka! Ja plačem!"
    genijalno!!!

mm je objašnjavao F kako mora dobro jesti pa će narast veliki kao tata i da će mu narasti veliki lakat (mališa je fasciniran laktovima ).
    prekjučer ručamo mi ribu i krumpir s blitvom, na pola mališa odmakne tanjur, kaže dosta papajo, već je vejiki jakat (lakat)

cure, thnx za podršku

Olivija - to znači da je kućica vrlo ostvariva. ne ona koju smo skoro kupili (muljaža je bila), ali kad uleti, bit ćemo spremni

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivor je super ,šuti sad plačem...pametno čovjek kaže da ga se pusti da obavi kaj treba.

Eto,ja obavila depilaciju,drugi tjedan ću na frizuru,pa kupit nešto za svadbu na koju idemo u drugu subotu (e to će već biti pothvat s obzirom na trbušinu koja neumoljivo raste) tako da ću malo uložiti u sebe i već se veselim.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A večeras ja uspavljujem Grgu i on nikako zaspat pa se nacicava,meni dojadilo pa mu velim nek pusti cicu i nek spava (jer u zadnje vrijeme ne može zaspat dok cici nego ju mora pustiti,okrenut se na drugu stranu i onda zaspat),a on meni da će on spavat s tatom :shock: .Mislim da je 2 puta u životu zaspao s tatom.I eto iz sobe se ništa ne čuje,mm ne izlazi,biće se uspavali njih dvojica!
    Skroz sam zbunjena,dijete mi raste i mijenja se iz dana u dan!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    ...a on meni da će on spavat s tatom :shock: .Mislim da je 2 puta u životu zaspao s tatom.I eto iz sobe se ništa ne čuje,mm ne izlazi,biće se uspavali njih dvojica!!
    Pusti dok je tako, dobro je! Kad se rodi beba, to će ti itekako dobro doći

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da,zaspao s njim bez problema,još sam im ja ušla u sobu prije nego su zaspali jer je tražio vode.I jutros veli da će opet spavati s tatom.
    A stvarno je super spavao cijelu noć,nijednom nije kmeknuo.
    Na to me potaklo kaj je neki dan kod moje mame zaspao za 10 minuta samo ležeći kraj nje.Onda sam skužila da ga cica samo uznemiruje i ne da mu zaspat.Pa sam mu sinoć predložila tatu i sve ispalo super.Kako se samo sve to slaže na svoje mjesto,dolazi beba i on konačno može zaspat s nekim osim sa mnom,što je do sada bila nemoguća misija.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Šuti baka! Ja plačem!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ivor - 8)

MM doma - u nekoj virozi/gripi

Magriz - je, srela sam TMa jučer pa mi je rekao za te kućice... Ma dobro, sad vam ni ne treba još ta obaveza, a vama dvoje je i više nego dovoljan ovaj stan.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Šuti baka! Ja plačem!
    Jooooooooooj, sad sam se sjetila veli N. neki dan Karlu ne moraš ti plakati, ja ću plakati umjesto tebe, a on kaže.... ti ne možeš, ti si veliki

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo mene malo prije nego što skupim vremena za "total report", da se nadovežem malo na bisere:

vozim Jakova doma iz vrtića, a on iz sjedalice:
    - mama! - molim? - mamaa! - molim? - mamaa! - molim? - mamaaa! - molim? - mamaaaa! - molim pile? - mamaaaaa! - reci ljubavi. - zezam te malo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Šuti baka! Ja plačem!
    Jooooooooooj, sad sam se sjetila veli N. neki dan Karlu ne moraš ti plakati, ja ću plakati umjesto tebe, a on kaže.... ti ne možeš, ti si veliki
    Ma klinci su zakon

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eto i nas!
    pročitam vas povremeno, ali nikako da se javim.
    vidim da su nam klinci postali pravi zabavljači...i kod nas je veselo, a sad sam još sretnija kad vidim da je Sven totalno prihvatio brata, pa mu priča, pokazuje, ma super je.
    i hoće ga stalno držati i da leže skuapa u krevetu jedan kraj drugoga, ma

a Sven se opet vratio u fazu nekakanja...tjedan dana je bilo ok i sad opet luduje. baš me to nekad totalno izbaci iz takta...

e, a jel koji od naših zimskih još duda dudu osim Svena?

on se nikako ne može rastati od dotične, ali ja ni ne forsiram...

magriz- neće ti biti lako...ali 2 god stvarno brzo prođu...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Buca,super te je čuti i vidjeti malo na forumu,klinci su ti preslatki!
    Grga nema dudu negdje od svoja 3,4 mjeseca a i do tada je to bilo tu i tamo,jednostavno ju nije htio,ipak je on bio i ostao cicoovisnik.Ali da ju ima ni ja mu je ne bi na silu oduzimala,kao što mu nisam ni cicu na silu nego malo po malo uz razgovor i objašnjavanja.
    Evo i večeras si je malo pocickao i onda tražio tatu za spavanje,ništa se ne čuje iz sobe,nadam se da spava.Skroz me zbunjuje novonastala situacija,imam perilicu koja mi pere suđe pa ne moram večeri provoditi za sudoperom a od jučer od kada ide spavati s tatom ne znam kuda ću sa slobodnim vremenom navečer.Taman kad se naviknem da mi je dijete već pomalo odraslo u nekim stvarima stići će mala kmečalica pa opet sve ispočetka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj, kad bi bar Sven htio s tatom ići spavati, ali ni pod razno, samo mama, mama

a duda mu je ostala iz razdoblja kad je prestao cicati, i prije ju je imao, ali tada je baš krenulo intenzivno druženje...

baš me zanima kakva će vam biti seka
    meni je Jakob po izgledu isti kao Sven, ali puuuno brže raste.
    i ne uspavljuje se na cici, samo počne žmirkati, ja ga stavim u kolica i on spava.
    sa Svenom to nije bilo moguće. on ako nije čvrsto zaspao na rukama nije bilo šanse da spava dalje u kolicima ili gdje već. tak da mi ovo puno više paše.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

meni je Jakob po izgledu isti kao Sven, ali puuuno brže raste.
    ista je stvar s mojim curama: Lana je sira i veca Leda (naravno, kad usporedim s Ledom kad je bila njene dobi)
    doduse, i rodjena je puno veca (4200g) od Lede (2800g)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bobaibeba -kao što rekoh, šuti dok traje da nešto ne urekneš Ivor ne cica ciše pa opet ne želi tatu nego samo mene u krevetu prije spavanja. Onda me malo ljubi, mazi, priča... i zaspi. Mislim, nije meni to teško ali voljela bih da nije tako ovisan o meni u večernjim satima. a to izgleda tak da je prvo nahranim Svena, predam ga MM, i odem sa Ivorom u sobu... dobra strana toga je da Sven ne zaspi na cici nego ga onda MM "uspava", malo ga nuna i mali zaspi.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da,i ja sam totalno u čudu jer do sada nije bilo apsolutno nikakve šanse da bi on s tatom zaspao.Kad smo ga mislili odviknut od cice probali smo to s tatom ,nije htio ni čut,mama i samo mama.I sad se on sam sjeti da bi s tatom spavao.Odnosno,nije mu uopće neki problem leći i zaspati,samo netko mora biti kraj njega.
    To je točno kaj si i ti rekla kad smo razgovarale da sam rodila recimo kad je Grga imao 2 ili manje (kao ti sa Ivorom) bilo bi sve drugačije i teže s Grgom,a sad u tih par mjeseci se događaju tolike promjene kod njega,bez naših intervencija.
    Još samo da vidimo gdje ćemo biti kad rodim,možda sve krene unatrag
    Makar mi recimo sad djeluje da bi ja komotno mogla otići u bolnicu i da bi on to prihvatio dok recimo još prije 2 mjeseca nisam mogla zamisliti kako bi on to podnio.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Makar mi recimo sad djeluje da bi ja komotno mogla otići u bolnicu i da bi on to prihvatio dok recimo još prije 2 mjeseca nisam mogla zamisliti kako bi on to podnio.
    moje je dijete venulo doma ta tri dana, u bolnici me nije htio ni pogledati.
    nešto prestrašno...tek kad su došli po mene taj dan i kad je vidio da i ja izlazim iz bolnice i da sjedam u auto...takvu sreću u životu nisam vidjela

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definitivno premali razmak kod nas, slijedeći put bismo ipak da bude bar tri godine, ako uspijemo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj buca prvotno napisa
    definitivno premali razmak kod nas, slijedeći put bismo ipak da bude bar tri godine, ako uspijemo
    Tako bi i mi! Obzirom na moje novo zaposlenje moramo se fakat potruditi ..
    Da, i Patrik je dudoovisnik.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas možda nije bila realna situacija jer je Ivor 5 dana prije nego sam rodila proveo u bolnici (rota virus-Zarazna), i ja nisam mogla k njemu (da nešto ne pokupim gore, a pred porod), i onda je taman došao doma, a ja sam tu noć otišla roditi i nije me opet bilo 3 dana, tako da se u komadu nismo jako jako dugo vidjeli pa me isto čudno gledao kad sam konačno došla doma.
    Najbolje je negdje 2,5-3 godine prema mom sadašnjem iskustvu

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa,ja ću vam još reći kroz 2 mjeseca kako nam je točno,ali čini mi se da i 2,5 godine nije loša razlika
    A i meni se čini da je 2 godine još premalo,i po Grgi vidim da prije 4 mjeseca uopće nije bio spreman za tako nešto.
    Sad se sve kockice slažu na svoje mjesto,jedino me još muče te pelene,nekako sam se nadala da neću imati dvoje u pelenama.Ali ne može sve biti savršeno,negdje mora i zapeti.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni se čini da svaki razmak među djecom nosi nešto svoje...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Meni se čini da svaki razmak među djecom nosi nešto svoje...
    Naravno, i sa svakom razlikom se ljudi mogu tješit i nadat da je baš "njihova" razlika među djecom najidealnija
    Bilo kako bilo, nije isto roditeljima koji imaju bake servis na usluzi i onima koji su sami, pa kad se uzme u obzir više takvih činjenica, onda svaka obitelj za sebe ima svoju "idealnu" razliku.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •