Drage iskusne platnenašice!!
Već dugo znam da će guza naše bebe biti zamotana samo u pamuk i imati zelenu guzu!
Sad sam napokon kvalificirana :D, odnosno bušasta, pa sam pomno počela proučavati vrste i proizvođače platnenih.
Jučer sam bila na Radionici i kupili smo svoju prvu Pusastu pelenicukoja je divna!!
Na Radionici je bilo fantastično, i sve mi je bilo jasno no danas kada sam počela proučavati vrste i pogotovo sve proizvođače ostala sam potpuno izgubljena, :? i.
Naime, kako planiramo od samog početka platnene (a i planiramo roditi u Kući u Grazu, pa tamo s njima nema problema na temu pelena) zapravo ne znam ŠTO i KOLIKO da kupim.
Prvo, totalno sam izgubljena u proizvođačima, vi ih spominjete barem 15tak, i ne znam koga ili koje da odaberem. Naravno da su mi od svih pelenice preprekrasne, i ne znam na temelju čega da izaberem (inače sam osoba da kada ima izbor više od 3, u totalnoj sam komi, može se reći da sam neodlučna...).
Malo manja muka su mi vrsta pelena i količina.
Zasada mi se sviđaju aio, pocket i fitted.
Što se tiče količine, znam da trebam 4-5 newborn-ice, a onda cca 20-25 kom ukupno.
Zapravo ne znam samo kako da se i za koje odlučim?? Uz puno čitanja vašeg raznovsnog iskustva, sve imaju dobre i loše kritike, nekima su odlične dok nekima grozne, tako da mi ni to baš ne pomaže :/ . Znam da je svaka beba, pa tako i iskustvo individualno, i da svaka mama mora naučiti na svovoj koži, no zanima me po kojem principu ste vi kupovale i odlučivale se koje i koliko... 8)
Kako da se odlučim da li da kupim BP, ME, TB, FB, HH...?
Recimo TB koje su mi super, jer sam ih vidjela u živo (rijetkost)! Sviđa mi se i što nude super start paket koji sadržava puno različitih pelenica, male za prve dane pa skroz do kraja pelenaškog staža.
Da li se isplati i je li ok po vašem da kupim taj paket, pa imati večinu od jedne marke, ili je bolje da kupujem od svakog po 1-2 pa vidim tokom pelenaštva koje su nam naj i ok, pa te nadokupiti..
Joj, ne znam, s tim sam totalno u čudu i u muci (naravno slatkoj) i ne znam što mi je činiti.
Bila bi zahvalna vašim iskustvom i savijetima, kad ste po prvi puta ulazile u svijet platnenih ljepotica!
i hvala!