-
Upomoc!!! Barbi kuca
Mozda malo cudno pitanje, ali htjeli bi suprug i ja kcerkama napraviti barbi
kucu od drveta, sperploce, letvice itd...
Neznam dali netko ima neke ideje i dali ima ljudi koji su vec to radili pa znaju
kako to napraviti da je dovoljno cvrsta!?
Kupljene su vecinom od plastike, klimave a one malo bolje su i dosta skupe!!
Unaprijed zahvaljujem!!!
-
-
Ma super!!!
Koja luda ideja!! Puno ti hvala..sad imamo bar nesta u glavi kako poceti!!
A ako nades stan za barbi, onda poslikaj pa da vidimo!!! Prije su roditelji bili jako vjesti u takvim stvarima..danas odu u Turbo Limac i rijese stvar!!
Mi bi htjeli to sami, pa da i nasim curama ostane u sijecanju da smo se "potrudili", a ujedno ako dobro napravimo ostat ce sigurno duze "ziva" nego plasticna varijanta! Kad napravimo poslikat cu je i staviti da vidis!!!
-
zakon!
ova koju napraviš, kakva god bila, bit će bolja od one šugave kupljene, roze!
-
jos par ideja, moje mame, od koje sam dobila puuuuno namjestaja za barbie
(i jedva cekam da ga prosljedim i upotpunim svojoj Nerici!!)
ormar za odjecu= kutija za cipele, obljepljena tapetom (naravno rozom!) na vratima koja se otvaraju ruckica, unutra sipka za vjesalice (kuzis, samo izrezes jednu stranucu, da klapa kao vrata ...)
vjesalice= od zice, frkane sa kljestima, i cak tapecirane!!! ma prave pravcate!!
kauc= od 4 komada spuzve (sjediste, naslon, 2 bocne stranice) presvuceno plisem
fotelja= naravno pasent uz kauc
a odjeceeeeeeeeeeeeeeeee... za barbie...sta da vam velim: mama mi je krojacica
:D
-
tulipan 32, poslikaj a.u.b. sto ste napravili, da vidimo!
-
Nisam radila barbi kucu nego kucicu za pipi dugu carapu.. Nista posebno samo kutija..zidove sam oslikala, mali prozori, nasila sam zavjese na karton, a Bubi je najzanimljivije bilo ogledalce napravljeno od folije koje sam "uramila" selotejpom u boji.
-
-
mi smo kao klinci radili pisaće stolove od kutija šibica.... model bi izgledao otprilike ovako:
http://public.fotki.com/Jadera/svasta/drawing1.html
prazne kutije šibica se zalijepe jedna na drugu u 2 jednaka stupca (po 3-4, ovisno o veličini koliki hoćeš stol), i treba još jedna koja se stavi u sredinu između ta 2 stupca, na vrh (radna ploha) i sa strana se zalijepi neki fini karton, ako imaš volje napraviš i ručkice za ladice.
-
Naisla sam na super stranicu: Kako napraviti kucicu za lutke/barbie, tj. namjestaj koristeci kucanske predmete! Stranica je na engleskom ali ima slicica za one koji ga mozda ne znaju
Nadam se da djecica budu uzivala :D
Kucica - namjestaj
Ispod naslova ima strelica za ostale stranice (6 strana)
-
Genijalan je link! Thanks!
-
-
-
Cure ovo je sjajna ideja.
Javljajte kako vam ide. I naravno fotkajte sve...
Mislim da ću vam se priključiti :D
-
Kao klinka svake sam godine na moru gledala male Njemice i Talijanke s njihovim barbikama i nepreglednim količinama divne minijaturne opreme. Sjećam se da sam bila jako razočarana što tih kapitalističkih drangulija nema u tri i pol bijedna dućana mojeg malog grada pa sam morala naći način da ih sama stvorim (sad mi je drago što su me životne prilike "prisilile" na kreativno korištenje mozga). Na sreću, imala sam nekoliko prijateljica podjednako oduševljenih uređivanjem interijera pa smo znale provoditi dane i dane u rezanju, lijepljenju i razmještanju kartonskog namještaja. Kako kod tih kućica eksterijer nije bio nimalo važan, nismo se previše zamarale građenjem objekta, prije bi se moglo reći da smo tražile odgovarajuće mjesto kamo bi se mogao uklopiti. I pronalazile ga: jednom smo ispraznile dvije police ormara za knjige i dobile prostor za dvoetažni stan, drugi put smo uzele nekoliko velikih kartonskih kutija i poslagale ih jednu do druge, treći put smo postavile prostirku u kut i tako omeđile stambeni prostor, a prostorije odvojile letvicama. Namještaj smo proizvodile uglavnom od kartona, no u načelu, moglo je poslužiti bilo što. Na primjer, kutija za cipele okrenuta na bok za čas bi se pretvorila u odličan krevet na kat, iz novina i reklamnih kataloga izrezivale smo slike perilica, štednjaka, tostera i lijepile ih na kutije odgovarajućih dimenzija, platnene maramice bile su plahte, starinski romantični držač za sapun nalik školjci postao je savršena kada, a prozore smo prilagođavale čak i godišnjim dobima te dobima dana - pravile smo ih od starih razglednica djelomično prekrivenih tkaninom u funkciji zastora ili papirnatim zavjesama iz već spomenutih kataloga. Eh, mogla bih ovako nabrajati do prekosutra...
Moram još samo dodati da su stanovnici mojih kućica na kraju češće bile papirnate lutke nego barbike, no nadam se da nisam OT - princip je isti. S vremenom sam otkrila da me me više veseli mogućnost da sama stvaram likove kakve želim, nego preuzimanje "savršenog" modela zvanog barbika.
-
I????????? Našla ja stranicu, dobila volju a slika nema. Pa dajte cure da vidimo kak to izgleda???
Ili molim informaciju gdje se može vidjeti što ot tih kućica?!!
hvala
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma