Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Moja NE-hodalica!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A i meni ovo sto vam je Dr rekao za "obaveznih" 8 :? reci zvuci vrlo cudno.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Polfezna, znam da je vazno da se djetetu obracas na jednom jeziku, medjutim kod mene je od pocetka bilo malo "smuljano" na zalost. Pa sam onda "cvrsto" odlucila da pricam samo na nasem, a sad od kako je dr. rekao da pricamo na engleskom, opet pricam na engleskom. Vjerovatno je djete zbunjeno kao i ja. Ovdje sam 17 god. pa mi stvarno dodje isto na kojem jeziku pricam, a naravno s muzem pred njom na eng... Sad opet ne znam da li da se vracam na maternji jez. ili nastavim na eng. :?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i meni se čini 8 riječi pretjerano...
    naš mali je star kao i Maya. govori samo mama, tata, baba i vu-vu. od tih 4 riječi mislim da samo mama i vu-vu (pas) imaju značenje. ispada da bih se i ja trebala zabrinuti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Leola, nije bitno koji je jezik, bitno je da joj se uvek obracas na jednom jeziku. To sto ti i TM medjusobno govorite engleski pred njom nema veze i nije prepreka da ti sa njom pricas maternji. Ako ne nauci od tebe hrvatski, tesko da ce ga uopste znati. Zar ne mislis da bi to bilo steta?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pcelica_maja prvotno napisa Vidi poruku
    evo jos jednog iskustva hodanja na prstima: radi se o djetetu sa dijagnozom distoni sindrom sa hipertonijom (posebno nogice), vise lijeve strane i vjezbamo od starosti 4 mjeseca. Vjezbanje ne bas intenzivno u svakom razdoblju, jer je oduvijek bilo ziva muka (plac i pobuna). Nikada hodalice, jumperi i sl. Poceo sjediti sa 8.5 mj, propuzao sa 9.5, stajanje na nogicama i hodanje uz namjestaj od 11 mjeseci. Oduvijek na prstima (posebno lijeva noga) i to je bilo sve vise i vise izrazeno do starosti oko 15 mjeseci. Tada dobili upute od specijaliste kojem smo otisli po drugo misljenje: DIJETE NE SMIJE STAJATI NA PRSTIMA! Odmah ga spustiti dolje. Osim toga nositi cvrste cipelice, koje otezavaju stajanje na prstima. Naime, mi smo do tada forsirali bose noge (carapice), prema informacijama koje smo imali, ali kaze dr. to je za zdravu djecu. Dakle, od tog dana djete je u cipelima, gdje god bili, doma, vani...osim kada spava I stvarno smo ga poceli spustati na pod cim bi vidjeli prstice-sto nije bilo nimalo lako za bebacha koji tek otkriva svijet i veseli se stajanju na nogicama. Intenzivirali smo vjezbice, uz pomoc terapeuta i u roku od mjesec dana se sve sredilo. Prohodao, tj. protrcao sa 17 mjeseci. Ocito je bio spreman vec davno, ali zbog stajanja na prstima nije imao ravnotezu. Eto toliko, i nadam se da nesto od opisanog moze i vama pomoci . Sretno!
    e sad te citam i tu

hodanje na prstima jako je prisutno kod djece u spektru ali ne zbog autizma nego zbog candide. da li tvoje dijete prislanja abdomen na rub stola? da i se samoozljedjuje?

vec sam citala da imate problema sa uspavljivanjem

kako izgleda stolica?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •