-
gdje obaviti urinokulturu?
Pozdrav svim trudnicama.
Možete li molim vas reći gdje se može predati urin za urinokulturu u Zagrebu?
Da li moj urin u sterilnoj posudici može predati MM ili moram doći osobno?
Hvala unaprijed.
Pozdrav,
Pile
-
Ja sam ju radila u Laboratoriju Breyer, ali prvo sam morala doći po posebnu posudicu za urin i upute koje ti daju, a nakon toga bilo tko može donijeti uzorak na analizu. Mislim da je cijena 200 ili 250 kn i nalazi se podižu kod njih ili dobiju faxom nakon 2-3 dana.
Urinokultura mora biti prvi jutarnji urin, srednji mlaz, nakon pranja vodom i ne brisanja ručnikom.
U toj njihovoj posuditi ti je nekakav štapić s gelom, i nakon što ga držiš 5 sek uronjeno u urin, proliješ ga i za analizu im je zapravo taj štapić koji je sterilan u posudici.
Što se tiće preko socijalnog, na uputnicu, mislim da se radi samo negdje u N. Zagrebu, u nekom državnom labu.
Nadam se da sam pomogla.
-
ja sam trazila uputnicu od svoje doktorice opce medicine i poslala me da obavim to u Petrovoj bolnici...naime iz naseg doma zdravlja salju tamo na obradu, a bilo je vrijeme Bozica i rekla mi je da se tamo moze brze obaviti
sterilnu casicu sam nabavila u ljekarni za 2kn ili nesto malo vise
i to je to. rezultati su bili za par dana gotovi
-
-
možeš i u Runjaninovoj. to ti je prek puta botaničkog. tamo sam ja.
želim ti kulturan urin!
-
hej,ja sam ti dobila uputnicu od ginek. i išla u Zapruđe,dom zdravlja,jer živim u sigetu,kupila sam plast.bočicu u ljekarni za 2kn,i predala jutarnju mokraću
-
svojedobno se moglo i u baruna filipovića (bivši I.L.Ribar)
-
Hvala cure. Odnio je urin u Petrovu. Neki ljubazni gospodin iz labaratorija mi je sve pojasnio.
Ne nadam se dobrom nalazu jer mi je nalaz urina pokazao bakterije, povišene leukocite i eritrocite.
Ne mogu dočekati utorak da saznam "presudu".
Pozdrav!
-
Jedna novost, za one koji će ići u Zapruđe (Novi Zagreb) u higijensko-epidemiološku službu, oni od 1.5. ove godine uzorke urina primaju isključivo u sterilnim epruvetama, a više ne primaju u čašicama.
Ako donesete u čašici dati će vam (besplatno) epruvetu, ali vas upozori teta da "pretakanjem" možete kontaminirati uzorak pa se to nikako ne preporuča. Uzorci se primaju od 7:30 do 9:30.
-
Zna li možda netko od koliko do koliko sati se može donijet urinokultura u Vinogradsku i dal postoji određeni dan kad se nosi ili može svaki?
Cijelo jutro ih zovem i nitko mi se ne javlja
-
Osoblje foruma
ja sam im otisla na blef oko 8. u neki tamo ponedjeljak.
koliko znam, vinogradska prima svaki dan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma