Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Muke po plocicama/parketima

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno Muke po plocicama/parketima

Dakle, muke muke po plocicama.
    Dakle u procesu smo renovacije iber starog stana i eto sad je vrijeme za izabrati plocice i parkete.
    Plocice idu u ulazni hodnik, wc/ kupaonu, i dio pod kuhinju. Eto i vec skoro odlucili da cemo matirane blago reljefne. I tak ja malo idem procackatsta vele ljudi i kad ono prstu oko. Mat kao nista ne valja za odrzavanje.

Pa ja sad molim vas, dragi moji, misljenje, iskustva... I naravno gdje naci plocice koje ne dodu ko suho zlato?
    I parkete ako netko zna?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A ne znam....

Mi smo prije par godina preuredili svoj stan i stavili takve mat pločice u kuhinju i predsoblje. Zadovoljna sam, ne vidi se svaki trun na njima i lako se čiste, ali ima jedna stvar koju bih idući put izbjegla: rekli smo majstorima da stave fugir smjesu u boji pločica, ona je ispala presvijetla, pa fuge moram često čistiti četkom ili se miriti s tim da su sive, a ne prljavoružičaste. Ovakve su nekakve: http://www.podovi.org/wp-content/upl...-plocica-7.jpg

Što se samih pločica tiče, nemam primjedbi. Dobro se održavaju, nisu jako osjetljive (iako mi je ekipa iz hitnih intervencija uspjela jednu oštetiti onim teškim aparatom za odčepljivanje odvoda). U moju kuću visoki sjaj ne ide na pod jer imam osjećaj da je to sklisko (nedajbog da padnem i strgam se, ne bi valjalo - ali to nije stvarna opasnost nego samo u mojoj glavi).

Sad se bavimo preuređenjem jednog drugog prostora i odabrali smo baš ovakve pločice kakve si rekla - matirane, blago reljefne, ove: http://www.njuskalo.hr/image-w920x69...a-41733382.jpg

Dobro izgledaju (slično kao na slici, ali sad sam dala tamne fuge napraviti). Za zidove smo uzeli visoki sjaj, ali to je isto batina s dva kraja - nije to sretno rješenje za npr. tuš kabinu jer se jako vidi vodeni kamenac, ali ne znam kako bi bilo sa mat pločicama - možda još i gore.

S druge strane - SVAKE keramičke pločice osjetljive su na udarce - padne ti rajngla i razbije se glazura. Nije mi se to doma dogodilo, ali kako mi svake godine ljetujemo u drugom apartmanu, imala sam prilike vidjeti razne kuće i razne kuhinje, gotovo u svakoj su pločice oštećene ako nisu ganc nove. Što se toga tiče, ostavili smo si par pločica "sa strane" za nedajbog, pa ako baš bude jako gadno, zamijenit ćemo po jednu-dvije. To nije lako izvesti, ali se može (pitala majstora, nemam još iskustvo).

Evo, ovakve mi imamo - kupili u Pevecu, nismo bankrotirali: http://www.njuskalo.hr/image-w920x69...a-41733382.jpg

Imaš tih outlet dućana za pločice, sve ovisi u kojem si dijelu grada. Negdje kod Dugog Sela je Frida Mijić, pa onda imaš jedan takav dućan u Remetincu točno preko puta zatvora, pa jedan na ulazu u Brezovicu... Štajaznam, Bauhaus isto ima dobar izbor, ali mi se čini da su skuplji od ovih namjenskih centara.

* * *
    Što se parketa tiče - isto imam iskustva i nikad više ne kanim uzeti mekan parket (imam parenu bukovinu doma i krasna je, ali je mekana i jaaaako osjetljiva na udarce, noge od stolaca naprave udubine iako smo od prvog dana zalijepili filc na noge kompletnog namještaja). Hrast je zakon, to mi je majstor rekao ali nisam htjela slušati. Za ostale vrste parketa ne znam, ali majstor je rekao da je bambus dobar jer je jako tvrd pa nije osjetljiv na udarce. . Kolega kaže da trešnja nije dobra jer je tamna, pa se prašina vidi... (Pošto kupila, po to prodala - nemam vlastitog iskustva)

Nije svejedno ni kakav je lak - mat, polumat, sjaj, visoki sjaj (isto ne znam)

Iz iskustva - što god i kako god napraviš, uvijek će se naći nešto s čime ćeš biti izuzetno zadovoljna i stvari za koje ćeš poslije misliti da si mogla i drugačije i bolje napraviti. Pitaj majstore za mišljenje, oni znaju puno. Ja sam htjela dvije vrste pločica na pod (svijetlosive + male crne, da se razbije monotonija) ali nisam uspjela naći istu debljinu i kvalitetu površine, pa sam odustala jer nemam velike prostore, pa to nije nužno.

Bordure su bile tak skupe da sam odustala. S druge strane, u kupaonici imam svijetle pločice na gornjem dijelu zida, a tamne na vanjskoj oplati kade i donjem dijelu zida, pa je majstor stavio vršni red pločica od te tamne boje i izgleda odlično.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.02.2016. at 08:40

suma avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

E bas dobra tema. Mi cemo ovo ljeto u preuredjenje kuhinje. Sto se jos moze staviti na pod kuhinje osim plocica, cisto da vidim opcije?
    Kupatilo smo preuredili i stavili svjetloplave plocice i mogu reci da su dosta dobre, kamenac se bas ne vidi. Uzeli smo srednji cjenovni razred, tako nam je majstor rekao, kao najjeftinije su dosta "izvitoperene" (ako me razumjete) pa se tesko postavljaju.
    Za jednu sobu smo uzeli seljacki pod, hrast (to je slicno parketu). Jos ceka postavljanje, kad smo ga uzeli imali smo viska novaca, a bio je na ljutoj akciji.
    I ovo sto peterlin kaze je tocno, uvijek ces poslje shvatiti da si nesto mogla bolje i drukcije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na pod kuhinje mozes staviti beton. Onaj glatki polirani, rok trajanja zauvijek. A kad ti dosadi onda ga mozes poplocati.
    Zvuci grubo, ali zapravo izgleda savrseno i odrzava se fantasticno. Mozes po njemu bacati sta god os, zlostavljat ga na sve nacine, uvijek izgleda dobro.

suma avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Uh morati cu malo posurfati o tom betonu, zvuci zanimljivo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Na pod kuhinje mozes staviti beton. Onaj glatki polirani, rok trajanja zauvijek. A kad ti dosadi onda ga mozes poplocati.
    Zvuci grubo, ali zapravo izgleda savrseno i odrzava se fantasticno. Mozes po njemu bacati sta god os, zlostavljat ga na sve nacine, uvijek izgleda dobro.
    Ja sam imala beton u jednoj prostoriji, bojan u sivo zeleno i uspjela sam ga tokom godina na mjestu gdje se najčešče stajalo istrošiti.
    Onako, nastala rupa.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kakav je to glatki polirani beton?

U usporedbi s epoksi podovima (ako se uopće tako zovu)?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ko u industrijskim halama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uguglaj mikrocement

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Epoksi je navodno lagan za odrzavanje ali je dosta skup ako zelis da je dobro napravljeno.
    Uglavnom eto mene na putu u Fridu Majic, pa javim kakvo je stanje.
    Mi smo razmisljali o nekim bez nijansama za kupaonu i sivima za kuhinju i ulazni hodnik.
    I sad sve to treba naci i iskombinirati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je brušeni kulir zakon, ali danas je teško naći nekoga tko to radi.

Imala sam ga prije u kuhinji, to je bilo vječno. Stavili smo pločice, nije da nisam zadovoljna, ali ovaj stari kamen i te kako je imao prednosti.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Plocice uvijek glatke. U jednom podstanarskom stanu sam imala hrapave plocice i ubila bih se za ocistit a da ne govorim o fugama koje sam trebala strugat svako malo. Glatke su zakon. Parket nikad vise. Placen ko suho zlato a nista je valjao. Prepre mekan. Na kraju smo ga zamijenili vinil podnim oblogama i prezadovoljni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo mi smo bili jucer u Fride Mijic i mogu reci da neam nista posebno. Danas smo bili u Kolpi na ilici, e tamo tek nema nicega. Bili i u ND Kreivi, ima zanimljivih i ne preskupih plocica. Sutra u Fic, pa cemo vidjeti dalje.
    Parket mislimo uzeti hrastov. Jos pregovaramo o klasi i cijeni i naravno o laku. MM bi polumat a meni to nekakne lezi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

odi u feroterm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •