Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: hodanje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno hodanje

neznam zasto ali naš maleni ima 16 mj a jos neče sam hodati.zdrav je i ide svukud gdje se moze primit.pedica je rekla da je sve ok jer da nije već bi nas poslala nekud.samo da jos nije siguran da bi se pustio.a i uz ruku hoda super.znači sam se dize,puzi 100 na sat,gura stolice.hoče li napokon samdali je netko bio tako koma kao ja???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste li koristili hodalicu?
    A i to vodanje za rukicu nije dobro,no eto... Inace ako nema drugih teskoca,normalno je da se prohoda i s 18 mjeseci.

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i moj je nedavno prohodao, mislim jendostavno se pustio i napravio sam 15-20 koraka.
    do tada je non stop hodao uz namjestaj, uz zid, gurao je stolice.....
    nikada ga nismo hodali za ruku niti forsirali, jednostavno kada je bio siguran tada je prohodao, a narednih par dana je "vježbao" kako ce sigurno sjesti da ne padne pa sam tada shvatila da je mala mudrica i da nije htio hodati dok nije bio siguran u svoje noge,
    i dalje je jako oprezan
    zato nemoj se nista brinuti, nemoj ga forsirati on kada bude siguran tada ce i prohodati
    pusti ga da puze, hoda uz namjestaj........

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nemaš brige, evo moja curka je sad prohodala znači s malo više od 14mj!! kad se osjeti sigurnim bebe se puste i krenu.. mene je isto nekad bediralo to kaj "još" ne hoda, ali ako znaš da je sve ok nebrigaj, poslije buš nam napisala post :"kako ih zaustaviti"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj BAŠBAŠ.. prvotno napisa
    Ma nemaš brige, evo moja curka je sad prohodala znači s malo više od 14mj!! kad se osjeti sigurnim bebe se puste i krenu.. mene je isto nekad bediralo to kaj "još" ne hoda, ali ako znaš da je sve ok nebrigaj, poslije buš nam napisala post :"kako ih zaustaviti"
    hvala vam sad mi je lakse.evo danas sam gura bicikl i pikira kako doći do mame pjesice.ali nista...gospon je dopuzao.mamin frajer

Štipunica

Početno

Samo ti njega pusti da gura kolica , bicikle i sl. to ti je najbolja vjezba za djecu te dobi. ne uspoređuj ga s drugima.
    Ko nema u nogama ima u glavi...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja prohodala sa 19 mj 8)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno hodanje

Moja djevojčica ima 14mj i još ne hoda.Uz namještaj hoće ali isto je još nesigurna.Inače vježbamo s njom od njenog petog mjeseca zbog dijagnoze distoni sindrom.Jako je bitno da puže i da se ne uči hodati nego treba biti strpljiv i pustiti dječici da odluče kad je vrijeme za to.Moja mala puzalica je jako brza i vješta u puzanju da nema više te prepreke kojom ju možeš zaustaviti.SAMO STRPLJIVO!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj Luka je prohodao 10 dana prije prvog rođendana, s tim da nikad nije puzao

sad je 14 mjeseci i tek sad je skontao puzanje, dakle nakon što je prohodao

nema pravila, oni sami odrede kad će što raditi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    moj Luka je prohodao 10 dana prije prvog rođendana, s tim da nikad nije puzao

sad je 14 mjeseci i tek sad je skontao puzanje, dakle nakon što je prohodao

nema pravila, oni sami odrede kad će što raditi
    super.hvala na savjetima.malo mi je sad lakse.kak bi se malo dignuo ali bude...ej kak mogu staviti sliku od svog djeteta ovdje?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sa 11 mj se počeo puštati,mi smo mislili da će do 1 rođ. prohodati ali par puta je pao ,prestrašio se i od tada se nije maknuo od namještaja nema šanse da sam napravi par koraka.Bili smo se zabrinuli ali smo si dali mira kad bude spreman će prohodati,i bilo je tako sa 12,5 mj jedan dan kad smo došli iz vrtića on je počeo hodati po cijelom dnevnom boravku :shock: .Drugi dan već po cijeloj kući :D

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="div"]Sa 11 mj se počeo puštati,mi smo mislili da će do 1 rođ. prohodati ali par puta je pao ,prestrašio se i od tada se nije maknuo od namještaja nema šanse da sam napravi par koraka.Bili smo se zabrinuli ali smo si dali mira kad bude spreman će prohodati,i bilo je tako sa 12,5 mj jedan dan kad smo došli iz vrtića on je počeo hodati po cijelom dnevnom boravku :shock: .Drugi dan već po cijeloj kući :D

D 1hvala.super za vas.javi nas sretan dan.imam osiječaj da če brzo.mislim da velim bitno.kad je marko trebao počet sjedit imao je 14 kg.koma.zbog adaptiranog mljeka i teške alergije na laktozu.i normalno da to sve od početka ne štima jer mozak bi nesto htio a debeli nemre.i tak je s hodanjem sad ima 16 mj i12.9 kg i tak je mršav.samo tak teške kosti valjda.njegov lječnik u klaicevoj veli da je on sad super.kad je imao 5 mj isao je nogicama 100 na sat al je kilaza zeznula sve.p.s.kad bi mama tak lijepo skinula salo kak i moj marko.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. se pustio sa 14 mj. (sa 8,5 se digao na noge)
    inace se smatra normalnim do 18 mj. tak da se ne brines

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    M. se pustio sa 14 mj. (sa 8,5 se digao na noge)
    inace se smatra normalnim do 18 mj. tak da se ne brines
    ma svima puno hvala i vama takodjer.a valjda je to normalno da se kao roditelj brinem.pokazuje već pomalo da bi prohodao ali ja bi to da bude odmah.javim sretan dan...pusa. ej cure kako da stavim slikicu na forum.

Početno

I Malisa je prohodao sa 16 mjeseci. Već sam mislila da nikad neće, da će zauvijek hodati uz namještaj i puzati. Sretna stvar je u tome da kad je napokon prohodao bez pomocnih drzanja nije bilo ni padanja ni nesigurnosti - kao da hoda vec mjesecima (sto je i cinio uz namjestaj u stvari)....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •