do sad sve ok
hoda, trcia
al zadnjih par dana na prstima
da se brinem? :?
do sad sve ok
hoda, trcia
al zadnjih par dana na prstima
da se brinem? :?
ja mislim da su to neke faze isprobavanja raznih opcija.
moja je curica probala hodati na prstima, na petama, stupajuci kao vojnik, sve dok nije shvatila da se to sve moze, ali je jednostavnije hodati na cijelom stopalu.
mislim da nemas brige, osim u slucaju da se to nastavi neki duzi period, onda mozda pitati za savjet nekoga.
i meni je Sven jedno vrijeme prije nego je prohodao hodao na prstima.
mene je brinulo pa smo išli prvo kod ortopeda, on je rekao da je to sve ok, faza koja prolazi. i prošla je.![]()
ja sam se isto zabrinula ,zadnjih mjeseci gujdićka hoda na prstima ko luda...a tako je lijepo hodala :?
i onda ,da smirim svoju savijest ,nazvala sam prijateljičinu mamu koja je doktor na Goljaku i ona mi je rekla da je sve ok ako dijete može čučati sa punim stopalima na podu ( neka priča o tetivama....)
ukratko oni samo probaju šta sve mogu![]()
Moj je isto neko vrijeme hodao na prstima, pedijatar je rekao da ako se povremeno spusta na puna stopala da je to ok, jedino je problem ako je cijelo vrijeme na prstima i ne zna stati na puno stopalo. To se zna desiti djeci koju "uce" hodati, zato jer ima ruke drze visoko gore pa djeca spontano idu na prste.
Moj je isto neko vrijeme hodao na prstima, pedijatar je rekao da ako se povremeno spusta na puna stopala da je to ok, jedino je problem ako je cijelo vrijeme na prstima i ne zna stati na puno stopalo. To se zna desiti djeci koju "uce" hodati, zato jer ima ruke drze visoko gore pa djeca spontano idu na prste.
pa nisam dvaput stisla, ne znam kako je poslao dvaput
Nama je ortoped rekao da je dobro da Mali sto vise hoda na prstima...
Ja sam hodala po prstima do negdje drugog razreda osnovne skole - naravno i normalno sam hodala. To je sve normalno. Sad od tezine ne blizu ne mogu![]()
To su sve faze ali treba pratiti koliko traju,da ne prijeđe u naviku.Ja znam za jedan slučaj gdje je dječak jednostavno na taj način prohodao i tako i nastavio.Ono su morali proći dugotrajne vježbice da bi sve došlo na svoje.
ja u brizi, M jos ne hoda, ali se vec dugo dize na noge i hoda uz namjestaj. do sad je to cinila pravilno a od nedavno je sve cesce na prstima. koliko je to prema vasim iskustvima zabrinjavajuce?
Ne znam što bih ti rekla, nadam se da će ti se javiti netko tko se više kuži. Jedino što ti mogu reći da je moja J jedno vrijeme radila isto kao i tvoja curica. Prvo se ustajala onako školski, iskorak, puno stopalo i onda je počela na prstima i jednostavno je nakon nekog vremena to prestala raditi. Prohodala bez problema, sama, naravno.
ovako, moj B je bio vježbač (distoni), povremeno sada hoda na prstiće. ne znam hoće li kod vas to biti faza il ne, no meni su i fizijatrica i danas pedijatrica rekli da to nikako nije dobro. ako se nastavi onda je to područje za neuropedijatra.Lucija Ellen prvotno napisa
s obzirom da tvoj još ne hoda, onda možda i je faza, možda samo želi nešto dohvatiti, otkriva nove stvari i mogućnosti.
netko je spomenuo tetive, no nije znao što mu je ortoped oko toga objašnjavao. stvar je u tome da se pri stajanju na prstićima jača rist i skraćuje tetiva. to sve skupa može dovesti i do skraćivanje noge, a kad bi do toga došlo onda je potreban operativni zahvat (jedna nogica bude kraća od druge...)
moj savjet je: prati dijete, javi se specijalistima i već sad možeš nešto učiniti - kad se podigne na nogice ti mu spuštaj pete tako da cijelo stopalo bude na podu.
oprosti, tek naknadno sam vidjela da imaš curu a ne dečka (ja sam u muškom rodu spominjala mališu....)