Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 246

Tema: Pričajmo o dohrani, 6.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    ne znam je li već bio topic o trećem obroku, ali ja nemam pojma što bi dala za taj treći obrok (prvi obrok je voće, drugi su meso/žitarice/povrće/riba kombinacije).
    mali mi ima 9 i pol mjeseci, i obožava dohranu. dojenje samo navečer i noću (cijelu noć, barem 4 puta), tijekom dana cica nije interesantna i samo gleda hranu kad je gladan te puzi prema hranilici.
    što mu dati kao treći obrok, koji bi po mom trebao biti mliječni, a da ne uključuje razne -line?
    Ovo i mene zanima. Moj nije lud za cicom, kao ni za hranom općenito. Ne znam treba li mu taj treći obrok biti mliječni ili ne. Preko dana cica više puta kao i preko noći, ali ja imam osjećaj da je to jako kratko i ne znam je li ukupno dovoljno mlijeka.
    Isto ima 9 mjeseci.

Za večeru jede kukuruzni griz s bananom ili neke pahuljice od žitarica na rižinom. Za jogurt i sireve smo premali.
    Dakle, i moje je pitanje što bi još mogli za večeru?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

malo sam tražila po dohrani i našla na par postova gdje se spominje za gluten da postoji razlika u uvođenju kod dojene i nedojene djece, ali nigdje baš konkretno, a tražila sam i preko pretražnika.
    jel može netko ponoviti točno koja je razlika, sorry, znam da se ponavlja, ali stvarno ne mogu naći, a zanima me

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ukratko, kod dojene djece može ranije nego kod nedojene

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tnx lutonjica
    kratko, ali jasno 8)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo mi se spremamo početi sa dohranom i razmišljam gdje i kakve jabuke, kruške kupiti.
    Savjeti dobrodošli.

Domaće nemamo (samo naribane i zamrznute od jesenos) a ove kupovne i tretirane koječim mi baš i nisu privlačne.

Help please....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u bio&bio imas jabuka jos uvijek
    za kruske ne znam, to i mene zanima

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    u bio&bio imas jabuka jos uvijek
    Stvarno? Ja kad sam zadnji put bila rekli su da ih više neće biti. To je bilo prije desetak dana.
    Kad si ih zadnji put vidjela, daj pliz reci?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prije 2 tjedna
    znaci, nista od eko jabuka do 6. mjeseca

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    prije 2 tjedna
    znaci, nista od eko jabuka do 6. mjeseca
    Dali da čekam onda te, ili da počnemo sa ovima koje mogu kupiti u dućanu?
    Ili ove zamrznute domaće?
    Nisam pametna šta da radim :/

Bdw, danas u DM-u tražim one rižine pahuljice o kojima sve pišete i ne vidim ih nigdje.
    Pitam tetu prodavčicu za njih, veli ona:''To za dijete?''
    Onda tamo na dječjoj hrani.
    Ja tam, kad ono neki H*** za raditi kašicu.
    Samo sam ju fino obavjestila da to nisu pahuljice i da to nije ono što ja tražim
    Baš sam zbedirana svaki puta kad vidim tu policu i one natpise od 1 tjedan, pa 4, 5 mj.
    Postajem alergična

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kahna, ja bih pričekala. Moj maleni ima skoro 10 mj., pa papamo ove s placa, nakon kaj su ponestale one bio. A kak bu 6. mj. brzo, možda da počnete sa žitaricama ili povrćem?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na odgovoru.
    S povrćem isto mogu na čekanje, obzirom da nam je mrkvica izvirila nekih 5 cm. Pa dok naraste

Nekak sam nestrpljiva.
    Ma, kupila sam neke jabukice koje baš i nisu izgledale ''savršeno'', ono sjajne, crvene, savršenog oblika.
    Ove mi nekak izgledaju podomačeno .
    Možda bi radije krenula s voćkom obzirom da je slatkasta.
    A možda mu se ne svidi pa pričekamo do 7 mj.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovdje se uglavnom opisuje voće i povrće pa se nadam da to neću pokvariti sa svojom molbom da mi pomognete s tim kako stolica treba izgledati kad krene dohrana. Naime, kod nas se stolica nije baš promijenila, a jedemo duže od mjesec dana. Uglavnom je i dalje dosta tekuća, malo 'obogaćena' neprobavljenim komadićima hrane. Mislim da bi stolica trebala biti više izmijenjena i nekako sam zamišljala da će se to desiti čim proba krutu hranu. S druge strane, on stvarno malo pojede, po par žličica, a jako puno doji i ne bih po njegovom stanju rekla da ima bilo kakav zdravstveni problem. A opet, kad čujem kako neki opisuju stolicu djeteta kad ne podnosi koju namirnicu padne mi na pamet da moj Bartol ništa ne podnosi :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi i dalje ne papamo ništa osim sike.
    Pripremam se i zakvačila sam se na
    Baby led-weaning
    Sviđa mi se ideja, čak sam mu i ponudila onako cijelu jabuku.
    Bio je oduševljen ali kratko je trajalo zanimanje.
    Idemo polako ali sigurno.
    Ali.....
    muči me nešto drugo:
    Kupila sam danas u Getrou rižine pahuljice,puffed rice i rice cakes.
    E sad piše gluten free i bez šečera. Mislila sam da je to to.
    Kad idem čitati i na rižinim pahuljicama (one ko loptice) piše sastojci - rižino brašno 35% :? ,pšenično i kukuruzno brašno, ječmeni slad (tu nije pisalo bez glutena).
    Po svemu sudeći to mu ne mogu dati pa me zanima koje vi to pahuljice kupujete? Tražila san u DM-u i nemaju.
    Onda, na onim puffed rice piše gluten free napred na naljepnici, a iza veli:- Mogući tragovi žitarica koje sadrže gluten, koštuničavog voća, sezama i soje. I zaslađeno fruktozom (6 %) ostalo integralna riža.
    Jedino mi se ovi keksići čine ok jer su bez soli i fino piše iz eko uzgoja, gluten free i 97 % riža.
    Malo sam odužila ali bila bi zahvalna ako bi mi netko sada razjasnio šta od ovoga smijem dati L i dali mu npr. te pahuljice ili kaksiće mogu dati onako same?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ms. Mar takva stolica je sasvim normalna. Mojoj L je bila takva do prije par dana (tad je, naime, počela prihvaćati dohranu).

Kahna ja svojoj dajem te keksice (mi ih zovemo stiropor) 97% riža, 3% sezam, bez soli.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

keksiće, ostalo čekajte još malo

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cuckalica, hvala na odgovoru. I mislim si ja tako, ali sam s vremena na vrijeme ipak :? Brine me hoću li znati razlikovati eventualnu reakciju na neku namirnicu od takve stolice.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala cuckalica
    Hvala vještičica.
    Do kada čekati s tim ostalim? Mislim ove sa fruktozom, to se smatra isto kao šečer pa ne u 1 godini ili može nekad prije ?
    A za ove s glutenom onda pretpostavljam može kad uvedemo gluten.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebam pametni savjet! Ovo ljeto na moru bit ćemo smješteni u hotelu, i muči me čime hraniti bebu od 9 i pol mjeseci? Jel dovoljna cica, kupovne kašice i svježe voće ili da tražim tete kuharice da mi svaki dan skuhaju malo mesa i povrća bez soli? Inače, cica nam je osnovna u prehrani, kupovne kašice nužno zlo i ne voli ih jesti, kuhanu hranu lijepo papa - zasad smo na tri obroka, doduše sitna - po par žličica, al' čovjeka vesele! I naravno, pazim da je sve što jede iz eko uzgoja ili domaće, pa mi ideja s kuhanom hranom u hotelu i nije baš privlačna ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da ce cica+svjeze voce biti sasvim dovoljno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s 9 mjeseci moje cure su imale jedan, rijetko dva obroka dnevno. ostalo cica. tako da bi kod nas bila sasvim dovoljna cica plus neko svježe voće svaki dan.
    mislim, margita i sad s 15 mjeseci zna cijeli dan jesti samo cicu i voće.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da tete u hotelu nece biti preodusevljene idejom i da ce se cuditi zahtjevima.
    mozda da si poneses kuhalo za vodu koje se usteka u struju pa se vec s tom prokuhanom vodom mozes posluzit za koji zitni obrok. ili das bebi svjezeg voca, preko ljeta ima breskvi, nektarina, rajcica, svega...

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    mislim da tete u hotelu nece biti preodusevljene idejom i da ce se cuditi zahtjevima.
    mozda da si poneses kuhalo za vodu koje se usteka u struju pa se vec s tom prokuhanom vodom mozes posluzit za koji zitni obrok. ili das bebi svjezeg voca, preko ljeta ima breskvi, nektarina, rajcica, svega...
    ma šta kuhalo,meni kad je mama navaljivala na hotel za ovogodišnje ljetovalje(što joj nije prošlo ) ja sam odma vidjela poglede spremačica u rešo s jednom ringom od pokojne mi bake i rajnglice pa do ex.lonca možda čak 8)

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam pitanje. Kad bih mogla dati sirovu mrkvu?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da se priključim ovdje i pitam.
    Moj E... sada ima 7,5 mj i jede jedan obrok dnevno i to fino .
    E sada me interesuje kada bi mogla uvoditi drugi obrok i u koje doba dana? Kako ste vi to radile? Da li bi kombinovala jedan povrće, a jedan voće ili žitarice ili je još rano za drugi obrok? Dajem mu ponekad malo da onako grize voće u komadu. Inače doji oko 6-7 puta dnevno.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dionea,
    kaoliko sam ja shvatila da je iz sirove mrkve puno teze apsorbirati hranjive tvari ( neka me neko ispravi ako grijesim) te je stoga "bolja" kuhana/parena ( doduse tako gubi hranjiva svojstva...pa sad ti budi pametna )

triplemama kazu uvoditi 2 kad dijete savlada 1. Mi smo krenuli s drugim pr dana prije 7,5 mjeseci jer je ona vise nego savladala 1 obrok nekad me je strah kolicina koje pojede. a sisa 5/6 puta dnevno i minimalno 2 nocu. juce je recimo pojela 3 zlicice 2 obroka a prekjucer je smazala sve sto sam skuhala (i imala sam osjecaj da je mogla jos :shock: - a sika joj obavezna prije a nekad i nakon dohrane ) znam da zvuci otrcano ali ti ces jednostavno znati kad je vrijeme za 2 obrok...(on jede neku vocku koliko vidim neka po mom misljenju ovako malim bebama i samo voce je obrok. sorry ako sam zapetljala )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo uveli drugi obrok, ali samo zato jer jako malo jede za ručak. Ne odbija nikakvu hranu, osim kuhanih tikvica, i sve počne jesti, ali onda nakon par žličica više neće. Osim špinata s mlijekom, to najviše voli jesti.
    Sad joj dajem i doručak. Jede rižine pahuljice, palentu, ***** kašicu kruška/jabuka (jer nemamo svježe voće) ili bananu za doručak, a povrće za ručak

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa
    Dionea,
    kaoliko sam ja shvatila da je iz sirove mrkve puno teze apsorbirati hranjive tvari ( neka me neko ispravi ako grijesim) te je stoga "bolja" kuhana/parena ( doduse tako gubi hranjiva svojstva...pa sad ti budi pametna
    Pretpostavljam da se ne resorbira puno, ali to mi je jedini način da joj ponudim mrkvu u komadu koji ne može odlomiti samo da se upozna s namirnicom, mirisom, okusom. Kad joj kuham i usitnim/smiksam od prve žličice tako se strese kao kad joj dajem D3 i tu je kraj jelu. Malo bih pokušala s BLW samo se ipak bojim jer se ona stalno nečim davi- slina, zrak, bljuckanje. Već sam ju okretala naopačke i lupala po leđima nebrojeno puta i prije početka dohrane.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i moja se znala gusiti slinom, ali smo ipak probali sa blw i jako brzo je naucila koliki komadici prolaze.
    naravno, bilo je zaletavanja komadica, ali ja nisam panicar, tako da smo to lako rjesavali tj. vecinu je rjesila (ispljunula) sama. pametno moje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prebacujem se sa Poteškoća pri dojenju na ovaj podforum...
    Bebica će mi za tjedan dana napuniti 5 mjeseci. Dojim uz jednu flašicu AD navečer (70-120 ml). Eh sada, da li krenuti s nadohranom ili nastaviti u istom ritmu još mjesec dana. Znam koji je generalni stav Roda. Da nije njih već bih se odavno pozdravila s dojenjem i tu sam im beskrajno zahvalna. Spremamo se i na malo duže vrijeme na more i bojim se da mi pri ruci neće biti prirodno uzgojenog voća i povrća, pa da li onda pribjegnem kupovnim sokovima i kašicama. Pls neki općeniti savjet za vas već iskusne dohranjivače. U kojem omjeru se razrjeđuje sokovi od npr. mrkve, kruške i jabuke spravljeni doma?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I da, možda se o tome pisalo, ali neke mame mi govore da su nove preporuke da dohrana kreće od 4. mjeseca ili kada beba dosegne 7 kg. Moja ima 7 kg.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dali se dohrana mora nužno započeti sa voćem ili može i sa povrćem ako nije preporučljivo sa povrćem zašto?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dohranu možeš započeti voćem, povrćem ili žitaricama, kako god to tebi i vašim kućnim navikama odgovara.
    Samo pazi da su namirnice koje odabireš primjerene uzrastu tvojega djeteta.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tito prvotno napisa
    I da, možda se o tome pisalo, ali neke mame mi govore da su nove preporuke da dohrana kreće od 4. mjeseca ili kada beba dosegne 7 kg. Moja ima 7 kg.
    Ne znam za ovo sa kilažom, ali koliko sam čitala trenutne preporuke glase da dohrana ne bi nikako smjela započeti prije 4. mjeseca, a niti kasnije od 6. Ali i dalje se preporuča započeti sa 6 mjeseci, znači ne ranije ako za to nema razloga.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krenuli smo s dohranom (6,5 mjeseci).
    Počeli smo s kruškom. Nastavljamo s jabukom. Za početak dosta.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U kojem omjeru se razrjeđuje sokovi od npr. mrkve, kruške i jabuke spravljeni doma?
    Navodno se djeca lako 'navuku' na sokove pa neće vodu. Zato mislim da nema potrebe raditi sok.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa čitam u BEBE KUHARICA recepte za sokove i tamo vele da se daju razrijeđeni sokovi, pa me svejedno zanima u kojem omjeru se razrjeđuju. A inače su mi savjetovali da počnem s povrćem jer se djeca navuku na slatko voće (ne samo na sokove) pa kasnije neće povrće.[/quote]

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa čitam u BEBE KUHARICA recepte za sokove i tamo vele da se daju razrijeđeni sokovi, pa me svejedno zanima u kojem omjeru se razrjeđuju. A inače su mi savjetovali da počnem s povrćem jer se djeca navuku na slatko voće (ne samo na sokove) pa kasnije neće povrće.
    Sokovi su out, počni sa rižom
    ne sadrže dovoljno kalorija po volumnoj jedinici da bi opravdali svoju primjenu kao obrok koji zamjenjuje isti volumen majčinog mlijeka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo i ja prijavljujem početak dohrane počeli smo s rižinim pahuljicama nije baš bio oduševljen ali je pojeo više nego sam očekivala za početak, jabuka mu je ok, mrkva je udri u plač i zatvori usta što jače možeš, mrkva i jabuka prolaze, slatki krumpir isto ok, a jučer je pojeo cijelu krušku-doduše onu malu. Jede oko 10, 10:30 pa još malo mlijeka popije - max. 70, 80 ml-valjda se onda najede na žlicu? E sad, da ne bi sve bilo idealno, po noći mi se dosta često budi (prije nije bio tako nervozan)...noćas se svaki put probudio s vriskom, a ujutro je kulminiralo crijevca su mu krčila užasno jako i grčio se, kontam da mu se probavni sustav navikava, ali mislim da ga je ta kruška dotukla...nije mu bio napet stomačić iako bi kruška mogla izazivati nadutost...ovih dana sam mislila možda su zubići, možda neka faza, a sad kad ga čujem zaplače pa prducne i onda uzdah olakšanja...danas sam mislila samo da bude na mlijeku (ne dojim već se izdajam pa on jede moje izdojeno na bočicu) da vidim hoće biti promjene...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh sad sam zbunjena. Što zapravo znači dohrana? Ja bih svojoj maloj počela (oko 6. mjeseca) davati nove okuse. Znači dati joj žličicu soka, kašice itd., za početak da vidim reakciju, reagiranje organizma i sl. a ne odmah da cijeli obrok dohrane zamijeni moja prsa. Nisam ni mislila da bi to kalorijski bilo jednakovrijedno kao ono što dobije u mom mlijeku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro si shvatila što znači dohrana.
    ali za dohranu ti ne trebaju sokovi.
    ako želiš djetetu ponuditi da pije, onda mu daj vodu.
    a za isprobavanje okusa mu daj hranu.
    i toplo preporučam da izbjegavate miksanja, pasiranja i žlice

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a za isprobavanje okusa mu daj hranu.
    i toplo preporučam da izbjegavate miksanja, pasiranja i žlice
    takoder. zato jer je dohrana, osim isprobavanja novih okusa, i isprobavanje novih tekstura hrane

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj prethodni post se odnosio isključivo na to zašto sokovi nisu dobri u dohranu uopšte. Ninašta drugo.
    Prvi obroci svakako ne zamjenjuju obrok mlijeka, služe samo za isprobavanje. Nezgoda sa sokovima je da su velikog volumena, jako slatki a istovremeno "prazni". Osim ukusa ne nude ama baš ništa, a svojim povelikim volumenom napune mali želudac. Tako da je beba nakon soka punog trbuha, a istovremeno gladna
    Zato se dohrana započinje sa pravom hranom, malim količinama, a obrok se upotpuni mlijekom, preferabilno maminim Za piti osim toga - samo voda

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja preporučujem da u samom početku ipak miksaš. Ja sam probala samo gnječiti pa smo imali problema s kakanjem, mislim da je pasirano i miksano ipak lakše probavljivo.
    U početku sam joj dala kašasto i polutekuće na žlicu i uglavnom sam dodavala svoje mlijeko izdojeno da lakše prihvati okus. Npr. prvo rijetka kašica od riže s mlijekom, ili kukuruzna palenta s dosta mlijeka. Počela je normalno jesti na žlicu i s tim uopće nemamo problema, s vremenom sam joj davala sve gušće kašice. Kad smo počeli ništa gusto nije htjela, pljuvala je i davila se.
    Sad s 8 mjeseci ju hranim s žlicom a istovremeno si sama stavlja žlicu u usta i umače prste pa ih cucla. Više nam nije važna tehnika, glavno da jede.

Ne znam zakaj su svi toliko protiv sokova. Mislim da ako dijete ima genetske predispozicije za alergije na hranu, kao moje npr., možda je bolje prvo dati žličicu iscjeđenog soka od voća pa vidjeti reakciju. Osim toga dijete se ipak navikava na novi okus a nije toliko opterećenje za probavni sustav kao komadići hrane

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vještičica, pisale smo istovremeno. Nisam ni ja mislila da se da bebi da popije puno soka, niti da se sok smatra obrokom, a ni da zamjenjuje vodu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ama počela sam pisati k'o Davor u kratkim rečenicama
    Al' vidim da me narod ne kuži, pa ću ipak nastaviti sa podužim postovima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ok, shvaćam. Pliz daljnja pojašnjenja. Kada velite da ste protiv pasiranja, miksanja i žlice znači li to BLW ili nešto treće?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Generalno se preporučuje ne miksati, nego zdrobiti na komade/isjeckati hranu (ako već nisi fan BLW-a).
    Ja sam to radila onim gnječilom za pire krompir. Moje ima povelike kvadratiće, pa je papica bila baš u komadićima.
    Sve pomiješano, sve dovoljno sitno da beba ne mora mnogo žvakati, a ipak svaki se okus može pojedinačno osjetiti
    Ne moraš ništa specijalno filozofirati s čime ćeš usitniti klopicu.
    Dovoljna je viljuška za voće/povrće, i nožić za meso.
    Žitarice su ionako u sitnim komadićima

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja preporučujem da u samom početku ipak miksaš. Ja sam probala samo gnječiti pa smo imali problema s kakanjem, mislim da je pasirano i miksano ipak lakše probavljivo.
    Evo mog iskustva.
    Od početka M.-ove dohrane, svu hranu sam mu gnječila vilicom, i zaista, imao je problema s kakanjem, ali ja bih rekla da je to reakcija uvođenja dohrane, a ne posljedica nemiksane hrane.
    To kažem zato što sad smo počeli i s L.-om dohranom, i radim sve isto kao i prvi put, znači ne miksam, i ona nema nikakvih problema, kaka jednako kao i prije dohrane.
    Mislim da je tu najbitniji faktor probavni sustav djeteta, i dalje sam mišljenja da se vilicom jako dobro može zgnječiti i voće i povrće, tako da stvarno ne vidim potrebu za miksanjem.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja isto nikad nisam miksala i nismo imali problema s probavom

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    ja bih rekla kako je upravo obrnuto: miksana hrana umanjuje peristaltiku crijeva i ona se ulijene.
    zato se onima koji imaju problema s opstipacijom i preporuča hrana s više vlakana/balastnih tvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •