Citiraj ivancica prvotno napisa
Mama mi je danas otkrila neke trikove u vezi ovog kolača kako ona radi. Sljedeći put preuzimam od nje.
Prvo, tijesto peče na masnom papiru a ne tako da namasti i pobrašni lim. Ništa se ne lijepi.
Drugo, da bi povećala efekt a smanjila gnjavažu, kremu maže samo po jednom, počevši od žute kreme, na nju višnje i gore šlag. Na to poklopi gornju koru. Kaže, i tako se sve pojede,koliko god slojeva bilo, ima pravo.
Treće, umjesto margarina stavi maslac. To sam i ja nekako rutinski stavila, jer u zadnje vrijeme koristim uvijek maslac za kreme, puno je finije.
I još nešto, stavi žlicu više gustina u višnje da bolje drži.
ja radila jučer ujutro, sve baš ovako, jedino sam kreme stavila po dva sloja i onda razmišljala da drugi put ne dijelim, jer je i ovako tanko i teško razmazat sve osim šlaga.

isto, višnje sam jako zgusla, pa razmislila da idući put ipak malo manje. i činilo mi se to puno šećera, no, ove višnje su bile toliko kisele (iz škrinje), da je ispalo još uvijek mrvicu kiselkasto.

ali brdašca su super ispala, lopaticom sam sve izravnala, tako da nije bilo nijednog nabora, onda se onako samo super diglo.

pekla sam na 200° jer tako uvijek pečem princeze, super se diglo, nije se spustilo kasnije.

sviđa mi se, jedino kolač baš nije za raditi ako si u veeelikoj stisci s vremenom