Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pranje kose

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Pranje kose

B. kupamo skoro svaki dan. Ima jako puno kose i zadnjih par dana je po noći jako šmrkljav, bojim se da mu nije dosta trljanje kose ručnikom i kapica. Kad se smije koristiti fen? Jel smijem posušiti fenom sa onim najnižim stupnjem topline koji propuhuje okolni zrak bez zagrijavanja?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije bih rekla da je problem u kapici nego u sušenju.
    mislim da se fen ne preporuča

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zašto se ne bi smjelo sa fenom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, ne znam, mi ne koristimo fen. zato i rekoh da mislim. tako mi zvoni u glavi da je zaključeno na nekoj sličnoj raspravi.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    prije bih rekla da je problem u kapici nego u sušenju.
    mislim da se fen ne preporuča
    Patronažna nam rekla da stavimo kapicu nakon pranja kose i malo je držimo - da upije vlagu. B. ima 2 ipo mj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam da to znaju reći patronažne, ali stvarno nije potrebno.
    upiši fen u pretražnik, mislim da se baš nedavno o tome pisalo

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. se rodila s puno kose i uvijek je imala puno kose.
    dok nije krenula na bazen s god. dana iskljucivo smo je frotirali i nikd joj nisam stavljala kapicu nakon kušpanja.
    mislim da je prvi put imala smrkljav nos sa 9mj.

sto se fena tice, mislim da se radi o isusivanju kose, no ponekad je susenje fenom nuzno (recimo sad ima kosicu do lopatica i ide 2 puta tjedno na bebe ribe) pa se preporuca udaljenost od 20cm od kose prilikom susenja.

djetetu od 2mj nikako ne bi susila kosu fenom. no to je moje misljenje i stav.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja beba ima 5 tjedana.

bez pretjerivanja----rodio se sa 5 cm dugom, gustom kosom.
    Svi ga fotografiraju i čude se tako da uzmete u obzir da se ta kosa ne može ručnikom osušiti.

Prekrasan je, ali mi ta kosa zadaje glavobolje, kako je sušiti?smije li fen iz udaljenosti? jako mu se prlja jer dojimo pa ga poprska mlijeko, ili mu se zalije iza uha koliko god se ja trudila to spriječiti.trebala bi je prati svaki dan , a danas saznala da je fen štetan radi fontanele, iako me do sada nitko nije upozorio na to.

Pomozite i pozdrav.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja bih jednom do dva puta dnevno prebrisala krpicom navlaženom vodom, pa zatim suhom. svojoj ćelavoći radim tako jednom tjedno, pa će vama valjda biti ovo dosta.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mi smo počeli sušiti fenom oko 6-7 mjeseci, kad joj se progustila kosica, a pošto je bila zima, a ona poslije kupanja ide u krevet, fen mi je bi jedini izbor.
    I to sušenja od par minuta ne može naštetit ni bebi ni kosici, ja barem nisam primjetila nikakve promjene otkad sušimo fenom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja ima 10 mj. i još uvijek joj stavljamo kapicu nakon kupanja.I nisam primjetila da je zbog toga šmrkava.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja se curka rodila sa jako puno kosice. Patronažna nam rekla neka kosu sušimo fenom ali iz udaljenosti :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac je vec s nekoliko dana starosti protestirao protiv kapice tako da mu ju nikad vise poslje nisam ni stavljala, sad vec ima dugu kosu, poslje kupanja zamotam ga u rucnik s kapuljacom, na kraju samo dobro obrisem, prodem par puta s cetkom jer se i tako susi kosa i, ako nije dovoljno suha da izademo iz kupaone, prebacim mu nesto preko glave dok dodemo do sobe u kojoj je toplo. Dok pojede i malo se poigra kosa je vec suha.
    Nije mi jos palo na pamet da mu susim s fenom, jesam mu malo puhnula s pola metra udaljenosti i najslabijim stupnjem topline dok sam sebi susila kosu cisto da se ne boji fena kasnije. (ko sto sam se ja kao mala)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Pranje kose

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    B. kupamo skoro svaki dan. Ima jako puno kose i zadnjih par dana je po noći jako šmrkljav, bojim se da mu nije dosta trljanje kose ručnikom i kapica. Kad se smije koristiti fen? Jel smijem posušiti fenom sa onim najnižim stupnjem topline koji propuhuje okolni zrak bez zagrijavanja?
    ak ti dopusti, ali ja svojoj stavim vatu u uši jer se bojim upale. Prvi put kad sam joj posušila kosu fenom je prihvatila, drugi put niti za boga. Najniži stupanj topline je hladan zrak, ja sam svojoj posušila sa srednjim stupnjem topline i najmanjim stupnjem puhanja i pazila da jako daleko od njezine glavice držim fen. Probaj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi imamo puno kose i peremo ju svaki dan od prvog tjedna s trljačicom,vodom i malo bebi šampona,kasnije dobro počešljamo,stavimo čistu kapicu neko vrijeme i sve super!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •