Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: sve što vidi i dotakne-poliže

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sve što vidi i dotakne-poliže

ima nekih 20-ak dana kako je Šefica ušla u neku novu (meni stvarno odvratnu) fazu: sve što vidi i dotakne to poliže.
    milijardu i osamsto milijuna puta sam do sada izgovorila: ne liži!

ali odjeka nema.
    ona liže i liže.
    je li to kutija, novac, ruka, moj džemper, cipela, omot od dvd-a.....ma sve.

šta ću napravit da to prestane?
    tribam li je odvest doktorici da joj počuća krv pa da vidimo fali li joj išta :?

stvarno mi je više odvratno gledat to njeno lizanje.
    čim nešto uzme u ruku prvo prinese ustima, lizne i tek onda ide gledat šta drži u rukama.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ničije dite nije lizač ko moje :?

nemrem bilivit toj peguli :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja liže nas, i to mi je odvratno
    priče da će oboljeti, da će dobiti crve u guzici i slične ne pale, ne zarezuje me 5%
    nemam riješenje, možda samo utjeha da nisi jedina s tom mukom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja cu samo reci da je vrlo vjerojatno da od 'ne lizi!' cuje samo 'lizi'...
    (koliko se zna kako podsvjest funkcionira - ona ne 'cuje' ne, pogotovo kod predskolske djece ali pokazuje se da i kod nas odraslih taj princip uvelike jos vrijedi... npr kad ti kazu 'ne misli na ruzicastog slona ni pod koju cijenu' naravno pomislit ces bas i samo na to... ako si pusacica kaze 'ne smijem pusiti' - najcesce joj dodje da bas tada zapali, kad si osoba ovisna o slatkom kaze - ne smijem jesti cokoladu - bas joj dodje da zgrabi kockicu - pogotovo ako je pred njom itditd.)

pa predlazem da probas mozda reci 'samo diraj', 'samo pomirisi', 'samo popipaj', 'samo gledaj' kad se uhvati necega...
    mozda upali nakon tisucuosamsto puta...

lizanje ne spominji ni za zivu glavu ni u kojem kontekstu...

ili da nosis stalno nesto 'lizljivo' kod sebe pa da joj tutnes kad god ju uhvati... dok ne prodje faza...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Postoji poremećaj koji se zove Pika. Djeca imaju manjak određenih minerala, no mislim da se ovdje radi o pukoj znatiželji i regresiji jer bebe sve "istražuju" jezikom. Mislim da nije dobro govoriti djetetu s negativnim predznakom - nemoj to, već ga treba pohvaliti a u pojedinim slučajevima i nagraditi za pozitivno ponašanje. Ako je dovoljno staro treba mu objasniti da ližući stvari može oboliti i da to rade "samo male bebe" koje to još ne znaju. U krajnjem slučaju ako ništa od navedenog u dogledno vrijeme ne pomogne obrati se prvo svom pedijatru, a ukoliko on procjeni možda i psihologu.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je super za razvoj imuniteta.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj je G. jučer polizao staklo od vrata haustora, bljaaaak!

On je prije par mjeseci, trpajući tako nešto prljavo u usta, fasovao ... mmm ... kako se ono zove, afte? Tako nekako.
    Elem, sjeća se jako dobro kako ga je boljelo.
    Tako da kad ga podsjetim, odmah prestaje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    To ti je super za razvoj imuniteta.
    Slažem se .

Moj hiperaktivac je imao fazu ljubljenja i lizanja svega i svačega ( od zida, poda, prozora , šlapa , wc školjke i dr.)
    Ali sada kuži da je to sve bljak i fuj , ali još se zna zaletiti i ljubiti zid.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Borna je jucer polizao onu plastiku di stoje bonovi u konzumu,grozno.nije mi cudno kad bebe ližu sve oko sebe,ali on ima 3,5 godine pa neznam otkud mu sad taj poriv da sve liže. :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja melita je lizala sve zivo
    davno sam pisala kako je stalno sisala one vlazne maramice.. jednostavno nije mogla prestat
    i sve je s njima brisala i onda bi, kad je pobrisala.. zum... brzinom munje maramicu u usta...

UPOZORENJE!!! ko je slabog zeluca - nek dalje ne cita

jednom smo bili u importaneu, onom na kolodvoru, na kavi
    a ona je hodala okolo i brisuckala sve, uglavnom pod
    i onda je tu hiper zmazanau maramicu utpala u usta
    i ja reko... ak se nakonovog opasno ne razboli ne bu nikad

i...nista
    nikad ni proljev nije dobila

a jel unjela losih baketrija i virusa u sebe - sigurno je
    ali ono stio je takodjer cinjeinca je to da ja s njom nisam bila kod doktora vec valjda dvije godine... i opcenito su mi klinci slabo tj. rijetko bolesni

jel to zato sto nikad nisam steriliziraa flasice i zato kaj se nisam sekirala ak su jeli stapice i ostalu hranu koja bi se rasipala po podu... ili zato sto su kao puzali po livadama, po svim zivim podovima i kamenju te sve zivo stavljali u usta... ne znam...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi imamo zakašnjelu "oralnu" fazu. Moja trpa u usta, ko što mije nikad kad su joj zubi rasli. I liže naravno, tatine nogavice, kuhinjske elemente, stakla na prozorima, ma sve što joj naumpadne. Bljak, a ni ja ne znam šta da radim, jer sve što sad radim ne pali.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je jesam se nasmijala dok sam vas čitala

odma mi je lakše kad nemam ja samo lizačicu svega i svačega.
    ma nije meni čak ni toliko koje će ona bakcile skupit lizanjem (a činjenica je da ih kupi svakim lizom) jer ni inače nisam opsjednuta steriliziranjem svega što bi ona mogla taknit nego mi je bljakasto vidit taj ispruženi jezik. nisam joj to ni ko bebi radila. šta padne na pod iz usta, fino se malo otpuše, otare od gaće i vrati se u usta.

ali kad je vidim kako zine, pruži jezik i uputi se prema nečemu što je meta slijedećeg liza ja poludim.
    Šefica je očito zaboravila kako bole afte koje je skupila s godinu i po (a ja i dan danas zahvaljujem Bogu što nam ih je poslao i riješio nas trajno dude :D ).

skužila sam ovaj savjet o NE liži. od danas ću okrenit ploču. čim dođemo doma počet ću vikat: ko će nešto lizat, imam svega i svačega, ajmo na lizanje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj maza36 prvotno napisa
    Postoji poremećaj koji se zove Pika. Djeca imaju manjak određenih minerala
    Zbog ovog je moja rodica kad je imala tri godine i kad bi je stavili spavat, fino odmakla platnenu ogradicu na krevetiću i prstićom kopala zid i jela kreć, beton i tako s vremenom došla i do cigle :shock: . njeni naravno nisu znali za to sve do onog trnutka kad su odmakli krevetić iz kuta i pitali je da kaj radi s time, a ona im pokazala da to papa.
    Ona nije uopće pila mlijeko, ali baš nikakvo, ni majčino, ni kravlje, ni kozje, ni sojino...nikakvo, nije bilo šanse da popije čašu mlijeka, pa joj je falilo tog nećeg, valjda kalcija, neznam, pa je imala potrebu da jede zid.
    Od njenog jedenja zida nije joj bilo ništa.
    Ni danas ne pije mlijeko, ali neznam jel još uvijek tare zidove.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da moja liže zidove znala bi da je vrime za posjet doktoru i kontrolu čega joj fali.
    ali ona i nije baš ljubitelj zidova što mi govori da je s kalcijem očito sve ok.
    njoj je sve drugo zanimljivo za polizat osim zida. :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

loryblue,
    luda si k'o puska

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •