Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Škljocanje vilice

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Škljocanje vilice

Ne znam je li škljocanje govori na dobar način o onome što vidim da se događa Luki-on sad ima 3,5 mjeseci, "škljoca" od kad se rodio. Ko da mu preskače zglob-to je onaj nešto-mandibularni. Rekli smo pedijatrici, nakon mjesec dana je skoro isčezlo, javilo bi se samo katkad, a zadnjih tjedan dana preskače skoro pri svakom podoju...uglavnom mi se čini da preskače kad on jače otvori usta. Malo me ipak ovo brine, pa dok opet pođemo na pregled rekoh, pitat ću vas znate li što o ovome.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Škljocanje vilice

Nisam se susrela s tim problemom kod tako male bebe, pa ti možda i neću puno pomoći, ali ću ti ipak prenijeti vlastito iskustvo.

Ja taj problem imam već dugi niz godina. Problem je u krivom zagrizu, a koji je nastao kao posljedica nepostojanja određenih zubi (5-ica i 6-ica dolje lijevo) koji su mi ispali još kao maloj. Zbog toga sam nesvjesno počela žvakati hranu samo desnom stranom usta, i donja je čeljust krenula malo u krivo. Zbog toga mi čeljust škljoca, a pogoršalo se nakon što sam morala na toj istoj strani vaditi umnjak.

Rješenje: otišla sam na Stomatološki faks, uzeli su mi otisak i svaku noć sljedećih 6 mjeseci moram nositi udlagu. Od nje neće škljocanje prestati, ali se neće pojačavati. A nakon 6 mjeseci moram ići raditi most za ta 2 zuba koje nemam, kako bih počela žvakati hranu na obje strane.

Uglavnom, nije ništa strašno, osim ako se čeljust baš ne zakoči. Tada malo boli. Jedino što smeta.

Nisam stomatolog, ali pretpostavljam da će se tvome malome sve smiriti kad mu narastu zubići. Da li postoje možda kakve vježbice da bi pravilno otvarao usta, ne znam.

Inače, za te probleme "zaduženi su" facijalni kirurzi, kojima te upućuje stomatolog, pa se probaj posavjetovat s nekim od njih.

Sretno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala ti puno. Kad je Luka imao par dana-oko tjedan- zvali smo tog kirurga, al je tada rekao da ako jede i ne vidimo da ga boli da nema razloga takomalu bebu slati na rentgen il tako neku pretragu. Mene je dodatno umirilo što je škljocanje postupnp isčezlo, ali se sad opet vratilo. Ponekad bi znala upitat se je li neki plač znači da ga to škljocanje boli ili ne. Ovih 2-3 dana je, međutim, dobre volje, a ipak škljoca.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene nije zaista nikad bolilo, a godinama mi čeljust škljoca. Također, nikad nisam radila RTG zbog toga.

Vjerojatno će sve biti OK, uostalom tak malim bebama još uvijek dosta stvari tek "sjeda na mjesto", kao npr. okice koje vrludaju kud koja, nosna kost još se nije formirala ...

Držte se,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •