Kako si pomoci nakon epiziotomije na prirodan nacin, jel tko zna kakav recept...
trebam hitno za frendicu.
Kako si pomoci nakon epiziotomije na prirodan nacin, jel tko zna kakav recept...
trebam hitno za frendicu.
kak mislis tusiranje: hladnom ili toplom vodom ???
E da ja sam si kupila oktanisept sprej, prije zarasta od njega! I ne suši ranu!
hvalati bar sam nesto saznala
hvalati bar sam nesto saznala
Ja sam dobila različite savjete za Bivacin sprej:
- DA - babica na trudničkom tečaju
- NE - doktor koji me je porodio
- MOŽDA - patronažna (u biti je rekla da nije potrebno ogotovo zato jer žene znaju pretjerati s sprejanjem a ni to nije dobro)
Ne kuzim zasto su doktori protiv, pa zar im nije u interesu da pacijenticu manje boli.
Čaj od hrastove kore-preporodio me. Skuvala čaj i ispirala ranu.
A dok smo još bile u bolnici sam koristila Rivanol- to je neka fluorescentno žuta tečnost koju mi je babica preporučila-fenomenalno hladi ranu.
BAŠBAŠ ovu pesmu iz tvog potpisa MM i ja svako veče pevamo Nađi![]()
Rivanol je i meni bio super, jer sam oba puta imala po jedan konac koji je zatezao, stavila bi na vir 80 i neko vrijeme držala. Rivanol kupili u ljekarni po preporuci patronažne.
ja sam koristila bivacin sprej, prvi put za to cula od cura u rodilistu. kad sam dosla kuci i caj od hrastove kore... puno je brze zaraslo nego prvi put kad sam koristila samo caj, sad jeli bas do bivacina...
i ja cula svasta o njemu da zateze ranu i tako to... najbolje da pita patronaznu kad joj dodje
Ulje od gospine trave
Mikulićeva krema (crna svilenkasta biljna krema, u privatnim ljekarnama i to ne u svakoj jer tu kremu znaju pripremati još samo rijetke magistre farmacije - jedna od njih radi u ljekarni na Borongaju u velikom neboderu u Budakovoj)
Mlaki tuš
Čaj od hrastove kore
Kopiram svoj odgovor s jedne slične teme od prije:
LIMA prvotno napisa
Mene je spašavao čaj od hrastove kore. Bivacin sprej sam kupila po preporuci babice s tečaja, al poslije mi rekli da ga doktori nikako ne preporučavaju da se koristi bez razloga. Radi se o antibiotiku koji se na pr. u Sloveniji gdje se proizvodi bez recepta liječnika uopće ne može ni kupiti. Ja sam isto u bolnici dobila Rivanol za ranu ali samo jednokratno i to nakon što je liječnica pregledala ranu. ( a imala sam koma rane, maratonsko šivanje i intravenozno dobivala antibiotike zbog prijeteće infekcije)
i mi! Živio download!BAŠBAŠ.. prvotno napisa
Od Bivacina me peklo grozno. Ali mi je i čaj od hrastove kore smetao na početku.![]()
Uglavnom tuširanje, mislim mokrenje tako da se istovremeno tuširam me spašavalo.
I pomoći će joj da ima onaj kolut za sjedenje. Ono što izgleda kao kolut za kupanje za neplivače. Znaš na što mislim.
Mislim da se bivacin sprej vise ni ne moze kupiti u hrvatskoj. Ja sam rodila prije godinu dana i tad mi je muz trazio po ljekarnama u puli i rekli su mu da se u hr vise ne prodaje pa je otisao kupiti u slo. Nije mi bas puno pomogao. Rivanol su mi davali u bolnici i to je bilo OK. Ne znam da li se moze kupiti u slobodnoj prodaji.Topli tus je najbolji. I to vise puta na dan.
Ja sam rodila prije 8mj i našla sam bivacyn u puli, ima ga za kupiti u svakoj ljekarni i meni je on pomogao, od njega me rana uopće nije boljela + uz to sam se stalno tušitala i hladila sa osvježavajućim maramicama, naravno bez alkohola
isto ovako, samo je split u pitanju.Ana :-) prvotno napisa
:Dmalena beba prvotno napisa
Bivacyn će svakako pomoći, to je antibiotski sprej. Osobno sam koristila Octenisept (meni odličan), no ako želite nešto prirodno: čaj od hrastove kore, riblja kremaili krema od nevena, ispiranje bornom vodom i vrijeme...
mene je užasno bolila rana, doktori mi rekli da ne koristim ništa osim obične vode, ali je nisam mogla ni sjediti ni hodati koliko me rana zatezala. I uzela na svoju odgovornost ocatnisept i bephanten mast i mazala i špricala poslije svakog tuširanja. Drugi dan sam već mogla sjediti bez problema jer je mast omekšala ranu. Rodila sam prije 2 mjeseca i već sam i zaboravila da sam imala ranu, uopće je ne osjetim a ništa se i ne vidi. Probajte s tim, meni je pomoglo.
mene je rana strasno zatezala, nisam mogla sjesti dobra dva tjedna....tusirala sam se redovito, stavljala obloge rivanola i patronazna mi preporucila byvacin mast koju sam mazala direktno na ranu. ta mast me spasila jer lijepo omeksa oziljak pa sam se mogla normalnije kretati. mj. dana nakon poroda sam se skroz oporavila i ko da nisam ni imala epi!
Čaj od hrastove kore - apsolutni favorit!!!
Octanisept, hladi asmije na sluznicu. Meni je pomogao.
kapala sam fiziološku otopinu za nos na uloške. pomoglo. nisam ništa imala doma u subitu popodne osim toga, a sama doma...