Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Dugo sjedenje na WCu problem

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dugo sjedenje na WCu problem

Od prije nekog vremena malac počeo sjediti duuugo dugo na WC-u (evo, danas oko 20 minuta) i već nas to pomalo živcira jer em što nas u stanu ima pet i stvara gužvu, em što time odugovlači kupanje (jer uvijek ide kakati prije kupanja) i odlaske i sve, em što mi se ta navika ne sviđa iz zdravstvenih razloga. Njemu super, on pjeva do besvijesti i sav sretan kad netko naiđe pa da si popriča, a nama se već kosa diže na glavi od toga. Nije da ima problema sa stolicom, nego jednostavno voli sjediti na WCu .

A prije je bilo super - otišao, obavio i gotovo u par minuta pa mi nije jasno otkud se ovo izrodilo??

Kako da ga bez presinga ubrzamo???

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A da probate sa tutuom? Ima fini tuta, udobni (ako vec dugo sjedi), izbaci ga pred WC pa neka odugovlaci kolko hoce...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja sjedi na kahlici ne manje od dvadeset minuta...poslije cvili da ima mrave u nogama-utrnu joj noge, naravno, od tolikog sjedenja

prije nego sjedne donese si masu igračaka koje uokolo posloži i onda se igra i ne miče se s trona

jednom je prelistavala slikovnice - isti ćaća, sunce mamino

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kod nas slično kao kod sofke...
    moja si donese tutu u dnevni boravak, malu fotelju uz tutu, svoje dvije mazilice, igračke, knjige, slike prema trenutnom raspoloženju...sve to posloži uokolo i bez 20 min. do pola sata ne odustaje...meni ok...ja za to vrijeme nesto napravim uz razgovor s njom, i onda se, kad obje završimo svoje, poslije možemo lijepo zajedno igrati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure pokusajte smanjiti dugo sjedenje na tuti, to nije zdravo.
    A nemojte ni mješati igranje s obavljanjem nužde.

MalaSirena ne znam kako da da ga ubrzas, a da ga ne uplasis. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je to bila faza. Nismo se obazirali...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ms, moj noa vec jako dugo ima tu potrebu da duuuuugo sjedi kad obavlja nuzdu (onu za dva dinara )

dvaput je zaspao na skoljci...

jednostavno - treba mu dulje. nismo primjetili da mu je to neki problem, stolica mu je redovna, jednom dnevno, po dvajs minuta, ceznemo za jos jednim sanitarnim cvorom

problem je u tome sto i leo pokazuje tendenciju istom "ponasanju" - no zasad nema nekih vecih guzvi jer on jos uvijek hoce upotrijebiti tutu... sto cemo kasnije - nemam pojma

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ne znam, možda je zdravo možda je nezdravo..

što se tiče povezivanja igre i tute ne vidim nikakav problem..kad smo negdje vani i treba pišati ili kakati, obavimo to ekspresno..doma se malo opusti...poznato...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji isto sjede sto godina na WC-u (a i mm i ja uvijek imamo literaturu za ubit vrijeme kad je nas red). Znam da vele da dugo sjedenje na WC-u nije zdravo jer kao povecava rizik hemeroida al kod nas se upravo kenjanje na laganini pokazalo kao bolje.

Klinci u pravilu provedu barem dvadesetak minuta na WC-u kad kakaju. Nekad i puno dulje, ovisno o literaturi ili masti u koju su se udubili tijekom procesa.

Zivciram se jedino kad se sjete otic kenjat minutu prije nego trebamo izac iz kuce.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

H. isto to puno brže obavi kad smo vani...doduše rjetko to vani obavlja jer joj je grozno ići negdje drugdje na WC...sto mi je već veći problem...to njeno čekanje da dođemo kući ili u neki poznati WC ...nego njeno sjedenje na tuti ili wc-u. I kad se žurimo negdje van uspijemo relativno brzo krenuti uz malo požurivanja...ali kad se opustimo doma...eh... Znam da može biti problem zbog hemića, ali ne vidim ni ja veliki problem između igre i kakanja...to je jedno ugodno provedeno vrijeme za nju...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa

Zašto to nije zdravo?
    Moja cijela obitelj spada u wc čitače. Jednom sam negdje čak slušala da je to dobro jer se sve obavi opušteno i tako je zdravije.
    Uostalom, da nema wc-a i autobusa, ne bih ništa ni uspjela pročitati zadnjih 20 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog hembića

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa

Zašto to nije zdravo?
    Moja cijela obitelj spada u wc čitače. Jednom sam negdje čak slušala da je to dobro jer se sve obavi opušteno i tako je zdravije.
    Uostalom, da nema wc-a i autobusa, ne bih ništa ni uspjela pročitati zadnjih 20 mjeseci

Nije zdravo zbog toga što je dugo sjedenje jedan od uzročnika nastanka hemeroida, a također nije zdravo da dečki sjedećki piške zbog kasnijih problema s prostatom jer im se u sjedećem položaju ne isprazni mjehur do kraja.

Moj malac je, inače, seronja i kaka barem 3 puta dnevno i nije da mu dugo treba, nego mu je baš fora sjediti do besvijesti na školjci i čeka 'malu pišicu', odn. da popiški još par kapi. Objašnjavam mu da će sve popiškiti kad se opet napuni mjehur i da ne treba čekati tu 'malu pišicu'

Tutu ne bih ponovno vraćala, jer je nismo koristili zadnje dvije godine.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislila sam da se to dugo sjedenje odnosi na obično sjedenje. Ovo o prostati pojma nisam imala.

MalaSirena, to ne traje dugo? Možda mu je samo prolazna faza pa će mu dosaditi ako ga ignorirate i ako nitko ne bude nailazio?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislila sam da se to dugo sjedenje odnosi na obično sjedenje. Ovo o prostati pojma nisam imala.

MalaSirena, to ne traje dugo? Možda mu je samo prolazna faza pa će mu dosaditi ako ga ignorirate i ako nitko ne bude nailazio?
    Mi ga pokušavamo ignorirati, ali živimo sa svekijima. A i on nas stalno zove.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A da uvedete nešto između wc-a i kupanja? Crtani, priču, nešto što bi ga požurilo? Iako, tako se može desiti da ne obavi wc do kraja.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da uvedete nešto između wc-a i kupanja? Crtani, priču, nešto što bi ga požurilo? Iako, tako se može desiti da ne obavi wc do kraja.
    Ma, obavi on sve do kraja, to me uopće ne brine jer stvarno nismo nikad s time imali problema (osim što me malo počela mučiti ona 'mala pišica', odn. par kapi mokraće koje mora pričekati ).

Ne može ga požuriti niti ako ga čeka nešto turbo zanimljivo (čak smo jednom skoro zakasnili na vlak zbog njegovog sjedenja, a OBOŽAVA se voziti u vlaku pogotovo ako idemo baki i dedi). Ne uznemirava ga niti kakanje u javnom WC-u, on sjedi i maše nožicama i njemu super, a ja mijenjam farbe .

Naoružavam se sa živcima, ali svejedno me kopka.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa

Zašto to nije zdravo?

Nije zdravo zbog toga što je dugo sjedenje jedan od uzročnika nastanka hemeroida, a također nije zdravo da dečki sjedećki piške zbog kasnijih problema s prostatom jer im se u sjedećem položaju ne isprazni mjehur do kraja.
    Moj malac je, inače, seronja i kaka barem 3 puta dnevno i nije da mu dugo treba, nego mu je baš fora sjediti do besvijesti na školjci i čeka 'malu pišicu', odn. da popiški još par kapi. Objašnjavam mu da će sve popiškiti kad se opet napuni mjehur i da ne treba čekati tu 'malu pišicu'

Samo da demantiram ovo podebljano - bas je naprotiv - sjedeci polozaj kod muskih idealan za puno praznjenje mjehura

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa

Zašto to nije zdravo?

Samo da demantiram ovo podebljano - bas je naprotiv - sjedeci polozaj kod muskih idealan za puno praznjenje mjehura

A baš nedavno sam slušala neku emisiju na Radiju 101 u kojoj je gostovao urolog i on je posebno naglasio kako je za muške bolje da mokre stojećki baš iz tog razloga. :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa s obzirom da svi pisaju stojecki, niko ne bi imao problema s prostatom....

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja prosto vapim za time da Matija lepo sedne na školjku i odradi posao do kraja. Ali ne, njemu se kaki baš kad ručamo, pa mu se kaki kad ja izađem na terasu da zapalim cigaretu posle ručka, pa mu se opet kaki dok perem suđe...Nije ni seo a već gotovo

nema čovek vremena za gubljenje

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A meni je fascinantno kako oni nekad tu stolicu koriste za manipulaciju. Viktor je jedno vrijeme redovno kakio nakon sto ga stavim spavati i izadjem iz sobe. Cisto da se imamo priliku druziti jos malo...

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I M. voli sjediti dugo na wc-u i to ne doživljavam kao neki problem, ali problem je taj što on zahtjeva da netko stoji kraj njega i zabavlja ga dok kaka. Ok, ja sam kriva jer sam ga navikla tako pokušavajući ga privući da kaka na wc-u, a ne u peleni, i eto mi sad... A zna potrajati To je prava manipulacija...mudracu se najčešće kaka točno pred spavanje ili, još bolje, u 6 ujutro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •