Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: odnos prema novom clanu obitelji

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno odnos prema novom clanu obitelji

ako vec postoji tema dajte link
    nisam bila pametna sta da napisem u pretraznik kako bi pronasla ono sto me zanima

naime, iscekujemo novo cudo, curku negdje pocetkom 8 mj i svi osim mog sina se strasno veselimo tome.
    problem je, ne u bebi, barem mi se ne cini, nego u tome sto je najavljena CURA, a ne DECKO...
    malisa je u vrticu i ima puno frendova i frendica u grupi koji su u zadnjih par mjeseci dobili uglavnom brata (neke cure su dobile sestru, ali to se ocito ne racuna). cijela prica je pocela prije 6mj kad me pogledao u oci i pitao kad cu ja imati bebu u trbuhu jer njegova cura i najbolji frend imaju mame sa bebama u trbuhu. zatim je pogledao moj trbuh i rekao da trbuh vec imam, ali di je beba ...
    i tako smo muz i ja odlucili da je stvarno vrijeme za drugo cudo

i eto, beba je tu, na pol trudnoce smo, a malisa je jucer, kad smo mu objavili da je u trbuhu cura strasno tuzan pokusao na 100nacina nagovoriti me da svakako odem kod doktora i da mi stavi decka u trbuh jer on nikako ne bi da je cura :/
    probali smo i MM i ja objasniti da to bas i ne mozemo birati, ali ne pali
    strasno je tuzan

imate iskustva?
    nesto sto je upalilo?
    bas mi ga je zao

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i moj je htio brata cijelu trudnoću. i kad bi ga pitali što će mama rodit, rezolutno je odgovarao dekaka.
    a dobio sestricu. nije baš bio najsretniji, ali, što je, tu je. Obećali smo mu da će slijedeći biti dekak

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam cijelu trudnoću nosila bebu dečka, iako je znao da je cura. I oko nas su većinom dečki koji su mu idoli pa mu je cura bila tak-tak. A onda, pred kraj trudnoće se desio klik, pa je počeo primjećivat bebe u kolicima na cesti, pa još k tome i cure...
    A beba cura mu je donijela željenu igračku iz bolnice i to ga osvojilo skroz. On se skoro izgubio, danima je samo govorio kak mu je sestrica donijela garažu al da mu još nije jasno kak ju je ostavila visoko na stolu u sobi..

Pomogla je i priča : Čarli čuva svoju sestricu i slične..

A ja sam nekako vjerovala da će sve doći na svoje...i je...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i Luka je htio bracu. Čak se jednom, dok sam još bila trudna rasplakao, da ne želi seku nego bracu...

Kao i kod kasiopeje, dobio je željenu igračku od seke, svima je pričao o tome. Iako mislim da to nije bilo presudno.
    Eh da, skužila sam da mu je bed jer se kao cure drugačije igraju, a ja sam mu govorila da ćemo mi nju, kad malo naraste, naučiti da se igra sa Spidermanom i Power Rangers-ima. To mu je bilo baš fora, dobit će seku koja će se igrati kao dečko, super :D
    Danas ju obožava. Kad je kod tate, čujemo se telefonom i obavezno moram Ani poručiti da ju jako, jako voli i šalje joj puno pusa.
    Ljubav do plafona!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ne znam kak al cini se da je sve ok

naime, jucer je sav presretan objasnio mojoj frendici da ce dobiti seku. mislim da je bakina prica o tome kako ce joj ici kupiti spangice i gumice za kosu, pomogla :shock:

ne znam hoce li biti frizer u zivotu ili majstor ili kmpjuteras, ali sad je vec puno zadovoljniji cinjenicom da je cura

nisam ocekivala tako brzu promjenu
    hvala na savjetima, nikad mi ne bi palo na pamet da ce seka ili braco donijeti igracku...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo istu ocekvianju, al obzirom da smo tek 11+4 jos ne znamo jel braco ili seka. No nas malisha si je zamislil seku i opce ne dolazi u obzir nis drugo :? Cak joj je i ime izabral... Koje baj d vej nama ne dolazi u obzir tak da bi i to mogo postat problem
    Nekak se nadam i ja (moram priznat ) da je cura al ak nije nadam se da bu to dobro prihvatil. Ono kaj me tjesi je to da je u pocetku htio iskljucivo sebe malu bebu?! :shock: al je nekak uz sto objasnjenja prihvatil da je to nemoguce... Mozda i s eventualnim bracom nebu problema

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ah ime...
    to je odabrao odmah na pocetku.
    "ako je decko /malo razmisli/ ma decko je i zvat ce se Jan
    a sto ako je cura?
    a onda...ako bas bude..onda je Vita"

Jan je najbolji frend, a Vita cura u vrticu...

mi smo sad u pregovorima oko imena...u krajnjem slucaju imat ce dva - ime koje odaberemo MM i ja i drugo ime - Vita (recimo to ce joj bit krsno ime...)

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Što se tiče imena ja nebi dala djetetu da ga bira Niti sam ga ikad za vrijeme trudnoće pitala a kak će se zvati beba, pa nije ni došao na ideju da joj smišlja imena. Beba je bila beba cura , a kad se rodila mama i tata su joj izabrali ime.
    Izbjegavala sam situacije gdje bi ga bilo ko pitao. a kako će se zvati tvoja seka? - a on bi hladan najbolje odgovorio- beba cura...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nijednom nismo znali tko ce nam se roditi. beba je bila beba dok se nije rodila i kad smo je vidjeli, onda smo saznali i kako se zove ne mozes nekom dat ime na nevidjeno, ne?

jedino je sad, u zadnjoj trudnoci, noa cijelo vrijeme govorio da je cura, da on zna, da mu nitko nije rekao, nego da on jednostavno - zna...

i rodila se cura a on i dalje ponavlja da je jednostavno on cijelo vrijeme znao da je bas ami unutra...

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo i Petra uključili u izbor imena za sestru. I to tako što smo mu ponudili da bira sa popisa imena koja su nam se oboma sviđala. Ustvari on je izabrao sestri ime: ono je jedino bilo MODRO ime s popisa :?
    To nije rekao jednom, više puta smo ga pitali, ime joj je uvijek modro. To mu se sviđa. A sad je uopće ne zove po imenu, nego bebuka. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nismo ni mi svog misha pitali kak bu se beba zvala nit mu govorili ista o spolu. Kad smo mu rekli da mama ima bebu u trbuhu njegova prva recenica je bila da on zeli dobiti sebe malu bebu. Onda smo mu nekak objasnili da je to nemoguce. I sljedece je bilo da ce dobit seku i da bu se zvala Tara?! :?
    I to tak stoji... Kad mu kazemo da ce mozda biti i braco odgovor je (mrtav leden) "Ne dolazi u obzir. Seka, Tara i gotovo. "

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je u početku htio sestru. Na upit zašto, rekao je da mu ona neće dirati njegove igračke a on će se moći igrati lutkicama 8)
    Objasnili smo mu da ne vole sve cure lutkice ni svi dečki "muške" igračke i da se vrlo lako može dogoditi da mu seka dira autiće, a da brata uopće neće zanimati takve igračke. Onda je rekao da može i braco
    Oko imena se isto izjasnio da hoće Maka. Čak je do samog rođenja govorio da će ga on tako zvati bez obzira koje mi ime izabrali.
    Kada smo se odlučili za Leona rekla sam mu da mu to ime baš pristaje jer jede ciku kao mali lavić, a nakon toga spava k'o lav. To mu je bilo fora i prihvatio je ime bez problema. Od tada svima govori da mu se braco zove Leon jer papa ciku kao mali lavić

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

super argumenti...
    to mi je najdraze, kad nesto uzmu kao najjaci argument na svijetu, s tim se sloze i nema mrdanja vise 8)

mi smisljamo argumente zasto cura ne bi bila Vita i trenutno je jedini koji uopce dolazi u obzir zato da kad prica o svojim curama ljudi znaju da prica o svojoj seki ili o svojoj curi - da ih mozemo razlikovati...
    to je jedini nad kojim se zamisli, sve ostalo, stogod nam je padalo napamet ne pali

snaci cemo se
    samo me na pocetko tako copila tuga sto je on nesretan sa curom u trbuhu da sam pokrenula topic...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •