Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Platnene za početnike

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Platnene za početnike

Drage iskusne platnenašice!!

Već dugo znam da će guza naše bebe biti zamotana samo u pamuk i imati zelenu guzu!
    Sad sam napokon kvalificirana :D, odnosno bušasta, pa sam pomno počela proučavati vrste i proizvođače platnenih.
    Jučer sam bila na Radionici i kupili smo svoju prvu Pusastu pelenicu koja je divna!!
    Na Radionici je bilo fantastično, i sve mi je bilo jasno no danas kada sam počela proučavati vrste i pogotovo sve proizvođače ostala sam potpuno izgubljena, :? i .
    Naime, kako planiramo od samog početka platnene (a i planiramo roditi u Kući u Grazu, pa tamo s njima nema problema na temu pelena) zapravo ne znam ŠTO i KOLIKO da kupim.

Prvo, totalno sam izgubljena u proizvođačima, vi ih spominjete barem 15tak, i ne znam koga ili koje da odaberem. Naravno da su mi od svih pelenice preprekrasne, i ne znam na temelju čega da izaberem (inače sam osoba da kada ima izbor više od 3, u totalnoj sam komi , može se reći da sam neodlučna...).

Malo manja muka su mi vrsta pelena i količina.
    Zasada mi se sviđaju aio, pocket i fitted.

Što se tiče količine, znam da trebam 4-5 newborn-ice, a onda cca 20-25 kom ukupno.

Zapravo ne znam samo kako da se i za koje odlučim?? Uz puno čitanja vašeg raznovsnog iskustva, sve imaju dobre i loše kritike, nekima su odlične dok nekima grozne, tako da mi ni to baš ne pomaže :/ . Znam da je svaka beba, pa tako i iskustvo individualno, i da svaka mama mora naučiti na svovoj koži, no zanima me po kojem principu ste vi kupovale i odlučivale se koje i koliko... 8)
    Kako da se odlučim da li da kupim BP, ME, TB, FB, HH...?

Recimo TB koje su mi super, jer sam ih vidjela u živo (rijetkost)! Sviđa mi se i što nude super start paket koji sadržava puno različitih pelenica, male za prve dane pa skroz do kraja pelenaškog staža.
    Da li se isplati i je li ok po vašem da kupim taj paket, pa imati večinu od jedne marke, ili je bolje da kupujem od svakog po 1-2 pa vidim tokom pelenaštva koje su nam naj i ok, pa te nadokupiti..
    Joj, ne znam, s tim sam totalno u čudu i u muci (naravno slatkoj ) i ne znam što mi je činiti.

Bila bi zahvalna vašim iskustvom i savijetima, kad ste po prvi puta ulazile u svijet platnenih ljepotica!

i hvala!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Platnene za početnike

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Da li se isplati i je li ok po vašem da kupim taj paket, pa imati večinu od jedne marke, ili je bolje da kupujem od svakog po 1-2 pa vidim tokom pelenaštva koje su nam naj i ok, pa te nadokupiti.
    Po meni ovo drugo, jer ne znaš hoće li ti odgovarati baš te pelenice koje kupiš u kompletu.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama su Tots Bots super, ali se suše stooooo godinaaaaa
    I po meni je bolja druga verzija

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Platnene za početnike

Definitivno druga verzija, puuuuno je zanimljivije .
    Možda ti neke pelene baš neće pasati, ali većina hoće, barem je takvo moje iskustvo. Ove koje ti ne pašu, odgovarat će nekome drugom, pa ćeš ih jednostavno prodati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam isto na sto muka već par tjedana. Čitam, bilježim, proučavam i nikako da se odlučim. Iste me stvari muče.
    Dobro, barem sam se pokrenula. Kupila sam 2 puse za probu, ali nemam cover da isprobam. Sad sam se odlučila za IO od ME pa čemo vidjeti kako nam to leži.
    Uglavnom mislim da sam zakoračila u platnene i polako je jedno počelo povlačiti drugo, a to drugo dedinu kreditnu .

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Super, hvala na savjetima !

Poslušala sam vas i za sada kupila novu Rodinu pusu, a na forumu jednu Happy Heinycu, jedan divan šareni flis Totsbots Cover i jedne krasne Bamboozles :D !!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I nama treba pomoć. I mi bi bili platneni...za sad imamo nekoliko kushies no nisu nam baš nešto....
    S kojima početi (Sin mi ima mjesec i pol i 5 kg i maaaalo deblje nožice)...fitted, poketice???? Gdje je vani najbolje kupovati (mislim koje su stranice)? Kak je s plaćanjem i carinom? Joj joj

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam isto pocela s kupovanjem po par pelena od razlicitih proizvodaca i dosla do nekih 20tak ljepotica.
    Nama su Tots Bots super, ali se suše stooooo godinaaaaa
    Bas ih gledam uzeti, ali tamo pise da se suse brze od pamucnih pa bi ih zato i uzela. :?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Di si kupovala? I koje preporučuješ?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih preporučila nekoliko Bella Bottoms pelena za početak. Cijena im je genijalna (9$), brzo se suše, samo su dosta tanke pa im treba dodatni uložak. Mene su spasile na početku kad mi je bilo najvažnije sakupiti dovoljan broj pelena da imamo za normalno korištenje. I njihove organic pelene su odlične; malo skuplje ali još uvijek jeftinije od većine pelena na tržištu. Pa kad sakupite dovoljno za 2 dana korištenja, možete se baciti na kolekcionarstvo.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Ja bih preporučila nekoliko Bella Bottoms pelena za početak. Cijena im je genijalna (9$), brzo se suše, samo su dosta tanke pa im treba dodatni uložak. Mene su spasile na početku kad mi je bilo najvažnije sakupiti dovoljan broj pelena da imamo za normalno korištenje. I njihove organic pelene su odlične; malo skuplje ali još uvijek jeftinije od većine pelena na tržištu. Pa kad sakupite dovoljno za 2 dana korištenja, možete se baciti na kolekcionarstvo.
    Onda Stokkeica, mi ćemo čekati da ih vi prerastete pa da ih prodate nama !! Baš su medene...

Hvala na info !

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Onda Stokkeica, mi ćemo čekati da ih vi prerastete pa da ih prodate nama !! Baš su medene...

Hvala na info !
    Dogovoreno!
    OT, kad idete po kolica?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na info !
    Dogovoreno!
    OT, kad idete po kolica?
    Prvo moram obraditi svog tatu odn. budućeg dedu (ni ne zna što mu se sprema ), a kad padne me moje čari, filmiće, letke, brošure i priče o naj naj kolicima na svijetu, onda krećemo u Slo po njih. Mislim da će to biti negdje 5.ili 6.mj.
    Još moramo razraditi taktiku kako da si vratimo DDV i ne platimo carinu , i definitivno odlučiti se za boju (favoriti zelena, plava, narančasta, i možda bež).

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imaš pp.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jedno malo glupo pitanje. Nisam još naručivala ništa izvan RH. Koji je način plaćanja? Je li treba paypal kao za e bay ili? I da carina?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Jedno malo glupo pitanje. Nisam još naručivala ništa izvan RH. Koji je način plaćanja? Je li treba paypal kao za e bay ili? I da carina?
    Ako imaš PayPal account, to bolje. Ja najradije plaćam tako. A carina? Ako ne pretjeruješ s kupovinom, uglavnom sve prolazi bez problema. Nekoliko puta su mi otvarali pakete, a da ništa nisu naplatili jer bi unutra bilo nekaj sitno (jednom pelenica, jednom šampon za bebu, jednom štucne). Uglavnom imaj na umu da kad te carine u vrijednost paketa ti uzimaju i poštarinu.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    Uglavnom imaj na umu da kad te carine u vrijednost paketa ti uzimaju i poštarinu.
    Pa to ne bi trebali! :shock:

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uglavnom imaj na umu da kad te carine u vrijednost paketa ti uzimaju i poštarinu.
    Je, reci ti to njima...
    Zato ja žicam da mi upišu manju vrijednost paketa...neki hoće, a neki mi objašnjavaju da time krše zakon. :/

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Je, u nekim zemljama niti nema carine na dječju robu i opremu...

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Je, u nekim zemljama niti nema carine na dječju robu i opremu...
    Možda da žicamo trgovce da napišu kako šalju oružje...na to bar nema carine.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih preporučila nekoliko Bella Bottoms pelena za početak.
    Koliko dugo putuju BB?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Koliko dugo putuju BB?
    Oko 10 dana. I Faith uvijek napiše manju vrijednost pa nema frke, može se naručiti i više pelena odjednom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A koliko računa poštarinu?

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    A koliko računa poštarinu?
    Zavisi od narudžbe..ne sjećam se više, ali nije bilo nešto strašno. Pošalji joj mail sa narudžbom pa će ti ona odgovoriti koliko je poštarina.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I još jedno pitanjce - nisam još uvijek uspjela skužiti razliku između soakera i doublera - i što je bolje kao dodatni uložak?

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni soakeri..veći su i bolje upijaju.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I doubleri i soakeri su sašiveni od dva sloja materijala, ali doubleri se presavinu na pola pa daju 4 dodatna sloja, a soakeri na trećine, pa daju 6 dodatnih slojeva za upijanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •