Citiraj ivancica prvotno napisa
Mama mi je danas otkrila neke trikove u vezi ovog kolača kako ona radi. Sljedeći put preuzimam od nje.
Prvo, tijesto peče na masnom papiru a ne tako da namasti i pobrašni lim. Ništa se ne lijepi.
Drugo, da bi povećala efekt a smanjila gnjavažu, kremu maže samo po jednom, počevši od žute kreme, na nju višnje i gore šlag. Na to poklopi gornju koru. Kaže, i tako se sve pojede,koliko god slojeva bilo, ima pravo.
Treće, umjesto margarina stavi maslac. To sam i ja nekako rutinski stavila, jer u zadnje vrijeme koristim uvijek maslac za kreme, puno je finije.
I još nešto, stavi žlicu više gustina u višnje da bolje drži.
ja sam to već prvi put tako napravila
naime, brda su bila jako velika, a meni izgledalo da krema nema dovoljno za po 2 puta.
moj protvan iz pećnice je ogroman.

pekla na papiru

samo nisam stavila maslac, nego se držala recepta, jelte - za što drugo recept služi

i hvala ti ivancice na ovom receptu! kolač je odličan.